FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 876

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 95

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 10 maja 2009, 22:11

Wszyscy tutaj chcieli kilku roszad w składzie, ale się nie doczekaliśmy. :( Iniesta po prostu musi się wykurować do finału LM... Zdaje się, że Pep postanowił wynagrodzić Bojanowi, Caceresowi i spółce dobrą grę w Pucharze Króla i chyba zagrają oni też w finale.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 11 maja 2009, 7:26

Nie wiem jak to będzie ale strata Iniesty moim zdaniem przesądziłaby o wynik finału CL. Moim zdaniem to wasz najlepszy zawodnik.

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 11 maja 2009, 12:08

Wątpie aby Andre wrócił na finał... niestety. Nie dość że mamy poważne kłopoty w obronie to takie ważne ogniwo w naszej grze jak Iniesta bardzo skomplikuje sprawę. Dzisiaj przejdzie bardziej szczegółowe badania i dowiemy się czegoś więcej o tej kontuzji.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 11 maja 2009, 12:16

Podczas biegu? podczas faulu przeciwnika? Najgorsze kontuzje są samoistne niestety ale mam nadzieje że w Rzymie zagra bo go bardzo lubie i niesamowicie cenie jako gracza.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 maja 2009, 13:49

Vianuch pisze:Ale o żółtku dla Rossiego z dupy to już nam nie przypomnisz?
Mówisz o tej kartce za żałosne nurkowanie w polu karnym?

Iniesta podobno na finał ma być zdrowy. Uraz nie jest poważny więc pozostaje nam modlić się o jego zdrowie. Gdyby miało go zabraknąć to nasze szanse spadają dramatycznie.

Co do meczu to żenada. Wczoraj byłem strasznie zdenerwowany. Dzisiaj jest nieco lepiej, ale i tak niesmak pozostał. Straciliśmy punkty na własne życzenie a można było sobie zapewnić majstra. Zresztą jasne jest, że skoro Pep wystawił pełny skład to miała być wygrana. Niestety klątwa sędziowska trwa dalej, ale nie przez arbitra wczoraj zaledwie zremisowaliśmy. Przy takim wyniku nieuznany gol (na 100% prawidłowo zdobyty) i czerwo z dupy bolą, ale kontrolując wystarczyło nieco więcej zaangażowania i koncentracji, aby wygrać. Takie coś to dla mnie brak szacunku dla blisko 100 000 kibiców, którzy czekali na fiestę. Co innego gdybyśmy zremisowali po dobrym/bardzo dobrym meczu rywala. Villarreal jednak grał totalnie przeciętny mecz a my w pełnym składzie na CN nie zdołaliśmy wygrać. Żal.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 11 maja 2009, 14:03

http://www.blaugrana.pl/news/2411/inies ... rzymu.html

Według MD Iniesta jednak będzie mógl zagrać w Rzymie ! :jupi: :jupi:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 maja 2009, 14:28

Obrazek
Iniesta zapewnił, że zagra w Finale LM. Trzymamy kciuki!

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 11 maja 2009, 14:55

Jarzinho pisze: 3 stracone bramki. K... chyba tylko Atletico nam tyle strzeliło.
Atletico strzeliło 4 :P A tak po za tym to cieszy mnie ten wynik. Trochę nadziei wlało się w serca Villarrealu i może coś z Valencią ugrają, tyle że tak dać ciała, mieć taką szansę na świętowanie u siebie mistrzostwa i jej nie wykorzystać z pogrążonym w przeciętności Villarrealu ? :suicide:

Mam nadzieje że Iniesta będzie zdrowy na finał.

Awatar użytkownika
juninho2000
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: juninho2000 » 12 maja 2009, 16:13

A ja niestety mam nadzieję że przegracie w finale, nie chcę konfliktów i nie podważam potęgi Barcy , talentu Guardioli i piłkarzy I WCALE NIE MYŚLĘ ŻE SĘDZIA ZOSTAŁ PRZEZ NICH KUPIoNY W MECZU Z CHELSEA ( aczkolwiek kto wie, wielkie Juve zostało wyrzucone do Serie B za korupcję ) . Barca gra najładniejszy football na świecie ale w obu meczach było widać że nikt z piłkarzy Blaugrany nie ma szans z geniuszem taktycznym Hiddinka... Niestety ale sędzia prowadził zawody słabo i na korzyść Barcy i to nie tylko odczucie moje i kibiców Chelsea ( sam kibicem Chelsea nie jestem, prędzej Hiddinka ) i mecz może i był uczciwy ale wynik niesprawiedliwy ....

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 12 maja 2009, 17:08

Juś jutro na Mestalla finał CdR z Athletic Bilbao

Powołani na finał: Valdés, Pinto, Alves, Puyol, Piqué, Cáceres, Sylvinho, Víctor Sánchez, Touré, Busquets, Keita, Xavi, Gudjohnsen, Hleb, Bojan, Eto'o, Pedro i Messi.
W kadrze brak kontuzjowanych Marqueza, Iniesty, Henryego. Zawieszonego za czerwoną kartkę w meczu z Villarreal Abidala.

Mecz będzie dostępny w TVP2 o 22.50 z opóźnieniem

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 maja 2009, 21:21

Jak widziałem przy lini Eidura, pomysłałem sobie oby za Inieste, no i dupa.
Mamy spory problem z defensywa, a dodatkowo dochodza urazy Henry'ego i Iniest, obaj maja być zdrowi na finał. O Andresito sie mowi, ze moze wróci wczesniej, ale tak naprawde beda podchodzić do bardzo wanzego spotkania z marszu. Oby obaj byli gotowi, bo strasznie to moze wygladać. Henry nie strzeli 20 bramek w lidze, wielka szkoda.
Zobaczymy co jutro Pep nam wystawi za skład. Brakuje 4 podstawowych zawodników, a pewnie wszyscy by jutro mieli szanse zagrać. Pinto bronil w Copa, wiec jutro takze powinien grać. Spodziewam sie na obronie Caceresa, ale w środku, a na lewej Puyol. Druga linia bedzie zagadką, raczej Pep wystawi Xaviego, bo ktos musi rozgrywać, obok niego Busquets i nie wiem kto jeszcze, Keita, Eidur i Yaya maja podobne szanse. Jesli chodzi o linie napadu spodziewam sie Messi-Eto'o i Bojana.
Trzeba wreszcie miec coś w garści. Athletic odpoczywał, wiec nie bedzie łatwo. W Barcelonie mzoe być problem z kreowaniem wiekszej ilosci sytuacji podbramkowych.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 12 maja 2009, 21:25

Według Sportu Barcelona zagra takim składem: Pinto-Sylvinho, Caceres, Pique, Alves - Busi, Keita(lub Gudi), Xavi - Bojan(lub Pedro), Etoo, Messi.

Tego pucharu po prostu nie wygracie :P :D

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 12 maja 2009, 21:28

Mówi się, że Pedro ma też zagrać. Zobaczymy, napewno takim zawodnikom jak Pinto, Caceres, Bojan, Busquets czy właśnie Pedro gra w tym finale się należy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 maja 2009, 21:36

A gdzie Hleb?

Pedro to chyba nie zagra ale fajnie ze jest w kadrze. Licze ze powalczymy i damy rade wygrac ten puchar. Chociaz patrzac na gre rezerwowych to moze byc zadanie bardzo trudne tym bardziej ze Athletic bedzie bardzo mocno zmotywowany.

Wie ktos na jakich kanalach bedzie lecial mecz na zywo?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 maja 2009, 22:29

Łatwo nie będzie. Spodziewam się wręcz (to słowo może świetnie pasować do tego meczu :lol: :roll: ) bardzo ciężkiej przeprawy. Niestety w końcówce sezonu kontuzje nas nie rozpieszczają no i jeszcze ten nieszczęsny Abidal :| Szkoda, że czerwone kartki z ligi przechodzą na puchar. Jakby jutro zagrał to może nawet zmontowałby 'potrójną koronę' zaliczając czerwone kartki w trzech kolejnych spotkaniach we wszystkich rozgrywkach :lol2:

Niestety nie będziemy mogli zagrać optymalnym składem. Co prawda i tak spodziewałem się pewnych zmian (w porównaniu chociażby do spotkań z Chelsea czy Realem), ale zmiany tę będą w zasadzie wymuszone i nie będziemy mieli kim straszyć z ławki :/ Czas powróżyć:

Kod: Zaznacz cały

Pinto - Puyol, Caceres, Pique, Alves - Busquets, Keita, Xavi - Bojan, Eto'o, Messi
Najwięksi nieobecnie to oczywiście Henry oraz Iniesta a więc zasadnicza część naszego potencjału ofensywnego, ale i bez nich powinniśmy dać radę. Marti bardziej martwi mnie środek pola. Keita ostatnio gra dobrze, ale do kreowania gry to się raczej nie nadaje. Baskowie na pewno zagrają twardo i agresywnie w środku pola. Jeżeli uda im się stłamsić Xaviego to mogą być problemy z konstruowaniem groźnych akcji i dochodzeniem do sytuacji bramkowych. Liczę na to, że Messi z Alvesem rozegrają dobry mecz i poprowadzą nas do zwycięstwa. Dani to szczęśliwy talizman jeśli chodzi o finały więc powinno być OK :P

PS: Tymczasem Dziurkera sprawił sobię tytanową śrubę w palcu. Teraz będzie nie do pokonania :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”