FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 891

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 maja 2009, 21:06

moja kobieta juz taka koszulke chce:P i chyba po to te koszulki sa, zeby nasze polowki wreszcie mialy modne koszulki :lol:

Pikus gra....widac ze polskie strony zapily :boruta:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 30 maja 2009, 21:15

Na zdjęciach lepiej wyglądały...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 maja 2009, 21:33

Jarzinho pisze:Caceres na prawej zobaczymy, ostatnie spotkania sa takze dla niego być albo nie w kadrze na przyszly sezon.
Jak na razie szansy nie wykorzystuje. Z jego strony poszło dośrodkowanie, po którym padł gol. Chociaż Pique też chyba się nie chciało do tej piłki zbytnio skakać.
P.S. Dziwaczne jakieś te koszulki

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 maja 2009, 23:22

ja proponuje zeby takie koszulki byly u was w przyszlym sezonie codziennoscia. ciekawie sie prezentuja :] bienias ma racje, kobiety sie nie obraza, a barcelona musi dogadzac swoim fankom.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 30 maja 2009, 23:34

Mentor w temacie o Man Utd pisze:Zacznijmy do tego, że przymus ściągania cracków do Madrytu nie ma tutaj żadnego znaczenia. Laporta nie wytrzyma konkurencji jeśli chodzi o cenę? Przecież nie musimy płacić tyle co Real jeżeli Franck po prostu będzie wolał dołączyć do Barcelony. Zresztą dziwi mnie ta gadka bo stać nas na wydanie olbrzymich pieniędzy jeżeli zajdzie taka potrzeba. Pamiętaj, że najbliższy rok będzie ostatnim w kadencji Joana i będzie chciał zakończyć swoją erę w wielkim stylu.

Real może sobie dawać i 70 mln. Jeżeli Barcelona da (kwoty podaję z pupy) powiedzmy 35 mln + Hleb i Franck będzie wolał iść do Barcelony to transfer jest realny. Zarobki? Bądźmy poważni. Nie uważasz chyba, że Barcelony nie stać na spełnienie żądań finansowych Francuza :> Ribery na pewno zdaje sobie sprawę, że będzie jednym z liderów zespołu. Henry długo już u nas nie pogra a przynajmniej nie w takiej roli (kluczowy zawodnik pierwszej drużyny) co teraz. Wygrał swoją upragnioną Ligę Mistrzów więc może trochę poluzować :P Samuel Eto'o wyjedzie na PNA a wtedy Titi może grać na środku ataku.

Suma summarum nie chodzi o to co kto musi tylko co kto może. Barcelona jest w stanie ściągnąć Francka i tyle. Real nie ma nad nami przewagi w tym wyścigu delikatnie mówiąc.

Jeżeli chcesz kontynuować polemikę to następny post wrzucaj do tematu o Barcelonie bo robimy fanom Manchesteru OT :P
Ale Laporta zawsze powtarzał, że wydawanie ogromnych sum na jednego zawodnika to jest psucie rynku transferowego, czy może mówił to Txiki, ważne że jakaś z ważnych osób w klubie. Piszesz, że jeśli Franck bedzie wolał iść do Barcy to nawet mniejsza stawka nam go może zapewnić, ale jak na razie nie wiemy czy jest mu bliżej do Barcelony czy do Realu. Więc wydaje mi się, że tutaj Real stoi na lepszej pozycji, bo wyznaje inną filozofię niż Laporta i nasz zarząd i łatwiej mu będzie wydać kupe kasy na jednego gracza. Takie mam wrażenie.

Kolejna rzecz o której piszesz to zarobki. No oczywiste jest, że stać nas na danie mu tyle ile bedzie chciał i z tym nie ma co polemizować. Jednym z liderów byłby, ale nie największą gwiazdą. Nie wiemy czy mu na tym zależy w większym stopniu czy mniejszym, ale to kolejna niewiadoma jeśli chodzi o jego psychike (pierwsza to to preferowanie Barcy bądź Realu).

Że Barca jest w stanie go ściągnąc to też jak najbardziej racja, tylko czy pozwoli sobie na taki luksus jak wydanie ogromnej ilości kasy? Tego raczej za tego zarządu nie robiliśmy, choć może ten ostatni rzut na taśmę w wykonaniu Laporty bo to jego ostatni sezon, by mógł coś zmienić. Ja jednak uważam, że zakładając neutralność Francuza, to Real jest bardziej podatny na wyciągnięcie z portfela tyle ile sobie Bayern zażyczy.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 30 maja 2009, 23:49

RealFan pisze:barcelona musi dogadzac swoim fankom.
Barca dogadza fankom a komu dogadza Ramos ?? :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 maja 2009, 0:45

Dobrze ze Eto sie dzis odblokowal w lidze. Strzelil bramke oczywiscie wczesniej marnujac pare sytuacji, ale jaki napastnik wszystko strzela. Pamietam wielkie spory o Pata na BO....cos czuje ze teraz bedzie podobnie w kwestii Czarnucha.
Dzis zagralismy o wiele lepiej niz ostatnio w lidze a rzeklbym jak na kaca dosc dobrze. Pinto wybronil pare sytuacji a w przodzie Bojan strzelal a moze turlal do przodu pilke. W jego przypadku widac progres i jezeli dalej bedzie sie rozwijal bedziemy miec swietnego napadziora.
Coz sezon zakonczony i trza bedzie napisac podsumowanie, ale pozniej. trzeba wreszcie po ciezkim maju trzezwiec

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 maja 2009, 1:36

krzychu212 pisze:Ale Laporta zawsze powtarzał, że wydawanie ogromnych sum na jednego zawodnika to jest psucie rynku transferowego, czy może mówił to Txiki, ważne że jakaś z ważnych osób w klubie. Piszesz, że jeśli Franck bedzie wolał iść do Barcy to nawet mniejsza stawka nam go może zapewnić, ale jak na razie nie wiemy czy jest mu bliżej do Barcelony czy do Realu. Więc wydaje mi się, że tutaj Real stoi na lepszej pozycji, bo wyznaje inną filozofię niż Laporta i nasz zarząd i łatwiej mu będzie wydać kupe kasy na jednego gracza. Takie mam wrażenie.
Ale wytłumacz mi dlaczego Francuzowi bliżej do Realu niż do Barcelony bo ja wciąż nie mogę tego pojąć.
krzychu212 pisze:Ale Laporta zawsze powtarzał, że wydawanie ogromnych sum na jednego zawodnika to jest psucie rynku transferowego, czy może mówił to Txiki, ważne że jakaś z ważnych osób w klubie.
Że Barca jest w stanie go ściągnąc to też jak najbardziej racja, tylko czy pozwoli sobie na taki luksus jak wydanie ogromnej ilości kasy? Tego raczej za tego zarządu nie robiliśmy.
Daniel Alves kosztował nas 35 mln euro. Mało?

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 31 maja 2009, 2:07

Nie żebym specjalnie ufał ostatnim plotom le na goal.com wyczytałem , że barca zasadziła sie na Ibrę i oferuje za niego :
- 60 mln eur lub
- 20 mln eur + Eto'o

Oczywiście to na razie spekulacje ale jezeli się sprawdzą to nie wiadomo czy będą sięgać głęboko do kieszeni by kupic Franca .
+ mówi się o odejściu Hleba - Bayern
i Eidura - Lyon
Jako że Pep poprosił o szersza kadrę na przyszły sezon może to oznaczać spore zakupy . Oczywiście we wszystkim może pomóc 110 mln euro za wygranie LM . :D
Naprawdę jestem ciekaw letniego okna . Pojawiło się kilka zespołów z dużą kasą ale niekoniecznie renomą + kilku dużych graczy zawiedzionych zeszłym sezonem będzie się chciało wzmocnić . No i na zakupy ruszy Barca . Wiem że dopiero się sezon skończył ale mam szczerą nadzieję , że będziemy 1 zespołem który obroni LM .

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 maja 2009, 2:13

110 to kupa kasy tak samo jak premie za 3 puchary. Zakupy beda i suma 100 baniek moze zostac wydana tyle ze wnia powinny wejsc zyski ze sprzedazy. Ciekawi mnie tez czy Caceres zostanie sprzedany bo na chwile obecna jest to najbardziej przeplacony zawodnik za ery Laporty. Hleba nie licze bo ten powinien sie w duzej mierze zwrocic.
A za Bialorusina chcialbym Hernanesa. Cena chyba poszla w gore ale mam nadziej ze nas to nie odstraszy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 maja 2009, 2:25

Killerbean pisze:Nie żebym specjalnie ufał ostatnim plotom le na goal.com wyczytałem , że barca zasadziła sie na Ibrę i oferuje za niego :
- 60 mln eur lub
- 20 mln eur + Eto'o
Można to ulokować między Kubusiem Puchatkiem a Światem według Ludwiczka.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 31 maja 2009, 2:27

Mentor pisze: Killerbean napisał(a):Nie żebym specjalnie ufał ostatnim plotom le na goal.com wyczytałem , że barca zasadziła sie na Ibrę i oferuje za niego :
- 60 mln eur lub
- 20 mln eur + Eto'o

Można to ulokować między Kubusiem Puchatkiem a Światem według Ludwiczka.
Hehe niby racja ale każda plota vide legenda ma ziarno prawdy .
Bienias pisze:Ciekawi mnie tez czy Caceres zostanie sprzedany bo na chwile obecna jest to najbardziej przeplacony zawodnik za ery Laporty
Ja bym go wypożyczył jednak gdzieś w obrebie Hiszpanii . Ciekaw jestem Henrique może on w przyszłym sezonie się dobrze zaprezentuje . Wydali w końcu na niego chyba ze 10 baniek .
Hernanes to na pewno ciekawy pomysł ale jest też kilka innych klubów które się na niego ostro grzeją . Pożyjemy zobaczymy .

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 maja 2009, 2:38

A tym Ibra to jakas masakra się robi, ja mam nadzieje, ze Barca nie myśli o jego sprowadzeniu. Nie widze go w roli środkowego napastnika w Blaugranie, to nie jest taki sęp na bramki, który bedzie czekał na piłke, nie pasuje.
O Hlebie sporo się mowi o powrocie do Bundesligi, jesli nie do Bayernu to do Stuttgartu, który po sprzedazy Gomeza bedzie miał kase. Eidur chce odejsc, priorytetem jest Premiership, ale myśle, ze Lyon jesli nim jest naprawde zainteresowany to Islandczyk chetnie i tam przejdzie. Bedzie mogl grac w LM. Obaj nic wiekszego w przekroju całego sezonu do gry Barcy nie wniesli, Hleb to jedna wielka pomyłka. Mieli szanse na poparawienie swoich notowań w ostatnich spotkaniach, a dla mnie nie pokazali sie tak obiecujaco jak choćby Xavi Torres, czy Pedro.
Nie wiem na kogo bedzie polowała Blaugrana, ale osobiscie licze bardzo na transfer kogoś kto bedzie w stanie zastapić Inieste, ktory bedzie radził sobie lepiej niż to robił Hleb i Gudi. No i kogoś na lewe skrzydło napadu do pomocy dla Henryego. Wiadomo, że Silva i Ribery to najlepsze rozwiazania. W defensywie jesli ma dojść Henrique i wreszcie do zdrowia wróci Milito wzmocnien mimo wszystko nie bedziemy potrzebowali. Spodziewam się, ze Martin bedzie zastępca dla Abidala. Choć byc moze pozostanie i Sylvek, ktory pokazał, ze jesli bedzie potrzebny da rade z kazdym.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 31 maja 2009, 9:55

Mentor pisze: Ale wytłumacz mi dlaczego Francuzowi bliżej do Realu niż do Barcelony bo ja wciąż nie mogę tego pojąć.
Bliżej transferu, a czy bliżej mu mentalnie to nie wiem. Wydaje mi się poprostu że jeśli uznamy go za neutralnego w kwestii tego gdzie chce iść po sezonie (jeśli chce wogóle) to Real jest bardziej skłonny wydać kupe kasy.
Mentor pisze:Daniel Alves kosztował nas 35 mln euro. Mało?
Podobno Uli Hoeness pisze:"Słyszałem, że za Kakę proponowano około 125 mln. Jeśli tak było, to wierzę, że wartość rynkowa Ribery'ego to, co najmniej, 100 mln"
Przyznasz, że jest rożnica. Wiem że za Alvesa nie zapłaciliśmy mało. Za Ronniego też 30 baniek daliśmy, ale ma to sie nijak do tych sum o których jest teraz mowa. Rynek naprawde zwariował i coś takiego przy odpowiednim doborze chętnych do nabycia może się stać faktem (Man City, Real, Man Utd(po transferze Ronaldo) czy Barca).
Jarzinho pisze:A tym Ibra to jakas masakra się robi, ja mam nadzieje, ze Barca nie myśli o jego sprowadzeniu. Nie widze go w roli środkowego napastnika w Blaugranie, to nie jest taki sęp na bramki, który bedzie czekał na piłke, nie pasuje.
Ja również mam nadzieję, że to tylko plotka. Samu musi z nami zostać, a Szwed niech zostanie w Interze i będzie miło. Mimo swoich niedoskonałości Eto'o jest potrzebny tej drużynie i bardzo bym sie zmartwił gdyby Laporta nie przedłużył z nim umowy.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 31 maja 2009, 10:53

Killerbean pisze:Ja bym go wypożyczył jednak gdzieś w obrebie Hiszpanii
Z wypożyczaniem naszych obrońców jest ten jeden zasadniczy problem, że nigdzie indziej nie nauczą się tego, czego będzie się od nich oczekiwać po powrocie do Bcn - gry bardzo wysuniętą linią obrony, klepania a nie wybijania na aferę do przodu i umiejętności wyprowadzania piłki a nie pozbywania się jej czym prędzej... Dlatego albo sprzedawać albo ogrywać u siebie z ogórkami i na treningach pod okiem Pepa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”