To rzeczywiscie jest super argument i usprawiedliwienie dla tych idiotów.Yukasz pisze:Nieprzypadkowo nie wiedząc o co chodzi na 99% byłem pewny że chodzi o Balotellego. Dziwne nie?
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 cze 2009, 23:28
To rzeczywiscie jest super argument i usprawiedliwienie dla tych idiotów.Yukasz pisze:Nieprzypadkowo nie wiedząc o co chodzi na 99% byłem pewny że chodzi o Balotellego. Dziwne nie?
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 cze 2009, 23:36
Pewnie nieprzypadkowo Rzymianie (celowo ciągle pomijam słowo kibice) wybrali 'wpierdol' a Balotelli 'mgłę'Babel pisze:Na debili nie wymyslono innej rady albo wpierdol albo mgla
A łyżka na to 'niemożliwe'. Pewnie to samo powie gdyby usłyszała że nie było wtedy żadnych prowokacji, także ode mnie gdy czytałem od postronnych osób włoskiej piłki pochwały zachowania Balotellego, gdy dowiadywałem się że na innych stadionach jest oklaskiwany i że wszyscy czarni zawodnicy w Rzymie są obrzucani bananami, ba turyści też.Babel pisze:Mario juz zmadrzał.
Babel pisze:To rzeczywiscie jest super argument i usprawiedliwienie dla tych idiotów.
Nie no, jest coraz bardziej zabawniej, może jeszcze zostanękilka postów wcześniej Yukasz pisze:Nie będę nikogo bronił i należy ganić takie zachowania
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 cze 2009, 0:00
Nie wiem jak było w tym przypadku ale Babel pewnie znowu jest zdziwionykibic Juve na forum Romy pisze:Naszych też prowokował. No cóż. Będzie słyną teraz z tego.
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 cze 2009, 0:15
Kilku/kilkunastu na jednego to jest siła kibicowska. Sorry siła mieszkanców RzymuYukasz pisze:Pewnie nieprzypadkowo Rzymianie
No jak na razie tylko kibice Romy sa czysci i pewnie z trybun spiewali "Mario Balotelli naszym przyjacielem jest" i dlatego ten zaczał zapraszac ich na wspolne swietowanie po meczu, jedynie Panucci długo sie wahał bo w nocy na Rai Uno leciały jego ukochane wyscigi maszyn rolniczych, ale Mario chciał aby wpadł koniecznie. Nie zrozumieli sie, ot koniec problemu.Yukasz pisze:Jeśli rzeczywiście jesteś zdziwiony tym zachowaniem i atakiem w niemal czystego jak łza Balotellego (bo on nic nie zrobił, tylko rozmawiał itp) to jestem zmuszony powiedzieć - dobranoc.
No, coraz bardziej sie rozkreczasz. Najpierw rzucanie bananmi, potem OIOM za manifestowanie radości, porównywanie Zanettiego do ledwo co pełnoletniego chłopaka. Zostan podejrzewam że bedzie jeszcze ciekawie.Yukasz pisze:Nie no, jest coraz bardziej zabawniej,
O co Ci chodzi człowieku? Bronie zawodnika, którego zaatakowała i probowała poniżyć banda debili. Broniłbym tak samo Mexesa gdyby zaatkowali go kibice w Mediolanie. Sorry nie kibice, to bedzie pewnie młodziez wszechmediolańska.Yukasz pisze:W końcu to zawodnik Interu, więc bronić go nalezy (teraz i wtedy). I nikt nikomu nie zabroni mówić że to deszcz pada a nie ślina leci.
Najbardziej prowokował pewnie tego fana przez odbiornik telewizyjny. Ale już transparenty "Czarny Włoch nie istnieje" to zaczeli dopiero przygotowywac jak ich już sprowkował czy może przewidzieli jaki to z Mario gagatek i prowokator? W takim arzie marnuja sie chopcy.kibic Juve na forum Romy pisze: Naszych też prowokował. No cóż. Będzie słyną teraz z tego.
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 cze 2009, 0:34
O to mi chodzi człowieku że nie działo się to bez przyczyny. Ty zaś deprecjonujesz jedno wydarzenie (pitolisz że sobie rozmawiał z Panuccim, w takim razie jestem skłonny uwierzyć że kibole Górnika też tylko rozmawiali z zawodnikami na słynnym już treningu i po prostu świętował zdobycie gola. Roma w tym sezonie straciła wiele goli, w poprzednich takze a kibole Romy uczepili się biednego BalotellegoBabel pisze:O co Ci chodzi człowieku? Bronie zawodnika, którego zaatakowała i probowała poniżyć banda debili.
Ale Criscito i przede wszystkim Seba z nim byliBabel pisze:Kilku/kilkunastu na jednego to jest siła kibicowska. Sorry siła mieszkanców Rzymu![]()
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 cze 2009, 1:10
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 08 cze 2009, 2:03
Trudno sie z tym nie zgodzic, ale nie jest to tez cala prawda. Zlatan tez niejednokrotrnie wypowiadal sie w mediach w bardzo pewny siebie sposob , a jednak nikt go nie obrzuca. Takie akcje przeciwko Mario sa podejmowane nie po raz pierwszy i skoro ich prowokowal to odpowiedzcie na pytanie, ktore Babel postawil. Te transparenty to w przerwie przygotowali? Kto tak naprawde zaczal i dlaczego? Na te pytania bardzo ciezko bedzie odpowiedziec, a pewnym jest ze rasistowskie zachowania powinny byc bezwzglednie tepione i to bez wzgledu na to czy agresorzy mieli podstawy do takiego zachowania, czy tez nie.Hmm z Balotellim jest ciekawa sytuacja. Ciekawa z tego wzgledu ze jestem niemal pewny ze czesc atakow na niego (moze nawet ich wiekszosc) tak naprawde nie ma podloza czysto rasistowskiego. Mam na mysli to ze kibole nie atakuja go wcale dlatego ze jest czarny. Wykorzystuja tylko jego kolor skory bo wiedza ze uwypuklajac jego widoczna odmiennosc (Wlosi naturalnie czarni nie sa najbardziej go zrania i pewnie im sie to udaje bo nie wierze ze go to nie rusza. Prawdziwym powodem jak mozna sie domyslac jest zachowanie zawodnika na boisku (takze niektore wypowiedzi jezeli mnie pamiec nie myli).
creek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 cze 2009, 8:53
No własnie to jest różnica bo ja swoje moge na jego temat myslec, nawet z trybun mu zwymyślac (nie za bardzo znam włoski i francuskiYukasz pisze:Już wierzę że broniłbyś Mexesa szczególnie znając Twój stosunek do niego.
Uwielbiam taka argumentacje. Skoro wiele razy sprowadzałes wszystko do absurdu to zniesiesz jeszcze jedno: jakby na całym swiecie gwałcili entuzjastów jednosladów to tez byś tak robił?Yukasz pisze:A tak serio to na serio myślisz że na całym świecie w tym i w Mediolanie jest inaczej?
To jest paradoks bo nie ma i ma zarazem. Zachowanie Mario to oddzielny akapit. Pisałem wielokrotnie ze pilkarsko to on jest mezczyzna ale mentalnie jeszcze nie bardzo. Jego reakcje moga wynikac po prostu z wieku. Kibice chca wykorzystac jego słaby punkt, bo kazdy go orientuje sie w jego historii to wie, że nie jest to przykład równy Rogerowi i nie bardzo miał wpływ na to że urodził sie we Włoszech, biologiczni rodzice go porzucili a zaadoptowała go włoska rodzina. Jak piszesz na pewno go to boli, bo mieszkajac przez całe zycie we Włoszech, wychowujac sie we włoskiej tradycji, pewnie wiele tez zawdziecza włoskim trenerom chciałby na polu pikarskim tym kibicom cos oddać. Jedni reaguja płaczem, inni obojetnoscia a jeszcze inni gestami. Z drugiej strony jest pewnien kontekst rasistowski bo chodzi o kolor skóry i sam motyw banana jest dośc znamienny.Chlopaczek pisze:Ciekawa z tego wzgledu ze jestem niemal pewny ze czesc atakow na niego (moze nawet ich wiekszosc) tak naprawde nie ma podloza czysto rasistowskiego
Chlopaczek pisze:kibolom
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 cze 2009, 11:21
Mysle ze jakby rzucili w Zlatana bananami to by po prostu podniosl jednego i go zjadlcreek pisze:Trudno sie z tym nie zgodzic, ale nie jest to tez cala prawda. Zlatan tez niejednokrotrnie wypowiadal sie w mediach w bardzo pewny siebie sposob , a jednak nikt go nie obrzuca.
Ma ktos fotki tych transparentow? Jakies pro czy wygladaly jak zrobione na lekcji plastyki? Do genezy konfliktu pewnie nie dotrzemy chyba ze Yukasz byl jednym z inicjatorow tych dzialan to rzuci nam (banana?) troche swiatla na cala sprawe. Mnia natomiast zastanawia dlaczego to wlasnie kibice Romy mieliby byc takimi wielkimi rasistami. W samym Rzymie predzej bym postawil na kiboli Lazio. Jak zachowywali sie laziale podczas meczow z Interem?creek pisze:Te transparenty to w przerwie przygotowali? Kto tak naprawde zaczal i dlaczego?
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 08 cze 2009, 14:45
creek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 cze 2009, 17:27
Problem w tym że jak już wyszedłeś z tego stadionu to jak teraz pokazujesz cały czas żyjesz Interem więc także poza stadionem nie lubisz Mexesa. A szczególnie wielu Włochów także poza stadionami żyje futbolem - widać taki zboczony kraj bo ciągle by gadali o piłce.Babel pisze:No własnie to jest różnica bo ja swoje moge na jego temat myslec, nawet z trybun mu zwymyślac (nie za bardzo znam włoski i francuski), ale wychodzac ze stadionu mam go daleko w powazaniu i przetaje mnie obchozic co mowił o klubie. To sie nazywa zdrowy rozsadek. Mexesowi za teksty to w Mediolanie powinni łeb ukrecić idac Twoim tokiem rozumowania, a nie sadze zeby doszlo do takiej sytuacji jak w przypadku Mario. Przynajmniej mam taka nadzieje.
Co niby wg ciebie argumentowałem tą 'niby argumentacją'? Mam wrażenie że znowu nie zrozumiałeś i kolejny raz próbujesz mi wmówić że pochwalam zachowanie kiboli Romy.Babel pisze:Uwielbiam taka argumentacje. Skoro wiele razy sprowadzałes wszystko do absurdu to zniesiesz jeszcze jedno: jakby na całym swiecie gwałcili entuzjastów jednosladów to tez byś tak robił?
I co chciałeś tym udowodnić? To miała być napinka? Chciałeś pokazać wyższość Balotellego? Chcialeś mi dokuczyć bo piłkarz nie gra na tym poziomie na jakim niegdyś mu karierę wróżono? No to ci się nie udało, bardziej Okace jest przykro że jego kariera się zatrzymała niż mi. Wyslij mu list wyśmiewajacy, może strzeli sobie w łeb. Jedyne co tym pokazałeś to swoją infantylność. Jak będzie ci się nudziło to w następnym poście wspomnij o Albercie i to jakim jest wielkim młodym talentem i o niedawno skończonym sezonie w wykonaniu Romy.Babel pisze:Jako ciekawostke wkleje zdjecie jednego z najlepiej zapowiadajacych sie młodych włoskich pikarzy Romy. Tak aby sprawa nabrała kolorytu (?)
Jak ktoś jest rasistą to nie powinno mu robić różnicy czy czarnoskóry piłkarz gra w drużynie przyjaciela czy rywala. Jak robi to jest zagubioną popierdółką która nie wie czego chce w życiu a nie żadnym rasistą.creek pisze:Osobiscie watpie aby rzucali w Mario bananami, z tego co sie orientuje to kibice Interu i Lazio maja sztame.
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 cze 2009, 18:05
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 cze 2009, 18:18
Ja nie rzucałem, nikt z forum także. Moze był to ChłopaczekBabel pisze:Zdjecie Chuki Okaki wkleiłem po to by dziejowej sprawiedliwosci stało sie za dość i kibice Romy mogli teraz swojego nieistniejacego czarnego Włocha bananami obrzucić.
Widzę ale wiek nie jest żadnym usprawiedliwieniem jego zachowań. Jak Balotelli nie dorósł do funkcjonowania w świecie piłki to niech w nim nie żyje lub poczeka aż dorośnie. Nie wiedze powodów by się rozwodzić nad tym co przeżył dany piłkarz (jakikolwiek) i czy należy mu wybaczyć takie a nie inne zachowanie czy nie nalezy. Czy miał trudne dzieciństwo czy nie miał itdBabel pisze:Odnosnie argumentu Zanettiego. Jesli nie widzisz róznicy miedzy psychika 35-letniego faceta który w swoim zyciu to pewnie cały glob przebiegł (moze kilkukrotnie) i na stadionie widział juz chyba wszystko a psychika 18-letniego chłopca wyrwanego rok temu z piłki juniorskiej to gratuluje.
NIestety jak do ściany ale w każdym wierszu nie będę pisał tego co wielokrotnie juz napisałem.Babel pisze:Generalnie fajny materiał na western sie kroi: Brudny, zły, czarny Balotelli i kilku wspaniałych tifosi Romy.
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 cze 2009, 18:21
Wypraszam sobie. Ja w czasie incydentu z Balotellim bylem zajety gwizdaniem na plakat Maldiniego ubrany w koszulke Baresiego.Yukasz pisze: Moze był to Chłopaczek![]()
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 cze 2009, 18:27
Mi wydaje sie że całkiem niezle funkcjonuje, a juz zupełnie rewelacyjnie spisywał sie w otoczeniu obrońców Romy.Yukasz pisze:Jak Balotelli nie dorósł do funkcjonowania w świecie piłki to niech w nim nie żyje lub poczeka aż dorośnie.
Babel
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio