Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 423

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 cze 2009, 20:27

zaczne od konca.
Mentor pisze:Que?
przeciez laporta nie raz juz sie wypowiadal o tym, jak to real psuje rynek. ostatni raz chyba nawet calkiem niedawno.
Mentor pisze:No to liczymy. Dwukrotnie niższa efektywność dwukrotnie obniża wartość a więc schodzimy już na 40 mln. Odejmujemy jeszcze przypuszczalne problemy ze sportowym trybem życia i wychodzi nam dajmy na to 30 mln. Jest tyle wart Twoim zdaniem?
trzymajmy sie rzeczywistosci. real nie zaoferowal 80 mln, wszystkie zrodla mowia o 65. polowa to 32,5. odejmujemy tryb zycia wraz ze zwiazanym z nim ryzykiem i jest 20-22. ze swoim potencjalem i wciaz dobrym wiekiem by pograc na dobrym poziomie 4 lata, jest tyle wart.

kaka pod pewnymi wzgledami jest wart tego, by zaplacic za niego milanowi 65 mln euro. wchodzi wlasnie w najlepszy wiek dla wiekszosci pilkarzy, ma ogromne doswiadczenie na najwyzszym poziomie, jest graczem wybitnym i robi roznice, ma ogromna wartosc marketingowa, jego transfer bylby w stanie spowodowac efekt domina i latwiej byloby naklonic do przejscia innych graczy. fajnie, jakby cena byla nizsza, ale kaka nikomu nie powiedzial, ze chce odchodzic, a swoja przyszlosc uzaleznia od klubu. w przeszlosci wielokrotnie nawet mowil o swoim przywiazaniu do milanu. nie widze wiec takiej mozliwosci, by cena mogla byc nizsza, a lepszego pilkarza za pieniadze mniejsze nie kupimy.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 06 cze 2009, 20:55

RealFan pisze: a lepszego pilkarza za pieniadze mniejsze nie kupimy.
Dyskusyjna sprawa. Osobiście gdybym miał z Milanu do Interu mozliwość kogoś wytransferować byłby to nie Kaka a Pato, bez wątpienia tańszy. Jeżeli porównamy statystyki (odjąc dla Kaki te wszystkie karne) to chyba nawet tutaj uwidoczni się przewaga młodszego z Brazylijczyków w strzelonych bramkach (a mówimy o 19-latku, który będzie tylko lepszy).

Starasz się widzę słabszy okres (to już dobre dwa lata) Kaki zrzucić na formę Pirlo czy innego Seedorfa, nie wydaje mi się to do konca słuszna droga. Inna sprawa, że Kaka imo w serie a dotychczas nie rozegral sezonu na naprawdę wielkim poziomie, a kilka lat już tu gra (oczywiscie nie watpie, ze ktos ma inne zdanie na ten temat :P )

Chcoiaż mimo wszystko 65 mln za Brazylijczyka to nie jest zła cena.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 cze 2009, 21:16

sa pewne istotne roznice pomiedzy kaka i pato. na papierze ich pozycje wygladaja podobnie, ale ja nie widze pato w roli, ktora w realu mialby po ewentualnym transferze pelnic kaka.

uwazam ponadto, iz pato to dla milanu skarb wiekszy od kaki. jest bardzo mlody i daje rade, potencjal m olbrzymi i uwazam, ze akurat w jeo przypadku cena nie gralaby roli. tacy pilkarze sa bezcenni :P

mam swoje podstawy do tego, by sadzic, iz kaka gralby lepiej majac wielkiego pirlo i dobrych w ofensywie bocznych obroncow. milan poprzez to nie ma tak dobrego pokierowania gra w srodku pola, jak moglby miec i ma mniej opcji w ataku. pilkarze ofensywni naprawde rozwijaja skrzydla majac ogromne pole manewru z przodu. grasz tym lepiej, im lepszych masz partenrow i im lepiej jestes w stanie dominowac nad rywalem. mozna czasem na tle kolegow wygladac slabiej, ale to i tak bedzie lepsza gra niz w wypadku, gdy swietnie grajacy koledzy dostosowuja sie do slabszej postawy gracza x.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 cze 2009, 21:20

Maciek (interista)
Jeśli Twoim zdaniem Kaka w Serie A nie rozegrał sezonu na najwyższym poziomie, to bardzo krótko się tą ligą interesujesz ALBO w ogóle nie interesowałeś się meczami drużyn poza Interem. Kaka to nie tylko karne.
Licząc samą Serie A naliczył on w 127 meczach 53 gole i 32 asysty. Karne wykonuje od dwóch sezonów stale jako podstawowy egzekutor. Jest motorem napędowym akcji drużyny i należy pamiętać że ze względu na specyfikację jego pozycji na boisku nie notuje zbyt wielu asyst. A tych i tak się troszkę uzbierało.
Także w Serie A jest jedną z największych gwiazd obok Zlatana nie dlatego, że ustrzelił kiedyś 10 goli w LM w 13 meczach, ale dlatego, że jest po prostu jednym z najlepszych piłkarzy ligi. I właściwie dopiero ostatnie dwa sezony mocno nadszarpnęły jego świetną reputację, bowiem przez ten czas grał albo dobrze (w zeszłym sezonie), albo bardzo chimerycznie (jak w tym, świetny mecz przeplatając z zupełnie bezbarwnym, ale bierzmy pod uwagę jego kontuzje).
Tak na dobrą sprawę Kaka od jesieni 2007 gra nieustannie z kontuzjami - cała wiosna 2008, później dochodzenie do formy dłuższy czas na jesieni tego sezonu i problemy ze stopą na wiosnę tego roku. Trudno oczekiwać od piłkarza świetnej gry, gdy musi uważać na każdy sprint, wślizg czy strzał.
Gdyby nie te kontuzje, to Kaka na pewno byłby ciągle wielki, a tak niektórzy zaczynają sądzić, że on nie rozegrał dobrego sezonu w Serie A...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 cze 2009, 21:21

Najpierw Kaka teraz Zlatan? A wez spierdalaj Hiszpanio. Z wyrazami szacunku dla kraju klubowych i reprezentacyjnych mistrzow Europy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 cze 2009, 21:36

Chlopaczek spokojnie, przewiń strone w temacie i na razie do porozumienia Interu z Barca długa droga. Gdyby Berlusconi zamiast ganiac za dupami wzial sie wreszcie za klub to na pewno nie zgodziłby sie na transfer Kaki gdziekolwiek.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 06 cze 2009, 21:38

Kaka zagrał wiele swietnych spotkan na włoskich boiskach, to wiem, ale takiego wybitnego od początku do końca sezonu nie widzę. Ostatnie scudetto Milanu to dla mnie w pierwszej kolejności wielki Szewa. Zreszta do momentu przenosin Ukrainca do Chelsea Kaka zawsze byl w jego cieniu. Od tego zas okresu Milan w serie a nie istnieje (biorac pod uwage ich ambicje).
Trzeba rozroznic sezon dobry czy bardzo dobry od wybitnego.

Nie twierdze, ze przy lepszym Pirlo itd gra Kaki nie wygladalaby lepiej, ale na pewno nie jest to jedyny powod jego slabszej dyspozycji.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 cze 2009, 21:41

Alez ja jestem spokojny Babel. To wszystko wyraz troski o Inter. Z wasza linia pomocy jak sprzedacie Zlatana to wygracie LM dzien po tym jak przestanie grac Wielka Orkierstra Swiatecznej Pomocy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 cze 2009, 21:43

brylancik pisze:Można się dowiedzieć dlaczego cały czas twierdzisz że transfer Kaki kosztuje 80 mln??
Coś mi się ubzdurało, że mniej więcej tyle chcecie zapłacić. Jeżeli będzie to +;- 70 mln to w moim odczuciu niewiele to zmienia.
RealFan pisze:przeciez laporta nie raz juz sie wypowiadal o tym, jak to real psuje rynek. ostatni raz chyba nawet calkiem niedawno.
Ja nie pamiętam, ale być może tak było. W każdym bądź razie moja wypowiedź nie jest podyktowana jakimikolwiek słowami Laporty a tak odebrałem Twoją dygresję :P

Jeśli chodzi o wartość Ronaldinho to wyszło Ci 20-22 mln a więc tyle ile zapłacił za niego Milan przed rokiem. Sytuacja Brazylijczyka nie poprawiła się w stosunku do ostatniego sezonu na Camp Nou tak więc mógłbym się z tym ewentualnie zgodzić.

Wracając do Kaki to ja się absolutnie nie dziwię, że chcecie dać za niego wielkie pieniądze. Zakładając, że Barcelona chciałaby ściągnąć Kakę możemy być pewni, że nie da takich dużych pieniędzy bo dla nas z różnych powodów nie jest wart tyle co dla Was. Tyle tylko, że wszelkie transfery to naczynia połączone tworzące rynek. Płacąc krocie za Kakę chcąc nie chcąc wpływacie na cenę innych piłkarzy o podobnym statusie i klasie. Ot cała filozofia.

Na dzień dzisiejszy szanse transferu Ibry do Barcelony oceniam na niewielkie tak więc chillout.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 cze 2009, 21:48

Chlopaczek pisze:lez ja jestem spokojny Babel. To wszystko wyraz troski o Inter. Z wasza linia pomocy jak sprzedacie Zlatana to wygracie LM dzien po tym jak przestanie grac Wielka Orkierstra Swiatecznej Pomocy.
Ale nasza linia pomocy i tak jest o lata swietlne przed wasza, bo u nas pomocnicy przynajmniej wiedza ze pilka nozna nie polega na staniu. Wiec kiedys sie na te LM załapiemy - ze Zlatanem czy bez.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 cze 2009, 21:52

Maciek (interista) nie twierdze, ze to jedyny powod slabszej dyspozycji kaki. to tylko jedna z wielu zmiennych, ale dosc istotna :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 cze 2009, 22:04

Babel pisze:Ale nasza linia pomocy i tak jest o lata swietlne przed wasza, bo u nas pomocnicy przynajmniej wiedza ze pilka nozna nie polega na staniu.
Moze i stoja ale jakze piekne jest to stanie. Mowilem Ci juz na zlocie ze najgorsze co moze spotkac Inter to jak sie Milanowi zachce.
Babel pisze:Wiec kiedys sie na te LM załapiemy - ze Zlatanem czy bez.
To nie sztafeta. Wiec nie bylbym taki pewny ze przyjdzie wasza kolej.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 cze 2009, 22:16

Chlopaczek pisze: Mowilem Ci juz na zlocie ze najgorsze co moze spotkac Inter to jak sie Milanowi zachce.
Nie pamietam co Ci odpowiedziałem, nie musiała być to najmadrzejsze rzecz jaka kiedykolwiek usłyszałes w zyciu, ale Chlopaczku teraz w pełni trzezwy zapewniam ze to tylko czcze gadanie i bardziej przyzwyczajenie po obfitych latach niz merytoryczna, racjonalna opinia znawcy Calcio. W tym składzie personalnym Milanu nawet z checiami Cambiasso i społka obawiać sie juz nie beda.

Jadac klasykiem - drzewa umieraja stojąc.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 cze 2009, 22:20

Odpowiedziales ze chcesz wyjsc za mnie. Nie mozesz zatem zaprzeczyc ze boisz sie przebudzenia Milanu.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 cze 2009, 22:36

Boje to ja sie jedynie swojej matki, ewentualnie goracych przedmiotów. Proste ze nie bedziecie tak słabi do konca swiata ani Inter tez nie bedzie tak długo dominował. Tak naprawde czy w danej chwili u góry czy na dole liczy sie rywalizacja o miasto i szacunek dla tak zasłużoengo rywala. Reasumujac czas konczyc te mrzonki bo narazie ssiecie :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”