Polska & Ukraina EURO 2012 - Strona 31

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Polska & Ukraina EURO 2012

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 maja 2009, 23:26

Nie będę udowadniał co napisałem, czego nie, czy które pytania zostały wyrwane z kontekstu, tak więc macie już ode mnie spokój w tym temacie :). Na koniec tylko napiszę, że na całej sytuacji zyskuje w Krakowie Majchrowski, bo nawet do mnie trafia co mówi: http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798, ... zyjda.html . Mimo to nie można pozwolić by ten człowiek dostał trzecią kadencję...

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 13 maja 2009, 23:43

Już dziś Lwów prosił o pomoc . Ja tam nie wnikam co robi kolo bo moim prezydentem nie jest . Uważam że Kraków padł ofiara dośc nieszczęśliwego zbiegu . Co zrobić ja tam nadal liczę że Polska dostanie przynajmniej 5 miast . Zobaczymy

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 14 maja 2009, 0:09

Killerbean pisze:Już dziś Lwów prosił o pomoc . Ja tam nie wnikam co robi kolo bo moim prezydentem nie jest . Uważam że Kraków padł ofiara dośc nieszczęśliwego zbiegu . Co zrobić ja tam nadal liczę że Polska dostanie przynajmniej 5 miast . Zobaczymy
No to sobie licz. Badz takim samym kretynem jakim sa nasi dziennikarze ktorzy korzystaja z kazdej okazji by podgrzac atmosfere i doprowadzic sytuacje do miana rywalizacji miedzy nami a Ukraina. Czyli panstwem dzieki ktoremu w ogole mamy te mistrzostwa bo na samym pcozatku tylko Surkis wierzyl ze moze nam sie udac a teraz wszyscy, kibice, niedzielni kibuce, gowno warci dziennikarze oraz gowno warci politycy za wszelka cene chca wiekszej puli spotkan podczas euro, tratujac to jako sprawe honoru. Na litosc boska, niech bedzie rowny podzial czyli 4x4. Po co nam jakis konflikt z Ukraina ? Po co nam zalosne wyczekiwanie az im noga sie powinie ?

Tak czy siak, chocby nie wiem co sie wydarzylo to i tak Polska nie zorganizuje euro w 5 miastach ! Kto sluchal, ten kto czytal potem oficjalne komunikaty ten wie ze Krakow i Chorzow zostaly skreslone definitywnie i jedynie w obliczu jakiegos trzesienia ziemi byloy mozliwe zeby Ktakow wrocil do gry. Jedynie co Polska moze wywalczyc kosztem naszych sasiadow to to ze te 4 wybrane polskie miasta moga przejac kilka spotkan kosztem Ukrainy bo Platini powiedzial wyraznie, ze jezeli Ukraincy nie wyrobia sie to euro zostanie zorganizowane na 4 polskich miastach i 2 ukrainskcih - TYCH KTORYCH SA NAJLEPIEJ PRZYGOTOWANE - czyli moze byc rowny podzial meczow z tym ze na 6 boiskach - 4 polskie i 2 ukrainskie ale tu nie ma mowy o Krakowie i Chorzowie.

A poza tym nie ma co sie licytowac bo wszyscy wiemy ze wszystko poszlo o stadion ktory Krakow bez urazy ale jak na warunki euro ma beznadziejny - a wlasciwie to bedzie dopiero mial. Gdyby wladze Krakowa od poczatku wykazywali wieksze zainteresowanie euro i zaplanowaliby budowe zupelnie nowego stadionu na jakies 40 tys. osob to moglibyscie sie cieszyc a tak to miejscie pretensje do owczesnego prezydenta.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 14 maja 2009, 0:25

LookAsh
Liczyć sobie mogę i będę a kretynem jesteś ty . O ile się nie mylę to na razie pewien jest tylko Kijów na wschodzie . Pozostałe 3 miasta są na warunkowym . Może się tak okazać że Uefa uzna iż przygotowanie tych wszystkich 3 jest niewystarczające ( mała szansa ale jest ) i wówczas może bedą chcieli znaleźć szóste miasto . Więc będe sobie liczył i ch.. tobie do tego pajacu .

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 14 maja 2009, 0:47

Pewnie ze Ch... mi o tego ale to tez swiadczy o tobie jak o ch... wiec nie masz czym sie chwalic. Ja wprost mowie ze niezaleznie od problemow Ukrainy chce zeby podzial byl rowny. Nie po to ich wspieralismy podczas pomaranczowej rewolucji zeby teraz to wszstko poszlo na marne ale nawet nie wazne juz to, chodzi o zwyczajna ludzka lojalnosc i uczciwosc. A nawet w przypadku potkniecia Ukraincow to skorzysta co najwyzej na tym Kijow i Donieck, w dla ciebie optymistycznej wersji zapewne Warszaw, ewentualnie Gdansk wiec o. !

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 14 maja 2009, 1:10

LookAsh pisze:Nie po to ich wspieralismy podczas pomaranczowej rewolucji zeby teraz to wszstko poszlo na marne ale nawet nie wazne juz to, chodzi o zwyczajna ludzka lojalnosc i uczciwosc.
Ja już myślałem, że nikt nie wierzy w "mit pomarańczowej rewolucji". Jednak nie o tym.
Strasznie ideowe podejście. Lojalność, uczciwość, etc. Wszystko fajnie brzmi, tylko czy nie lepiej dbać o własne interesy? Nie chce mi się rozwodzić nad tym, czy warto się zastanawiać czy Ukraińcy dadzą radę w każdym z 4 miast. Dla mnie hipokryzją jest stwierdzanie, że jesteśmy im coś winni, że powinniśmy być lojalni. Nie ma sentymentów, przecież to nie Polacy rządzą u nich w kraju, to nie My opóźniamy ich przetargi, korumpujemy urzędników, etc.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 maja 2009, 1:26

Niezmiernie sie ciesze ze Euro 2012 polaczylo wszystkich Polakow. Malo tego Polakow i Ukraincow tez polaczylo.
Tak trzymac.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 maja 2009, 1:50

A ja się zgadzam z LookAshem (nie żeby kogoś wyzywać od kretynów) ale Platini wyraźnie powiedział to co napisał mój imiennik. Także nie łudziłbym się z Krakowem. Znowu dziennikarze niepotrzebnie pompują balonik i nie słuchają tego co mówił Platini bo wiedzą lepiej :roll: Jeszcze teraz niektórzy rozbudzają nadzieję że finał będzie w Polsce a dla mnie będzie w Kijowie czyli tam gdzie miał być. Po prostu UEFA daje tylko zółtą kartke temu miastu i mówi by jak cała Ukraina się ogarnęli i wzięli do roboty.
Poza tym sami nie lubimy jak przez te 2 lata dziennikarze z Anglii, Niemiec i Włoch wypisywali że nie nadajemy się na organizatorów i to oni chętnie przejmą Euro a teraz mielibyśmy obrabiać dupę Ukrainie czyli robić dokładnie to samo? Nie twierdzę że nie mamy walczyć o swoje prawa bardziej niż o Ukrainy tylko że od nas mało zależy w ilu miastach ma być Euro (w sensie samej decyzji jeśli wszystkie 12 byłyby zdolne do organizacji). Lepiej było walczyć wspólnie o 6+6 a nie nasze 6 kosztem Ukrainy a nawet z Niemcami :lol: I tak, jesteśmy Ukraińcom winni jakieś wsparcie (choćby głupie trzymanie za rękę ale nie wykorzystywanie bo przecież nie pojadę na Ukrainę budować im drogi których my także nie mamy) bo bez nich Euro byśmy mieli pewnie tylko wtedy gdybyśmy wszystko wybudowali przed staraniem się o organizację czyli ok 2040.
A pomysł o współpracy Lwowa z Krakowem uważam za chory jak wywody Wilmora :P No komu będzie się chciało jechać do Krakowa by się tam przespać a później zasuwać 250km (ponoć tyle dzieli oba miasta, sprawdziłem i odległość drogowa urosła do 335 km, w linii prostej to prawie 300 km :lol: ) na Ukrainę? Bo oba miasta podpiszą zgodę? :lol: Jak będą chcieli to i bez jakiejkolwiek umowy sobie tam pojadą na wycieczkę jeśli komuś będą wycieczki w głowie. No i prędzej ktoś sobie znajdzie lepsze lokum bliżej Lwowa i za dnia będzie zwiedzał Lwów czy też pił w Rzeszowie pod Tesco.

A teraz odnośnie modernizacji którą tak chciałby widzieć jeden user na tym forum. Dobrze że np w W-wie nikt nie pomyślał by modernizować Stadion X-lecia i że więcej stadionów będzie budowanych a nie odświeżanych bo rzekomo nas ma budowanie nie stać. Ciekawe co będzie jak jednak je wybudujemy? :lol: Niech ta osoba popatrzy sobie jak wyglądają nowe stadiony w Europie i co je różni od starszych ale wiecznie magicznych w Polsce. Do tego jeszcze raz przypomnę że za pieniądze które władowano i zamierza się władować w Stadion Śląski powstałby nowy stadion. Dodatkowo przez takie a nie inne myślenie że nas Polaków na nic nie stać, buduje się choćby nowe drogi które potem ciągle trzeba remontować bo zanim powstanie cała droga to na wcześniejszych odcinkach są koleiny. Czemu? Bo nas nie stać by budować jak się powinno tylko oszczędzamy. Jak mamy okazję to zróbmy coś raz a porządnie by potem nie zazdroscić że Niemcy czy w CCC mają lepsze stadiony od naszych. Jak zarządcy stadionów będą z głową to i znajdą sposób by te zapracowały na siebie. W końcu te nowe właśnie także pod tym kontem się projektuje.

Kod: Zaznacz cały

1. Terminowe przekazania do sztabu EURO 2012 dokumentacji zgłoszeniowej miast
kandydujących:
- Kraków 1 ("gdy okazało się, że nasza kandydatura wygrała to Kraków i Chorzów dopisały się jako rezerwowe - ot wyczuły niezły pieniądz") - tymczasem tylko trzy miasta podeszły do tematu na poważnie
- Poznań 1
- Wrocław 1
- Chorzów 0
- Warszawa 0

2. Stadion i inne obiekty kluczowe w mieście:
- Poznań 12
- Gdańsk 10
- Warszawa 8
- Wrocław 6
- Kraków 4
- Chorzów 2

3. Baza noclegowa:
- Warszawa 12
- Poznań 10
- Gdańsk 8
- Wrocław 6
- [b]Kraków 4[/b]
- Chorzów 2

4. Transport:
- Poznań 12
- Warszawa 10
- Wrocław 8
- Gdańsk 6
- [b]Kraków 4[/b]
- Chorzów 2

5. Marketing:
- Poznań 6
- Kraków 5
- Wrocław 4
- Chorzów 3
- Gdańsk 2
- Warszawa 1

6. Doświadczenie w organizacji imprez masowych:
- Warszawa 6
- Chorzów 5
- Poznań 4
- Wrocław 3
- [b]Kraków 2[/b]
- Gdańsk 1

7. Pozostałe ( atrakcyjność turystyczna miasta i regionu, oferta kulturalne,
oferta rekreacyjna, zaangażowanie władz miasta):
- Gdańsk 5
- [b]Kraków 4[/b]
- Poznań 3
- Warszawa 3
- Wrocław 2
- Chorzów 1
co to? źródło?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 maja 2009, 2:19

NIe chce mi sie czytac ale zauwazylem ze Piwus caly czas przytacza zrodlo tej zlej wrecz [ch**] wg niego gazety. gdzie tu logika. bez komentarza i napinki i twoje odpowiedzi. myslenie retoryczne. powaznie

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 14 maja 2009, 2:22

Dokladnie to co mowi moj imiennik. Mielismy pretensje gdy Niemcy, Wlochy czy Anglia zglaszaly sie do tego by od nas przejac euro wiec teraz wyobrazmy sobie ze tak samo w stosunku do nas czuja sie Ukraincy. To malo przyjemne uczucie, prawda ? Oczywiscie niech kazdy dba o swoj tylek ale badzmy fair w stosunku do naszcyh sasiadow i nie zacierajmy rak na wypadek ich niepowodzenia bo to wyglada tak jakbysmy czyhali na ich wpadke.

Najgorszy jest Drzewicki (z ktorym to notabene chodzil do klasy moj ojciec) ktory wciaz plecie bzdury ze niby to slonecko moze sie usmiechnac do Krakowa i Chorzowa jezeli cos sie stanie. Niech nie gada bzdur bo nic takiego nie bedzie mialo miejsca, skoro wczesniej pompowal ten balonik ze moze dojsc do sytuacji kiedy w 6 polskich miastach moze byc zorganizowane euro to niech teraz uczciwie to przyzna ze to niemozliwe. Tak samo pisowcy tradycyjnie zwoluja konferencje by tradycyjnie oglosic swoje dyrdymaly. Jako ze Platini bardzo pozytywnie oglosil przygotowanie wszystkcih polskich miast to ci musieli z innej strony zaatakowac wiec wymyslili ze Drzewiecki czyni tylko konflikty miedzy dwoma narodami i obiecuje 6 polskich miast organizatorow po czym nie dotrzymuje oietnicy. A k... ci co zrobili gdy byli u wladzy ?! Pieprzony Lipiec tylko kolekcjonowal koperty pod stolem, dopiero jakas babka ruszyla cos w sprawie budowy stadionu narodowego bo inaczej bysmy byli dalej w ciemnej dupie ale to nie zmienia faktu ze dzieki pisowi jestsmy przynajmniej pol roku do tylu.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 14 maja 2009, 13:22

LookAsh pisze:Pewnie ze Ch... mi o tego ale to tez swiadczy o tobie jak o ch... wiec nie masz czym sie chwalic. Ja wprost mowie ze niezaleznie od problemow Ukrainy chce zeby podzial byl rowny. Nie po to ich wspieralismy podczas pomaranczowej rewolucji zeby teraz to wszstko poszlo na marne ale nawet nie wazne juz to, chodzi o zwyczajna ludzka lojalnosc i uczciwosc. A nawet w przypadku potkniecia Ukraincow to skorzysta co najwyzej na tym Kijow i Donieck, w dla ciebie optymistycznej wersji zapewne Warszaw, ewentualnie Gdansk wiec o. !
Rozumiem że jak ktoś nazywa cie kretynem to jest ok ale jeśli mu odpowiesz to źle świadczy o tobie . Rozumowanie cud . Na końcu poprzedniego posta zaznaczyłem że jesteś pajacem , po tej wypowiedzi muszę dodać że do tego głupim . To że napisałem że ch.. ci do tego w co wierze to wg ciebie znaczy że jestem ch .. ?? :shock: Pajac , po prostu pajac .

Ukraińcy sobie mogą pisać ( bo głównie w ich prasie pojawiały się art. dot przeniesienia większości imprezy do nich ) a my nie powinniśmy wierzyć bo wg wszechwiedzącego LookAsha , każdy kto wierzy ten jest kretynem .
Łapy opadają

darujcie sobie te wzajemne uprzejmości, ewentualnie na privie się wyzywajcie // fieldy

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2009, 18:51

Warszawa, Gdańsk, Poznań i Wrocław beda gospodarzami rundy kwalifikacyjnej Eurobasketu '09. Dziwnie sie to złozyło, ale beda mieli pewne przetarcie. Wiem, ze cieko porównać taka impreze do Euro, ale bedzie juz mozna zobaczyć jak wyglada sytuacja kiedy do miasta przyjedzie na 4-6 dni okolo 15 tys. kibiców, oficjeli czy same zespoły. Jakies wnioski napewno zostana wyciagniete.
Ja tam o Poznan pod zadnym wzgledem sie nie boje, ze da klape. Spokojnie beda kibice mieli gdzie spac, jesc i pić. Rozrywki takze im nie zabraknie, zreszta prawdziwy kibic podczas takiej imprezy nie chodzi zwiedzać zabytków, tym bardziej, ze przyjedzie do Polski :) Chyba 2 czy 3 kolejne Hotele sa budowane, ktore maja miec jakas renome, wiec i oficjele beda mieli gdzie sie wyspać. O komunikacje takze sie nie obawiam. Co najwazniejsze, zespoły, ktore beda grały w Poznaniu dostana napewno świetne ośrodki, jakich w Polsce jest narazie mało, bardzo mało, a to powinno być najważniejsze, bo chodzi o pilkarzy.
Dobrze, że Lato uciał juz wszystkie spekulacje, powinno to być zrobione juz po otrzymaniu organizacji. komus zrobiono nadzieje i teraz jest jak jest.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 17 maja 2009, 3:10

Jarzinho pisze:Warszawa, Gdańsk, Poznań i Wrocław beda gospodarzami rundy kwalifikacyjnej Eurobasketu '09. Dziwnie sie to złozyło, ale beda mieli pewne przetarcie. Wiem, ze cieko porównać taka impreze do Euro, ale bedzie juz mozna zobaczyć jak wyglada sytuacja kiedy do miasta przyjedzie na 4-6 dni okolo 15 tys. kibiców, oficjeli czy same zespoły. Jakies wnioski napewno zostana wyciagniete.
Jak Gdańsk nie wyciągnie wniosków z przeciągającej się budowy hali na granicy Gdańska i Sopotu to już nie znajdzie się zapasowa hala Olivia jak w przypadku Eurobasketu tylko piłkarskie Euro będzie rozgrywane na polu albo Orliku :roll: Lato definitywnie przekreślił szanse Krakowa i Chorzowa (czego boi się zrobić Drzewiecki i ciągle mami pewnie by słupki nie poleciały w dół) wiec te miasta odpadają :)
Kuwa taka hala a podczas ME co najwyżej będzie ją można podziwiać z zew, no ale to raczej zawinili budowlańcy ale jednak. Jak byśmy nie wybudowali stadionów to nikt by nie patrzył czyja to wina.

PS Tomusmc czy aby obok tej hali nie mi mieści się ten słynny dłuuugi jak lista osób wplątanych w aferę korupcyjną blok mieszkalny? Bo to chyba w Gdańsku było. Zresztą nie ma co, widok piękny - szklany dom i bloki pinkne jak w całej Polsce zresztą :rotfl:

piespankracy
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piespankracy » 18 paź 2009, 19:54

Oby się tylko nie okazało, że tuż przed otwarciem obudzimy się z ręką w nocniku. Wiele z tego co planowano zrobić na Euro 2012, na pewno nam nie wyjdzie, pomimo zapewnień rządu :/

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 11 gru 2009, 13:46

UEFA ogłosiła listę miast-gospodarzy Euro 2012

Mistrzostwa Europy w Polsce i na Ukrainie w 2012 roku odbędą się w czterech miastach polskich i czterech ukraińskich - taką decyzję podjął Komitet Wykonawczy UEFA podczas posiedzenia w Funchal na Maderze. Finał Euro zostanie rozegrany w Kijowie, mecz otwarcia w Warszawie.

Euro 2012 odbędzie się w Warszawie, Gdańsku, Poznaniu i Wrocławiu po stronie polskiej oraz Kijowie, Lwowie, Doniecku i Charkowie po stronie ukraińskiej. Decyzja jest ostateczna.

13 maja UEFA postawiła Ukrainie ultimatum - w przypadku braku widocznych postępów prac w miastach pretendujących do miana gospodarzy Euro mistrzostwa mogły się odbyć w czterech polskich i dwóch ukraińskich miastach. Europejska federacja uznała jednak obecny stan tamtejszych przygotowań za satysfakcjonujący.

Ambasadorami Euro 2012 zostali wybrani Zbigniew Boniek oraz Andrij Szewczenko. Ceremonię losowania grup Euro 2012 poprowadzą natomiast Andrzej Szarmach i Ołeh Błochin.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”