Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 977

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 09 cze 2009, 10:01

Jeśli mamy 50 % praw do wizerunku Kaki, to ten transfer na pewno mw dużej częsci się spłaci.

Ponoć teraz czas na Villę. Trzeba przyznać, że Perez nie rzuca słów na wiatr, ten trasfer dodał nam dużo prestiżu i łatwiej będzie o ewentualne pozyskanie innych dobrych zawodników.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 cze 2009, 10:07

50% praw do wizerunku to podstawa polityki transferowej pereza, ktora stosowal juz w czasach swojej pierwszej prezydentury. tylko dlatego naprawde oplaca sie wydawac takie sumy rowniez z punktu widzenia finansowego, a nie tylko sportowego. poprzez same transfery klub sie zadluzy, ale za kilka lat moze wyjsc na spory plus, jesli tego typu transferow bedzie wiecej :wink:

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 09 cze 2009, 10:19

Marca zaszalała, transfer Villi w ty tygodniu...nie miałbym ic przeciwko, później czas na Francka albo Alonso. No dobra, troche się rozmarzyłem, czas chyba wyznaczyć kogoś, kogo się pozbywamy.

ZiEWoL
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZiEWoL » 09 cze 2009, 10:43

Co do praw do wizerunku samego zawodnika to jak juz wypowiadal sie sam Perez ZZ zwrocil sie klubowi w 3sezony trzykrotnie i teraz chce zastosowac co do innych...
Pelart pisze:No dobra, troche się rozmarzyłem, czas chyba wyznaczyć kogoś, kogo się pozbywamy.
heh... tu bedzie problem bo okazuje sie ze coraz wiecej zawodnikow deklaruje chec pozostania w szeregach Blancos choc mam nadzieje ze tych w ogole nie przydatnych sie pozbedziemy zeby zrobic miejsce nowym bardziej wartosciowym zawodnikom przynajmniej pod wzgledem sportowym choc i medialnosc teraz nie bedzie bez znaczenia ;)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 09 cze 2009, 12:02

Real jeśli kupi jeszcze Villę i Alonso to będzie naprawdę nieźle. Ale czy przypadkiem nie przydałby się jakiś środkowy obrońca :?: Tym bardziej że odchodzi Fabio ...Wydaje mi się że Perez też powinien jeszcze pomyśleć o tej pozycji kosztem Francka czy Ronaldo ;)

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 09 cze 2009, 12:12

widać różnicę miedzy poprzednim zarządem a obecnym, jestem spokojny bo wiem, że cały czas działąją nad transferami i nowi zawodnicy pojawią się u nas wkrótce.

2 bardzo porządane nazwiska zarówno w Barcy jak i Realu to Villa i Ribery, w obu wypadkach wygra ten, kto zapłaci więcej.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 09 cze 2009, 12:29

majer13 pisze:Ale czy przypadkiem nie przydałby się jakiś środkowy obrońca :?:
Przydalby sie i IMO zostanie kupiony. Trudno jednak wyrokowac kto to bedzie (Albiol, Marcano?). Valdano mowil ze ma w notesie pilkarzy, ktorzy w prasie sie w ogole nie pojawiaja. Moga wiec byc niespodzianki, nie tylko zreszta w obronie.
Pelart pisze:cały czas działąją nad transferami i nowi zawodnicy pojawią się u nas wkrótce.
Z tym "wkrotce" nie bylbym taki pewien. Okienko trwa do 1 wrzesnia i pewnie przed nami gorace lato. Jesli Floro rzeczywiscie chce wielkich trasferow, bedzie sie musial sporo napocic zeby je przeprowadzic i to potrwa. Proponuje z duza rezerwa przyjmowac to, co bedzie pisac prasa.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 cze 2009, 12:36

Pelart pisze:to Villa i Ribery, w obu wypadkach wygra ten, kto zapłaci więcej.
Przy czym odnoszę wrażenie, że przygotowujecie grunt pod wymianę w przypadku Ribery'ego - wg znamienitego hiszpańskiego dziennika ( :P ) Robben chce odejść z Realu, czyżby Robben + x EUR = Ribery :?:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 cze 2009, 12:43

RealFan pisze:nawet nie wiesz wilmore jak wielu tak mysli.
a ja mysle ze bedzie musial troche rozgrywac. W tej chwili nie macie czlowieka, kory bedzie nadawal tempo gry.
Tak z ciekawosci kto w nowym Realu bedzie odpowiadal za rozgrywanie akcji?

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 09 cze 2009, 12:47

Pisząc wkrótce miałem na myśli ten miesiąc, moim zdaniem w czerwcu pojawi się kolejny piłkarz, oczywiście nie liczę, że 1 lipca skład będzie kompletny jednak trzeba być optymistą, z Villą może być podobnie jak z Kaką, poza tym mamy poważny argument w osobie Negredo.

Robben do Bayernu? Taka opcja wchodzi w grę o ile zarząd zdecyduje się powalczyć o Francka.Sneijder niechętnie sogląda chyba na traką możliwość.

Ponoć sprzedaliśmy Ruuda? czyżby kolejna kaczka dziennikarska?Mam nadzieję, Ruud powinein zostać.

Bienias, jeśli wierzyć słowom Pereza, to rozgrywać ma Xabi, o ile zdołamy go pozyskać.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 cze 2009, 12:53

Babel pisze:Nie chce sie wdawac w jałowe dyskusje ale podobnie argumentowane tezy o Recobie wysmiewales z automatu.
Porównanie zdecydowanie z pupy, jak większość Twoich wypowiedzi, gdy na tapecie jest Interista.
Recoba został zniszczony przez kontuzje - piłkarzem mógłby być wielkim, ale nie był nim nigdy. Kaka natomiast był świetny, tylko ostatnie dwa lata niszczyły go kontuzje, co nie zmienia faktu, że do maja 2007 był świetny.

RealFan - to nie mój problem, że uważają go za rozgrywającego, Kaka nim po prostu nie jest. A że będzie musiał czasem rozgrywać piłkę... Diarra pewnie też, ale to nie znaczy, że Kaka się do tego nadaje.
Zobaczycie, że w momencie, w którym Kaka będzie miał grać cofniętego ofensywnego pomocnika, który będzie miał rozgrywać piłkę, to zacznie Wam marudzić - a ja mu się nie będę dziwił, to nie jest piłkarz tego typu, on lubi mieć miejsce, puścić się rajdem, po skrzydle albo środkiem, rozgrywającym nie był i pewnie przez ładnych kilka lat nie będzie - aczkolwiek po 30, gdy zabraknie mu szybkości, może być odpowiedni do tej roli. Wcześniej jednak będzie marudził.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 cze 2009, 13:24

Wilmore pisze:Porównanie zdecydowanie z pupy, jak większość Twoich wypowiedzi, gdy na tapecie jest Interista.
Na pewno nie mniej niz Twoje gdy mówimy o Milanie.

Po prostu nie lubie takiej argumentacji. Ten jest najlepszy bo tamten nie mogł, bo tamten miał problemy, bo tamten rozmawial przez telefon. Ibra swoja pozycje sobie wypracował (jak zauwazylem tez mial problemy z kolanem) i nie można mu tego odbierac w zaden sposób. Kaka przy całym szacunku dla jego niepowtarzalnych umiejetnosci od dwoch sezonów odstawał od Ibrahimovica. To jest jedyny fakt. Brazylijczykowi teraz moge z czystym sumienie zyczyc ustabilizowania formy, bo chyba kazdy chciałby ogladac go w formie sprzed dwóch, trzech lat.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 09 cze 2009, 15:45

Babel pisze:Kaka przy całym szacunku dla jego niepowtarzalnych umiejetnosci od dwoch sezonów odstawał od Ibrahimovica.
Jeżeli mówimy o 2 sezonach, to z całą pewnością Kaka stał 2 klasy niżej od Szweda.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 cze 2009, 16:28

Bienias pisze:Tak z ciekawosci kto w nowym Realu bedzie odpowiadal za rozgrywanie akcji?
sneijder/ de la red/ ktos nowy. ewentualnie guti, ktory mozliwe, ze zostanie, choc nie wiem po co.

wilmore - nie musisz mi pisac, jakim pilkarzem jest kaka, bo to wiem. nigdy raczej nie zostanie wystawiony w glebi pola. jesli juz nie bedzie mial byc cofnietym napastnikiem, to zagra jako falszywy boczny.

co do robbena to przy bardzo dobrej ofercie moze odejsc. jest sporo wart i na pewno klub bedzie za niego solidnej kwoty oczekiwac i nie odda go za 25 mln. jak mialby byc karta przetargowa za ribery'ego to doplata musialaby tu byc naprawde rozsadna. 10 no 15 mln max.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 cze 2009, 16:31

RealFan
Żart polega na tym, że Kaka przy ustawieniu na boku zacznie Wam prędko marudzić, taki to piłkarz, trudno mu się zresztą dziwić. On nie będzie grał jak Zidane.
Moim zdaniem będzie cofniętym napastnikiem, raczej klub nie pozwoli sobie na niezadowolenie ze strony nowego piłkarza, szczególnie, gdy nazywa się Kaka. Wtedy w ataku będzie grał pewnie Higuain - wątpię, by po takim sezonie mielibyście go zasadzać na ławce - a na ławce kapitan.
Transfer Villi jest w tej sytuacji w mojej opinii zupełnie niepotrzebny. Ale niech sobie Perez robi, co chce. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”