Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 421

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 31 maja 2009, 18:01

A Nedved nie zegna sie tylko z Juve?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 31 maja 2009, 18:03

Babel pisze:A Nedved nie zegna sie tylko z Juve?
Definitywnie kończy karierę. Raiola pewnie chciałby inaczej, ale to raczej nie jest problem Nedveda.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 maja 2009, 18:03

Babel pisze:A Nedved nie zegna sie tylko z Juve?
Zdaje mi się, że w ogóle z piłkarską karierą, a już na pewno z włoskim futbolem.
Ale mogę się mylić, nie śledziłem tego wątku za bardzo.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 31 maja 2009, 18:08

No to trzech wielkich piłkarzy, których pamietam jeszcze ze swoich pierwszych kontaktów z futbolem. Taka kolej rzeczy, choc chciałoby sie ich ogladac nadal.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 31 maja 2009, 18:21

mój ulubiony piłkarz konczy kariere :( grande Luigi za to co zrobiles dla futbolu to byl zaszczyt dla mnie ze grales dla nerazzurich , co do meczu Muntari ten koles jest hardkorem , jak bedzie mial wysoka forme w przyszlym sezonie to nie ma na niego bata , Ibra jak to Ibra ale po strzeleniu 2 bramki cieszyl sie tak jakby dal jasno do zrozumienia ze zostaje , obrona potrzebuje jednego dobrego wzmocnienia na srodek bo mimo wszystko wiem ze mecz o nic ale to byla parodia w ich wykonaniu
. Cieszy powrót Maicona widac bylo ze ma chec zapieprzac po calym boisku . Teraz zostaje zrobic czystki w druzynie (Jimenez , Vieira , Rivas , Cruz , Crespo ) kupic 2 ofensywnych graczy do pomocy, jednego dobrego do obrony i mozna szarżowac na Europe , marzy mi sie jeszcze powrót Oby do Interu ale to raczej nie mozliwe , ewentualnie Benzema ktory troche obnizyl loty jak caly Lyon i mercato uznam za znakomite , dac szanse jeszcze Manciniemu i Quaresmie moze sie chlopaki odbudują :wink:

Forza FIGO !

FORZA INTER !

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 01 cze 2009, 0:02

Muntari musi się rozwijać. W tym sezonie strzelił 5 bramek, za rok ma być 10. Za rzadko strzela z półdystansu a ma taki kąśliwy strzał. Miał dzisiaj taką fajną przewrotkę a ja nigdzie nie mogę jej znaleźć na powtórkach :roll:

Coś czuje, że w tym roku, podobnie jak w poprzednim, również pożegnamy Manciniego, tym razem nie Roberto a Amantino . Bardzo rzadko ostatnio gra Brazylijczyk i dzisiaj nawet z ławki nie wszedł (podobnie jak Vieira :D ) a za rok będzie im jeszcze trudniej łapać się do składu. Podobno pojawiła się jakaś oferta Lyonu, jeżeli coś konkretnego to raczej żegnamy się.
Apropo pożegnania to ostatnie chwile boiskowej kariery Figo (ładny gest Javiera, który oddał mu na dzisiejszy mecz opaskę kapitana):

Louis kończy z futbolem, ale jego wolą jest pozostanie w Interze w takiej czy innej roli.

Latem czeka nas uciążliwa telenowela ze Zlatanem chyba, że Moratti da mu jeszcze więcej kasy i przedłuży kontrakt. Tutaj niestety widać złą politykę płacową klubu. Trzeba było jak Milan z Kaka stopniowo zwiększać pensję, a nie od razu do tak wysokiego poziomu.

Tak ciekawostka w serie b królem strzelców został...Tavano

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 01 cze 2009, 13:17

Przeglądając Forza Inter Forums trafiłem na ciekawe grafiki z zestawieniem ocen piłarzy z LGdS:

ObrazekObrazek

Na niebiesko, jak nietrudno zauważyć, wyróżnieni są piłkarze z najwyzszą nota w drużynie.
Klasyfikacja piłkarzy wzgledem tego kryterium wyglada następująco:

Ibra - 16 (1 w LM)
Cambiasso - 10 (2)
Cesar - 5(3)
Balotelli - 5
Adriano - 4 (2)
Samuel - 2
Stanko, Zanetti, Chivu, Cordoba i Quaresma -1
Maicon - 0 :o

Od razu rzuca się w oczy niedocenienie Maicona, imo naszego najlepszego piłkarza w pierwszej części sezonu.
Zlatan zdominował Inter tylko w serie a , w LM na znaczeniu traci bardzo, z kolei najbardziej zyskuje Julio Cesar.
Charakterystyczna jest również bardzo mocna druga pozycja Cambiasso.

Dla zainteresowanych daje linka do tematu bo mozna tam obejrzec jeszcze podobne zestawienia dla dwóch poprzednich sezonów:
http://www.forzainterforums.com/forums/ ... php?t=3248

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 cze 2009, 13:35

Co ciekawe Maicon przez 3 sezony nie był w zadnym spotkaniu czy to Serie A, CI czy CL pikarzem meczu a zdarzało mu sie 3 razy byc najgorszym w ekipie. Podobnie jak Quaresma, który jednak wg gazzetty raz był najlepszy na boisku :P Zmarnowaliśmy pieniadze na Douglasa, Piękny wracaj!!!

Pokazuje to tylko dwie rzeczy: statystyki trzeba umiec analizowac i podchodzić do nich z duzym dystansem, bo dziennikarze patrza głownie przez pryzmat strzelonych bramek czy swietnych interwencji bramkarskich.

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 01 cze 2009, 19:57

Mnie w tych statystykach najbardziej zaskakuja wysokie oceny Manciniego, ktory moim zdanie jest njwiekszym niewypalem Interu ostatnich lat. Od Quaresmy wszyscy oczekiwali cudow i dlatego dostawal niskie noty, ale jak gral to byl duzo pozyteczniejszy niz brazylijczyk.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 cze 2009, 20:21

Nie wiem w czym Quaresma byl pożyteczniejszy od Manciniego. Chyba tylko tym, że w połowie go wypożyczyli do Chelsea i nie powodował bólu zebów ogladajacym jego gre. Ja wiem, że to moze przypominac troche argumentacje wyższości Świat Bożego Narodzenia nad Wielkanoca, ale jestem przekonany, że jakby Mancini miał takie sytuacje jak choćby Quaresma z Torino to na pewno by je wykorzystał. Prawda jest taka, że jak Brazylijczyk trafił na ławke to praktycznie na niej pozostawał do końca. Nawet gdy sezon był juz rozstrzygniety. Boski Ricardo, ze wzgledu na to że miał być boski, dostawał tych szans zdecydowanie wiecej od Mourinho, szans jakby na siłe by go wreszcie przełamac. Do czasu.

Ja jestem zwolennikiem recyklingu piłkarzy, niz sie ich pozbywania, wiec niezaleznie od tego co zdecyduje zarzad z trenerem, mam nadzieje że swoje szanse jeszcze dostana i odbuduja sie. Choć Quaresma troche wiecej kosztował i tu trzeba brac pod uwage jakby trafiła sie swietna oferta (np. wspołwłasnośc za 10 baniek) to naelzy ja rozwazyc choćby ze wzgledu na odzyskanie pewnej sumy pieniedzy.
creek pisze: ktory moim zdanie jest njwiekszym niewypalem Interu ostatnich lat
:o
Gresko, Vampeta, Farinos, Okan Buruk, Van der Meyde, Georgatos. Naprawde byli gorsi.

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 02 cze 2009, 4:18

Gresko, Vampeta, Farinos, Okan Buruk, Van der Meyde, Georgatos. Naprawde byli gorsi
Zgadzam sie, no moze poza Georgatosem, ktory pierwszy sezon w Interze mial naprawde dobry, ale piszac ostatnich lat mialem na mysli ostatnie 4-5 :P

Nie chce mi sie teraz patrzec w dokladne statystyki ile kto rozegral minut, bardzo mozliwe ze wiecej mial ich Quaresma, ale to co przede wszystkim ich roznilo to fakt, ze zelusiowi sie chcialo biegac i pracowac na boisku. Widac bylo, ze mu zalezalo, a z Mancinim to nieraz tak bywalo, ze minelo 20 albo wiecej minut nim zauwazylem jego obecnosc na boisku i to zazwyczaj dlatego ze zmarnowal jakas okazje albo stracil pilke. Z tej dwojki dla mnie wieksze szanse powrotu do formy daje Quaresma i jesli ktorys mialby odejsc to wole aby byl to brazylijczyk.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 cze 2009, 14:12

Jak mogliście zapomnieć o moim ulubiencu Sergio Conceicao :|

Co do tematu Mancini i Quresma to uważam, że żaden z nich wielkiej kariery w Interze nie zrobi. Brazylijczyk jest chimeryczny, nierówny, na boisku sprawia wrażenie człowieka bez ambicji i z tego wzgledu w Interze nigdy jakos specjalnie sie nie wybije (jezeli zostanie). Jego przewaga nad Portugalczykiem jest jednak oczywista , Amantino posiada umiejętności gry w piłkę o jakich ten drugi może śnic i marzyć. Zreszta nie jest to szczegolnie trudne bo Q pokazal juz , że nie potrafi ani celnie podac ani celnie dosrodkowac, o strzałach na bramkę nie wspominając.
Boski Ricardo, ze wzgledu na to że miał być boski, dostawał tych szans zdecydowanie wiecej od Mourinho, szans jakby na siłe by go wreszcie przełamac. Do czasu.
A najlepsze jest, że w Londynie narzekał jak to zły Mourinho nie dał mu szans do wykazania się.

Najnowsze rozwiązanie z Arnautoviczem wyglada nastepujaca - zostaje wypozyczony z mozliwoscia wykupienia juz w styczniu - imo to byłoby nie glupie.
LGdS cos bredzi (?) o ofercie 18mln+Burdisso za Melo. Przyznam, że nie znam zbyt dobrze tego grajka, ale liczba plotek (?) łaczących go z Interem jest co najmniej zastanawiająca.
...bo dziennikarze patrza głownie przez pryzmat strzelonych bramek czy swietnych interwencji bramkarskich.
Co do Maicona to mimo wszystko bardzo dziwne są te oceny bo chociaż jest obrońcą to gra niezwykle widowiskowo, nie brakowało też asyst, bramek w jego wykonaniu...

E: Adriano znów zaczyna swoje fanaberie we Flamengo - nie pojawił się na treningu

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 cze 2009, 18:59

Juve sie wzmacnia, ale w Interze tez nie próżnuja. Dziś ukazała sie informacja, że Branca dogadał sie z Felipe Melo i pozostaje nam jedynie dograc transfer z Fiorentina. Pewnie trzeba bedzie poswiecić jakiegoś Burdisso, ale jestem za. Jedyne ale to fakt, że jest to kolejny defensywny pomocnik i nadal musimy rozgladac sie za playmakerem. Pewnie bedzie to Deco, ale wiadomo że przydałby sie ktos lepszy.

Coraz blizszy realizacji tez transfer Ricardo Carvalho. Mourinho wspominał o nim jeszcze w trakcie sezonu, a teraz sam zainteresowany potwierdza cheć odejścia z Chelsea. Jak dla mnie ciagle jeden z najlepszych srodkowych obrońców na swiecie i majac go w kadrze przy szklanych Samuelu i Chivu (pewnie sporo bedzie grał na lewej :roll:) mozemy byc spokojniejsi o formacje obronna.

Jesli Branca zapnie te trzy transfery (Arnautovica uznaje za zapiety) to wydaje sie, że w kontekscie Interu bedziemy mieli doczynienia juz tylko z uszczuplaniem kadry. No, ale zobaczymy czy po drodze beda jakies komplikacje jeszcze.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 04 cze 2009, 19:11

Nie wiem jak Melo zastąpi Vieirę pod względem gry zespołu, ale jeśli chodzi o ilość czerwonych kartek i zawieszeń to powinien dorównać Francuzowi

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 cze 2009, 19:13

Vieira to bardziej eliminował sie przez truchtanie po boisku i kłopoty zdrowotne niz te kartki. Na chwile obecna jesli chodzi o walory piłkarskie nie mozna tej dwójki porównywac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”