Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 548

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 maja 2009, 17:35

Za Ade ok 22-25 mln myśle możemy dostać.
w funtach czy w euro?zalezy ile bedzie druzyn walczyc o niego.mysle ze Milan bedzie w stanie dac okolo 30 mln euro jezeli beda nadal zainteresowani.napewno nie dostaniecie tyle co rok temu oferowal Milan i Barcelona.ale napewno za kase za niego bedziecie mogli kupic 2 dobrych grajkow.

Dialy mail, czy jakoś tak :D podaje dziś, że Wenger dostanie na transfery, uwaga - 13 mln funtów. To sobie poszaleje na rynku.
niechce mi sie w to wierzyc.Milan nigdy nie ma miec kasy na transfery a kasa zawsze sie znajduje.dzis pisza ze bedzie mial 13 a jutro 50...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 maja 2009, 17:41

fieldy pisze:Za Ade ok 22-25 mln myśle możemy dostać.
To i tak chyba więcej niż faktycznie jest wart. Jeśli faktycznie mamy kogoś stracić po sezonie (a szczerze wątpie, w to że uda nam się utrzymać cały skład), to niech to będzie Adebayor. On sam zresztą ostatnio przyznał, że kibice nie traktują go dobrze, więc droga wolna. Mam tylko nadzieje, że cała kwota jaką zarobimy na ewentualnym transferze przeznaczona zostanie na wzmocnienia.
fieldy pisze:13 mln funtów
Zawsze można skorzystać z propozycji Alishera, który chciał pomóc w spłacie kredytu po to żeby budżet transferowy w lecie mógł być większy. Z tym, że w bezinteresowność Uzbeka jakoś nie za bardzo wierzę :think:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 maja 2009, 17:56

fieldy pisze:http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 053447.stm

W football focus, Ade opowiada o relacji z kibicami.
Oprócz tego, że cholernie trudno go zrozumieć, wygląda to tak jakby przygotowywał grunt do ucieczki. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 17 maja 2009, 18:58

Ade nie zagrał bo ma kontuzję pachwiny, tak jak Silvestre.
Niedawno wypowiedział się że na 100% zagra w Arsenalu w przyszłym sezonie. Wenger z kolei powiedział że widzi Togijczyka w swoich planach na przyszły sezon. Nie wiem zatem skąd te Wasze insynuacje.

ps guru ale Ty głupoty wypisujesz :|

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 maja 2009, 19:03

Logan pisze:ps guru ale Ty głupoty wypisujesz :|
Jakoś nie bardzo się przejmuję Twoją opinią. :]
Logan pisze:Ade nie zagrał bo ma kontuzję pachwiny
Której się nabawił jadąc samochodem? Jesteś strasznie naiwny.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 maja 2009, 21:01

Ja nie mam pojęcia, co o tym myśleć. Z jednej strony mamy wypowiedź o której mówi Logan. Potem mamy coś zupełnie innego z Daily Mail... a teraz w FF Ade mówi cholera wie co bo nie da sie prawie zrozumieć. :lol:

Co do kontuzji, to skoro jest on prawdziwa, dlaczego nie ma nic na stronie Injury news? :badziewie:
Nie wiem, o co w tym wszystkim chodzi, ale czas pokaże.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 17 maja 2009, 21:48

Co do sytuacji z kontuzjami to najlepiej czytać wypowiedzi Wengera z konferencji prasowych. Aktualizacja strony z kontuzjami nie jest zbytnio bieżąca.

Ja wypowiedź Adebayora zrozumiałem tak, że nie podoba mu się to, że kibice wyładowują się na nim przez to zamieszanie z jego rzekomym odejściem, bo on mówił że nie chce odejść, a zainteresowanie innych klubów to nie jego wina. Denerwuje go też to, że kibice wierzą w to co jest w gazetach, mimo że często są to bzdury wyssane z palca. Zamiast wierzyć w zespół i go dopingować, kibice ciągle narzekają. To jak wiadomo nie pomaga, tylko szkodzi drużynie. Namawia wszystkich zadeklarowanych :] do trzymania wiary w drużynę, bo oni chcą wygrywać trofea i przerwać okres posuchy.

Ja się Ade nie dziwię, też bym miał podobne zdanie :D

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 maja 2009, 12:44

http://goal.com/en/news/12/spain/2009/0 ... lks-report
ciekawie się robi :P Myślę że jednak zostanie w Londynie :> Przez tak długi czas wprowadza swój plan z młodzieżą i nagle by miał odejść ? Jak by nowy coach przyszedł to by część nie dostawała już szans i siedziała by w rezerwach.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 maja 2009, 13:10

Czytałem o tym gdzieś... raczej na pewno zostanie, gada ciągle o swoich planach na następny sezon itp.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 maja 2009, 11:42

Armand Traore zagrał wczoraj pierwszy raz od stycznia [wrócił po kontuzji] i zdobył swoją pierwszą bramkę w lidze:

http://www.mediafire.com/?znyjy2iwmtl

portsmouthfc.pl
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: portsmouthfc.pl » 19 maja 2009, 12:11

Armand zagrał świetne spotkanie. Wszedł w 46 minucie i ożywił grę Pompey, a przy bramce pokazał to co najlepiej umie,czyli zejscie do lewej nogi i mocny strzał. Jako kibic Portsmouth żałuję, że latem wróci do Arsenalu, ale myślę że Wenger będzie miał z niego dużo pożytku

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 maja 2009, 12:14

Ja się obawiam, że dla niego własnie się miejsce nie znajdzie.

Może grać na lewej obronie i na lewym skrzydle, My te pozycje mamy już zajęte, a jeszcze [daj Boże] Tomas wróci, to w ogóle.
No, chyba że Clichy odejdzie, to Traore może z Gibbsem rywalizować, ale tego bym nie chciał.

Taki Traore by się jednak przydał, choćby na ławkę, ma bardzo dobre wrzutki, Gaelowi do niego daleko w tym elemencie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 maja 2009, 18:12

Podzielam obawy fieldy'ego, jednak mam ogromną nadzieję, że w przyszłym sezonie będziemy mogli oglądać Armanda chociaż na ławce rezerwowych Arsenalu. Jednak nie w roli zastępcy dla Gaela (chyba że zajdzie taka potrzeba) a w roli lewoskrzydłowego. Niestety, ale IMO te próby Wengera zrobienia z Rosicky'ego, Arshavina czy Diaby'ego (sic!) drugiego Piresa na niewiele się zdały, a Traore jest świetnym materiałem na obsadzenie tej właśnie pozycji- dysponuje dużą szybkością, jest niesamowicie zwrotny, dobrze panuje nad piłką, a do tego ma świetne dośrodkowania. Nie mówię oczywiście, że młody Francuz z miejsca powinien wygryźć ze składu Arshavina, jednak stopniowo wprowadzany do składu mógłby wprowadzać spore zamieszanie w szeregach rywali. Po lewej stronie Traore, po prawej Walcott- prawda, że mogłoby to wyglądać ciekawie :D ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 maja 2009, 10:55

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 38,00.html

Szkoda, bo nie wygląda jakby chciał odejść. Ale z drugiej strony, skoro ma wrócić do gry dopiero na początku nowego sezonu, to nie ma mowy o dobrym przygotowaniu się do sezonu.

Jeszcze co do Traore - Nasri ostatnio grywał w środku, Tomas ciągle się łamie, albo wcale nie wraca, Arshavin w razie odejscia Ade i nie kupieniu nikogo - będzie grywał częściej w ataku .. więc kto wie. Może akurat coś się dla niego znajdzie.

Na pewno CC, może pierwsze rundy FA Cup, albo z kimś słabszym w LM. Myślę, że kilkanaście spotkań w pierwszym składzie by zaliczył, a do tego sporo z ławki, wiec chyba by nie narzekał specjalnie na brak gry :think:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 maja 2009, 11:28

fieldy pisze:Arshavin w razie odejscia Ade i nie kupieniu nikogo - będzie grywał częściej w ataku
Akurat w ofensywie mamy dość spore pole manewru i nie ma większego sensu kupować kogoś w miejsce Adebayora. Arshavin i van Persie w ataku plus w Eduardo (jeśli będzie zdrowy) i Nicklas (który mam nadzieje, że wejdzie na wyższy level) i o atak martwić się nie musimy.

Do do Jagielki. Ta kontuzja faktycznie nieco namieszała. Bardzo bym chciał go zobaczyć w koszulce Arsenalu, ale nie ma sensu kupować kolejnego inwalidy. Może jego kolega z obrony :think:

Wenger uciął wszelkie spekulacje i zostaje z nami ... przynajmniej do końca swojego kontraktu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”