Piłka w TV - Strona 69

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
#7#
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: #7# » 20 maja 2009, 21:11

Martinho pisze: dużo tego
kwestią gustu co kto lubi , ja nie typowy kibic w PL więc nie porównuj mnie do szarości która sie interesuje tym co wszyscy i nie posiada własnego gustu i zdania. co do cyfry to ja pamiętam same początki i pudełeczko malutkie z karta kluczem i paroma sekundami na odkodowanie sygnału i początkiem transmisji i pierwszymi krokami Smoka i Twarowskiego a nawet Borka w C+ więc od początku jestem z C+, raczkowanie czy n-ki czy Polsatu cyfrowego tez znam niestety męczę sie z piramidą 3 dekoderów dobrze że wizja padła bo były by 4 :mrgreen: więc to z mojej strony nie chęć chwalenia tego co się ma a karcenia tego co sie nie ma i zazdrości .... po prostu ocena tego co mi pasuje a innym nie musi bo wszystkie platformy ocenić mogę. Ale jak to mówią " nie wszystkich musisz kochać , nie wszyscy muszą ciebie kochać ale szanuj zdanie innych aby inni szanowali twoje" więc nie neguje Twojego ...

PS a ja oglądam finał UEFA na nSport ...komentatorzy do d..... ale bynajmniej bez takich technicznych ceregieli jak na TVP :roll:

Finał NFL był w Nsport i mały pozytywny szok to to że z każdej kolejki przez cały sezon pokazywali LIVE mecz w niedziele i moim zdaniem lepiej niż C+ który robił to odświętnie i przy pomocy komentatora od NBA
Ostatnio zmieniony 20 maja 2009, 21:16 przez #7#, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 maja 2009, 21:14

Killerbean pisze:
Od nowego sezonu Bundesliga bedzie w Eurosporcie . Będą dawać magazyn ligowy i 4 spotkania . Także kolejna liga będzie dostępna m.in. dla abon. cyfry .
A platforma polsatu traci kolejną pozycję
Jak to? Pierwsze slysze, powaznie? :) A te spotkania to beda LIVE czy retransmisje?

Ktos wie gdzie bedzie mozna ogladać Copa America w tym roku?

EDIT

Siodemka spokojnie nie przewidzialem ze ktos moze wpasc na taki niezbyt madry pomysl ze ma 3 platformy w domu... Po co tyle placic, oplaca sie wam to? Nie lepiej wykupic pelen pakiet C+ i masz wszystko za 160zl? W jednym dkoderze...

Poza tym ty np lubisz ale wiekszosc kibicow w polsce to pilka nozna i siata i do jest dla nich priorytetem wyboru platformy pod wzgledem sportowym...

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 20 maja 2009, 21:25

Martinho pisze: Killerbean napisał(a):
Od nowego sezonu Bundesliga bedzie w Eurosporcie . Będą dawać magazyn ligowy i 4 spotkania . Także kolejna liga będzie dostępna m.in. dla abon. cyfry .

Jak to? Pierwsze slysze, powaznie? :) A te spotkania to beda LIVE czy retransmisje?
prosze info z interii . -
http://sport.interia.pl/wiadomosci-dnia ... source=rss

Ja dziś to na pasku w eurosport 2 wyczytałem . :D

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 maja 2009, 21:31

Wiec Sportklub traci swojego asa czyli Bundesliga. Nka jeszcze ubozsza o Sport...

Połapcie mi to z ta Copa America....

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 maja 2009, 21:34

kamil 232 a z czego tu sie cieszyc jezeli chodzi o nSport? Kto jest zapalencem mecze na necie moze obejrzec :P poza tym w tv otwartej i tak wszystkie bramki zobaczymy + mecz na żywo tak jak bylo dotychczas.
Po pierwsze na necie to nie to samo.
Po drugie nie cieszę się, a wręcz przeciwnie, jako abonent C+ wolałbym, żeby to oni wygrali prawa do pokazywania LM, wówczas wszystko byłoby na jednej platformie i żałuje, że tak się nie stało. Po trzecie również z innych powodów nie życzę dobrze walterowcom :lol:
ja nie typowy kibic w PL więc nie porównuj mnie do szarości która sie interesuje tym co wszyscy i nie posiada własnego gustu i zdania
że co? :lol:

Co do Sportklubu to mają jeszcze tam Puchar Anglii i mecze Anglików. Dziwne, że to C+ wypuściła... :?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 maja 2009, 21:37

Puchar Anglii moze i szkoda ale pewnie prawa duzo kosztowaly, biorac pod uwage prestiz tych rozgrywek... A mecze Anglikow wiem ze C+ pokazuje kiedy graja u siebie...

Ponawiam pytanie gdzie obejrzymy Copa America?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 maja 2009, 21:39

SportKlub posiada te prawa od kończącego się właśnie sezonu. Kupując prawa do Pucharu Angli w pakiecie dostawało się mecz o Tarczę Wspólnoty oraz mecze Reprezentacji. I to właśnie oni w ostatnim czasie je transmitowali, C+ już do nich praw nie miała. Co do prestiżu to Pucharu Anglii jest spory i nie wiem dlaczego Cyfra dała sobie wydrzeć te prawa.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 maja 2009, 21:42

Martinho pisze:Po co tyle placic, oplaca sie wam to? Nie lepiej wykupic pelen pakiet C+ i masz wszystko za 160zl?
wystarczy 70zl, nie potrzeba jakis cudakow filmowych ale jak kto lubi, u mnie tylko programy sportowe + informacyjne
Martinho pisze:Killerbean napisał(a):

Jak to? Pierwsze slysze, powaznie? A te spotkania to beda LIVE czy retransmisje?
ty w ogole czytasz co tu sie pisze? dziisaj kilka razy uzywalem argumentu bundelsigi w eurosporcie, zresza inni te pisali

do clonera nie masz co nawiazywac, on ma cie na ignore :afro:

Kamil, faktycznie w takim razie smierc Nki troche na wyrost ale wprowadzili w blad z tymi 2 meczami
Ostatnio zmieniony 20 maja 2009, 21:43 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 maja 2009, 21:43

No chyba ze tak. Co do braku praw przez C+. Tak jak pisalem pewnie ladnie zaspiewali za prawa transmisji tych rozgrywek przez co C+ sie wycofala. Poza tym duzo kasy wydaja na pozostale prawa wiec z racji tego ze to nie jest ich priorytet zrezygnowali. Zreszta musza zbierac kase bo z koncem tego sezonu koncza sie im prawa do hiszpanskiej albo wloskiej ligi i musza miec na przedluzenie pieniadze.

Awatar użytkownika
#7#
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: #7# » 20 maja 2009, 21:44

Martinho pisze: Siodemka spokojnie nie przewidzialem ze ktos moze wpasc na taki niezbyt madry pomysl ze ma 3 platformy w domu... Po co tyle placic, oplaca sie wam to? Nie lepiej wykupic pelen pakiet C+ i masz wszystko za 160zl? W jednym dkoderze...
Poza tym ty np lubisz ale wiekszosc kibicow w polsce to pilka nozna i siata i do jest dla nich priorytetem wyboru platformy pod wzgledem sportowym...
Co do oceny tego przez ciebie nie wnikam w to ....ale to co robię z kasa z portfela mojego to już tylko moja sprawa ja na to pracuje legalnie i mogę sobie robić co chce :P , co do dekoderów to po prostu zebrały sie i zostały : cyfra od zawsze ( w miedzy czasie wizja której dekoder nadal mam i działa jako C+), Polsat od czasu słynnego Mundialu w Korei i Japonii, który kupił Polsat . N-ka dla Ligi Mistrzów Bundesligi i sportów amerykańskich. Co do opłacalności finansowo tego nie mierze, ale nie boje się, że ktoś kupi w przetargach coś a ja tego nie będę mógł na spokojnie oglądnąć , nie mam jakiś pełnych pakietów mam takie "pełne" pod względem sportowym i nie musi to kosztowac nie wiadomo ile w sumie w TV to tylko sport nic innego mi nie potrzeba filmów HBO itd, i tak częściej jestem na stadionach czy to piłkarskich , żużlowych czy halach sportowych oglądam różne wydarzenia sportowe choć by GP Żużlowe czy DPŚ, Ekstraklasa piłkarska i niższe ligi, koszykówka , i ze względu na bliskość i darmowe bilety to Bundesliga w Berlinie....

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 maja 2009, 21:49

OK nie wnikam co masz w portfelu nie wiem po co takie zdanie stosujesz wobec mnie... Ale dobra. Rozumiem ze stawiasz na sport z jednej strony to dobre rozwiazanie bo masz wszystko, z drugiej niezbyt bo i tak nie wykorzystujesz mozliwosci tego co oferuja 3 platformy pod wzgledem sportowym chocby w 50%. Dla mnie za duzo zachodu z tym wszystkim by bylo i troche szkoda kasy ale to juz wedle upodoban...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 maja 2009, 21:55

Martinho pisze:troche szkoda kasy
on placi chyba nawet mniej niz ty...

Awatar użytkownika
#7#
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: #7# » 20 maja 2009, 21:58

czeher pisze:
Martinho pisze:troche szkoda kasy
on placi chyba nawet mniej niz ty...
zgadza się :mrgreen:
ale głośno o tym nie będę mówił :wink:
całkowicie legalne patenty 8)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 maja 2009, 22:01

Jak to sie mowi - nie samym sportem czlowiek zyje ;) I cos mi sie nie widzi zebys placil mniej niz ja ale jezeli tak to fajnie :) Ja mam na C+ tyle sportu ze mi w zupelnosci wystarcza, a czego nie mam to ogladam na necie. Zazwyczaj jednak cyferka mi styka.

Nie jestm pewien ale w tym roku Copa America w Sportklub.... Szkoda.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 maja 2009, 23:09

Kamil232 pisze:Co do Sportklubu to mają jeszcze tam Puchar Anglii i mecze Anglików. Dziwne, że to C+ wypuściła... :?
Ja się z tego cieszę, bo dzięki temu można obejrzeć o wiele więcej spotkań PA niż to było za czasów C+. Zobaczyć mecz drużyn niższych lig angielskich - bezcenne :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”