LM: FC Barcelona - Chelsea FC - Strona 46

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 maja 2009, 15:31

KajoFC pisze: Każdy bezstronny kibic który wchodzi do tego tematu gołym okiem widzi jak kibice Barcelony próbują każdemu wciskać że to Barcelona została pokrzywdzona w dwumeczu bardziej.
Problem w tym, ze chyba ty tylko tak widzisz. Bo:
- jesli ktos pisze, ze nie było karnego po interwencji Toure czy Alvesa to nie oznacza automatycznie, że nie było zadnego karnego. Nie oznacza to takze, ze sedzi sie nie myli, nie ozncza to takze ze sedzie nie skrzywidził Chelsea.
Chelsea została bardziej skrzywdzona w drugim spotkaniu niż Barca, moze i tak. Choc nie do konca wiem jaka jest interpretacja reki Eto'o i czy abidalowi nalezał sie czerwona kartka. Karny po rece Pique był i chyba co do tego wszyscy sie tu zgadzali. Reszta jest dla mnie problematyczna. Nie widziałem karnego po "faulu" Alvesa, Abidala i Toure. Jesli ktos pisze o skrzywdzeniu Chelsea i jej poziomowi niech wezmnie pod uwage takze pierwsze spotkanie, bo wiekszosc widzi tylko drugi mecz i basta.
Dochodzi do tego, ze Chelsea powinna wygrac na CN, ludzie ktos tu ma pretensje do kibiców Blaugrany.
klopx pisze:1. Etus2 (21 komentarzy)
Chyba 21 zdań.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 maja 2009, 16:19

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=26889
Po porażce z Barceloną piłkarz Chelsea, John Terry, pokazał klasę. Angielski obrońca wszedł do szatni Barçy i podał rękę wszystkim zawodnikom.

Świadek tego zdarzenia powiedział The Sun, że "kiedy Drogba i Ballack atakowali arbitra, Terry udał się do szatni Barcelony, gdzie natychmiast zabrzmiały głośne oklaski".

"Następnie mogliśmy usłyszeć piłkarzy skandujących jego nazwisko. To było niesamowite", przyznał.

Potwierdził to Pep Guardiola. "Chcę podziękować Terry'emu, który przyszedł do szatni i pogratulował nam. To prawdziwy gentleman".
Ladne zachowanie kapitana CFC i naszego zespolu :beer:

klopx prawie sama elita, ale nie wiem co to ma do znaczenia i co chciales udowodnic?

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 08 maja 2009, 17:03

Bienias pisze:klopx prawie sama elita, ale nie wiem co to ma do znaczenia i co chciales udowodnic?
Otóż widzisz... ja sam osobiście nie atakowałem np. Kamila tekstami MU to Tartak United... Napisałem mu wkońcu, że najbardziej denerwuje mnie te jego branie wszystkiego do siebie, konieczne odpisy na głupie teksty (i wtedy karawana jedzie dalej...). Ta oto 6 wymieniona przeze mnie, jak wspomniałeś - elita - jest chyba dobrym tego przykładem. Nikogo nie osądzam dosłownie ale różni się troszeczkę rozmowa na forum, wymiana zdań od tego co widzimy od ponad 15 stron. Nie napiszę, że głupio atakowałeś resztę, nie napisze też że się tylko broniłeś, ale przyznaj, że tylko o dwumeczu Barcelony z Chelsea nie pisałeś :P
Etus prowokuje, nie ma co ukrywać. Kajo wali prosto z mostu (pisze to co mysli i żadna siła nie zmiani jego zdania) a MGiggsa nie rozumiem od początku :P i nie dlatego że jest kibicem MU! Udowodniłem tylko tyle, że Ty, Janio i Jarzinho daliścię się wkręcić w głupie napinki i rozmowy które i tak do kompromisu nie prowadzą,a bedą trwały aż do zamknięcia tematu :lol:

PEACE :afro:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 maja 2009, 17:42

Tak klopx, sam spiołeś poślady i wyskoczyleś z tekstem -[*] kartka dla Abidala kiedy zawodnik sam się do niej przyznał. Najlepiej pisać o kimś innym a samemu grać pokemona.
Pokój z Tobą elyto.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 08 maja 2009, 18:00

O takich między innymi dzieciakach pisałem :lol: Spinam poslady niczym prawdziwy pokemon i dalej uważam że czerwo dla Abidala się nie nalezało... nawet gdyby przyjechał teraz do mnie mnie i ścioł w przedpokoju

Qter
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qter » 08 maja 2009, 18:15

Setanta napisała:
“I was defending against Nico [Anelka], but as I was the last defender and the referee thought I fouled him, dismissing me is normal,” Abidal said.
Chelsea.pl przetłumaczyła(i bodajże za nią onet):
"Kryłem Nico Anelkę, ponieważ byłem stoperem. Sędzia uznał, że go faulowałem - miał rację."
To chyba Chelsea.pl się przyznała a nie Abidal...

Szkoda, że nie widziałem tego wywiadu w oryginale, ale to dopiero mogłoby być ciekawe. Problem w tym, że ja za huhu nie mogę w tej sytuacji dostrzec kontaktu z nogami Anelki i żadne przyznanie się do winy mi w tym chyba nie pomoże.

Zastanawia mnie jedno. Przed meczem non stop słuchałem jak to potężna Chelsea, angielscy gladiatorzy pokażą "hiszpańskim panienkom" jak się gra w twardy sport. Po meczu słyszę biadolenia, że sędzia nie gwizdał karnych, gdy przy najlżejszym wietrze Drogba kładł się i machał łapkami. Należał się rzut karny za rękę Pique, i tylko ten jeden (dla Barcelony w 1 meczu również nie gwizdnąłbym).

Żal okoliczności w jakich padł ten remis, ale jak czytam o 6,7 karnych to nie wiem- śmiać się, czy płakać.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 maja 2009, 18:56

MazurXIII pisze:Wg twojej wykładni
Co [k****]?

Sorry, że mnie ponosi, ale nóż się w kieszeni otwiera jak kolejna osoba wpada do tematu i opisuje nam swoje halucynacje bo inaczej tego nazwać nie potrafię.

Musiałbym chyba jeździć po domach i podczas rozmowy w cztery oczy krzyczeć, że POWINIEN BYĆ KARNY, aby do niektórych zacietrzewieńców to dotarło. Specjalnie jeszcze zaznaczyłem w poście dwukrotnie swoją opinię, ale to za mało. Zdolny interpretator odnajdzie tam jakieś tajemnicze wykładnie. Niech ktoś zatrzyma to gówno :/

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 maja 2009, 21:19

Wystarczyło poszperac po Angielskich stronkach i na sentancie jest oryginał, w ktorym Abidal mówie że sędzia miał racje że go wywalił.Widze że zaczynamy podważać słowa sprawcy,który zapewne bez kontaktu z Anelka przyznałby się do faulu. Z racji tego że jesteś troszke młodszy odemnie Ci rozumiem ,w tym wieku jeszcze kształtuje sie swoje ego :wink:

mazibazi
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mazibazi » 08 maja 2009, 22:01

Witam wszystkich na forum. Właśnie obejrzałem na spokojnie pierwszą połowę pamiętnego meczu (druga narazie się ściąga) i muszę powiedzieć, że Chelsea poza strzałem życia nie zmontowała żadnej trzypodaniowej akcji. Ja wiem że w drugiej były akcje z kontry i nie podyktowany karny ale to jeszcze na spokojnie zobaczę i najwyżej będę bił się w pierś ;] Tymczasem pierwszam połowa to popis antyfutbolu w najczystrzej postaci. Już po bramce wszyscy nura za połowę i wybijanka. Serio.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 08 maja 2009, 22:09

mazibazi pisze:Tymczasem pierwszam połowa to popis antyfutbolu w najczystrzej postaci
Jak dla mnie popis świetnej grze w obronie i pełnej realizacji planu taktycznego. Poza tym jeśli drużyna gra z kontry to trzy podania to nieraz za dużo powinno być pociągnięci piłki przez zawodnika jedno bardzo dobre podanie i strzał ;)
mazibazi pisze:Już po bramce wszyscy nura za połowę i wybijanka.
Jak napisałem wyżej realizowali plan taktyczny poza tym to nie była wybijanka tylko kilka akcji z kontry wyszło a i czasami się przy piłce utrzymali ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 maja 2009, 5:06

MGiggs pisze:Wystarczyło poszperac po Angielskich stronkach i na sentancie jest oryginał, w ktorym Abidal mówie że sędzia miał racje że go wywalił.
Na Angielskich. Rozne rzeczy mozna wyczytać i roznie to przetłumaczyć, wiadomo jak ktoś pisze, że Abidal zagrał z koniecznosci w defensywie to już raczej nie jest to dobrze przetłumaczone.
W każdym razie Barca nie bedzie odwoływała sie od kartek Alvesa i Abidala, czyli były one zasłuzone.
mazibazi pisze:Właśnie obejrzałem na spokojnie pierwszą połowę pamiętnego meczu (druga narazie się ściąga) i muszę powiedzieć, że Chelsea poza strzałem życia nie zmontowała żadnej trzypodaniowej akcji. Ja wiem że w drugiej były akcje z kontry i nie podyktowany karny ale to jeszcze na spokojnie zobaczę i najwyżej będę bił się w pierś ;] Tymczasem pierwszam połowa to popis antyfutbolu w najczystrzej postaci. Już po bramce wszyscy nura za połowę i wybijanka. Serio.
majer13 pisze:Jak dla mnie popis świetnej grze w obronie i pełnej realizacji planu taktycznego. Poza tym jeśli drużyna gra z kontry to trzy podania to nieraz za dużo powinno być pociągnięci piłki przez zawodnika jedno bardzo dobre podanie i strzał
Taktyka mimo wszystko była podobna do tej z CN, mimo wszystko łatwiej było stowrzyć sobie po niej sytuacje bramkowe. Środek defensywy z Toure był łatwy do miniecia po długim podaniu. Yaya nie za dobrze sie ustawiał i przegrywał siłowa walke z Drogba, dlatego sporo długich podan dochodziło do napastnika Chelsea.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 09 maja 2009, 10:14

Polecam bardzo fajny tekst odnośnie półfinału Chelsea-Barcelona

http://fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=26896

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 09 maja 2009, 11:21

A ja wam w tajemnicy powiem, ze Ballack tez dotknal pilki reka w polu karnym
Obrazek
:lol:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 09 maja 2009, 11:32

Przeciez to niewazne - dyskusja toczy sie tylko wokol bledow na niekorzysc Chelsea... Smród po naszej kradziezy wszechczasow bedzie sie unosil juz zawsze :lol:

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 09 maja 2009, 12:26

Bask pisze:
A ja wam w tajemnicy powiem, ze Ballack tez dotknal pilki reka w polu karnym
Obrazek
:lol:
To już przechodzi wszelkie granice bezczelności! To perfidny fotomontaż! To przecież Messi dotykał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”