Finał LM: FC Barcelona- Manchester United - Strona 7

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto będzie triumfował na Wembley?

Czas głosowania minął 29 maja 2011, 0:32

Manchester United
24
56%
FC Barcelona
19
44%
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 27 maja 2009, 23:21

Nie spodziewałem się że Barca tak łatwo zjedzie MU spodziewałem się goli z obu stron widocznie byłem bardzo omylny. Vidic zawalił pierwszą bramkę i nie miał swojego dnia to było widać gołym okiem. Podawali ... no nie wiem czy podawali a raczej starali się to robić ale jak na złość nic nie chciało im wyjść, ta bramka podłamała ich i to bardzo. Jakoś druga linia MU nie istniała była tylko chwiejna obrona i długie piłki na napastników. Uważałem że Chelsea ma trochę słabszą obronę niż MU ale jak widać nie koniecznie. Ronaldo nie popisał się zamiast próbować rozegrać starał się zgrywać Hero nr 1 ale to też nie wyszło. Iniesta razem z Messim rządzili na boisku nie podzielnie wygrali ten puchar zasłużenie. Piłkarze MU zapewne żałują teraz że sędzia na SB nie był zbyt konsekwentny ,bo pewnie teraz woleli by grać z Chelsea. Barcelonie gratuluje pucharu viscal el Barca czy coś tam.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 27 maja 2009, 23:33

Dominacja w środku pola kluczem do zwycięstwa, a przewaga tam Hiszpanów była naprawdę wielka. Jestem zdziwiony bo po półfinale z Chelsea byłem przekonany, że mistrz Anglii postawi Barcy ciężki warunki. Było jakos tak łatwo, lekko i przyjemnie.
Messi doczeka się swojej ZP. Można powiedzieć, jego kariera klubowa prawie spełniona, mógłby poszukać nowych wyzwań w ...Interze :]
Gratulacje dla fanów, taka potrójna korona to musi być przyjemna rzecz.

Cristiano płakał bo nie oglądałem dekoracji? :P

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 27 maja 2009, 23:34

Warto też wspomnieć o arbitrze. Szwajcar bardzo dobrze prowadził spotkanie (bezbłędnie?).

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 maja 2009, 23:35

3 razy przy autach sie pomylil i nie dał czerwonej dla Scholsa :wink: uwielbiam go ale mogł mu noge złamać.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 27 maja 2009, 23:37

Cristiano płakał bo nie oglądałem dekoracji? :P
Akurat bardzo ładnie się zachował - po odebraniu srebrnego medalu pogratulował graczom Barcelony :)

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 27 maja 2009, 23:38

Dla mnie bledem bylo to ze nie wyrzucil Scholesa za debilny atak na Sergio B (?)

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 27 maja 2009, 23:39

Ferguson przegrał ten mecz tak samo jak przegrał go Ramos z Realu czyli ustawieniem , sorry ale sam Carrick nie da rady dwójce hiszpanów z Barcy , Carrick zagrał tragicznie słabo ale nie ma co się dziwić bo tych wymian piłek w środku polu było za dużo a on przeważnie nie stosował jakiegoś ostrego pressingu , zdecydowanie brakowało mu Fletchera albo Rudego...

Jak już ktoś pisał , samo wprowadzanie napastników nic nie daje ... SAF zachował się jak jakiś niedoświadczony trener z okręgówki...

Zdecydowanie Chelsea jest silniejsza od Manchesteru , szkoda że Blues zostali bez tytułu bo pokazali że ich gra stoi na równi z grą Barcy w bezpośrednim starciu..

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 27 maja 2009, 23:42

MGiggs pisze:Rozumiem że ateniu meczu nie ogladal bo MU mialo troche okazji do 1 bramki Barcy :wink:
A ja widzę że MGiggs nie potrafi czytać ze zrozumieniem, bo przecież wyraźnie napisane jest że przez 80 minut, czyli bez 10 minut, a każdy kto mecz oglądał zorientuje się że chodzi o te pierwsze 10 minut, a bramka Barcy padła w 10 minucie, więc o co chodzi ?

P.S Pierwszych 10 minut nie oglądałem :P

P.S II Aha właśnie. Zapomniałem o Scholsie. Byłem pewny że dostanie czerwo, przecież on mógł wyłączyć Sergio z gry na rok czasu, zresztą jak widziałem jak on się zwija to w pewnym momencie wydawało mi się że ma coś nie tak z kolanem, a dokładniej mówiąc, noga nie schodziła mu od kolna w dół po linii prostej tylko pod kątem, a jednak okazało się że wszystko ok. Jednak tutaj powinna być czerwona kartka bez dyskusyjne, a Ronaldo powinien dostać żółtą po faulu na Puyolu, mimo iż prawie nic mu nie zrobił to za samo niebezpieczne wejście powinno być żółtko.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 27 maja 2009, 23:44

a Ronaldo powinien dostać żółtą po faulu na Puyolu, mimo iż prawie nic mu nie zrobił to za samo niebezpieczne wejście powinno być żółtko.

a Puyol żółtą za symulowanie jak VdS chwycił piłke a ten upadł jakby mu bramkarz Manchesteru zmiażdżył nogę swoim nadgarstkiem którym go musnął ;)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 maja 2009, 23:46

Zdecydowanie Chelsea jest silniejsza od Manchesteru , szkoda że Blues zostali bez tytułu bo pokazali że ich gra stoi na równi z grą Barcy w bezpośrednim starciu..
Niezupełnie się z tym zgodzę - mecz ustawiła tak na prawdę bramka Eto'o - do 10 minuty wszytko przebiegało pewnie zgodnie z planem SAFa,a tu nie pierwszy w tym sezonie popis Vidica i o dziwo VdS (krótki róg!) i papa przejście do historii jako pierwsza drużyna,która obroniła LM...
Jak już ktoś pisał , samo wprowadzanie napastników nic nie daje ... SAF zachował się jak jakiś niedoświadczony trener z okręgówki...
Po prostu pomylił Barcelonę z Tottenhamem...zlekceważył mocno osłabioną Barcelonę (zbyt wysoko ustawiony pressing) i dostał nauczkę...
EDIT - co do krytyków Krystyny - zauważył ktokolwiek,że to był jedyny piłkarz MU,który stwarzał jakiekolwiek zagrożenie dla defensywy Barcy?Ale mimo wszytko zrobił w tym meczu mniej niż Messi...

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 27 maja 2009, 23:51

Niezupełnie się z tym zgodzę - mecz ustawiła tak na prawdę bramka Eto'o - do 10 minuty wszytko przebiegało pewnie zgodnie z planem SAFa,a tu nie pierwszy w tym sezonie popis Vidica i papa przejście do historii jako pierwsza drużyna,która obroniła LM...
tak tak można sobie gdybać , dobrze było widać już pod koniec pierwszej połowy że piłkarze Man UTD nie mieli siły biegać i wymienić dwóch podań , ten mecz ich przerósł poprostu . Pozatym jakby strzelili bramkę pierwsi to najprawdopodobniej skończyło by się jak w finale Pucharu Króla z Bilbao :wink:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 27 maja 2009, 23:51

MazurXIII pisze:Ale mimo wszytko zrobił w tym meczu mniej niż Messi.
niby tak, ale z kolei Messi mial lepszych/lepiej usposobionych/lepiej ustawionych kolegow obok siebie. Ronaldo probowal ale nie mial z kim pograc, Park jakis niewidoczny :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 maja 2009, 23:59

Messi w tym meczu nie miał chyba ani jednego pojedynku z Evra- dobrze pamietam?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 maja 2009, 0:10

Pokazali to szczególnie w Styczniu jak to są lepsi. Jak i na przełomie całego sezonu. Zagraliśmy dziś słaby mecz. Źle został rozegrany, za wysoki pressing, coś może być na rzeczy w tym, że Fergie nieco zlekceważył Barce, a właściwie jej luki w obronie. Chciał to za bardzo wykorzystać i został skarcony. Już pisałem, trzeba było grać to co w Londynie to co w tamtym roku, on zaryzykował. cóż nie zawsze się wygrywa, ale widzę, że niektórzy już będą przez kolejny 50 lat go wspominać i na podstawie tego jednego spotkania wyciągać wnioski i bredzieć coś, że CFC nas bije na łopatki :roll: litości!

Zwykłem nie dyskutować z niejakim Mazurem... http://devilpage.pl/index/news/komentar ... _w_lidze_/ cóż pewnie dostał dlatego tą nagrodę, bo przecież co rusz popełnia babole :boruta:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 maja 2009, 0:15

Gratulacje dla Barcelony. Potrójna korona to wielka sprawa, w dodatku w 100% zasłużona na każdym poletku. Barcelona zagrała dzisiaj dobry mecz ale w dużej mierze to zasługa Manchesteru, że zagrał tak słabo. Katastrofalny mecz Rooneya, Giggsa, Carricka, Parka i pary stoperów. Nie wiem co chciał osiągnąć Ferguson i jaki miał pomysł ale dzisiaj wyraźnie dał dupy. Do 10 minuty jeszcze było ok i mieliśmy inicjatywę ale po stracie bramki istniała tylko jedna drużyna a naszą grę można podsumować tylko słowem: bezradność. Ani nie broniliśmy ani nie atakowaliśmy za to świetnie wychodziło nam klepanie piłki w obronie. Nie mieliśmy żadnego pomysłu na zagrożenie Barcelonie. Wybicia z obrony na Ronaldo bezcenne. Nic nie ujmując Szkotowi chyba dziś za bardzo uwierzył w swój zespół i zlekceważył potencjał ofensywny Barcy. Powinniśmy zagrać jak Chelsea i to było jasne. W dodatku para stoperów dzisiaj tragiczna więc w sumie dobrze, że skończyło się tylko na 2:0. Niektórzy piszą tu o Chelsea, owszem zagrali lepiej ustawieni ale wtedy Iniesta nie grał w środku, jaką grając razem z Xavim robi różnicę mogliście zobaczyć dzisiaj. Dla mnie ten duet to zawodnicy meczu.
Nie oszukujmy się też, to pierwsza bramka zawalona przez Vidica i Edwina ustawiła mecz, od tamtej pory Barca, na początku strasznie spięta zaczęła grać swoje a my wprost przeciwnie przestaliśmy istnieć. Gdyby coś wpadło wcześniej dla MU mielibyśmy zapewne zupełnie inny mecz. Ale nie ma co gdybać. Barcelona wygrała zasłużenie, jest zdecydowanie najlepszą drużyną sezonu 2008/2009 i będzie mogła cieszyć się mianem najlepszej klubowej drużyny jeszcze przynajmniej rok. Moje gratulacje.

P.S. Szkoda tylko, że wiele osób nie potrafi się zachować z klasą mimo tego, że powinny się raczej cieszyć i skupić na tym, że ich drużyna wygrała w tym roku wszystko co było do wygrania. Po co te bluzgi, docinki i prymitywne napinki?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”