Finał LM: FC Barcelona- Manchester United - Strona 9

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto będzie triumfował na Wembley?

Czas głosowania minął 29 maja 2011, 0:32

Manchester United
24
56%
FC Barcelona
19
44%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 maja 2009, 1:49

Jakie kurde 6-2? widze ze zaczyna Cie fantazja ponosic.Mecz skonczyl sie jak sie skonczyl, za rok MU w pierwszych 10 minutach strzeli 2 bramki(tak mogl dzisaj) i jak beda sie mialy Twoje teorie do tego?
Doprawdy nie warto wzorem mazura robic z siebie posmiewisko, wyzywac i kpic ze wszystkiego.
Henry dzisaj poza 1 zwodem(na rio) nie umial minac Oshea, to znaczy ze jest slaby?
6-2 zostawiam dla ludzi od fantastyki.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 maja 2009, 1:50

Kamilku zadziałała zasada "uderz w stół - nożyce się odezwą" ? Gdzieś pisałem o twojej skromnej osobie?
a czy ja napisałem, żebyś powklejał moje cytaty? czy ogólem?
Dlaczego myślisz, że jeśli mam jakieś pretensje do fanów ManU od razu chodzi mi o ciebie? Coś jest na rzeczy? I powtarzam ci po raz kolejny - mam (szczególnie dzisiaj) duuużo fajniejsze rzeczy do roboty niż szukanie cytatów z bzdetami na temat tego jak to Manchester pokaże tym mazgajom z Hiszpanii skuteczny i wspaniały futbol.
Bo takowych nie ma. Wystarczy przejrzeć ten temat. Nikt się tutaj nie napinał, ani nie wypisywał jakiś bzdur jak to pokażemy Barcelonie gdzie pieprz rośnie. Wymyślasz jakieś bzdety. NIKT tutaj nic podobnego nie napisał co próbujesz obszydzić. Zastanawiam się po co wymyslasz takie bzdury, żeby się ponapinać? :lol:
ądźmy poważni - piszemy o obecnych realiach czy o poprzednim sezonie - piszę po raz kolejny - mieliśmy się przekonać co to jest szczelna obrona i solidny atak skończyło się 2-0, choć mogło 6-2... Wiem że was to boli ale proponuję się z tym pogodzić...
No tak w poprzednim sezonie nie strzeliście nam gola w dwóch meczach. Teraz strzeliście dwa i tylko to się liczy. Właściwie ich znakomita gra przez ostatnie 3 sezony się nie liczy. Liczy się tylko 27 Maja. Ten mecz pokazał wszystko, że są przereklamowani. :haha: Głupców się nie sieje...sami rosną...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 maja 2009, 1:55

Ja sie zapytam-kto wg Mazura jest klasa swiatowa na srodku obrony? chcialbym pare nazwisk i pare zdan dlaczego?

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 28 maja 2009, 1:59

Kamil232 pisze: To tak jak po meczu Wisła- Barca 1-0 czy Barca- Espanyol 1-2 pisać, gdzie ta najlepsza drużyna europy :lol: śmiech na sali.
Masz tu cytat, w końcu je lubisz 8) Nie wiem już jak mam ci tłumaczyć rzeczy oczywiste... Przegraliśmy 1-0 z Wisłą i wygraliśmy CAŁĄ edycję LM, przegraliśmy 1-2 z Espanyolem i wygraliśmy La Ligę, więc jakie znaczenie mają te porażki że je tu przytaczasz? Ja mówię o finale - meczu który czy ci sie to podoba czy nie wyłania najlepszego na chwilę obecną w Europie. Także twoje porównania pasują jak świni siodło.

6-2 jest fantastyką? OK - Dwa gole które padły plus setka Henry'ego po wkręceniu w ziemię Rio, słupku Xaviego, główka Puyola z 5 metrów i sam na sam Carlesa... Dla ManU Krycha z wolnego i akcja tuż po golu na 2-0... i juz masz 6-2 8)

BTW podoba mi się jak się spinacie podczas gdy ja napinam się na całego :lol:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 28 maja 2009, 2:02

MGiggs - NA PEWNO nie Vidic,a jeśli nie wiesz dlaczego to obejrzyj tak z 10x dzisiejszą bramkę Eto'o,albo http://www.youtube.com/watch?v=85GGrZbR1Yk tą...etc.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 maja 2009, 2:04

Wracając do meczu.
Posiadanie piłki 52-48 na korzyść Barcy. Już chyba dawno Katalończycy nie mieli tak małego procentu posiadania piłki. I co nam z tego? gówno. Czuje niedosyt. Barca rozegrała kapitalny mecz, bo jej na to pozwoliliśmy, poszliśmy na wymianę ciosów, zagraliśmy wysokim pressingiem, pozwoliliśmy jej rozwinąć skrzydła, rozpędzić się. Byc może plan był taki, by na początku próbować ich stłamsić, ale potem już się cofnąć, grać jak rok wcześniej czy jak Chelsea i ten nieszczesny gol Eto'o wszystko zepsuł. Jak już mówiłem co i Fergie stwierdził on nas zabił. Dał kopa Barcie, mecz się jej świetnie ułożył i było po zabawie. Ryzyko się nie opłaciło...ehh szkoda, taka szansa może się już nie powtórzyć na obronę trofeum. Ba! Jak sobie pomyślałem, że po 99 roku na kolejny finał czekało się 9 lat, to kto wie ile teraz będzie trzeba czekać. ehh...football bloody hell!

Masz tu cytat, w końcu je lubisz
:rotfl: to juz była odpowiedź na twoje wypociny(a gawędzisz coś o rzeczach sprzed finału) . Podałem przykład równie kretyński jak twoje słodkie pierdzenie, a teraz ty to przytaczasz... :rotfl:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 maja 2009, 2:08

Widze ze nie doczytales pytania. Kto wg Ciebie jest swiatowej klasy obronca(srodkowi) i dlaczego. trudne pytanie?

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 28 maja 2009, 6:51

Campeones! Ale dzisiaj będzie fiesta w Barcelonie ! Barca bezapelacyjnie dominowała od 10 do 90 minuty. Choć pierwsze dziesięć minut mogło bardzo pokrzyżować plany Blaugrany. To co się działo jednak od momentu strzelenia bramki przez Eto'o (aż się popłakał ze szczęścia) to już była absolutna dominacja. :beer: :jupi:
Jeszcze tylko zdać maturę i będzie dzisiaj fiesta :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 maja 2009, 6:57

MGiggs pisze:Jakie kurde 6-2? widze ze zaczyna Cie fantazja ponosic.Mecz skonczyl sie jak sie skonczyl, za rok MU w pierwszych 10 minutach strzeli 2 bramki(tak mogl dzisaj) i jak beda sie mialy Twoje teorie do tego?
Bez przesady, bo jeszcze ktos pomyśli, ze to prawda. Za rok Valdes złapie taki wolny i tyle bedzie. 8)

W statystykach spotkanie było wyrównane, pisalem to już, ale na boisku ni uja tego nie było widać. To, że Barca nie grała i nie utrzymywała sie az tyle nie ma co sie dziwić. Przy takich brakach nie spodziewalem sie tego przed spotkaniem.
Nastepny raz proponuje nie pomagać Barcelonie w odniesieniu zwyciestwa, bo po co to pozniej wypominać. Chcieliscie zagrać jak Barcelona, skonczyliscie jak Real, a Barca wykorzystała tak samo jak Chelsea, tylko pozniej dzieki bramce potrafila zneutralizować i narzucić swoj styl. 10 minut swoja droga ale MU miało 80minut, 80 minut na pokazanie, że moze wygrać. Barca nei strzelila bramki po autokarze we własnym polu karnym w 90 minucie.

MU(wg. pewnego tutaj na forum kibica) miał nauczyć Barcelone pokory. Chyba niestety się nie udało. :?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 maja 2009, 8:18

Njlepsi w Hiszpanii, najlepsi w Europie campeones!!!

powiem szczerze ze oczekiwalem wiecej od MU, no ale Pep dzis zaskoczyl nas i chyba SAFa. Tak jak mowilem dac pograc jakiejkolwiek druzynie z wysp i nie stracic bramki z dupy jak ostatnio z CFC albo z MU rok temu i chlopaki nic nie znacza. Kontrolowalismy sytuacje od 10 minuty i mozna nawet przyznac ze bramka Czarnucha zakonczyla mecz.

od Ilu juz meczow CR nie strzelil bramki zespolowi z La Liga? :lol:

No i mozna juz napisac ze Messi objal tron po Portugalczyku

PS: jest i trzeci raz....Madrid cabron saluda al campeon :mrgreen:

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 28 maja 2009, 8:56

Barcelona wygrała zasłużenie finał, do którego nieuczciwie się dostała. Ale cóż, futbol wcale nie musi być uczciwy. Wczorajszy mecz jakoś nie porywał, ale czy dla kibiców Barcy ma to jakieś znaczenie? Szczerze wątpię.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 maja 2009, 9:10

mgiggs - czego ty oczekujesz od mazura? on po prostu nie lubi vidicia i nie doceni go nigdy.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 28 maja 2009, 9:27

Metal pisze:Barcelona wygrała zasłużenie finał, do którego nieuczciwie się dostała. Ale cóż, futbol wcale nie musi być uczciwy. Wczorajszy mecz jakoś nie porywał, ale czy dla kibiców Barcy ma to jakieś znaczenie? Szczerze wątpię.
Ważne, że pewien zespół z Londynu uczciwie przeszedł Barcę w 2005 roku. Salute collina.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 28 maja 2009, 9:40

Tak więc właśnie wstałem zdruzgotany, myśląc jak to mogło się wydarzyć, że FC Barcelona zagrała tak osłabioną obroną a jednak pokonała Manchester United. Pierwsze 10 minut to konkretny napór Manchesteru i najbardziej mnie boli niewykorzystanie dobitki przez Ji Sunga i później minimalny strzał obok słupka, przez Ronaldo, bo mogło być ciekawie, wręcz pięknie. Gdy nadeszła 10 minuta na dole wyświetliła się statystyka strzałów na bramkę, 5:0 dla Manchesteru i pięknie się napiąłem w knajpie przy kolegach "Barca nie istnieje" :oops: Eto'o i 1:0 FC Barcelona. Jeszcze raz na spokojnie analizowałem tę całą akcję i Carrick zamiast główką piłkę wybić do przodu to chciał ją odegrać bodajże do Andersona, przejęcie, dogranie do Eto'o i Van Der Sar praktycznie bez szans mimo, że był to krótki słupek. Vidic aż tak tego gola nie zawalił, ale uważam, że mógł inaczej zareagować. W pierwszej połowie Barcelona zaczęła zdecydowanie dochodzić do głosu i przecierałem oczy, czemu Manchester nie potrafi jakoś ostrzej przy atakować. Po 20 minutach wiedziałem, że Anderson będzie do zmiany, bo grał kompletny chaos. Manchester zaczął jakoś dziwnie grać, przez chwilę Rooney grał na pomocy, biegał jako obrońca za Messim, Giggs sam biegał na ataku, Evra śmigał po lewej pomocy jakby za Giggsa, Ronaldo niby skrzydłowy a biegał sam na środku pomocy, kompletny chaos! W drugiej połowie Barcelona od razu zaatakowała, widać, że chcieli szybko na 2:0 strzelić i dyktować warunki, ale albo Manchester miał szczęście albo Van Der Sar ratował zespół. Ronaldo w tym meczu po prostu pękł psychicznie, nie wiedział co zrobić, niby dryblował, ale nawet jak minął to nie miał komu dogrywać, potem niepotrzebne głupie faule na Puyolu (Puźolu, pozdro Szpakowski 8) ) Tak więc Manchester przegrał zasłużenie, ale nie zagrał tragicznie, po prostu Barcelona nie dawała im dochodzić do głosu a jak już przejęli piłkę, to grali długie na Rooneya. Barca przecinała podania i zaś rozgrywanie 2 minutowe piłki, co mnie strasznie denerwowało, że Manchester nie potrafił ostrego pressingu zastosować. Co do Barcelony, to obrona mnie zaszokowała na plus. Puyol zagrał idealnie. Xavi to bezapelacyjnie najlepszy defensywny pomocnik na świecie a w meczu gość pokazał klasę. Messi też mi coś udowodnił. Jest lepszy niż Ronaldo jako całokształt. Iniesta, Henry i Eto'o też bardzo dobry mecz. Przy bramce na 2:0 już było po meczu. Ferdinand odpuścił, będąc pewnym, że Messi do piłki nie doskoczy a tu proszę, stadiony świata co gość ustrzelił. Podsumowując jest mi przykro tą porażką, bo byłem pewny swego, przyznam się, że zgrywałem cwaniaka, że Manchester ich pojedzie a jednak szybko mnie Barcelona ostudziła. Mecz jednostronny, jednak jak sobie przypominam jak Barcelona awansowała do finału, to jeszcze bardziej czuję żal o ten mecz. Ale mecz meczowi nie równy i dla kibiców Barcelony szczere gratulacje.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 28 maja 2009, 10:00

Fishbone pisze: Xavi to bezapelacyjnie najlepszy defensywny pomocnik na świecie
Ale Xavi nie gra w Barcelonie jako defensywny pomocnik.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”