Polska & Ukraina EURO 2012 - Strona 30

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Polska & Ukraina EURO 2012

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 maja 2009, 17:11

Tomusmc pisze:to oni sprawdzają raporty i widzą na własne oczy jak przebiegają prace.
Raporty twierdziły, że najlepiej sobie radził Kraków, a prace pod kątem Euro ograniczają się do budowy stadionów, potem okolicznej infrastruktury. Tu Chorzów z Gdańskiem faktycznie przegonili, Chorzów nawet zdążył skończyć swój stadion :lol:.
Tomusmc pisze:Tym, że Kraków więcej mówił po losowaniu niż przed.

Mówił tyle samo. Przed losowaniem, że zostali wycyckani przez polityczne układy, a po losowaniu, że zostali wycyckani przez polityczne układy. Co ma "Mówienie" (co się w ogóle za tym pojęciem kryje? częstotliwość pojawiania się w mediach w związku z Euro? partia polityczna do której należy prezydent miasta? motywacja do działania lokalnego przedstawiciela PiSu [tutaj z Ziobrem i Wassermanem faktycznie nie mieliśmy większych szans]?) do kwestii merytorycznych wg których powinien zostać dokonany wybór?

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 13 maja 2009, 17:15

piwus pisze: MENDEZ napisał(a):Pisanie o atrakcjach jest śmieszne bo to nie MISS polskich miast a EURO. W każdym mieście jest co zwiedzać. Jak ktoś będzie chciał to i do Krakowa pojedzie, co za problem :shock:

A co w takim razie przemawiało 2 lata temu za twoim miastem? W czym było lepsze od Krakowa?
Choćby to że Poznań i Wielkopolska podołały organizacji imprezy U-19 . Dały radę największej międzynarodowej konferencji w europie środkowej - szczytowi ONZ . Czy to twoim zdaniem nie miało w ogóle znaczenia .
Dano nam szansę a my ją wykorzystaliśmy .
Jak już mówiono wcześnie
j EBI klepnął kredyt na 250 mln euraków na budowę odcinka autostrady do Berlina .
Wilmore pisze:W Gdańsku na ten moment nie ma niczego. Lepszy stadion będzie w Chorzowie i Krakowie, baza hotelowa zapowiada się na lepszą tylko od Poznania (dzięki wybrzeżu), wszystko kuleje.
Co się wszyscy przypieprzają tak do bazy hotelowej na szczyt ONZ przygotowano 2 razy więcej miejsc niż wymaga tego UEFA na euro , komuś bardzo zależało żeby Poznaniowi robić koło dupy .
Kolejną bardzo ciekawą rzeczą jest dopieprzanie się do komunikacji miejskiej i bez kitu nie wiem o co im chodzi , komunikacja jest rozwiązana naprawdę bardzo dobrze . Miałem okazje podróżować komunikacją w Gdańsku , tam w moim odczuciu było sporo gorzej . Po Krakowie i Wrocku też jeździłem i tam bym się raczej specjalnie nie przypieprzał .
Jedynie Lotnisko w Poznaniu to sprawa problemowa ale to dzięki jakiemuś żołędziowi , który ustawił pas nalotowy na lotnisko nad centrum ale o tym już sie nie bedę rozpisywał .

I jeszcze zarzut , że w Poznaniu i Wielkopolsce nie ma czego oglądać . Ludzie ten region to kolebka państwa Polskiego i Rodu Piastów . Pisanie że nie ma czego jest przejawem ignorancji i nie znajduje usprawiedliwienia
Ostatnio zmieniony 13 maja 2009, 17:17 przez Killerbean, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 13 maja 2009, 17:15

Wilmore pokazał po raz kolejny że żyje we własnym świecie i jak założy te swoje klapki na oczy to za cholerę ich nie zdejmie i nic go nie przekona. Nawet ludzie z Chorzowa zajmujący się tam przygotowaniami do Euro 2012 i wyliczający braki w porównaniu do innych miast jak się okazuje nie wiedzą co mówią bo nasz wspaniały Wilmore wie najlepiej. Jak się okazuje wszystkie raporty też można wyjebać do kosza bo są wuja warte. Więc może to Kraków jest najsłabiej przygotowany a nie najlepiej skoro w raportach jak twierdzi Wilmore są same bzdury :rotfl: Tak więc z pewnością mi wybaczysz że do tych bzdur które twój post zalały w 3/4 się nie odniosę bo znając wcześniejsze dyskusje z tobą po prostu szkoda klawiatury a ty i tak niczego nie zrozumiesz i nadal będziesz twierdził swoje.
Wilmore pisze:Ah, zapomniałbym. Yukasz, skończ szczekać.
I nie pyskuj :!: A teraz idź trenować swoich juniorów a potem możesz się dalej frustrować :zwała:
MENDEZ pisze:Słowa, że wszyskie miasta są równe to bajka i bardzo dobrze. Wrocław, Gdańsk i Poznań były miastami równymi. Warszawa jako stolica to był pewniak a Chorzów i Kraków to tylko miasta rezerwowe. Gdyby, któryś z pierwszych trzech miast się przeliczył, podwinęła by się im noga, zdecydowane opóźnienie w harmonogramie to w jego miejsce wskakuje miasto rezerwowe
Szkoda że to UEFA twierdziła że nie ma żadnych miast rezerwowych tylko wszyscy są na równi.
piwus pisze:oza Warszawą. Tam jak przyleci za dużo ludzi, to będą odprawiać ich w namiotach
Szkoda że w W-wie baza hotelowa stoi na najwyższym poziomie. No ale pewnie wzięli pod uwagę namioty o których piszesz :spoko:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2009, 17:19

Wilmore to ze W Wawie sa korki nie zmienia faktu ze komunikacja miejska jest w porownaniu do jej wielkosci dobrze zorganizowana. Jestem pewien ze na Euro bez problemu bedziemy w tym elemencie przewodzic w Polsce. Chociaz w Krk komunikacja jest przezajebista. Pozdrawiam wszystkim z Ursynowa ktorzy jeszcza na Muranow tramwajem albo autopkiem. W krakowie maja to w dzien w dzien :lol:

Piwus GW beee a z tym Krakowem powolujesz sie jak mniemam na ich raporty.

Jak dla mnie Krakow mogl a wrecz powinien zalapac sie ale z drugiej strony brak wiary zrobil swoje. A Slask pewnie wg Wilmora ma najlepsze metro na swiecie i jemu sie nalezy pomimo tego ze stadion bedzie miec najgorszy od pozostalych 5 kandydatow.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 maja 2009, 17:20

Stadion w Krakowie będzie za mały, a Śląski jest za brzydki. Tyle w temacie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 maja 2009, 17:25

Killerbean pisze: Co się wszyscy przypieprzają tak do bazy hotelowej na szczyt ONZ przygotowano 2 razy więcej miejsc niż wymaga tego UEFA na euro , komuś bardzo zależało żeby Poznaniowi robić koło dupy .
Poznań to moim zdaniem jedyne miasto, do którego nie można się przyczepić z tych czterech wybranych, lotnisko powstanie. Więc ataki pod moim adresem chybione. :wink:
To, że w Gdańsku narazie jest niewiele (chociaż widać, że robota wrze) to nieznaczy, że tak będzie do ME.
Super. Dokładnie to samo napisałem. Tylko w Krakowie i Chorzowie jest więcej, a z dziwnych względów tam nie ma euro.
Wygrało morze i to, że zbuduje się stadion w innym miejscu w kraju - nie ma tu nic do gadania Tusk ze swoim pochodzeniem, ani wartości merytoryczne.
Dziwię się po prostu państwu, że woli budować od zera w jednym miejscu, niż modernizować w innym. Przecież nas nie stać.
Chorzów wpisał Kraków jako część składową bazy noclegowej, bo w całej aglomeracji nie starczyło hoteli.
W aglomeracji i okolicach (nie, nie w Małopolsce) baza hotelowa jest tak rozwinięta, że tego wcale nie potrzeba. Dobudować należy tylko hotele pięciogwiazdkowe, bo miejsc jest za mało na razie. Nie wiem, skąd wziąłeś te informacje, ale dobrze Ci radzę, zweryfikuj mocno to źródło.

Ah, zapomniałbym. Yukasz, skończ szczekać.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 maja 2009, 17:28

Yukasz pisze: Szkoda że w W-wie baza hotelowa stoi na najwyższym poziomie. No ale pewnie wzięli pod uwagę namioty o których piszesz
Miałem na myśli poza Warszawą, która już w momencie przyznania Euro wypełniała wszystkie normy (poza stadionem, który na siebie wziął rząd). Niewyraźnie napisałem, sorry :lol:
Killerbean pisze:Choćby to że Poznań i Wielkopolska podołały organizacji imprezy U-19 . Dały radę największej międzynarodowej konferencji w europie środkowej - szczytowi ONZ . Czy to twoim zdaniem nie miało w ogóle znaczenia .
Licytowanie się na szczegóły, to marny pomysł, bo Kraków na historii Polski największy event, czyli milion ludzi na Błoniach (to takie pole koło niedoszłego stadionu Euro 2012), a szczyt NATO musiałem w googlach szukać, bo już nie pamiętałem co to było, takie krótkie :lol:.
Już w hotelach w granicach Poznania jest obecnie 8,4 tys. łóżek, a do przyszłego roku ma ich być kilkaset więcej. Do tego trzeba doliczyć hotele i pensjonaty w całym powiecie poznańskim - w sumie ponad 3,5 tys. miejsc
A do Poznania podobno przyjechało 8-10 tys. na szczyt klimatyczny. Ile ma wasz stadion pojemności :lol:? I sprawdź sobie ile dwa lata temu przyjechało ludzi do Krakowa na sezon turystyczny.
http://www.muratorplus.pl/inwestycje/in ... 62519.html
Aktualna baza noclegowa miasta Poznania to 49 hoteli, które oferują ponad 6260 miejsc noclegowych. W całej aglomeracji poznańskiej znajdują się natomiast 84 obiekty hotelowe o łącznej liczbie 8300 miejsc. UEFA oczekuje jeszcze ok. 2000 miejsc w hotelach 5-gwiazdkowych oraz około 1300 miejsc w hotelach 4-gwiazdkowych. W grupie hoteli 3-gwiazdkowych miasto dysponuje liczbą miejsc wielokrotnie przekraczającą zapotrzebowanie.
Baza noclegowa Krakowa to ok. 22 980 miejsc. W tym, w obiektach hotelarskich nieskategoryzowanych typu pokoje gościnne, apartamenty oraz hostele jest ok. 10 tys. miejsc noclegowych (łącznie 303 obiekty). Noclegi można także znaleźć w obiektach sezonowych (dodatkowo 2-3 tys. miejsc).
Bienias pisze: Jak dla mnie Krakow mogl a wrecz powinien zalapac sie ale z drugiej strony brak wiary zrobil swoje.
Jak się objawia brak wiary? Mniej projektów pod kątem Euro? Zapewniam cię, ze nie. Więc jak?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2009, 17:31

Podobno tym ze Krakow nie wierzyl w mozliwosc przyznania nam Euro i w caly przygotowaczy projekt traktowal jak 5 kolo u wozu. Wszystko zmienilo sie po przyznaniu nam Euro.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 maja 2009, 17:43

Podobno. A praktycznie jedyna zmiana po Euro dotyczyła dodania 5 tysięcy siedzeń na aktualnie budowanym stadionie.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 maja 2009, 17:47

Wilmore pisze:[
Chorzów wpisał Kraków jako część składową bazy noclegowej, bo w całej aglomeracji nie starczyło hoteli.
W aglomeracji i okolicach (nie, nie w Małopolsce) baza hotelowa jest tak rozwinięta, że tego wcale nie potrzeba. Dobudować należy tylko hotele pięciogwiazdkowe, bo miejsc jest za mało na razie.
Tymczasem jest to pierwsza rzecz na jaką patrzy UEFA w bazie hotelowej i Chorzów musiał korzystać z zasobów z miasta w innym województwie, przypadkowo konkurenta.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 maja 2009, 17:52

Nie czytałem wiec napisze tylko jedno zdaniemoze 2(nie liczac tego)
Pojeb.... był pomysł z miastami "reserwowymi". Po jakiego.
Dzisiaj w pracy był moj szef i stwierdził, ze pracy mamy na 2 lata, pozdrawiam. :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 maja 2009, 18:33

piwus pisze: Tymczasem jest to pierwsza rzecz na jaką patrzy UEFA w bazie hotelowej i Chorzów musiał korzystać z zasobów z miasta w innym województwie, przypadkowo konkurenta.
Fajnie, tylko dobudowanie 800 miejsc w 5 gwiazdkowych hotelach na Śląsku, by spełnić wymagania UEFA, ma się zakończyć w 2010 roku. Stąd spełnienie kompletu wymogów licencyjnych. Chorzów i cała aglomeracja miała w całości być przygotowana do euro, bo naprawdę niewiele brakowało do spełnienia wymogów. Jestem dziwnie przekonany, że w Poznaniu, Wrocławiu czy Gdańsku (choć tu ratować mogą pozostałe miasta nadmorskie) tych miejsc potrzeba "trochę" więcej.
Nie mam zielonego pojęcia o tym, skąd wziąłeś korzystanie z zasobów innego miasta. :shock:

Uwierzę jak zobaczę, ale póki co niech ci będzie :lol: /p

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 13 maja 2009, 21:21

piwus pisze: Killerbean napisał(a):Choćby to że Poznań i Wielkopolska podołały organizacji imprezy U-19 . Dały radę największej międzynarodowej konferencji w europie środkowej - szczytowi ONZ . Czy to twoim zdaniem nie miało w ogóle znaczenia .

Licytowanie się na szczegóły, to marny pomysł, bo Kraków na historii Polski największy event, czyli milion ludzi na Błoniach (to takie pole koło niedoszłego stadionu Euro 2012), a szczyt NATO musiałem w googlach szukać, bo już nie pamiętałem co to było, takie krótkie :lol:.
Jakbyś wpisał ONZ a nie nato to byś trafił . Ignorancja górą . Btw a co mają nawet 3 mln ludzi na papieżu , do turnieju piłkarskiego ( to znaczy że Kraków dysponuje zajebiście dużym polem ) . Nie chodzi o to żeby zasrać całe miasto ale żeby ono funkcjonowało .

A ile miejsc noclegowych miał Klagenfurt ??

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 maja 2009, 22:03

Killerbean pisze:Jakbyś wpisał ONZ a nie nato to byś trafił . Ignorancja górą .
Jeśli chodzi o ignorancję, to szczyt NATO miał miejsce w Krakowie.

Jeśli papież, ingres Kościuszki :), marsze tolerancji, Hołd Pruski :), sylwestry, juwenalia (kibice gorzej miasta nie zarzygają :)), Wianki, Coke Live Festival, Selector Festival, szczyt NATO dziesiątki innym wydarzeń nie ma znaczenia, bo wy mieliście szczyt ONZ, to derby (doświadczenie w organizowaniu stanu wojennego), Real Madryt, FC Barcelona (2x), Inter Mediolan, Tottenham Hotspur, Celtic Glasgow, FC Sevilla, Panathinaikos, Schalke, Parma, Lazio.
Killerbean pisze:A ile miejsc noclegowych miał Klagenfurt ??
Przypomnę, próbujesz odpowiedzieć na pytanie w czym twoje miasto było lepsze od Krakowa. A nie czy Poznań lub Klagenfurt spełnia wymagania. Chyba się nie doczekam :lol:. Póki co wymieniłeś młodzieżowy turniej "największą międzynarodową konferencję w europie środkowej" na 10 tys. osób, podczas gdy w 2007 Kraków odwiedziło 8 milionów turystów - 21,917 osoby na dzień. Rocznie Poznań odwiedza 1,7 miliona. Milion rocznie turystów odwiedza Kopalnię Soli w Wieliczce.

Kod: Zaznacz cały

1. Terminowe przekazania do sztabu EURO 2012 dokumentacji zgłoszeniowej miast
kandydujących:
- Kraków 1 ("gdy okazało się, że nasza kandydatura wygrała to Kraków i Chorzów dopisały się jako rezerwowe - ot wyczuły niezły pieniądz") - tymczasem tylko trzy miasta podeszły do tematu na poważnie 
- Poznań 1
- Wrocław 1
- Chorzów 0
- Warszawa 0

2. Stadion i inne obiekty kluczowe w mieście:
- Poznań 12
- Gdańsk 10
- Warszawa 8
- Wrocław 6
- Kraków 4
- Chorzów 2

3. Baza noclegowa:
- Warszawa 12
- Poznań 10
- Gdańsk 8
- Wrocław 6
- [b]Kraków 4[/b]
- Chorzów 2

4. Transport:
- Poznań 12
- Warszawa 10
- Wrocław 8
- Gdańsk 6
- [b]Kraków 4[/b]
- Chorzów 2

5. Marketing:
- Poznań 6
- Kraków 5
- Wrocław 4
- Chorzów 3
- Gdańsk 2
- Warszawa 1

6. Doświadczenie w organizacji imprez masowych:
- Warszawa 6
- Chorzów 5
- Poznań 4
- Wrocław 3
- [b]Kraków 2[/b]
- Gdańsk 1

7. Pozostałe ( atrakcyjność turystyczna miasta i regionu, oferta kulturalne,
oferta rekreacyjna, zaangażowanie władz miasta):
- Gdańsk 5
- [b]Kraków 4[/b]
- Poznań 3
- Warszawa 3
- Wrocław 2
- Chorzów 1

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 13 maja 2009, 22:48

piwus pisze:Licytowanie się na szczegóły, to marny pomysł, bo Kraków na historii Polski największy event, czyli milion ludzi na Błoniach (to takie pole koło niedoszłego stadionu Euro 2012), a szczyt NATO musiałem w googlach szukać, bo już nie pamiętałem co to było, takie krótkie
Nie rób z siebie głupka , z twojej wypowiedzi jasno wynika że szczytu NATO szukałeś w Poznaniu .
piwus pisze: Killerbean napisał(a):Jakbyś wpisał ONZ a nie nato to byś trafił . Ignorancja górą .

Jeśli chodzi o ignorancję, to szczyt NATO miał miejsce w Krakowie.
A gdzie ja napisałem że gród Kraka nie miał szczytu Nato . Pisałem wyraźnie o Poznaniu , że ten gościł ONZ-owców .
Pierwszą wypowiedzia zrobiłeś z siebie głupka , drugą pozostawiam bez komentarza .
piwus pisze: Killerbean napisał(a):A ile miejsc noclegowych miał Klagenfurt ??
To było stwierdzenie do pierdolenia w gazetach i z uefa włącznie
piwus pisze:Przypomnę, próbujesz odpowiedzieć na pytanie w czym twoje miasto było lepsze od Krakowa
Nie staram się wskazac w czym jest lepsze , tylko co za nim przemawiało . Nie twierdzę że jest lepsze ale przemawiają za nim choćby te rzeczy o których pisałem .
tu masz dowód jakbys sapił że tak nie pisałeś
piwus pisze: MENDEZ napisał(a):Pisanie o atrakcjach jest śmieszne bo to nie MISS polskich miast a EURO. W każdym mieście jest co zwiedzać. Jak ktoś będzie chciał to i do Krakowa pojedzie, co za problem :shock:

A co w takim razie przemawiało 2 lata temu za twoim miastem?

piwus pisze:podczas gdy w 2007 Kraków odwiedziło 8 milionów turystów - 21,917 osoby na dzień. Rocznie Poznań odwiedza 1,7 miliona. Milion rocznie turystów odwiedza Kopalnię Soli w Wieliczce.
a gdzie ja napisałem że do Poznania przyjeżdża więcej turystów , z konia spadłeś ? Normalne jest że wyniki sie tak różnią , jest ku temu kilka przyczyn tu masz niektóre z nich:
- prawie kazdy dzieciak był na wycieczce do krakowa w szkole czy na studiach
- tur. odwiedzaja kraków przy okazji wizyt w Oświęcimiu
- angole wpadaja do Krakowa narżnąć sie i pozaliczać

To ostatnie to oczywiscie żart choć nie do końca , ale poważnie mówiąc to ja nie polemizuje że poznań zakasuje Kraków . Ba jak cofniesz sie kilka stron to zobaczysz mój post w którym napisałem:
Killerbean pisze:Mam jednak nadzieje że Donieck się np nie wyrobi i Kraków , ew. Chorzów też będą gościć "wielką rodzinę uefa" :lol: bo to jest możliwe . Jeśli tam będą 2 miasta to może do nas przeniosą 3 grupy . Zobaczymy ja trzymam kciuki za te miasta .
piwus pisze:Póki co wymieniłeś młodzieżowy turniej "największą międzynarodową konferencję w europie środkowej" na 10 tys. osób,
no właśnie podaje przykłady a nie wyczerpujacy zbiór eventów , bo nie takie są moje intencje . Chciałeś żebym wskazał co przemawia za poznaniem to proszę podałem 2 przykłady .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”