Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 550

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 maja 2009, 21:57

60 pare procent [66 chyba] tych obcokrajowców gra w reprezentacjach swoich krajów, więc nie ma co wybrzydzać chyba. Ale ja nie o tym chciałem.

Arsenal prowadzi do przerwy z Liverpoolem 2:1 w pierwszym meczu finału FA Youth Cup. Początek wyrównany, w 7 minucie straciliśmy Frimponga, coś z udem. Później Jacek się cofnął do pomocy, bo za Frimponga wszedł Watt i Arsenal zaczął przeważać. Jacek zagrał 3 świetne piłki, jedna lepsza od drugiej :] to co ten dzieciak widzi na boisku ....

Pierwszy gola zdobył Sunu, po ładnej akcji Jacek - Lansbury - Sunu. Druga bramka po karnym, trafił Jacek. Wcześniej Jay Thomas z wolnego strzelił w słupek. Po drugim golu, Jacek stracił piłkę w środku i poszła kontra, po której strzelili The Reds. Też bramka niczego sobie :P w końcówce Shea w stylu Fabiana wybiegł do piłki prawie na środek boiska i mało brakowało do straty gola, ale się jakoś uratowali.

Po 30 minutach pokazali posiadanie piłki z ostatnich 5 minut - 83-17 dla Arsenalu :P

w drugiej połowie calkowita dominacja Arsenalu. 3 gol z podania Jacka oczywiście, strzela Watt.
Strzały w 2 połowie - Arsenal 8 Liverpool 0 :lol: [w 85 minucie, później jeszcze ze 2, czy 3 okazje naszych]
do tego reka w polu karnym, ale sedzia nie dał na karego. 4 gola nie widziałem, bo wyszedłem do kibla :D trafił Jay Thomas, który w 2 połowie zagrał znakomicie. [już widziałem, głową po rożnym] W doliczonym czasie miał asyste jeszcze, tzn. powinien mieć, bo Murphy trafił, ale sedzia odgwizdał spalonego, którego nie było.
wynik 4:1 daje nadzieje na trofeum przed rewanżem :mrgreen:

rewanż we wtorek

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 maja 2009, 23:24

Ile można o tym jeszcze pisać? Jak masz zamiar się podniecać to sobie kup wibratora. Dla mnie to się robi żałosne. Zacznę pisać felietony na temat skorumpowanej SerieA. Tylko czy to ma jakiś sens? Nie. Anglicy nie mają dobrych zawodników. To jest nie od dziś wiadomo. Oprócz kilku zawodników z MU, CFC i LFC nie ma ciekawych "kąsków". W Arsenalu tylko Walcott może grać w pierwszej reprezentacji. Jednak niedługo to się zmieni. Wilshere wita. :] JET, kapitan naszych młodzików tez jest nieprzeciętnym talentem.

Już nie mogę patrzeć na zakompleksioną PD i SerieA. Real ma w uj kasy. Może sobie pozwolić na każdego zawodnika. Dlaczego nie są na tym poziomie co MU np, które rzekomo wydaje dużo pieniędzy na transfery? Barcelona się może teraz napinać, bo ma wielu wychowanków w pierwszej drużynie. Z czasem to się zmieni. :] Milan może jest biedny? Inter jest biedny? Bądźmy poważni. Arsenal niby młoda niedoświadczona ekipa, ale doszli do półfinału LM. Czego Real i Inter np nie mogą? I tak przy okazji to sram na wasze gadanie " łatwiejsza droga do finału", bo już nieraz te "słabsze" drużyny udowodniły, że potrafią walczyć na najwyższym poziomie. Np Porto, które Arsenal potrafił roznieść. 4:0. :] Jednak inaczej się gra o półfinał niż o 3 pkt.
fieldy pisze:wynik 4:1 daje nadzieje na trofeum przed rewanżem :mrgreen:
Wynik jak wynik, ale gra. :shock: Jak przegramy nawet jedną bramką to będę w szoku. Nasi po prostu roznieśli Liverpool. :] Wilshere... Przyszłość angielskiej piłki. Dobrze, że mamy Lampardo-Gerrarda. :D

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 22 maja 2009, 23:46

guru pisze:Barcelona się może teraz napinać, bo ma wielu wychowanków w pierwszej drużynie. Z czasem to się zmieni. :]
Czyżbyś wiedział o czymś o czym ja nie wiem . Czyżby jakis klub z PL znów podpierd... talenty z Barcy ??
W mojej opinii ta tendencja utrzyma się długie lata .

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 maja 2009, 23:54

Killerbean pisze:Czyżbyś wiedział o czymś o czym ja nie wiem . Czyżby jakis klub z PL znów podpierd... talenty z Barcy ??
W mojej opinii ta tendencja utrzyma się długie lata .
Nie neguję. Na pewno Barcelona ma świetną szkółkę. Dużo lepszą niż Arsenal. CO nie zmienia faktu, że takie talenty jak Fabregas, Iniesta, Messi nie rodzą się co sezon.

Btw, sram na twoją "kradzież'. Słabo znasz prawo. Nie dziwię się, w końcu jesteś Lechitą.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 maja 2009, 0:10

guru pisze: Nie neguję. Na pewno Barcelona ma świetną szkółkę. Dużo lepszą niż Arsenal. CO nie zmienia faktu, że takie talenty jak Fabregas, Iniesta, Messi nie rodzą się co sezon.
Zgadzam sie. Messi i Fabregas urodzili sie w tym samym czasie :p

IMO jesli, Arsenal w tym okienku nie wzmocni sie kilkoma naprawde dobrymi graczami, to w przyszlym sezonie znowu za wiele nie ugracie. Musi tez poradzic sobie z kontuzjami, a tego naprawde mozna dokonac - u nas kontuzji jest sporo mniej niz w zeszlych sezonach.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 23 maja 2009, 0:23

guru pisze:Btw, sram na twoją "kradzież'. Słabo znasz prawo. Nie dziwię się, w końcu jesteś Lechitą.
Napisałem podpierdala a nie kradnie . Wykorzystywanie możliwości zakontraktowania piłkarza w swoim kraju ( anglia ) z punktu widzenia Hiszpanii ( gdzie kontrakty profesjonalne można zawierać od 17 roku życia ) wygląda troche na podpierdalanie.
guru pisze: Słabo znasz prawo.
Moja promotorka z prawa karnego pewnie by się nie zgodziła . Ale co tam ona wie przecież moją znajomość ocenił 18 latek .
guru pisze:Nie dziwię się, w końcu jesteś Lechitą.
To było iście debilne . Już nawet nie głupie .
guru pisze:Barcelona się może teraz napinać, bo ma wielu wychowanków w pierwszej drużynie
A propos napinania to właśnie przez cały czas to robisz . Wiecznie się sadzisz i napinasz .

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 maja 2009, 0:34

Killerbean pisze:Napisałem podpierdala a nie kradnie . Wykorzystywanie możliwości zakontraktowania piłkarza w swoim kraju ( anglia ) z punktu widzenia Hiszpanii ( gdzie kontrakty profesjonalne można zawierać od 17 roku życia ) wygląda troche na podpierdalanie.
Skoro prawnie wszystko jest legalnie to dlaczego to tak nazywasz? Nie lepiej jest napisać, że Arsenal ( i nie tylko moi drodzy :]) wykorzystuje pojebane prawo?
Killerbean pisze:Moja promotorka z prawa karnego pewnie by się nie zgodziła . Ale co tam ona wie przecież moją znajomość ocenił 18 latek .
Widocznie słabo je znacie. Więcej pij, mniej się ucz. :roll:
Killerbean pisze:To było iście debilne . Już nawet nie głupie .
Można to tak nazwać. Poniosło mnie. Jestem po % ;/
Killerbean pisze:A propos napinania to właśnie przez cały czas to robisz . Wiecznie się sadzisz i napinasz .
Jakie wiecznie? Po prostu już nie mogę tych komentarzy a'la felieton Davsona. To jest żałosne. Jeżeli na dzień dzisiejszy liga angielska po tych przywilejach nie była by tam gdzie jest to dzisiaj nic byście nie mówili. :]

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 23 maja 2009, 0:51

guru pisze: Killerbean napisał(a):Moja promotorka z prawa karnego pewnie by się nie zgodziła . Ale co tam ona wie przecież moją znajomość ocenił 18 latek .

Widocznie słabo je znacie. Więcej pij, mniej się ucz. :roll:
Pije odpowiednie ilości . Temat prawniczego obeznania już zamknę , bo robi się naprawdę niepoważnie .
guru pisze: Jakie wiecznie? Po prostu już nie mogę tych komentarzy a'la felieton Davsona. To jest żałosne. Jeżeli na dzień dzisiejszy liga angielska po tych przywilejach nie była by tam gdzie jest to dzisiaj nic byście nie mówili. :]
Mnie tez wkurzają te felietony i komentarze . Ale to jest materiał na długą dyskusję , która powinna być odpowiednio zakrapiana . Co do dominacji ligi angielskiej to w mojej opinii jest kwestia kontrowersyjna . Co to za dominacja skoro w ciągu ostatnich 3 lat tylko Man Utd wygrał LM . Pewnie były 3 drużyny w półfinałach ale jeśli efektu w postaci zwycięstwa drużyny z Anglii nie ma , to co to za dominacja . Ale jak już wcześniej zauważyłem kwestia ta jest kontrowersyjna i zapewne wielu się ze mną nie zgodzi .
Co do poziomu szkółki Arsenalu się nie będę wypowiadał bo nie jestem w tym za bardzo obeznany ale wiem że Barca ma świetną. Pozdro

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 maja 2009, 1:01

Killerbean pisze:Co do poziomu szkółki Arsenalu się nie będę wypowiadał bo nie jestem w tym za bardzo obeznany ale wiem że Barca ma świetną. Pozdro
Na pewno Arsenal tak nie szkoli młodych jak Barcelona. Jesteście znaną firmą na świecie. Macie swoje szkółki w kilku krajach. Barcelonie nie mam nic do zarzucenia, żeby nie było. :p
Killerbean pisze: Pije odpowiednie ilości . Temat prawniczego obeznania już zamknę , bo robi się naprawdę niepoważnie .
Popatrz na to z innej strony. Skoro ŻADEN prawnik się do tego nie przyczepił to musi być legalne. TO nie jest temat tabu gdzie nikt o tym nie mów. Cały świat piłkarski widzi co się dzieje. Z całym szacunkiem, ale nie wydaje mi się żebyś więcej wiedział od najlepszych prawników w Europie. :] Rozumiem frustracje kibiców Barcelony. Jakby ktoś nam dzisiaj np Inter, Barca, Real czy jakaś inna drużyna zabrała Wilshere to nie byłbym zadowolony. :] Prawo to prawo. Jedni z niego korzystają drudzy tracą.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 maja 2009, 1:29

Co to za dominacja skoro w ciągu ostatnich 3 lat tylko Man Utd wygrał LM . Pewnie były 3 drużyny w półfinałach ale jeśli efektu w postaci zwycięstwa drużyny z Anglii nie ma , to co to za dominacja . Ale jak już wcześniej zauważyłem kwestia ta jest kontrowersyjna i zapewne wielu się ze mną nie zgodzi .
A to jak ktoś wygra LM to oznacza, że ta liga jest najlepsza? To w 2004 roku najlepsza była Portugalska? :roll: Sila ligi to nie jeden zespół, a kilka. Gdyby Angielskie na siebie nie trafiały to prawdopodobne jest, żeby nawet byłby cały półfinał Angielski.
W ostatnich pięciu latach Angielskie zespoły są w finale, w ostatnich dwóch latach na cztery najlepsze drużyny w Europie trzy są z Anglii, jeśli to nie jest dominacja to co nią jest?

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 23 maja 2009, 1:56

guru pisze:Popatrz na to z innej strony. Skoro ŻADEN prawnik się do tego nie przyczepił to musi być legalne. TO nie jest temat tabu gdzie nikt o tym nie mów. Cały świat piłkarski widzi co się dzieje. Z całym szacunkiem, ale nie wydaje mi się żebyś więcej wiedział od najlepszych prawników w Europie. :] Rozumiem frustracje kibiców Barcelony. Jakby ktoś nam dzisiaj np Inter, Barca, Real czy jakaś inna drużyna zabrała Wilshere to nie byłbym zadowolony. :] Prawo to prawo. Jedni z niego korzystają drudzy tracą.
Ja doskonale sobie zdaję sprawę , że jest to legalne . Pisałem o tym z punktu widzenia fana Blaugrany . Zrozumiałe że nie chcesz wyrwania Wilshere'a - na takie talenty powinno się chuchać i dmuchać . Niezależnie od zapatrywań piłkarskich , z punktu widzenia fana kopanej taki osobnik to diament , którego trzeba obrobić . Nie ma wątpliwości że w Arsenalu wiedzą co robią . Mi chodzi tylko o to jakie koszty takich a nie innych uregulowań prawnych ponosi La Liga .
Bo to nie chodzi przecież o sam Arsenal , ale irytuje mnie fakt że Fabregas jest zgłaszany do ligi mistrzów jako wychowanek Arsenalu ( tam jest bodajże wymóg 4 wyszkolonych w klubie a 8 w kraju ) .
Tu jest oczywiście niekompletna ,ale dająca obraz , lista grajków którzy opuścili La Liga na rzecz PL przed 18 urodzinami :
- Sergio Tejera - Sergio Tejera Rodríguez - Chelsea ( z espanyolu )
- Gerard Pique - Man Utd.
- Cesc Fabregas
- Fran Merida - wiadomo
- Miki Roqué - Miguel Roqué Farrero - Liverpool
- Antonio Barragán - Antonio Barragán Fernández - Liverpool
- Daniel Sanchez Ayala - Liverpool
- Dani Pacheco - Daniel Pacheco Lobato ( 15 lat )- Liverpool
-Gerardo Bruna - Gerardo Alfredo Bruna Blanco - Liverpool

to jest kilka głośniejszych przypadków . Chodzi po prostu o fakt że dzięki swym przepisom Anglia wysforowała się względem reszty europy nie tylko Hiszpanii i kaperuje młode gwiazdy .

Takich jak Macheda , Insua czy kilku innych nie liczę .
Pewnie nie jest to zabronione ale w porządku moim zdaniem też nie jest .

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 maja 2009, 2:07

Pewnie nie jest to zabronione ale w porządku moim zdaniem też nie jest .
Tutaj pełna zgoda. I niech taka UEFA się zajmie takimi sprawami i wprowadzeniem takich przepisów które ukróciły by takie zagrania.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 23 maja 2009, 2:10

Kamil232 pisze: Co to za dominacja skoro w ciągu ostatnich 3 lat tylko Man Utd wygrał LM . Pewnie były 3 drużyny w półfinałach ale jeśli efektu w postaci zwycięstwa drużyny z Anglii nie ma , to co to za dominacja . Ale jak już wcześniej zauważyłem kwestia ta jest kontrowersyjna i zapewne wielu się ze mną nie zgodzi .

A to jak ktoś wygra LM to oznacza, że ta liga jest najlepsza? To w 2004 roku najlepsza była Portugalska? :roll: Sila ligi to nie jeden zespół, a kilka. Gdyby Angielskie na siebie nie trafiały to prawdopodobne jest, żeby nawet byłby cały półfinał Angielski.
W ostatnich pięciu latach Angielskie zespoły są w finale, w ostatnich dwóch latach na cztery najlepsze drużyny w Europie trzy są z Anglii, jeśli to nie jest dominacja to co nią jest?

Nie ale jak ktoś spojrzy w statystyki i zobaczy ( rok po roku ) Puchar uefa , LM , Finał pucharu uefa . To stwierdzi hmm ta portugalska liga mocna była . A kto po 10 latach bedzie pamiętał że 3 zespoły z tego kraju były raz czy drugi w półfinałach , jeżeli ta obecność nie przekuwa się w efekt to co z tego . W 2007 podobna syt. 3 ekipy z Anglii a LM wygrywa Milan . Rozumiem to znaczy że liga angielska jest najlepsza ale w momencie kiedy trzeba było postawić kropkę nad i Anglia dostaję od przedstawiciela słabszej serie A .
Pamiętaj jesteś tak dobry jak twoje ostatnie wyniki i tyle . Jeżeli szukasz przykładu dominacji w europie to zerknij na sezon 2005-06 Barca LM i Sevilla niszczy Boro albo popatrz na Real w latach 50-tych . Takie coś można nazywać dominacją a nie syt. w której jeszcze nic nie wygrano . Zgoda w ostatnim sezonie była przewaga ekip angielskich ale nikt nikogo nie zdominował .
Czy to rzeczywiście taka dominacja kiedy 4 lata z rzędu jesteś w finale a wygrywasz 2 razy ( przy czym w tym ost. finale musiała ekipa angielska wygrać ) . Liga angielska jest silna , nawet piekielnie silna ale nie dominuje innych .

Davson
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Davson » 23 maja 2009, 9:40

guru pisze:Ile można o tym jeszcze pisać? Jak masz zamiar się podniecać to sobie kup wibratora.
Miałem nadzieję na dyskusję na poziomie, lecz widzę, że słoma z butów wystaje.

Napisałem wcześniej "angielska" liga, gdyż uważam, że oprócz nazw klubów i miejsca rozgrywania meczów nic angielskiego w niej nie ma. Dziwi mnie tylko, że Anglicy się tym jeszcze nie zajęli - mała liczba Anglików w składach drużyn PL odbija się mocno na reprezentacji. Z czasem będzie coraz gorzej.

Oby UEFA wprowadziła jakieś przepisy regulujące takie wybryki.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 maja 2009, 10:31

Davson pisze:Dziwi mnie tylko, że Anglicy się tym jeszcze nie zajęli - mała liczba Anglików w składach drużyn PL odbija się mocno na reprezentacji.
Faktycznie, jedna wpadka w eliminacjach pod wodzą trenerskiej miernoty oznacza, że Anglia nie daje rady :lol2: Obecnie ta sama drużyna prowadzona przez Capello w cuglach wygrywa eliminacje.
Davson pisze:Oby UEFA wprowadziła jakieś przepisy regulujące takie wybryki.
UEFA, FIFA i inne Blattery od Premier League niech trzymają się z daleka.

Wracając do tematu
fieldy pisze:wynik 4:1 daje nadzieje na trofeum przed rewanżem
Świetny meczyk. Co prawda widziałem tylko pierwsze 45 minut, ale tyle się działo, że nia mam prawa narzekać na poziom. Jack :shock: Liczę, że w następnym sezonie dostanie nieco więcej czasu na pokazanie się w pierwszym zespole.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”