Czemu w Polsce nie ma dobrych gazet sportowych? - Strona 7

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
marrecki14
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Czemu w Polsce nie ma dobrych gazet sportowych?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 20 maja 2009, 13:51

Wczoraj w necie znalazałem coś więcej o tym nowym dzienniku. Jakąś stronę reklamową już mają, chociaż to i tak na razie nie za wiele informacji, to przynajmniej można zerknać trochę do środka ich pomysłów. http://www.futbolnews.pl - to jest ten adres, wiec chyba zostana przy tej nazwie

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 617
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 20 maja 2009, 16:21

Fajnie, że powstanie wreszcie jakaś konkurencja dla "PS", ale z tą kadrą raczej nic wielkiego spodziewać się nie można.

Oby mnie pozytywnie zskoczyli.

Awatar użytkownika
#7#
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: #7# » 20 maja 2009, 18:13

jak wyjdzie i utrzyma się na rynku to ocenimy czy ta fachowa grupa jest dobra :wink: w PL mamy blisko 40 mln selekcjonerów którzy znają się na piłce, a tylu ludziom dogodzić będzie ciężko :mrgreen: ale czym więcej ciekawych artykułów tym lepiej ciekawi mnie ile będzie kosztować :?: zobaczymy też czy wytrzyma konkurencje z portalami internetowymi , które staja się coraz lepsze.... ale z ciekawością poczekam na pierwszy numer :!:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 maja 2009, 18:30

Od początku jestem wielkim fanem tego tematu i autorów. Byli użytkownicy, którzy zupełnie mimochodem wspominali, ze czytali bardzo ciekawy wywiad z Ronaldo/Ronaldinho/Kaką w Magazynie Futbol (tylko 4.99), były nowe tematy ze spamem i wszystko od razu szło do kosza. Tutaj chylę czoła, bo reklama zaczęła się dopiero od 3 czy 4 strony.

Tak się zastanawiam ile zarabia się za taką reklamę, ile Futbol.pl za to płaci :).

arti26
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arti26 » 21 maja 2009, 15:18

stronka na razie uboga, czekam na więcej. na razie trudno wyczuć, czy to dobre będzie.

Awatar użytkownika
adam89
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adam89 » 26 maja 2009, 0:15

Jak się nad tym zastanawiam, to jednak gazety wysiadają przy internecie. Nie ma wyobrażam sobie żeby jakaś gazeta mogła dać więcej niż to co można prowadzić w sieci. I tak naprawde to zamiast kupować Piłkę Nożną wchodze sobie na pilka.pl 8)

arti26
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arti26 » 27 maja 2009, 14:17

Gazeta to jest coś innego niż internet - tu masz newsy 24/h, tam raz na dzień, tydzień czy miesiąc. Gazeta na pewno nie da tyle co może dać internet, ale chyba też nie o to chodzi. Teraz młodzież chyba odchodzi od czytania gazet - net jest łatwiejszy i siedzą przy nim cały czas i czytają. Ja tam lubię coś wziąc do ręki, usiąść, na spokojnie sobie poczytać nie wlepiając wzroku w monitor, którego po pracy mam już wystarczająco dość. a dłuższe teksty na kilka stron to katorga dla mnie jak mam to czytać w necie - ciągnie się i ciągnie. Na stronie gazetowej lepiej wygląda.

rulon
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rulon » 24 lut 2010, 10:38

Moim zdaniem jest zbyt mala konkurencja i dlatego gazety zbytnio się nie wysililają w konkurowaniu między sobą. Przegląd Sportowy jest z ugruntowaną pozycją od lat i chyba konkurencji się nie boi, chociaż od sierpnia chyba, bo od wtedy jest na rynku, takową ma, czyli dziennik FutbolNews, ale ten też najwyższych lotów nie jest, więc się między sobą nie mobilizują jakby na to nie patrzeć.

Awatar użytkownika
MarcinGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinGol » 24 lut 2010, 11:10

Konkurencji nie ma bo dziennikarstwo to trudny kawałek chleba, gdyby któryś dziennik zainwestował sporą kase w sztab to może byłoby co czytac, niestety, prezes jeździ porche, naczelny Audi
A8 a dziennikarzyna zajechaną Corsą

Miczki
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miczki » 02 mar 2010, 18:42

Wracając do Futbol News. Teraz zmienił naczelnego, nie jest nim Jacek Kmiecik, tylko dotychczasowy dyrektor wydawniczy Piotr Górski, który łączy funkcję identycznie tak jak w MF.

PS.Nie wiem, czy wiecie,ale ja o tym nie wiedziałem, że Jacek Kmiecik przekazywał pieniądze sędzią. Zeznawał to sam Fryzjer, to ja już się nie dziwię jego wysokim ocenom sędziów, w kontrowersyjnych meczach.

PS2. Ta informacja ma 2 lata,ale dopiero na nią się natknąłem.

Garrincha75
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Garrincha75 » 22 lip 2010, 22:46

Ja bym chętnie poczytał na temat uwikłania dziennikarzy w proceder korupcyjny. A mało, zgoła wcale o tym się nie pisze. Ja kiedyś trafiłem na zdjęcie z imprezy gdzie był fryzjer, sędzia Olech zdaje się tak nazywał i redaktor PN, Godlewski. I na tym bankiecie Godlewski klęczy przed Olechem. To zdjęcie chyba zamieścił tygodnik "Nie", fajne było. Coś pokazuje.

janek92
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: janek92 » 23 sie 2010, 17:18

Do Nie trzeba podchodzić z dystansem. ;)

Pewnie wielu by poczytało (ja też), ale skoro nie ma degradacji to i nie można zrobić z tego takiej sensacji jak swego czasu były. Niestety większość mediów na to patrzy...

Bardes
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bardes » 23 sie 2010, 17:24

Trudne pytanie czemu nie ma w Polsce dobry gazet sportowych. Sam czytam tylko Piłkę Nożną, ale to tygodnik, który zresztą schodzi na psy. Futbol News odradzam każdemu, bo ta gazeta jest bardzo droga, a ma małą objętość i marne artykuły. Natomiast zaglądam do Przeglądu Sportowego, bo porównując go do innych gazet i tak wypada nieźle. Sport niczym mnie nie zainteresował, jeszcze nie czytałem "Tylko Piłka", ale podobno - jeżeli chodzi o kwestię merytoryczną - to stoi na wysokim poziomie.

janek92
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: janek92 » 23 sie 2010, 22:25

Tak, stoi, tylko że za wiele tego tam nie ma. Ale masz krótko o większości ważniejszych lig w Europie + SERIE A + PRIMERA DIVISION + COPA LIBERTADORES e COPA SUDAMERICANA. Jakiś wywiad dadzą, parę typów. Cena 3,50 to chyba nie tragedia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”