FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 895

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 02 cze 2009, 16:21

emdżej pisze:Czy ten Filipe to czasem nie ma polskich korzeni
Pełne nazwisko to Luis Felipe Kasmirski

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 02 cze 2009, 16:21

emdżej pisze:Czy ten Filipe to czasem nie ma polskich korzeni? Jakiś prapradziadek chyba był Polakiem i kiedy przyjechał do Polski na mecz z Lechem, zdaje się, że "Super Express" nawet pomagał mu przodków szukać. To chyba o niego właśnie chodziło. Jeśli nie to mnie poprawcie.
Luis Filipe Kasmirski

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 cze 2009, 16:50

KajoFC pisze:Kasmirski
A co ciekawe, mimo że Kasmirski brzmi jak najbardziej polsko, to nie jest to prawdziwe nazwisko jego przodka. Brzmi ono Kazimierski, ale, jak wspominał Filipe, urzędnik w Brazylii pomylił się przy zapisywaniu i odtąd mamy Kasmirskich. Taka ciekawostka :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 cze 2009, 17:13

Ciekawe opcje na boki obrony. Felipe dobrze sie rozwija i być moze bedzie w przyszłosci kimś wiecej niz tylko zmiennikiem. Bruna jesli przejdzie za duzo sobie nie pogra, bo Dani gra praktycznie wszystko, a z mocniejszymi rywalami pogra Puyol. Na poczatki CdR bedzie dobry i zeby dograc jakies spotkania.
Wszystko podobno jest juz naprawde w koncowych fazach i pewnie jak w poprzednim sezonie szybciutko bedziemy wiedzieli jaka kadre bedzie mial do dyspozycji Pep na nowy sezon. 8) Coś takiego napewno odpowiada Pepowi. Zawodnicy przepracuja caly okres przygotowawczy.
Jestem ciekaw co trener chce zrobić z 2 Caceres/ Henrique. Nie bedzie dla obu miejca w kadrze na przyszly sezon. Pique, Puyol, Rafa, Milito(oby) to świetnie wygladajaca paczka i minuty dla tego 5 i tak beda bardzo ograniczone, a gdzie tu mowa o kolejnym. Spodziewam sie, że Martin jednak bedzie wypozyczony.

Jeszcze spara Iniesty, bardzo mi sie nie podoba podejcie Sfinksa, juz drugi raz robi cyrki, kiedy Barca informuje, ze zawodnik powolany jest kontuzjowany. Nawet jesli Andresito wyzdrowieje przez najblizsze 2 tygodnie to i tak nie powinien grać, bo istnieje jeszcze wieksze ryzyko, ze uraz ponwonie sie odnwoi, a moze jeszcze poglebi.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 cze 2009, 18:38

Nie wiadomo na kogo z trójki Milito/Caceres/Henrique będziemy mogli liczyć w największym stopniu. Martin dużo sobie nie pograł jak do tej pory, ale gdybyśmy chcieli go ocenić to trochę zawiódł. Henrique podobno ma za sobą dobry sezon w Leverkusen. Milito to niestety kompletna zagadka. Przed kontuzją był naszym najlepszym stoperem, ale nikt nie wiem jak będzie teraz :/

Zgadzam się, że transfery należy załatwić jak najszybciej podobnie zresztą jak zeszłego lata. Zapewne tak właśnie będzie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 cze 2009, 19:58

Te rózowe koszulki to jakas tragedia, wlasnie ogladam Wasz skrót z Depor i poprostu nie umiem sie nie smiać. Dla mnie pełen obciach, może polujecie na Ronaldo :wink:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 02 cze 2009, 20:30

Obrazek

Te różowe? :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 cze 2009, 20:31

Dla mnie też obciach niestety ['] W pierwszej chwili mnie zamurowało. Obawiałem się właśnie takiego koloru. Spójrz jednak na to:

Obrazek

Obrazek

Tutaj już nie wyglądają tak różowo, ale marna to pociecha skoro mecze oglądać się będzie z reguły na C+ gdzie widać raczej... róż :lol: :roll:

[EDIT]
Widzę, że Bask mnie ubiegł. Tak czy inaczej ktoś obczaja o co kaman z tym kolorem? Kameleon? :lol:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 02 cze 2009, 20:42

:lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 cze 2009, 21:03

http://www.blaugrana.pl/news/2631/guard ... _etoo.html
Guardiola nie liczy na Eto'o

Pep Guardiola zakomunikował Samuelowi Eto’o, że nie liczy na niego w przyszłym sezonie. Taką informację podało radio RAC1.

Kameruńczyka wiąże z Barceloną kontrakt do 30 czerwca 2010 i nadchodzące okienko transferowe będzie ostatnim, w którym kataloński klub będzie mógł uzyskać coś na jego odejściu.

Jak donosi TV3, ostatnie słowo należeć może do zawodnika, który chciałby zostać w Barcelonie i wypełnić obowiązujący jeszcze przez rok kontrakt. Dodatkowo Czarna Perła nie chce być częścią wymiany i nie ułatwia osiągnięcia porozumienia.

Rok temu trener Guardiola również oznajmił, że nie uwzględnia Eto’o w swoich planach, jednak w obliczu braku interesujących ofert napastnik pozostał na Camp Nou i w klasyfikacji najlepszych strzelców Primera Division wyprzedził go jedynie Diego Forlan.

To właśnie Urugwajczyk, a także Karim Benzema, Zlatan Ibrahimović i David Villa są najpoważniejszymi kandydatami do założenia w przyszłym sezonie koszulki z numerem ‘9’.
Tak więc może i Barcelona będzie miała swoją telenowelę :P Co prawda odgrzewany kotlet z przed roku, ale wciąż smaczny. Póki co podchodzę z dużym dystansem do takich doniesień, ale odejście Samu nie wydaje mi się wcale nieprawdopodobne. Może za jakiś czas napiszę coś więcej na ten temat.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 cze 2009, 0:26

Telewizor mam raczej normalny i widziałem różowy że aż się nadziwić nie mogłem, tak jak na filmiku mentora z jutuba.
Eto zostanie.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 03 cze 2009, 1:35

MGiggs pisze: Eto zostanie.
Dobrze prawisz. Bo gdzie mu będzie lepiej?

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 03 cze 2009, 7:56

koszulki w każdym tv wyglądają na różowe, trochę nie w stylu Barcy

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 cze 2009, 9:59

ja bym powiedzial a la morelowe. Jak wczesniej powiedzialem nasze kobiety beda jeszcze piekniej wygladac :P A sami zawodnicy w nich wygladaja znosnie, wiec nie ma tragedii. I tak wole je niz odblaski.

W kwestii Eto to mam nadzieje ze zostanie. Forlana nie chce bo to wydatek duzy i chwilowy bo swoj wiek ma. Kupimy go pozniej na lawe zeby wchodzil za Bojana. Jedynie za Eto widze Ville, ale czy on zagwarantuje w sezonie 30 bramek z gry? Poza tym wysoki nie jest a kolejnego niziolka nie potrzebujemy. Dla mnie Eto pomimo marnowania setek dalej jest w top 5 "9" w Europie. A ze mamy jeszcze Henryczka i Bojana to ja bym nie szukal na sile wzmocnien na tej pozycji.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 cze 2009, 11:11

Dla mnie koszulki są beznadziejne. W telewizji wyglądają gorzej niż na fotkach. Mam nadzieję, że będą się słabo sprzedawać i Nike zmieni koncepcję.

Co Wy macie z tym Forlanem :> Nie ma takiej możliwości, aby Urugwajczyk został ewentualnym następcą Samuela. Sprawa z Kameruńczykiem jest taka, że musimy podpisać z nim nowy kontrakt albo sprzedać bo w przeciwnym wypadku za rok odszedłby za darmo. Jeżeli negocjacje pójdą bez większych komplikacji to pewnie zostanie w klubie, ale nie jest wcale na 100% pewne, że Samu nie będzie miał zbyt wygórowanych żądań czy coś podobnego. Ja chciałbym, aby został, ale nie za wszelką ceną. Ten sezon miał bardzo dobry (pomimo gorszej drugiej rundy - ratuje go arcyważny gol w finale) a więc jest w dobrej pozycji do negocjacji z klubem. Pozostaje nam tylko czekać. David Villa to w moim odczuciu napastnik tej samej klasy przy czym w niektórych aspektach wydaje się Kameruńczyka przerastać i pasowałbym do nas. Poza tym te 30 bramek to nie jest jakiś kosmiczny wyczyn biorąc pod uwagę ile bramek zdobył cały zespół i poszczególni zawodnicy. Nie wydaje mi się, aby David strzelił ich mniej mając takie możliwości w ekipie, ale mniejsza o to. Wróżenie z fusów jest niepożądane. Poczekamy aż się sytuacja rozwinie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”