SYSTEMY

Sprawy związane z bukmacherką, typowaniem wyników oraz stawkami.
Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

SYSTEMY

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 06 mar 2005, 14:24

W tym temacie prosze o umieszczanie jakiś systemów, które pomogą nam w wygrywaniu większej ilości pieniędzy :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 mar 2005, 15:01

Ja z reguły nie używam jakichś specjalnych, wymyślnych systemów. Opieram się na tych dostępnych w kolekturach. Najczęsciej jest to 3/5 za 20 zł. Tyle, że tam potrzeba mieć solidnego 'pewniaka' najlepiej o jakimś względnie dobrym kursie bo od tego meczu w dużym stopniu zależy ile ewentualnie możemy wygrać. Jeśli chodzi o systemy wymyślane przez graczy to interesujące wydaje się granie na remis Interu :lol: Stawiamy np: 20 zł na remis Interu. Jak nie wejdzie to w następnej kolejce stawiamy 50 na remis. Jak znowu się nie poszczęści (mało prawdopodobne :wink: ) to stawiamy 100 zł i nam się ładnie zwraca i jeszcze zysk jest. Oczywiście nie tylko na Inter możemy tak grać i nie tylko na remis (ale kurs jest najlepszy). Chodzi o zwiększanie stawki i granie wytrwale tego samego. Jak sobie przypomnę jeszcze coś ciekawego to napiszę. Albo jak będą jakieś pytania to może odpowiem. W każdym bądź razie systemy to dobra sprawa ale niczego nie gwarantują.

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 06 mar 2005, 15:17

najlepiej jest grac chyba 3 z 5 przynajmniej ja na tym najwiecej wygrywam

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 06 mar 2005, 15:33

moim zdaniem najbardziej się opłaca jak postawisz z 3 mecze ale takie super pewniaki i postawisz powiedzmy 10 -20 zł to wygrana murowana :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 mar 2005, 22:11

heh tak pasztet wszystko spoko z tym, że nie ma pewnych pewniaków :P
(no może poza Barceloną :wink: )

Sławek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sławek » 06 mar 2005, 22:52

ja gram kombinacyjny po 6 meczy około....ale za bardzo nie mam się czym chwalić bo zysków z tego nie mam...czasami wpadnie czasami nie....zależy od dnia :?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 mar 2005, 23:58

Najlepszy system to liczyć na farta 8)

Ale zwykle gram tak ze stawiam dwa kupony jeden na 4 mecze drugi na siedem-osiem. Czasem sie opłaca...

...Raz na pięć ale cicho :wink: :lol:

Sławek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sławek » 07 mar 2005, 22:33

a kto poleca jakie systemy??????????/....niech każdy poda swój system na wygraną oki? :wink:

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 17 kwie 2005, 3:29

temat zamarl, a jest bardzo ciekawy. rozwiazalem swoja polise ubezpieczeniowa i wracam do bukmacherki :D . najlepiej jest obstawiac single i duble, ale do tego potrzebna jest naprawde duza wiedza o dyscyplinie na jaka obstawiamy. single sa najbardziej oplacalne, bo buk wyciaga z ciebie najmniej kasy. szukalem troche w necie i kilka porad zdazylem przeczytac. duzo czytalem o progresji i wszelkich jej modyfikacji, wydaje mi sie, ze sa to najlepsze systemy. prawie bez ryzyka. mozna tez stawiac zamiast 1x czy x2 tak zwane covery. sa tez surebetsy, zysk w tym przypadku jest 100%, ale maly.

jak ktos zna, lub sam wykminil jakies fajne systemy to zapodawac. tylko z sensem poprosze, jak ktos nie zna matematyki, niech sie za wymyslanie sysytemow nie bierze.

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 17 kwie 2005, 8:47

Jak byly niedawno eliminacje do MŚ w piłce nożnej to w niedziele poscilem kupon 3z4 i w srode tez 3z4 i oba kupony wygralem.

Jeszcze niedawno obstawialem tak po 6 moze 7 meczy zeby wygrana wynosila gdzies 100zl ale teraz zmienilem strategie i obstawiam 4 mecze za 5zl i mam do wygranie okolo 50zl a jest wieksze prawdopodobienstwo wygrania.

Wczoraj nie siadl mi tylko jeden mecz Rostock-Stuttgart bo postawilem 2. Mialem taki kuponik:

Viborg-Broendby 2 :D (0:2)
Freiburg-Leverkusen 2 :D (1:3)
Hannover-Bayern 2 :D (0:1)
Rostock-Stuttgart 2 :evil: (2:1)

za 5zl do wygrania 49zl

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 17 kwie 2005, 13:39

moze postarajmy sie tutaj mowic o sysytemach, a nie swoich kuponach??
"systemy" 3z4 czy 5z7 to nie sa systemy o ktore w tym temacie chodzi. kazdy kto zna podstawy bukmacherki je zna i wiem o nich wszystko. mi chodzi o systemy gwarantujace wygrana, lub znacznie zmniejszajace ryzyko

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 17 kwie 2005, 15:01

No właśnie podajcie tu jakieś systemy, które niemal, że gwarantują wygraną. Bo mi ostatnio nic nie wchodzi :cry: (wczoraj postawiłem 12 meczy na 1 kuponie i tylko Sevilla nie weszła :x ). Jak będziecie podawać te systemy to dokładnie opiszcie, żeby było wszystko jasne :wink: Z góry dzięki.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 kwie 2005, 18:34

Nie istnieją (oficjalnie :wink: ) sytemy gwarantujące wygraną. Niektórzy wykorzystują różnice w kursach w różnych zakładach ale wtedy zysk jest przeważnie minimalny (tyle, że strat nie ponoszą). Nie da się wymyślić genialnego systemu dopóki będą w nim jakiekolwiek 'pewniaki' które muszą wejść. Już wtedy wiadomo, że nie jest pewne. Z matematycznego punktu widzenia wydaje mi się, że kluczowe jest wykorzystywanie różnic w kursach ale sam jeszcze tego nie rozkminiłem. Wogóle to na początek trzeba dobrze rozkminiać rachunek prawdopodobnieństwa a ja raczej się za to nie wezme i dalej będe grał 'rekreacyjnie; :wink:

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 17 kwie 2005, 19:14

na szczescie sie mylisz niggaz!!!! sa systemy prawie 100% i nie opieraja sie na zadnych pewniakach.

to o czym mowiles nazywa sie surebetsami. polega to na wyszukiwaniu u roznych bukow takich wspolczynnikow ze przy odpowiednim doborze stawki zawsze masz +. jest to okolo 3-5%, ale surebetsy sa codziennie, a wszyscy znamy sile procentu skladanego.

sa tez tak zwane value bets. chodzi o to ze przy przeanalizowaniu kursow u roznych bukow, prawdopodobienstwo odbiega sredniej u jednego buka, tam stawioasz na to zanizone.

sa tez covery. mozesz stawiac na 1 lub 1x. ale na 1x dostajesz grosze i jest lipa. stawiasz 2 kupony, ale rozdzielasz tak stawke, ze na remis zwraca ci jakis procent ustalony przez ciebie. moze to byc 100% lub mniej, wiecej jest bez sensu. a reszte z tak wyliczonej stawki obstawiasz na 1. w tn sposob wygrywasz na 1, a nie tracisz (gdy 100%), lub tracisz niewiele przy x.

jest jeszcze progresja, ale o tym jest pelno w necie, jak chcesz to poczytaj

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 18 kwie 2005, 2:14

dobra, lekcja numer 1: "prawdopodobienstwo zdarzen"

problem omowie na przykladzie zdarzenia troj-drogowego
Wisla K. - Pogon 1.25 4.60 8.70
mamy taki oto mecz (ze strony sts)
jak na podstawie kursow obliczyc prawdopodobienstwo zdarzen.
kazdy buk ma swoja marze i na tym zarabia. normalnie, bez marzy, kursy wylicza sie 1/prawdopodobienstwo. czyli prawdopodobienstwo = 1/kurs, i tak (zaznaczam, bez marzy)
na 1 prawdop. 1/1.25=0.8= 80%
na x prawdop. 1/4.60=0.22=22%
na 2 prawdop. 1/8.70=0.11=11%
jak widac procenty nie sumuja sie do 100% tylko do 113%, te 13% to marza buka (dosc wysoka)
znajac marze buka, mozemy obliczyc rzeczywiste prawdopoodobienstwo zdarzenia.
prawdop=1/kurs8(1+marza) i tak
na 1 prawdop.=1/1.25*(1+0.13)=70,5%
na x prawdop.=1/4.60*(1+0.13)=19%
na 2 prawdop.=1/8.70*(1+0.13)=10%
jak widac procenty sumuja sie juz do 100% i to jest rzeczywiste prawdopodobienstwo jakie zalozyl bukmacher

wiemy juz jak policzy marze buka i rzeczywiste prawdopodobienstwo zdarzen zakladane przez buka. to nam sie przyda.

jak bedzie zapotrzebowania to bede kontynuowal kurs.

Nie będę tego kasował zapodam tylko linkiem: http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... 3566134f1d

Lekcja stawiania (kuponów) według Zawdiego w tym temacie :) / Piwus

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bukmacherka”