Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 420

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 maja 2009, 19:06

A nie jest tak, że król strzelców może być tylko jeden, więc zostaje nim gracz z najmniejszą liczbą karnych ? Tak mi się obiło o uszy, ale nie jestem pewny więc się pytam.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 24 maja 2009, 19:07

Maciek (interista) pisze:A nie jest tak, że król strzelców może być tylko jeden, więc zostaje nim gracz z najmniejszą liczbą karnych ? Tak mi się obiło o uszy, ale nie jestem pewny więc się pytam.
Pierwsze słyszę o czymś takim, ale wydaje mi się to głupim pomysłem.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 maja 2009, 19:21

Chyba masz racje. Przejrzałem listę dotychczasowych Capocannoniere i w niektórych latach jest kilku graczy. Coś mi się pomieszało. :>

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 25 maja 2009, 23:34

inter.it pisze: Inter and Mourinho together until 2012
MILAN - In response to the wish of the coach to continue the project started together a year ago, a wish welcomed with pleasure by the club as a sign of attachment and winning spirit, FC Internazionale announces the extension of José Mourinho's contract until 30 June 2012.
Mou do 2012 roku.
No nie wiem czy to nie zbyt pochopna decyzja, Moratti decyduje. W każdym razie ucina to wszelki spekulacje i mozna się skupić na wazniejszych dla klubu kwestiach.
Oczywiscie mozna patrzec na to z kilku perspektyw. Mou narzekał, że we Włoszech daje się trenerom mało czasu, jednak przedłużając o rok kontrakt jakoś bardzo dużo czasu nie zyskuje. Ponadto jeżeli jest to efektem tych spekulacji hiszpańskich gazet to również jest to kiepski motyw dla takiej decyzji.
Osobiscie zaczekałbym na progres w grze druzyny i wtedy brał się za przedłużanie kontraktu, ale jak pisałem na wstępie Moratti decyduje.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 maja 2009, 12:35

Sezon sie nie skonczył, a Inter najkonkretniejszy w mercato. Moratti uspokoił rumor wokół Mourinho przedłużajac z nim umowe. Motta i Milito sa juz naszymi zawodnikami, Arnautovic ma byc już nasz w tym tygodniu (jego menedżer caly czas zaprzecza doniesieniom o Chelsea i innych). No i chyba najwiekszy problem rozwiazany w salomonowy sposób. Quaresma ma być oddany na wspołwłasność do Genoi za 10 baniek i dostanie szanse odbudowanie sie we Włoszech, a my zyskamy odpowiedz czy Ricardo da rade powrocic do dyspozycji. Przy okazji byc moze zwalnia sie miejsce dla D'Agostino lub Cassano?

Ciekawe co z Suazo? Mowi sie, że zainteresowani sa nim Anglicy i Hiszpanie, ale problemem jest uraz bo Honduranin przechodzi teraz okres rekonwalescencji i moze byc to przeszkoda dla transferu. Sami David twierdzi, że chce grac w Interze. Biorac pod uwage sytuacje, że odszedł bo Inter mial grac 4-3-3 to jego pozostanie nie jest niemożliwe skoro juz gramy dwójka z przodu, bo trzeba przyznac że w Interze nie zawiodł i tylko zmiana stylu gry była powodem jego wypożyczenia.

Wyglada na to, że 1 lipca kadra bedzie skompletowana. Oby kompletna.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 26 maja 2009, 14:47

No i chyba najwiekszy problem rozwiazany w salomonowy sposób.
Imo największym problemem jest.... Vieira :P ......nie, nie Vieria ale jednak nowa 10-tka, bez tego organizacja gry przy 4-3-1-2 nie ruszy na własciwe tory.
Rozwiązanie sprawy z Quaresma bardzo mi odpowiada, dziwię się tylko prezesowi Genoi.
Przy 4-3-3 mamy na boki ataku takie opcje: Balotelli, Mancini, prawdopodobnie Arnautovic (jego agent zapewnia, że zawodnik zostanie włączony do kadry na przyszły sezon, wypozyczenie do słabszej drużyny nie wchodzi w grę), Suazo (?) - może nie jakoś mało, ale poza Mario mało pewni ci gracze. Kolejne ruchy zależą od tej nowej 10 -tki, tak jak pisałem wcześniej , jezeli bedzie to gracz mogacy grac na skrzydle przy 4-3-3 powinno jednak wystarczyc nam tych opcji w przeciwnym wypadku kto wie może jednak Cassano zawita :P

Podsumujmy może kto odchodzi, może odejść: Crespo (Genoa), Cruz (Fiorentina ?), Suazo (?), Obinna (?), Vieira (PSG, Lyon ?), Figo, Jimenez (Parma, Sampdoria ?), Quaresma (Genoa), Mancini (Lyon ?), Rivas (?), Materazzi (?), Burdisso (Fiorentina ?).

W notatniku mozna odnotować nazwisko Javier Pastore - to podobno kolejny młody talent o jaki Inter walczy.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 28 maja 2009, 19:13

Do listy z postu powyżej dopisałem kilka nazwisk.
Wracają spekulacje transferowe ze wzmożona siłą. Dzisiejsze wydanie LGdS donosi, że Inter jest bliski pozyskania Antka, cena jest niewielka ok 18 mln w tym Jimenez. Sampdoria twierdzi jednak, że żadnych negocjacji z Interem nie prowadzi - zobaczymy.
Deco potwierdza zainteresowanie Interu. Z jego wypowiedzi wynika, że chciałby dołaczyć do druzyny Mourinho. Aktualnie nie jestem zwolennikiem pozyskania tego piłkarza, mam watpliwości czy dwukrotny zdobywca LM będzie miał jeszcze motywację i siłę do gry na najwyższym poziomie. Co innego gdzyby Deco nie był ostatnim wzmocnieniem naszej drugiej linii a dołączył również taki Elano (o którym również zaczynają pisać dziennikarze w kontekście przenosin do Interu). Pamiętać należy jednak, że za rok przybywa Coutinho, z którym wiążemy nie małe nadzieje więc może sprowadzenie podstarzałego Deco nie jest takie głupie.
Arnautovic doznał jakieś kontuzji i było sporo z tym zamieszania, najnowsze wieści są jednak takie, że do lipca powinien się wykurować więc Inter nie wycofa oferty, w zasadzie podpisanie kontraktu jest spodziewane lada chwila.
Genoa to za niskie progi dla wielkiej gwiazdy Quaresmy, transfer ten stoi pod znakiem zapytania.
Co od mniej konkretnych doniesień to podobno szykujemy ofertę za Sneijdera. W naszym obszarze zainteresowań ma byc wciąż Melo z Violi.

Na rynku jest kolejna opcja na 10-tkę Gourcouff :twisted:

Santon dostał powołanie od Lippiego.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 28 maja 2009, 19:22

Maciek (interista) pisze: Na rynku jest kolejna opcja na 10-tkę Gourcouff :twisted:
Podziękował dzisiaj Milanowi i związał się 4-letnim kontraktem z Bordeaux.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 maja 2009, 19:52

Deco jak dla mnie ok. Moze grac w 4-3-3 i 4-3-1-2 i tu jest jego atut. Styl chyba tez bardziej pod niego niż w Anglii. Kwestie motywacyjne zostawiam zarzadowi i trenerowi. Zaleta jest takze cena i to, że Deco jest własciwie wynalazkiem Jose. Minus to wiek, wiadomo kazdy chciałby miec rozgrywajacego na dlugie lata. Ale z drugiej strony lepiej kupić takiego Deco jako chwilowe w miare pewne rozwiazanie, niz przpłacac za jakiegos przecietniaka. Tylko jesli 10 ma byc Deco to w składzie chce jeszcze widziec D'Agostino i Antka :P

Z tym Arnautovicem to przesada. Kiedy on skończył sezon? Trzy tygodnie temu i nagle dowiedział sie o kontzuji? Powiem szczerze, że jesli Cassano miałby kosztować 25 baniek to chyba lepiej dorzucić 10 baniek i sprowadzić Włocha miast niepewnego, nieczysto pogrywającego Arnautovica. W Gourcuffa nie wierze. Nawet jesli Bordeaux bedzie chiało sie go pozbyc to rywali bedzie wiecej i co za tym idzie sumy tez beda wielkie. Sam Francuz bedzie wolał inny kierunek po nieudanej przygodzie z Milanem.
Maciek (interista) pisze:Santon dostał powołanie od Lippiego.
Wszystko pieknie to Davide gra teraz słabo lub nie gra. Jesli ktos zasługiwał na powołanie to Mario bedacy w swietnej formie. Nie mam zamiaru jednak z tego powodu płakac, gdyż obaj sa młodzi i kiedys beda stanowic o sile Squadra Azzurra.

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 28 maja 2009, 21:13

Jesli mnie pamiec nie zwodzi to Cassano ma w klauzuli zapisane 18mln, co nie wydaje sie zbyt wygorowana cena jak za tej klasy zawodnika. Osobiscie widziabym go w roli trequartisty przy 4-3-1-2 lub skrzydlowego przy 4-3-3, tylko nie wiem czy to nie nazbyt ofensywne ustawienie jak na Mou.
Deco moglby przyjsc zeby miec kogos na ta 10 ale jakos nie jestem przekonany czy bedzie mial dosc motywacji aby pomoc Interowi w realizacji upragnionego celu.
Santon w wieku 18 lat juz debiut w reprezentacji, to moze robic wrazenie. Oby jego kariera potoczyla sie jak najlepiej. Oczywiscie z Interem :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 31 maja 2009, 16:52

Moratti nie puści teraz Ibry za żadne skarby świata :)

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 31 maja 2009, 17:02

Niezwykle emocjonujaca walka o capocanoniere. Zlatan i Milito dolozyli dzisiaj po 2 trafienia, Di Vaio trafil tylko raz i tytul wedruje do Zlatana :jupi:
Ostatnio zmieniony 31 maja 2009, 18:30 przez creek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 31 maja 2009, 17:24

Milito dogonił w pewnym momencie Ibrę, chwilę później Di Vaio strzelił swoja bramkę, ale ostatnie słowo należało do Szweda.

Zlatan to 11-sty capocannonieri w historii Interu. Ostatnim był w sezonie 2002-03 Bobo Vieri z 24 bramkami.

Co do meczu to:
Pożeganie Figo - Grazie Louis za te cztery lata :brawo: Chociaż trzeba dodać to nie tylko on się dzisiaj żegnał z Interem, ale jego pożegnanie było najbardziej wyeksponowane.
Powrót Maicona - dobrze widzieć znów Brazylijczyka na boisku.
Pościg za Atalantą - namiastka pamiętnego spotkania z Sampdorią, tam były jednak wieksze straty i mniej czasu :P . Trzykrotnie obejmowalismy prowadzenie w spotkaniu, Atalanta raz - emocjonujące mecz.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 31 maja 2009, 17:52

Dziś dwóch wielkich piłkarzy skończyło kariere. Wiadomo, ze wzgledu na zasługi dla calcio Figo nie moze sie równać z Paolo, ale jesli chodzi o wkład do futbolu swiatowego to jest to ta sama połka. Dzieki Luis za to, że grałes w Interze przez 4 sezony i wnosiłes sporo spokoju do jego gry, nawet gdy sił i dynamiki juz niebyło.

Zlatan królem strzleców, a samodzielny tytuł załatwił sobie sprytem i siła. Czyli jak zwykle rozwalił system :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 maja 2009, 17:54

Trzech. Jeszcze Nedved. :)
Pogratulować Zlatanowi króla strzelców, w przyszłym sezonie umiejętnie ustawiony atak Milito - Ibrahimovic może być niesamowity.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”