Valencia CF (zbiorczy) - Strona 72

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Valencia CF (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 09 maja 2009, 23:27

takie bramki jak Rubena, lubie najbardziej:)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 maja 2009, 23:32

śliczne trafienie. Z powietrza tuż przy słupku, po bardzo ładnym podaniu. Można oglądać i oglądać...
Zresztą gra Valencia w tym meczu baaaardzo ładna, a to na jakim luzie w ataku to już naprawdę zakrawa o nieprzyzwoitość. Ostatecznie gracie z Realem i taki lincz naprawdę nie wypada :wink:

PS: Pablo powinien grać od pierwszej, w meczu z Barcą bardzo mi się podobał, teraz też zdecydowanie bardziej mnie przekonuje niż Joaquin.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 09 maja 2009, 23:53

Świetna gra i świetny wynik, co prawda mógł być wyższy ale sędzia już zlitował się nad Realem i nie podytktował karnego po faulu Ramosa na Michelu. A najlepsze jest to że to chyba dopiero 2 mecz na jakieś 20 ostatnich na zero z tyłu. Szkoda że Villa nic nie trafił (Eto'o w końcu sie przebudzi) i tej kontuzji Silvy, miejmy nadzieję że to nic poważnego.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 maja 2009, 12:58

To jest dziwne. Raz gramy świetnie taktycznie z Barcą by tydzień później przegrać 3:0 z Espanyolem (fakt faktem aż tak źle nie graliśmy) by potem znowu świetnie zagrać z Realem. Zdenerwowany jestem bo przed chwilą skończyłem oglądać retransmisje, na żywo ten mecz smakowałby inaczej.
Mata ładnie się Realowi odwdzięcza ^^ Marchena jak pisałem przed sezonem powinien grac na DM bo tam sobie u nas radzi najlepiej. Szanse na LM ogromne, podobno jeśli się do nich dostaniemy to szanse na zostanie Villi i Silvy będą ogromne. Czytałem ostatnio jakieś wywiady z ludźmi z zarządu i podobno jeśli sami zawodnicy nie będą chcieli odejść to zostaną, nikt na siłę ich sprzedawał nie będzie. To cieszy bo widać, że nie jest tak źle.

Przed sezonem chciałem Manzano lub Valverde, teraz się cieszę, że się myliłem. Emery robi kawał dobrej roboty, a trzeba pamiętać że nasza kadra jest słaba.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 10 maja 2009, 14:47

Sammyy pisze:To jest dziwne. Raz gramy świetnie taktycznie z Barcą by tydzień później przegrać 3:0 z Espanyolem (fakt faktem aż tak źle nie graliśmy) by potem znowu świetnie zagrać z Realem. Zdenerwowany jestem bo przed chwilą skończyłem oglądać retransmisje, letic Bilbao.na żywo ten mecz smakowałby inaczej.
Mata ładnie się Realowi odwdzięcza ^^ Marchena jak pisałem przed sezonem powinien grac na DM bo tam sobie u nas radzi najlepiej. Szanse na LM ogromne, podobno jeśli się do nich dostaniemy to szanse na zostanie Villi i Silvy będą ogromne. Czytałem ostatnio jakieś wywiady z ludźmi z zarządu i podobno jeśli sami zawodnicy nie będą chcieli odejść to zostaną, nikt na siłę ich sprzedawał nie będzie. To cieszy bo widać, że nie jest tak źle.

Przed sezonem chciałem Manzano lub Valverde, teraz się cieszę, że się myliłem. Emery robi kawał dobrej roboty, a trzeba pamiętać że nasza kadra jest słaba.
Szanse na LM ogromne? Optymista. Zostały 3 mecze, ciągle mamy stratę do Sevilli, która gra ze słabymi rywalami, my natomiast z Atletico Madryt, Villarreal i Athletic Bilbao, więc nie popadaj w jakiś hurraoptymizm, bo może być tak jak ostatnio, że po dobym meczu znowu zagramy fatalnie ;) Oczywiście wierzę w Valencię i kunszt Emery'ego ale będzie bardzo ciężko. Kontuzja Silvy raczej nie jest poważna, zszedł dlatego, że trener chciał mu już dać odpocząć, mając na uwadzę jego szanse na następną kontuzję. Dobra gra zmienników we wczorajszym meczu, chodzi mi tutaj o Pabla i Michela, którzy dali bardzo dobre zmiany. Czasem jak Pablo biegl z piłką to obraz mi się zacinał, bo za dużo ruchu było :P

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 maja 2009, 15:16

Ja uważam, że mecz z Realem był na tą chwilę najważniejszym momentem sezonu. Jeśli Villareal straci punkty z Barcą dzisiaj (Barca chce zapewnić sobie mistrzostwo już teraz) to na mój gust odpadają z walki. Zostaniemy praktycznie z Atletico w walce o 4 miejsce (w 3 jakoś nie wierzę)... więc dla mnie to są szanse ogromne :P

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 10 maja 2009, 16:41

Kluczowe dla losów rywalizacji o LM będzie dla nas wyjazdowe spotkanie z Atletico (Villarealu nie biore już pod uwagę) w którym podobno nie będą mogli zagrac Silva i Marchena (zawieszeni za kartki?). Jesli uda się nam wygrać będziemy jadną nogą w LM. Najważniejsze w tej chwili jest to że, wszystko zależy od nas i nie musimy patrzeć na innych.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 10 maja 2009, 17:34

Inferno pisze:Kluczowe dla losów rywalizacji o LM będzie dla nas wyjazdowe spotkanie z Atletico (Villarealu nie biore już pod uwagę) w którym podobno nie będą mogli zagrac Silva i Marchena (zawieszeni za kartki?).
Też tak słyszałem, jednak patrze na różne strony i wszędzie są sprzeczne informację. Na oficjalnej stronie Valencii pisze że Marchena ma 12 żółtych kartek, uwzględniając ostatnią tą z Realem, a więc nie może być zawieszony. Znowu na oficjalnej stronie ligi (lfp.es) ma kartek 10, jednak cholera wie czy uwzględniając mecz z Realem czy nie. Mimo to chyba tak, bowiem wówczas 10 żółtą otrzymał by w spotkaniu z Betisem, a to oznaczało by że nie mógł by zagrać z Barceloną, a jak wiemy grał. Oczyścicie to założenie jest tylko prawdziwe jeżeli dane na lfp.es są prawdziwe.

Natomiast jeżeli chodzi o Silvę to według oficjalnej strony Valencii kartka z Realem była dla niego kartką numer 5. Według lfp.es ma tych kartek 4, jednak jeżeli wziąć pod uwagę że nie dodali jeszcze tych kartek z wczoraj będzie ich miał 5. Wówczas róźnica między lfp.es, a oficjalną stroną Valencii będzie polegała jedynie na 1 żółtej kartce Marcheny. Dodatkowo jest to o tyle reale że także na lfp.es tabela nie jest uaktualniona, a więc także kartki nie będą.

Wychodzi na to że Marchena z Atletico będzie mógł zagrać, natomiast Silva już nie. Zawsze to jakieś osłabienie rywala, choć fajnie by było gdyby oboje nie mogli zagrać :twisted:
Inferno pisze:Jesli uda się nam wygrać będziemy jadną nogą w LM. Najważniejsze w tej chwili jest to że, wszystko zależy od nas i nie musimy patrzeć na innych.
Najważniejsze to w tej chwili to że wszystko jest w rękach Atletico i nie muszą się na nikogo patrzeć :P

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 23 maja 2009, 13:03

Cóż, po słabym meczu z Atletico nadszedł czas na kolejny ciężki mecz. Wyjazdowy mecz z Villarreal prawdopodobnie będzie najważniejszym w sezonie. Valencia cały czas walczy o 4 miejsce, które daje gwarancje startu w Lidze Mistrzów. Początek sezonu pokazywał, że wszystko zmierza w dobrym kierunku, niestety później coś się zacięło. Szanse są, z tym, że trzeba wygrać wszystko do końca i liczyć na trochę szczęscia.

W meczu z Villarreal Emery na pewno zagra bardzo ofensywnie. Nie zagra oczywiście Silva, który się załatwił do końca sezonu, ale liczę na występ Villa - Mata - Pablo - Joaquin. Z tym, że Mata prawdopodobnie zagra jako środkowy ofensywny pomocnik. Szykuje się dobry mecz, oby wygrany ;) Dobrze, że większość meczy odbędzie się o jednej godzinie, tj. o 21. Kibicuję jeszcze dzisiaj Athletic Bilbao, ale za tydzień nie będzie przebacz. Tak więc dzisiaj dwa arcyciekawe mecze, Lech i Valencia i oba mecze o wszystko.

Ciekawie wygląda sprawa z Silvą i El Guaje. O ile pierwszy raczej zostanie, z Villa może nie być tak dobrze. Na Marce pisali (o ile można ufać tej stronie), że David stwierdził, że chce grać w Lidze Mistrzów, z tym, że nie wiadomo w jakich barwach. Jeżeli 'Ches' uda się awansować do tych rozgrywek to pozostanie Davida byłoby tylko kwestią czasu. Cóż, dużo zależy od niego, mam nadzieję, że nie zawiedzie tak jak w meczu z Atletico i dzisiaj sobie coś ustrzeli.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 23 maja 2009, 13:29

lisek_chz pisze:W meczu z Villarreal Emery na pewno zagra bardzo ofensywnie. Nie zagra oczywiście Silva, który się załatwił do końca sezonu, ale liczę na występ Villa - Mata - Pablo - Joaquin. Z tym, że Mata prawdopodobnie zagra jako środkowy ofensywny pomocnik.
Też liczę na takie ustawienie ale niestety w razie gdyby mecz nie układał się po naszej myśli (odpukać :) ), to wtedy nie mamy nikogo kto mógłby ożywić grę wchodząc z ławki - występ Vicente niepewny a Edu czy Michel to jednak nie ta klasa.
lisek_chz pisze:Ciekawie wygląda sprawa z Silvą i El Guaje. O ile pierwszy raczej zostanie, z Villa może nie być tak dobrze. Na Marce pisali (o ile można ufać tej stronie), że David stwierdził, że chce grać w Lidze Mistrzów, z tym, że nie wiadomo w jakich barwach.
Jeśli dostaniemy za niego Negredo + 40 mln (pojawiały się takie "informacje") to myślę że długo bym za nim nie płakał.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 maja 2009, 13:34

negredo ma na tyle duza wartosc rynkowa, ze nie liczylbym na to, ze ktos (perez) dorzuci wraz z nim az 40 mln. musialby juz byc niezle zdesperowany. 40 mln to kwota rozsadna sama w sobie, bez alvaro.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 23 maja 2009, 13:37

Dokładnie, mówiło się o 25 mln + Negredo ;) W sumie czemu nie? Villa wiadomo - najlepszy zawodnik, najbardziej rozpoznawany piłkarz klubu itd ale przecież nie będzie grał do końca życia w 'Ches' tym bardziej, że kuszą go kluby z większymi tradycjami i osiągnięciami. Za te ewentualne 25 milionów możnaby zakupić 2, 3 bardzo dobrych piłkarzy. Mówi się o lewym defensorze z Tuluzy, który w tym sezonie gra podobno świetnie. Na niego około 8 milionów trzeba wydać, więc zostaje 17, co w przypadku zadłużonego jest dużą kwotą.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 23 maja 2009, 14:53

Gdyby Valencia dostała 40 mln euro + Negredo to nawet na ich miejscu bym się przez sekundę nie zastanawiał, lecz także wydaje mi się to mało prawdopodobne, jednak Real lubi obdarowywać inne kluby :P Mimo to oferta np. 30 mln euro + Negredo to również bardzo dobra kwota. Negredo to może nie ta sama klasa co Villa i mimo młodego wieku może nigdy tego samego pułapu nie osiągnąć, jednak z pewnością ten zawodnik jest w stanie zdobywać podobną ilość bramek, a jego młody wiek jest tylko dodatkowym atutem. Mimo to nie chciał bym aby Villa zasilał Real, najlepiej by było jakby odszedł gdzieś za granicę.

Natomiast priorytetem dla Valencii musi być zatrzymanie Silvy w drużynie, bo to jest fantastyczny zawodnik który jak jeszcze się trochę rozwinie to będzie z pewnością jednym z najlepszych ofensywnych pomocników na świecie (o ile już nim nie jest). Ostatnio gdzieś czytałem że ponoć Atletico chce zaoferować za Silvę 20 mln euro + Jose Manuel'a Jurado. Już abstrahując od szans powodzenia na tego transferu to jestem rozdarty, bowiem chciałbym w przyszłym sezonie zobaczyć Jurado w Atletico, a z drugiej strony Silva to moje marzenie (nie muszę chyba nikomu mówić że uwielbiam tego zawodnika). W poprzednim sezonie były prowadzone rozmowy pomiędzy dwoma klubami, jednak Atletico nie było w stanie wyłożyć na tego zawodnika ponad 30 mln euro.

Co do dzisiejszych spotkań w Primera Division to oczywiście liczę na przede wszystkim wygraną Atletico z nieco osłabionym Athletic, następnie remis w spotkaniu Villarreal - Valencia oraz na brak wygranej Sevilli. Gdyby taki rozwój miała ta kolejka to byłbym w siódmym niebie. No ale zobaczymy co się stanie, bo każde rozwiązanie jest tutaj możliwe, także przegrana Atletico. Zobaczymy kto będzie w lepszych humorach o 23 godzinie.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 24 maja 2009, 11:31

Dali dupy i to maksymalnie... Villarreal grał bardzo dobrze i wykorzystał wszystkie sytuacje, które stworzył. Kilka razy dali popis gry zespołowej, gdy rozmontowali naszą obronę. Cóż... Może gdyby 'jeba**' sędzia uznał prawidłowo zdobytą bramkę, która doprowadziłaby do remisu to wszystko potoczyłoby się inaczej. Tak czy tak Valencia była zespołem gorszym i nie zasługiwała nawet na jeden punkt. Ligi Mistrzów już nie będzie, a na Ligę Europejską Emery znowu odpuści, tak jak w tym roku... Beznadziejnie

W takim wypadku prawdopodobnie El Guaje nas opuści, nie jasna jest sytuacja Silvy i Joaquina, który prawdopodobnie też odejdzie, bo w tym sezonie gra bardzo słabo. Zostaną pewnie tylko 'nowi' zawodnicy typu Alexis czy Pablo. Wszystko wygląda bardzo źle, ale wierzę, że Ches wyjdą z kryzysu i w następnym sezonie będę mógł obejrzeć dobrze grającą Valencię, z dobrymi piłkarzami. Joł

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 maja 2009, 13:32

Jesli odejdzie Villa to pewnie i Silva. Valencia zeby utrzymać obu Davidow musiała awansowac do LM. Nie wiem jaka przyszłość widza obecne wladze Ches, ale musza zrobić porzadek z kadra zespołu, a szczegolnie z powracajacymi zawodnikami z wypozyczenia min. Zigic i Banega. Na pierwszego jesli nie bedzie potrzebny pewnie sie ktos znajdzie, ale nie za pieniadze, które zaplaciła Valencia z drugim beda mieli ogromny problem, bo dla mnie to zawodnik, ktory nic wiekszego soba nie reprezentuje na boiskach La Liga, spodziewałem sie czegos wiecej gdy przechodził za ogromne pieniadze, ale to był niewypał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”