Pikus gra....widac ze polskie strony zapily
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 maja 2009, 21:06
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 30 maja 2009, 21:15
BarcaQzYN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 maja 2009, 21:33
Jak na razie szansy nie wykorzystuje. Z jego strony poszło dośrodkowanie, po którym padł gol. Chociaż Pique też chyba się nie chciało do tej piłki zbytnio skakać.Jarzinho pisze:Caceres na prawej zobaczymy, ostatnie spotkania sa takze dla niego być albo nie w kadrze na przyszly sezon.
emdżej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 maja 2009, 23:22
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 30 maja 2009, 23:34
Ale Laporta zawsze powtarzał, że wydawanie ogromnych sum na jednego zawodnika to jest psucie rynku transferowego, czy może mówił to Txiki, ważne że jakaś z ważnych osób w klubie. Piszesz, że jeśli Franck bedzie wolał iść do Barcy to nawet mniejsza stawka nam go może zapewnić, ale jak na razie nie wiemy czy jest mu bliżej do Barcelony czy do Realu. Więc wydaje mi się, że tutaj Real stoi na lepszej pozycji, bo wyznaje inną filozofię niż Laporta i nasz zarząd i łatwiej mu będzie wydać kupe kasy na jednego gracza. Takie mam wrażenie.Mentor w temacie o Man Utd pisze:Zacznijmy do tego, że przymus ściągania cracków do Madrytu nie ma tutaj żadnego znaczenia. Laporta nie wytrzyma konkurencji jeśli chodzi o cenę? Przecież nie musimy płacić tyle co Real jeżeli Franck po prostu będzie wolał dołączyć do Barcelony. Zresztą dziwi mnie ta gadka bo stać nas na wydanie olbrzymich pieniędzy jeżeli zajdzie taka potrzeba. Pamiętaj, że najbliższy rok będzie ostatnim w kadencji Joana i będzie chciał zakończyć swoją erę w wielkim stylu.
Real może sobie dawać i 70 mln. Jeżeli Barcelona da (kwoty podaję z pupy) powiedzmy 35 mln + Hleb i Franck będzie wolał iść do Barcelony to transfer jest realny. Zarobki? Bądźmy poważni. Nie uważasz chyba, że Barcelony nie stać na spełnienie żądań finansowych FrancuzaRibery na pewno zdaje sobie sprawę, że będzie jednym z liderów zespołu. Henry długo już u nas nie pogra a przynajmniej nie w takiej roli (kluczowy zawodnik pierwszej drużyny) co teraz. Wygrał swoją upragnioną Ligę Mistrzów więc może trochę poluzować
Samuel Eto'o wyjedzie na PNA a wtedy Titi może grać na środku ataku.
Suma summarum nie chodzi o to co kto musi tylko co kto może. Barcelona jest w stanie ściągnąć Francka i tyle. Real nie ma nad nami przewagi w tym wyścigu delikatnie mówiąc.
Jeżeli chcesz kontynuować polemikę to następny post wrzucaj do tematu o Barcelonie bo robimy fanom Manchesteru OT
krzychu212

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 30 maja 2009, 23:49
Barca dogadza fankom a komu dogadza Ramos ??RealFan pisze:barcelona musi dogadzac swoim fankom.
Killerbean
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 maja 2009, 0:45
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 maja 2009, 1:36
Ale wytłumacz mi dlaczego Francuzowi bliżej do Realu niż do Barcelony bo ja wciąż nie mogę tego pojąć.krzychu212 pisze:Ale Laporta zawsze powtarzał, że wydawanie ogromnych sum na jednego zawodnika to jest psucie rynku transferowego, czy może mówił to Txiki, ważne że jakaś z ważnych osób w klubie. Piszesz, że jeśli Franck bedzie wolał iść do Barcy to nawet mniejsza stawka nam go może zapewnić, ale jak na razie nie wiemy czy jest mu bliżej do Barcelony czy do Realu. Więc wydaje mi się, że tutaj Real stoi na lepszej pozycji, bo wyznaje inną filozofię niż Laporta i nasz zarząd i łatwiej mu będzie wydać kupe kasy na jednego gracza. Takie mam wrażenie.
Daniel Alves kosztował nas 35 mln euro. Mało?krzychu212 pisze:Ale Laporta zawsze powtarzał, że wydawanie ogromnych sum na jednego zawodnika to jest psucie rynku transferowego, czy może mówił to Txiki, ważne że jakaś z ważnych osób w klubie.
Że Barca jest w stanie go ściągnąc to też jak najbardziej racja, tylko czy pozwoli sobie na taki luksus jak wydanie ogromnej ilości kasy? Tego raczej za tego zarządu nie robiliśmy.
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 31 maja 2009, 2:07
Killerbean
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 maja 2009, 2:13
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 maja 2009, 2:25
Można to ulokować między Kubusiem Puchatkiem a Światem według Ludwiczka.Killerbean pisze:Nie żebym specjalnie ufał ostatnim plotom le na goal.com wyczytałem , że barca zasadziła sie na Ibrę i oferuje za niego :
- 60 mln eur lub
- 20 mln eur + Eto'o
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 31 maja 2009, 2:27
Hehe niby racja ale każda plota vide legenda ma ziarno prawdy .Mentor pisze: Killerbean napisał(a):Nie żebym specjalnie ufał ostatnim plotom le na goal.com wyczytałem , że barca zasadziła sie na Ibrę i oferuje za niego :
- 60 mln eur lub
- 20 mln eur + Eto'o
Można to ulokować między Kubusiem Puchatkiem a Światem według Ludwiczka.
Ja bym go wypożyczył jednak gdzieś w obrebie Hiszpanii . Ciekaw jestem Henrique może on w przyszłym sezonie się dobrze zaprezentuje . Wydali w końcu na niego chyba ze 10 baniek .Bienias pisze:Ciekawi mnie tez czy Caceres zostanie sprzedany bo na chwile obecna jest to najbardziej przeplacony zawodnik za ery Laporty
Killerbean
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 maja 2009, 2:38
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 31 maja 2009, 9:55
Bliżej transferu, a czy bliżej mu mentalnie to nie wiem. Wydaje mi się poprostu że jeśli uznamy go za neutralnego w kwestii tego gdzie chce iść po sezonie (jeśli chce wogóle) to Real jest bardziej skłonny wydać kupe kasy.Mentor pisze: Ale wytłumacz mi dlaczego Francuzowi bliżej do Realu niż do Barcelony bo ja wciąż nie mogę tego pojąć.
Mentor pisze:Daniel Alves kosztował nas 35 mln euro. Mało?
Przyznasz, że jest rożnica. Wiem że za Alvesa nie zapłaciliśmy mało. Za Ronniego też 30 baniek daliśmy, ale ma to sie nijak do tych sum o których jest teraz mowa. Rynek naprawde zwariował i coś takiego przy odpowiednim doborze chętnych do nabycia może się stać faktem (Man City, Real, Man Utd(po transferze Ronaldo) czy Barca).Podobno Uli Hoeness pisze:"Słyszałem, że za Kakę proponowano około 125 mln. Jeśli tak było, to wierzę, że wartość rynkowa Ribery'ego to, co najmniej, 100 mln"
Ja również mam nadzieję, że to tylko plotka. Samu musi z nami zostać, a Szwed niech zostanie w Interze i będzie miło. Mimo swoich niedoskonałości Eto'o jest potrzebny tej drużynie i bardzo bym sie zmartwił gdyby Laporta nie przedłużył z nim umowy.Jarzinho pisze:A tym Ibra to jakas masakra się robi, ja mam nadzieje, ze Barca nie myśli o jego sprowadzeniu. Nie widze go w roli środkowego napastnika w Blaugranie, to nie jest taki sęp na bramki, który bedzie czekał na piłke, nie pasuje.
krzychu212
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 31 maja 2009, 10:53
Z wypożyczaniem naszych obrońców jest ten jeden zasadniczy problem, że nigdzie indziej nie nauczą się tego, czego będzie się od nich oczekiwać po powrocie do Bcn - gry bardzo wysuniętą linią obrony, klepania a nie wybijania na aferę do przodu i umiejętności wyprowadzania piłki a nie pozbywania się jej czym prędzej... Dlatego albo sprzedawać albo ogrywać u siebie z ogórkami i na treningach pod okiem Pepa.Killerbean pisze:Ja bym go wypożyczył jednak gdzieś w obrebie Hiszpanii
Janio
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio