Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 552

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 25 maja 2009, 11:13

Duch pisze:Jagielka i Yobo z nowymi umowami, Lescott zapowiedział, że zostaje w Evertonie, Hangeland też ponoć negocjuje nowy kontrakt.
Ja na miejscu Wengera poszukałbym wzmocnień defensywy w (niestety) opuszczającym Premiership Newcastle- a konkretniej w osobie Stevena Taylora. Obrońca Srok jest stosunkowo młody (ale już ograny w Premiership), ma bardzo dobre warunki fizyczne a do tego jest Anglikiem. Można by też zaryzykować z Coloccinim, który przecież w Hiszpanii grał znakomicie, może pod okiem Wengera odzyskałby formę z półwyspu iberysjkiego :roll: ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 maja 2009, 11:42

RóżA pisze:Można by też zaryzykować z Coloccinim, który przecież w Hiszpanii grał znakomicie, może pod okiem Wengera odzyskałby formę z półwyspu iberysjkiego :roll: ?
:o :shock: powiedz, że żartujesz :pray:

Ile widziałeś jego spotkań w Newcastle ? Ja widziałem jakieś 10 i za każdym razem łapałem się za głowę.

Sylwek >>>>> Coloccini

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 25 maja 2009, 16:24

Mi niestety nie było dane oglądać zbyt wielu spotkań Newcastle w tym sezonie (widziałem ich raptem 4) i rzeczywiście nie grał w nich zbyt pewnie, jednak mam cały czas w pamięci jego bardzo dobrą grę z Deportivo, gdzie był filarem defensywy. Nie twierdzę, że Argentyńczyk byłby zbawieniem dla naszej formacji obronnej, ale pod czujnym okiem Wengera mógłby się stać solidnym zmiennikiem. A cena na pewno nie będzie zbyt wygórowana...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 maja 2009, 16:28

To już bym chyba Hutha wolał. Szkoda, że Sunderland nie spadł, bo Kenwyne Jones byłby za niską sumę do wyjęcia :lol:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 25 maja 2009, 17:49

Huth to taka minimalnie lepsza (o ile w ogóle lepsza) wersja Senderosa, więc dziękuję, ale postoję :P .

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 25 maja 2009, 19:12

A jeden z poniższych ??
- Stephen McManus
- Thomas Vermaelen
- Julien Escudé
- Matthew Upson

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 maja 2009, 19:36

Jeśli kogoś warto ściągnąć z Newcastel to chyba właśnie tylko Taylor wchodzi w grę. Widziałem go w kilku spotkaniach w tym sezonie i muszę powiedzieć, że grał na dość dobrym poziomie. Johan i Mikael przy nim wymiękają.
Killerbean pisze:- Stephen McManus - Thomas Vermaelen - Julien Escudé- Matthew Upson
Upson nie wróci do Arsenalu, a McManus jak dla mnie to słaby zawodnik. Troszkę szkockiej się przyglądałem przez ostatnie sezonu i jakoś mi nie zaimponował. Inna sprawa, że tak ogórkowej lidze nie miał kontaktu z napastnikami choćby średniego formatu. Co do reszty nie mam takiej wiedzy żeby ich oceniać, ale nie przewiduje żeby któryś z nich trafił latem do Londynu.

btw, nowy obrońca ma być wzmocnieniem, a nie uzupełnieniem składu :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 maja 2009, 20:20

McManus jest solidnym obrońcą, na pewno w ostatnich latach podniósł swoje umiejętności. Jednakże zdarzają mu się wpadki czy nawet zwykłe niedociągnięcia przesądzające o utracie bramki przez Celtic lub pozwalające Borucowi na kolejną obronę sam na sam. A to wszystko w lidze szkockiej, która poziomem od angielskiej odbiega niebotycznie. Niech zostanie w Szkocji, bo w Anglii się nie sprawdzi, a już na pewno nie w klubie z takimi aspiracjami jak Arsenal.

Vermaelen - ile on napsuł mi krwi kiedy ściskałem kciuki za Ajax w Eredivisie. Często sprawia wrażenie jakby mu się po prostu nie chciało. Nie dziwią mnie już w jego przypadku sytuacje, kiedy to rywal minie go z piłką, a on zupełnie odpuszcza pogoń za nim. Dobre mecze przeplata słabymi i niestety tych drugich jest ich więcej. Po przyjściu Wilaerta zresztą pozycja Vermaelena w drużynie zmalała. Częściej w środku gra Vertonghen i właśnie Wilaert. Również nie jest to zawodnik do Arsenalu.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 29 maja 2009, 21:35

Nikomu się nie chce napisać to ja napiszę. Młodzieżowa druzyna Arsenalu wygrała wszystko co się dało w tym sezonie. Po triumfie w lidze, wygrali także puchar, pokonując na Anfield ekipę gospodarzy 2:1. W dwumeczu było 6:2. Świetnie, byle tego nie zmarnować.

ps czy gdy widzicie grę Sancheza Watta, nie krążą Wam po głowach dwa słowa: Thierry i Henry?

Co do transferów to dorzucam nazwiska Gary'ego Cahilla, Curtisa Davies'a. Nie zapominajmy o wspomnianym parę stron wcześniej Ivanovicu.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 29 maja 2009, 23:48

Logan pisze:Curtisa Davies'a
Zwolennikiem transferu Daviesa byłem jeszcze za czasów jego gry w West Bromie i również teraz bardzo chętnie bym go zobaczył w trykocie Arsenalu :wink: .

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 30 maja 2009, 0:15

@ Logan
A czy po otrzymaniu szansy w pierwszym skladzie, Sanchez Watt bedzie na tyle dobry by pomoc wygrac LM i PL czy raczej bedzie prezentowal sie jak Denilson i Diaby? Song to tez umowmy sie niezly gracz ale nie klasa swiatowa jak Senna, Essien czy Toure.

Wg mnie we wszystkim trzeba zachowac umiar. Kazda przesada jest zla i zbyt wielu mlodych (pomoc Arsenalu vs MU srednia wieku 21 lub 22 lata)jak i zbyt wiele bardzo drogich transferow (Real, Chelsea) jest przesada.

Taki np Fabregas-co on moze pokazac grajac z United razem z rownie mlodymi Songiem, Walcottem i Nasrim?
Kazdy z tych mlodych gralby lepiej gdyby gral ze starszymi klasowymi graczami a nie z rownie mlodymi.
A przeciez 2, 3 dobre transfery (DM,CB,jakis skrzydlowy choc moze powrot Tomasa wystarczy)i ten zespol powinien wrocic do klasy ktora mial sezon temu.

Zobaczmy jak wygladala gra gdy Fabregas gral z Flaminim/Gilberto, Hlebem i Rosickim. Z lawki wchodzil tez Walcott i to bylo to. Teraz mamy pomoc 22latkow. Swietnie.

Inna sprawa jest to ze zespol strzelil tyle goli ile United wiec byc moze wiek nie ma tu znaczenia. Moze faktycznie probleme jest tylko defensywa, DM ktore trzeba wzmocnic by tracic mniej goli.
Tylko ze ta ofensywa istnieje glownie w meczach ze slabiakami. LM czy Chelsea razy 2 pokazaly ile moze na ttym poziomie wykreowac pomoc 22latkow.
W statystykach to i Bendtner bije na glowe takiego Teveza.

Co do perelek typu Watt czy Emanuel-Thomas to marze by byli oni wprowadzani do skladu w ten sposob jak to dziala w Barcelonie gdzie Messi, Bojan czy Busquets sa otoczeni wieloma starszymi klasowymi graczami, gwiazdami, graczami na teraz a nie na przyszlosc (to juz 4 lata, ile mozna?) O ile atak Arsenalu to nie banda mlodziakow, obrona tez ma swoje lata, to pomoc jest zdecydowanie za mloda. Gdy grali Gilberto, Hleb, Flamini, Rosicky, wczesniej Ljungberg, Pires to wygladalo to inaczej i gra byla na poziomie wielkiego klubu.
Na szczescie przyszedl Arshavin. Pytanie czy bedzie 2 napastnikiem czy skrzydlowym?

P.S.
Logan, jestes jakims kumplem Wielkiego Dzona a moze WD to Ty? :)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 30 maja 2009, 12:28

Dzień dobry :)

Czy wiadomo coś nowego o kontrakcie dla Eboue?

Tak tylko pytam :lol: :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 maja 2009, 11:51

Logan pisze: ps czy gdy widzicie grę Sancheza Watta, nie krążą Wam po głowach dwa słowa: Thierry i Henry?
U mnie nie, jakoś nie widzę Titiego patrząc na Watta. Inna sprawa, że z każdym meczem coraz bardziej mi się podoba.
maciek_88 pisze: Czy wiadomo coś nowego o kontrakcie dla Eboue?
nic się o nim nie mówi, na tapecie jest raczej Cesc i Robin. Pierwszy mówi najpierw że zostaje, a potem że Barca to marzenie każdego. Drugiemu Wenger miał zaproponować kontrakt, ale coś im przeszkodziło w rozmowach. Robin mówi, że nie dostał oferty jeszcze i że chce wygrywać trofea ...

Także Ade jest na tapecie. Wydaje mi sie, ze własnie Togijczyk jest najbliżej odejścia. Ale to też pewnie zależy od tego kto przyjdzie do Milanu i czy będą go chcieli. Może Carlo przejmie Chelsea i kupi Ade ? Wenger ponoć nie miałby nic przeciwko.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 31 maja 2009, 12:17

fieldy pisze:Może Carlo przejmie Chelsea i kupi Ade ? Wenger ponoć nie miałby nic przeciwko.
Nie dziękuje :P Jak by nadszedł czas PNA to by połowę składu z Chelsea wywiało. Niech zostanie tam gdzie jest tak chyba będzie dla niego lepiej :) Spróbujcie go do Milanu opchnąć albo do Realu oni teraz kupują wszystko co się rusza :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 cze 2009, 14:19

Pomocnik Arsenalu Londyn, Cesc Fabregas, stał się priorytetem transferowym prezydenta Barcelony, Joana Laporty.
Po tym jak latem 2003 roku ówczesny sternik Barcelony, Joan Gaspart zrezygnował z pełnionej funkcji, Arsenal wyłowił Fabregasa z młodzieżowej drużyny "Dumy Katalonii". Wykorzystując zamieszanie związane ze zmianą władz, Arsene Wenger sprowadził wychowanka "Barcy" do Londynu. Mimo, iż tego samego lata do klubu przybył Joan Laporta, nie był już w stanie odwrócić losów tego transferu.

Przez całą swoją kadencję Laporta żałował, iż Barcelona straciła tak wielki talent. Hiszpańskie media donoszą, iż latem Fabregas otrzyma propozycję powrotu do ojczyzny. Również trener Barcelony, Josep Guardiola chciałby widzieć hiszpańskiego pomocnika w swojej drużynie. "Duma Katalonii" ma zamiar zaoferować "Kanonierom" 50 mln euro w zamian za swojego wychowanka.

Gazetka

Chcesz być na bieżąco z wydarzeniami sportowymi? Chcesz znać wszystkie wyniki? Zapisz się do gazetki, którą otrzymasz dwa razy dziennie!

Wydaje się, że Fabregas jest gotowy do opuszczenia Arsenalu, który od kilku lat nie potrafi zdobyć żadnego znaczącego trofeum. Poza tym w Barcelonie 22-latek czułby się doskonale, gdyż ma tam wielu przyjaciół, a stylem gry pasowałby do ekipy zdobywcy potrójnej korony w tym sezonie.

Trener Barcelony pragnie wzmocnić klub latem, aby nie powtórzyła się sytuacja, jaka miała miejsce po zwycięskim finale Ligi Mistrzów w 2006 roku, gdy "Duma Katalonii" zdołała sięgnąć jedynie po Superpuchar Hiszpanii.
http://sport.onet.pl/74327.1,1248702,19 ... omosc.html
:O
to byłby wielki cios imo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”