Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 417

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 20 maja 2009, 23:36

Maciek (interista) pisze:Jedynie martiwić może oddanie Aquafreski (wycenionego na 14mln)
LOL.

Ja pogratuluję tylko Milito, bo Motta to wg mnie żadne wzmocnienie, no może solidny rezerwowy. Nie sprawdził się w Barcelonie i Atletico, coś tam pokazał w Genoi, ale myślę, że Inter to za wysokie progi. Ponadto chodziły ploty, że lubi małych chłopców, także może się wpasuje w zespól?

Milito - klasa sama w sobie. Dobry, doświadczony napastnik - módlcie się żeby nie okazał się drugim Suazo (chociaż ja osobiście mam na to nadzieję).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 maja 2009, 23:38

W Barcelonie Motta nie sprawdził się do końca bo przeszkodziły mu w tym kontuzje. To była największa przeszkoda na drodze jego kariery. Gdyby nie był taki porcelanowy to prawie na pewno wciąż grałby u nas.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 maja 2009, 23:39

motta to nie jest jakis wielki pilkarz i raczej bym sie na to nie nastawial, ale bardzo bardzo bardzo (!) solidnym rezerwowym moze dla was byc.

co innego milito. to jest naprawde swietny, przede wszystkim skuteczny napastnik i na pewno nie pozalujecie srodkow na niego przeznaczonych. o nim nie trzeba duzo mowic, bo liczby mowia o nim wszystko. w koncu trafil do jakiegos wielkiego klubu :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 maja 2009, 23:43

Czyzby wracal stary dobry transferowy Inter? Nie no zartuje do takich legend jak Gresko czy Vampeta to jeszcze daleko.
Mimo wszystko nie zatrzymujcie sie. Do poziomu sportowego sprzed paru lat tez mozecie wrocic (czytaj tam gdzie wasze miejsce - cytujac klasykow neostrady). Zycze wam tego.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 maja 2009, 12:02

Pfff. Chlopaczek cale szczescie Senderosa nie sprowadzimy.

Co do Diego Milito to wiadomo. Motta jest ryzykiem, ale imo tylko pod względem zdrowotnym. Ale tu trzeba sie zdac na naszych medyków i wszelakiej masci znachorów. Thiago prawdopodobnie przychodzi w miejsce Vieiry (a jak wiadomo Viera nie był podstawowym piłkarzem) jako zwiększenie rywalizacji w środku pola i jesli nie bedzie problemów zdrowtnych to nie boje sie o jego wartość sportowa. Mysle, że trzeba wziac pod uwage fakt, ze dla nich moze byc to ostatnia szansa na zaistnienie w wielkim klubie i wielka przygode w europejskich pucharach wiec musza dac z siebie wszystko. Jeszcze wracajac do Brazylijczyka to w mojej opinii takim wyłacznie typowym boiskowym rzemieślnikiem nie jest, warto dodać że goal.com wybrał go do 11 sezonu (troche na wyrost ale był kluczowym zawodnikiem w rewelacyjnej Genoi), a w Juventusie czy Milanie w podstawowym skadzie czesto wychodza tacy piłkarze jak Cristiano Zanetti, Marchionni czy Ambrosini, wiec nie tragizowałbym jak koledzy Mialniści i Juventini. Cambiasso tez opuszczał Hiszpanie z etykieta przecietniaka, co najwyzej solidnego gracza. Martwi jedynie cena. Skoro Acquafreske wyceniono na 14 baniek to na ile wyceniono te dwójke? 50? Strach nawet myśleć.

Do tego słyszy sie, że za Arnautovica mamy dać 12 baniek to na moje lepiej było dać gotówke za piłkarzy Genoi, a Roberta wrócić do Interu. Choć pewnie dla niego to akurat lepiej, że bedzie regularnie grał w podstawowym składzie. A od zawodnika kupionego za 12 milionów euro oczekuje gry na poziomie sumy, tu juz nie ma miejsca na pomyłke.

Jeszcze odnośnie Arnautovica to jest pewna niekonsekwencja (oprocz tego ze pozbywamy sie ogranego w lidze piłkarza o niemniejszych umiejetnościach) w działaniu Interu. Austryjak z Twente (graja trójka napastników) jest napastnikiem w stylu Balotellego, a trudno przypuszczac, by grał akurat jego kosztem, Mancini raczej zostaje, wroci Quaresma (bo co z nim zrobic) i jak w łeb strzelił wychodzi 4-3-3. Cale wrazenie psuje Milito, ktory musi grac w podstawie a on nie pasuje w takim ustawieniu. Bedziemy sie starali płynnie zmieniac ustawienie w trakcie meczu zależnie od zaistniałej sytuacjie boiskowej? Pewnie tak.

Jesli wierzyc Mourinho to przyjdzie jeszcze jeden środkowy obrońca, ofensywny pomocnik i napastnik. O ile nie odjedzie Ibra czy Maxwell (maja tego samego agenta :P) oczywiscie. Ciekaw tez jestem tez losów Matrixa. Ostatnio wychwalał Jose i jego metody i mimo ze mało gra jest gotów zostac (za takie pieniadze ja tez) w kadrze. Ma kontrakt, jest Włochem, wywiera duży wpływ na zespoł i jest typem takiego Jacka Wiśniewskiego, który w mojej opinii trzyma atmosfere grupy. Co tu duzo mówić Materazzi jest utożsamiany z Interem i jesli zostanie bede z tego powodu zadowolony, mimo że wartość sportowa jest juz mała.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 22 maja 2009, 12:12

Babel pisze:Cristiano Zanetti
Jeden z najlepszych defensywnych pomocników w lidze. Cristiano jak gra - to gra bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 maja 2009, 12:40

Babel pisze:Pfff. Chlopaczek cale szczescie Senderosa nie sprowadzimy.
My tez pewnie nie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 maja 2009, 13:02

Snipp_ pisze:Jeden z najlepszych defensywnych pomocników w lidze. Cristiano jak gra - to gra bardzo dobrze.
Dobrze wiem co prezentuje Zanetti. W Interze grał łacznie jakies 6 lat. Nie napisałem, że Zanetti jest słaby tyle ze na pewno Motta od niego nie odstaje. Choć jakos tak nie wyobrażam sobie wielkiego Juventusu z 32-letnim Cristiano Zanettim jako podstawowym piłkarzem.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 22 maja 2009, 13:05

Babel pisze:Choć jakos tak nie wyobrażam sobie wielkiego Juventusu z 32-letnim Cristiano Zanettim jako podstawowym piłkarzem.
Cóż - Poulsen, Tiago, Almiron, Marchisio - te wielkie gwiazdy z podstawowego składu Cristiano wygryzł. :wink:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 205

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 maja 2009, 13:18

We wczorajszym wywiadzie dla Sky Mou poza 125-tą deklaracją pozostania w Interze powiedział kilka znacznie istotniejszych faktów.

Milito ma być idealnym partnerem Zlatana w ataku przy taktyce 4-4-2 z taką myslą został zakupiony.
Motta ma dać więcej alternatyw w pomocy. Takie zabezpieczenie na wypadek kontuzji, kartek czy słabszej formy pozostałych pomocników.
Co do obrońcy Mou chciałby Carvalhio, dosyć jednoznacznie to stwierdził.
No i najważniejsz kwestia - jeszcze raz potwierdził, że Inter musi miec prawdziwą 10-tkę. Jednocześnie zapytano go czy taką 10-tką mógłby być Cassano i Mou raczej niezbyt optymistycznie na tą się zapatruje, natomiast dodał, że bardzo lubi tego gracza i bardzo chętnie widziałby go jako jednego z napastników przy grze trójzębem. W każdym razie pozostaje nam czekać cierpliwie jakis rozgrywający szybciej czy później zawita do Mediolanu. :wink:

PS Arnautovic ma zostać zakupiony za nieco mniej - 8-9 mln, no, ale zobaczymy bo podobno Chelsea właczyła się do walki.
PS2 Cena za M&M to prawdopodobnie Aquafresca plusa ok 16 mln więc do 50 mln daleko.
PS3 Aquafresca nie tylko został wyceniony na 14 mln, ale Parma nawet kupiła pół jego karty za 7 mln.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 22 maja 2009, 14:30

To jest ciekawsze od jedenastki Interu na nowy sezon, nowa fryzura SuperMario:
Obrazek
:lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 maja 2009, 14:34

To Basler jeszcze gra? :wink:
Żeby z Balotellim nie było powtórki z Cisse, niby utalentowany, ale cała para poszła... We fryzury.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 maja 2009, 14:53

Fryzura jest fatalna, nie ma co ukrywać. Wyglada jakby mu ja zrobili piłkarze Inter w najmocniejszym momencie imprezy mistrzowskiej. Ale to jest jego głowa i ma prawo na niej zrobic sobie co mu sie podoba. Wazne aby sie na boisku prezentował zdecydowanie lepiej. Oj, cos przeczuwam, że trenerzy nie beda mieli z nim łatwo.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 maja 2009, 14:58

Myślę, że przy Mourinho aż tak skakać nie będzie, bo skończy się podobnie jak bodajże w styczniu, czyli doskonałym widokiem na widowisko z trybun. Problem jak dla mnie zacznie się, jeżeli Portugalczyk odejdzie kiedyś z Mediolanu a na jego miejsce przyjdzie jakiś miękki wafel. Bo Balotelli jeżeli nie dojrzeje to nie tylko zahamuje swój rozwój, ale może rozpieprzyć drużynę od środka.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 maja 2009, 15:13

Az takiej szatanskiej mocy Mario bym nie przypisywał. Jak do druzyny trafił Vieira ze Zlatanem wszyscy sie bali jak oni sie nie pozabijaja z Materacem czy Adriano i jakos sie to mimo wszystko kreciło przy Mancinim. Mysle tak - Mario jest jeszcze młody mentalnie (vide sytuacja gdzie sie rozplakal po treningu) i licze ze wydorosleje. Piłkarsko juz jest dorosły.

Tak popatrzyłem na tego Arnautovica to z sylwetki i kariery - nowy Zlatan. 192 cm wzrostu, korzenie bosniackie, przebiera nogami cos na styl Szweda i wylansował sie w lidze holenderskiej. Mam nadzieje, że to nie z tych wzgledów go przymierzaja do Nerazzurrich. Choć zainteresowanie Chelsea czy Manchesteru dobrze o nim swiadczy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”