Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 01 cze 2009, 15:29

przembal pisze: Bardzo fajny gest naszych wlodarzy, wlasnie za takie rzeczy cenie nasz klub.
No to jest fajne, pamiętam jak była np powódź w 97 r. (była i po stronie polskiej i niemieckiej), to Bayern przekazał ileś tam kasy na pomoc ofiarom powodzi :wink:
przembal pisze:Schweini jest z calej kadry najdluzej w druzynie i jest juz symbolem Bayernu,
Jak już takie mamy symbole, to cholera trudno się dziwić ostatnim "osiągnięciom" :suicide:
W kwestii kapitana jestem za Lahmem. Tym bardziej, że (podobnie jak ongi Sagnolowi) ponoć obiecano mu to przy przedłużaniu kontraktu. Tylko, że jak z Sagnolem wtedy wyszło, wszyscy wiemy...Chociaż generalnie przeżyję jeszcze najbliższy rok z van Bommelem jako kapitanem, o ile tylko będzie prezentowal taki poziom jak z ostatnich spotkań, a nie z większości sezonu.
przembal pisze:No wlasnie, poniewaz moim ulubionym pilkarzem byl/jest Scholl z mila checia widzial bym go za kilka lat na lawce trenerskiej Bayernu. W zwiazku z tym zastanawiam sie co bylo by lepsze dla rozwoju jego umiejetnosci trenerskich - praca jako trener 2 druzyny, czy tez rola asystenta van Gaala.
Podobnie jak wielu innych, ja też wolałbym Scholla jako asystenta van Gaala, gdzie miałby kontakt z 1 ligą trenerską, a Gerlanda dalej w roli wychowawcy naszych juniorów. No zobaczymy, tak czy inaczej jest niemal pewne że ta dwójka wypełni nam te własnie role :wink:

Co poza tym - oczywiście rozkręca nam się telenowela z Riberym, która nie zakończy się aż do 31 sierpnia, lub do momentu sfinalizowania transferu Francuza do Realu, Barcy, Man Utd czy Chelsea. Więcej oferentów chyba nie ma :lol:

My natomiast powinnismy skupić się w tej chwili na prawym obrońcy (Srna ponoć ma zadecydować o swojej przyszlości po najbliższym weekendzie reprezentacyjnym) plus bramkarzu (mam nadzieję, że nie skonczymy z duetem Butt-Rensing na przyszły sezon). Co do pomocy, to wszystko rozstrzygnie się wokół persony Ribery'ego.

Wróć do „Niemcy”