fieldy pisze:Może Toni do Londynu przyjdzie ?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 27 maja 2009, 10:59
fieldy pisze:Może Toni do Londynu przyjdzie ?
10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 27 maja 2009, 11:03
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 27 maja 2009, 11:04
Akarin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 maja 2009, 11:24
Nawet jak będzie grał 3 napastnikami, to chyba nie sądzisz, że będzie to układ Gomez-Toni-Klose (Olic)Akarin pisze: Może planuje, że będziemy grać 3 napastnikami? Wątpliwe, ale jednak możliwe.
Nikt chyba w Monachium nie liczy na taką kwotęEnJoy's pisze:Bayern może mieć problem z Tonim.Kto będzie chciał kupić tak wiekowego piłkarza, a nawet jak ktoś się skusi to nie liczę na sumę rzędu 20 mln.
No jeszcze rok wypożyczenia. Z tym że jednak na miejscu Leverkusen nie liczyłbym na definitywny transfer, zwłaszcza jak Toni się rozwinie (a końcówka druga rundy była już momentami obiecująca).EnJoy's pisze:Z graczy Bayernu to Kross jeszcze zostaje w Leverkusen.
Szzczerze mówiąc, to ja chyba nie chcę Neuera. Po co mamy kupować "verlierer-gen" z Schalke, już lepszy byłby Adler (choć ma wysoką klauzulę odstępnego), a najlepiej byłoby na 2-3 lata ściągnąć Enkego. No i sądzę tak jak Ty, że Magath się uprze w tym temacie, ma w końcu zrobić z Schalke niezłą ekipę, więc nie będzie zaczynał od sprzedawania jednego z najsilniejszych punktow swojej drużynyAkarin pisze:Ciekawe jak tam sprawa z Neuerem sie rozwinie. Nie podejrzewam, zeby Felix go oddał, ale znając Uliego to wszystko jest możliwe
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 27 maja 2009, 11:42
Akarin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 maja 2009, 11:56
Układ ze Schweinsteigerem jako "10" byl już probowany. Jak wyszedł, chyba wiadomo (tak jak cały sezon 06/07). Dziękuję za taki pomysł. Niech sobie już biega jako "8" jak mu to odpowiada. Zresztą mu w ogóle mało co odpowiada, mówi tylko o tym jak chciałby grać w środku, a jak już tam występuje, to jest gorszy np. od van Bommela.Akarin pisze:Tylko, ja to widze inaczej troche![]()
Niekoniecznie musi to być Sneijder. Ale chciałbym rozgrywającego i to innego niż Schweinsteiger czy Sosa. Po prostu lidera do akcji ofensywnych (może Misimovic?Akarin pisze:Na Sneijdera bym nie liczył. Zresztą jakoś nie do końca jestem przekonany, że zbawiłby naszą pomoc.
Przy takim zalożeniu - Ribery zostaje - to sądzę, że będziemy grać 4-3-3. Franckowi po prostu ten system będzie lepiej leżał, z uwagi na jego brak cofania się do defensywy. Co do Zhirkowa, to ten może grać na lewej stronie w ogólności. Gdyby mial odejść Ze Roberto (dość prawdopodobne, IMHO), to taki uniwersalny gracz jak Zhirkow byłby b. przydatny, chociażby w zastępstwie Lahma. Srna niech przychodzi tak czy inaczejAkarin pisze:Wychodzę z założenia, że Franck zostanie.
Zhirkov jak przyjdzie to raczej na obrone. Zresztą wole Srne![]()
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 27 maja 2009, 12:25
przembal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 maja 2009, 12:50
Pytanie, czy to by była zmiana jakościowa w pomocy- wydaje mi się, że nie najwyższa.przembal pisze:ja jednak mysle ze skonczy sie na tym za Bastian zagra na lewej pomocy a Hamit na prawej i tez bedzie dobrze.
Też z bym chęcią widział niemieckiego środkowego obrońcę u nas. Ale z tego materiału, który aktualnie jest oferowany, nie ma zbyt wiele do wyboru...Ponoć van Gaal lubi obrońców dobrze grających piłką (tak się tłumaczy "spielstarke"?przembal pisze:Ostatnio cos przycichla sprawa "Mertesackera" ja osobiscie widzialbym go w naszym skladzie, zreszta zawsze z checia ogladam niemcow w trykocie Bayernu.
Kto wie?przembal pisze:Moze zaszaleje w swoim ostatnim okienku transferowym jako menadzer i wyda 100 mln?? <lol>
Tam chyba nie było targów. Po prostu Bayern skorzystał z klauzuli w kontrakcie Gomeza, zezwalającej na jego odejście za 30 baniek. Co do targów, to w sumie się jeszcze okaze, może np. dowiemy się, że Niedermaier zostaje już na stale w Stuttgarcie.przembal pisze: Nikt nigdzie oficjalnie nie potwierdzil kwoty transferu. Wg mnie Uli wytargowal troche euro i Gomez kosztowal jakies 20 baniek.
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 27 maja 2009, 14:41
przembal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukasz555 » 27 maja 2009, 17:17
lukasz555
Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 01 cze 2009, 15:11
przembal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 01 cze 2009, 15:17
A coś mi się obiło o uszy, że Lucio mimo długiego czasu przebywania w Niemczech, słabiutko mówi po niemiecku i to jest przeszkoda by został kapitanem? Chyba nawet w tym temacie to było omawianeprzembal pisze: Jesli natomiast nie van Bommel mialby byc kapitanem to zapewne bedzie to ktos z trojki Lucio, Lahm, Schweinstiger. Kazdy z tej trojki ma odpowiednie walory by byc kapitanem. Lucio ze wzgledu na staz w druzynie i autorytet jaki ma na boisku, jest tez kapitanem rep. Brazyli.
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 01 cze 2009, 15:29
No to jest fajne, pamiętam jak była np powódź w 97 r. (była i po stronie polskiej i niemieckiej), to Bayern przekazał ileś tam kasy na pomoc ofiarom powodziprzembal pisze: Bardzo fajny gest naszych wlodarzy, wlasnie za takie rzeczy cenie nasz klub.
Jak już takie mamy symbole, to cholera trudno się dziwić ostatnim "osiągnięciom"przembal pisze:Schweini jest z calej kadry najdluzej w druzynie i jest juz symbolem Bayernu,
Podobnie jak wielu innych, ja też wolałbym Scholla jako asystenta van Gaala, gdzie miałby kontakt z 1 ligą trenerską, a Gerlanda dalej w roli wychowawcy naszych juniorów. No zobaczymy, tak czy inaczej jest niemal pewne że ta dwójka wypełni nam te własnie roleprzembal pisze:No wlasnie, poniewaz moim ulubionym pilkarzem byl/jest Scholl z mila checia widzial bym go za kilka lat na lawce trenerskiej Bayernu. W zwiazku z tym zastanawiam sie co bylo by lepsze dla rozwoju jego umiejetnosci trenerskich - praca jako trener 2 druzyny, czy tez rola asystenta van Gaala.
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 01 cze 2009, 16:16
przembal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 01 cze 2009, 17:04
A ja wolę żeby pracował tam gdzie teraz [ jak się nie mylę to przejął Bayern (A) ? ].Van Gall będzie pracował kilka lat w Bayernie, a po jego odejściu pałeczkę przejmie Mehmet.Michał M pisze:Podobnie jak wielu innych, ja też wolałbym Scholla jako asystenta van Gaala
Enjo
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio