Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 291

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 cze 2009, 19:02

Hanni pisze:
MENDEZ pisze:Kto w dzisiejszych czasach wygrywa z San Marino 10:0
To jest powód do dumy. Jesteśmy europejsą potęgą, z rewelacyjnym trenerem który trenował Real.

Zmień sobie podpis... chyba trochę nieaktualny :P
Wiem, że lubię się czepiać, ale co jest nieaktualnego w jego podpisie?

Bo co do pierwszej części Twojego posta, to mogę się zgodzić. Argument z meczem przeciwko San Marino jest mocno niedorzeczny.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 cze 2009, 19:25

Leo:
- Cóż, na chłodno mogę powiedzieć, że zagraliśmy zrelaksowani jak turyści i nie pokazaliśmy pasji, ani agresji potrzebnej do wygrania meczu. To nie jest pierwszy raz, kiedy ci chłopcy negatywnie mnie zaskakują. Choć trzeba uczciwie przyznać, że potrafią też wszystkich zaskoczyć pozytywnie, bo w przeszłości pokazali, że potrafią grać wielkie mecze.
Noż psia krew, Leo nie pracuje w Polsce od wczoraj, a dopiero teraz zauważył polską mentalność? :shock:
To już nie są żarty, bez znaczących reform w szkoleniu to za pięć-dziesięć lat to i o młodych piłkarzach klasy piłkarskiej Lewandowskiego będziemy mogli pomarzyć. O meczach takich jak z Czechami - również.
A najgorsze jest to, że po takiej niesprawiedliwej nagonce na autorytet zachodni nikt poważny nie będzie chciał do nas przyjść.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 07 cze 2009, 19:27

Cris7 pisze:Wiem, że lubię się czepiać, ale co jest nieaktualnego w jego podpisie?
Lech na ligowym szczycie ;)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 cze 2009, 19:34

Hanni pisze:
Cris7 pisze:Wiem, że lubię się czepiać, ale co jest nieaktualnego w jego podpisie?
Lech na ligowym szczycie ;)
Chcialbym widziec....

:zgon:

Ja chcialbym widziec na zywo cycki Dody i co z tego?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 cze 2009, 21:19

Ja naprawdę podziwiam Leo, że mając do dyspozycji takich zawodników do pierwszej jedenastki jak Fabiański/Boruc, Wasilewski, Głowacki, Żewłakow, Brożek, Błaszczykowski, Lewandowski, Murawski, Obraniak, Brożek, Lewandowski/Jeleń i wchodzący z ławki Peszko, Boguski, Krzynówek, robi taką kichę. Można zgrać naprawdę solidny zespół, z jednym pustym miejscem czekającym na Obraniaka a tymczasem zespół jest coraz mniej zgrany, a ludzie coraz bardziej przypadkowi, lub grający za wspomnienie przeszłości. Po raz pierwszy od lat mamy w miarę technicznych, wybieganych, ofensywnych skrzydłowych, po raz pierwszy mamy aż trzech napastników regularnie strzelających bramki. Podobno gramy takim systemem (z jednym napastnikiem), bo koncepcję się dobiera pod kątem posiadanych zawodników. Otóż teraz mamy zawodników do 4-4-2, a Beenhakker sprawia wrażenie, jakby przestał się interesować polską piłką jakiś rok temu. Od Rogera lepszy jest obecnie chyba nawet Piotrek Giza, Bosackiego z Lecha wygryza Djurdjević. Jakby można było, to grałby nawet zdyskwalifikowanym Wawrzyniakiem, który od początku jedzie na farmazonie Zahorskiego, że nawet ze średniego piłkarza za pomocą motywacji Beenhakker robi international level w ciągu tygodniowego zgrupowania. Najlepsze, że w kluczowych meczach eliminacyjnych reprezentacja jest zdana chciejstwo/niechciejstwo człowieka, któremu nie musi zależeć bo przecież i tak kończy pracę po eliminacjach i może teraz nawet czeka na zwolnienie i odprawę. Tyle ogólnie. A co do ostatniego meczu: opinie o przemęczeniu sezonem są najgłupszą wymówką jaką słyszałem, w ostatniej kolejce nikt nie był, może chłopaki zmęczyły się świętowaniem po zakończeniu sezonu :lol:.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 08 cze 2009, 8:49

Po powrocie do hotelu jedyną osobą, która nie mogła spokojnie położyć się spać był Leo Beenhakker. Selekcjoner szukał przyczyn słabej postawy podopiecznych, zwłaszcza zawodników z większym stażem w reprezentacji. Nieoficjalnie wiadomo, że w przerwie meczu Holender mocno zrugał zawodników i na niedzielnym treningu piłkarze mają dostać ostro w kość, aby przypomnieć sobie, że występ z orzełkiem na piersi zobowiązuje do większego zaangażowania. Hasło "to nie są wakacje" ma być powtarzane kadrowiczom codziennie aż do meczu z Irakiem.
I dobrze robi niech ich im wbije w głowe że towarzyski mecz nie oznacza ze nie mają nic grac i sie zbytnio nie wysilać. Pierw gadają ile dla nich powołanie do kadry znaczy jak już się dostaną to nie trzeba się wysilać. Niech wiedzą że zgrupowanie w RPA to nie tylko darmowa wycieczka do Afryki i okazja do zwiedzania.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8706
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 cze 2009, 13:31

Skład Polski na mecz z Irakiem:
Sebastian Przyrowski - Piotr Polczak, Bartosz Bosacki, Michał Żewłakow, Jacek Krzynówek - Sławomir Peszko, Łukasz Trałka, Dariusz Dudka, Rafał Murawski, Jakub Wilk - Robert Lewandowski.
Ten trener jest żałosny, gramy a amatorami z Iraku, i znowu tylko 1 napastnik. Co tam robi ten spadkowicz? Paranoja [']

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 cze 2009, 13:41

Ci amatorzy z Iraku zajęli ostatnio 4 miejsce na igrzyskach olimpijskich, po zażartym meczu minimalnie ustępując Włochom.
Wygrali też mistrzostwo Azji (gdzie grają też tacy amatorzy, jak reprezentacja Korea Południowa czy Japonia, od niedawna też Australia, jak powszechnie wiadomo, Polska jest od tych kraików piłkarsko o wiele lepsza, co pokazują ostatnie wyniki między nami a tymi ekipami).
Skład nieciekawy, ale niestety piłkarzy nie ma w kadrze. W takiej sytuacji kadrowej w ogóle rozgrywanie sparingu mija się z celem.
Optymistycznie - nie wiem, jakim składem gra Irak - stawiam na remis. Bardzo optymistycznie. W końcu gramy z amatorami. :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 cze 2009, 13:43

Wilmore pisze:W końcu gramy z amatorami.
To pokazuje co Leo zrobił z naszą kadrą. Nawet z amatorami z Iraku, gdzie jeszcze niedawno ligi nie było, nic [k****] nie było, liczymy na remis :lol:

Mam jednak nadzieje, ze wygrają dzisiaj, lekka kasa na Polskę poszła :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 cze 2009, 13:49

cloner pisze:gramy a amatorami z Iraku,
Zagrają w rezerwowym składzie ? Czy oni nie są czasem mistrzem Azji ?
Gdzieś mi się tak o uszy obiło, ale pewien nie jestem.

Bosacki, Przyrowski, Polczak, Trałka, Wilk. Co oni tam robią ? Wilka i Trałkę jeszcze można zrozumieć, bo skoro to ma być przegląd kadry, to niech pokazują co potrafią, ale Przyrowski ? Przecież on nie ma szans na dłużej, kiedykolwiek wejść do kadry. Fabian, Boruc, Kuszczak, Kowalewski, nawet Dudek :lol: Jeszcze Białkowski gra, który jest i młodszy i lepszy od Przyrowskiego. Choć po kontuzji jeszcze chyba nie wyszedł na prostą. Polczaka to chyba w ogóle trzeba przemilczeć. Drugi Zahorski. Bosacki, cień piłkarza sprzed lat, co on w kadrze robi. Nie ma już też szybkości co kiedyś, a to zdaje się był jego największy atut.

Chciałem grać remis, bo myślałem, ze Polacy dadzą z siebie wiecej niż z RPA, ale z takim składem to chyba na Irak trzeba będzie zagrać.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 cze 2009, 13:56

fieldy pisze:Zagrają w rezerwowym składzie ? Czy oni nie są czasem mistrzem Azji ?
W Pucharze Konfederacji grają, więc wychodzi na to, że są :wink:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 09 cze 2009, 13:58

Nieźle może komfortowo przegramy 2:0 i nie będzie takiego wstydu :lol: Leo zapowiedział że zagrają raze lepiej ,podobno przez ostatnie dni zawodnicy dostali ostro po dupie więc się może nauczą że zgrupowanie to nie bezpłatne wakacje.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 09 cze 2009, 14:28

Irak nie jest takim amatorem, jakim się nam wydaje:

Udział w mistrzostwach świata:

* 1930 – 1970 – Nie brała udziału
* 1950 – 1974 – Nie zakwalifikowała się
* 1978 – Wycofała się z udziału
* 1982 – Nie zakwalifikowała się
* 1986 – Faza grupowa
* 1990 – 2006 – Nie zakwalifikowała się

Udział w Pucharze Azji:

* 1956 – 1968 – Nie brała udziału
* 1972 – Faza grupowa
* 1976 – Czwarte miejsce
* 1980 – 1992 – Nie brała udziału
* 1996 – Ćwierćfinał
* 2000 – Ćwierćfinał
* 2004 – Ćwierćfinał
* 2007 – Mistrzostwo

Mecze z Polską:

Piłkarze Iraku grali z Polską czterokrotnie: jedno spotkanie wygrali, jedno zremisowali i dwa razy schodzili z boiska pokonani (bramki 2:6):

* 22 lipca 1970, Szczecin: POLSKA-IRAK 2:0 (Szołtysik, Banaś)
* 27 lutego 1980, Bagdad: IRAK-POLSKA 1:1 (Pałasz)
* 29 lutego 1980, Bagdad: IRAK-POLSKA 1:0
* 22 czerwca 1980, Warszawa: POLSKA-IRAK 3:0 (Kmiecik, Lato, Iwan)

Ostatni raz graliśmy z nimi 29 lat temu. W Mistrzostwach Świata nic nie zdziałali, ale jak widzicie, w Azji sobie coraz lepiej radzą i na chwilę obecną są mistrzami swojego kontynentu. Jesteśmy faworytem, ale nie tym składem. Mój typ, to remis po nudnym meczu. Ach! Żebyś się kurde pomylił! 8)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 cze 2009, 14:49

Jesteśmy faworytem, ale nie tym składem.
No jak, do licha, gdzie, z kim?!
Uważasz, że pierwszym składem jesteśmy w stanie wygrać z mistrzem Azji? Drużyną opartą na młodych wilczkach, które zachwycały na olimpiadzie w Pekinie? (jeden z nich był nawet blisko polskiej ligi :wink: ).
Korea nic nikogo nie nauczyła? Mecze z Japonią? Coraz lepsze występy azjatyckich drużyn w MŚ?
My jesteśmy Polską, nie Czechami, na jeden wielki mecz nas stać, ale nic ponadto, doskonałym przykładem możliwości piłkarskich naszego kraju jest spotkanie ze Słowacją.
A skoro to są tacy amatorzy, to kto mi wyjaśni, jakim cudem ich drużyna w Pekinie się tak dobrze zaprezentowała? Tam grali piłkarze do 23 roku życia. Oni wczoraj się nie urodzili, ani nie wyszkolili.
Cały świat idzie naprzód, jedynie Polska ze swoim systemem szkolenia stoi w miejscu - czyli się cofa. 15 lat temu piłkarz o potencjale Lewandowskiego grał w Betisie Sewilla w bardzo mocnej PD, choć był przeciwieństwem profesjonalisty. Teraz transfer do Dortmundu, drużyny słabszej z gorszej ligi jest dla wzorowego sportowca, którego celem jest sukces, szczytem marzeń.
Optymistyczną prognozą na dziś jest remis, choć nie wiem, jakim składem gra Irak. Z pierwszym składem Polski moje prognozy byłyby takie same - oni się przygotowują do turnieju o światowym zasięgu, zależy im na zaprezentowaniu się, będą chcieli dziś pokazać się z jak najlepszej strony.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 cze 2009, 15:03

Szkolenie młodzieży kuleje, to i szkolenie seniorów nie wygląda najlepiej, dlatego później kadra stoi w miejscu, zamiast się rozwijać. Zatem trzeba wyj...ć wszystkich pajaców, co próbują trenować dzieciaków, zatrudnić specjalistów z zagranicy i niech naszych, młodych adeptów uczą gry w piłkę.

A co do meczu z Irakiem. Pamiętam, że na początku mojej kariery na tym forum, śmiano się ze mnie, gdy pisałem, że reprezentacja Polski miałaby problemy z wygraniem ewentualnego spotkania z reprezentacją Iranu (kibicuje im od dawna, wszyscy zainteresowani to wiedzą). 2002-2006, Iran bardzo silną miał drużynę, ale wszyscy mieli wątpliwości, w końcu oni w tej Azji to wygrywali tylko z jakimiś ogórkami z Tajlandią, Chinami, Emiratami i innymi Katarami :rotfl: Dziś Polska gra z Irakiem, i nagle wszyscy twierdzą odwrotnie, że z jedną z silniejszych reprezentacji w Azji nie mamy szans, tym bardziej, że zagramy drugim składem.

Na pewno łatwo dziś nie będzie, bo jeśli znów będzie +30stopni Celsjusza, to nasi będą narzekać na warunki atmosferyczne, a gracze Iraku, mają u siebie jeszcze cieplej :lol: Ja jednak jestem niepoprawnym optymistą i wierzę w naszą kadrę B, będzie zwycięstwo 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”