FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 901

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 cze 2009, 21:08

czywiście. Najlepiej takiego snajpera, który odnajdywałby się również w grze kombinacyjnej, którą preferujemy. Powiedzmy sobie szczerze: w większości aspektów stricte piłkarskich Zlatan przewyższa Samuela. Ustępuje w niewielu. Jeśli chodzi o bramki w ubiegłym sezonie to pewnie bym się wiele nie pomylił pisząc, że Szwed miał o połowę mniej sytuacji od Kameruńczyka.
To prawda. Ale Eto swoja nieustepliwoscia te braki niweluje. Zaraz ktos napisze ze to dupa a nie arguemnt. Tylko jak ktos zobaczy jak gralismy bez tej zalety to sie usmieje. Zlatan to nie jest waleczniak ktory oddalby serce na boisku. A u nas trzeba walczyc bo gwiazd mamy duzo i jak inni sobie postoja to mamy kisiel.
Ibra może jeszcze wejść na wyższy poziom. Właśnie u nas. W tym momencie to jest zaleta bo Samuel osiągnął już wszystko co mógł.
Ibra moze ale nie musi wejsc na wyzszy poziom jak wielu przed nim u nas. Fakt przed nim mozliwosci istnieja ale smiem stwierdzic ze to Eto gwarantuje nam wieksza ilosc bramek w przyszlym sezonie.
Pamiętajmy też o tym, że opcje są praktycznie tylko dwie: przedłużamy kontrakt albo sprzedajemy. Jeżeli przedłużymy to za rok czy też dwa lata sytuacja się powtórzy tyle tylko, że będzie jeszcze gorzej. Każdy będzie wiedział, że MUSIMY kupić nowego napastnika i będą mogli śpiewać ceny z kosmosu bo nie będziemy mieli wyjścia. Wielcy piłkarze nie będą tanieć.
Jezeli przedluzamy o 3 lata to Samu jest z nami zakontraktowany na 4. Mysle ze 2 pogra a potem bedzie wszystko zalezec od jego formy. A czy bedziemy musieli kupic? Moze Bojan sie rozwienie do tego czasu. ja w niego wierze i licze ze wlasnie wtedy zacznie odgrywac wazna role w druzynie.
Ogolnie Barca nie jest druzyna ktora musi zarabiac na transferach ale nie powinna tez ich puszczac za friko. Wiec Eto ma prosty wybor. Z tego co sie slyszy Pep go chce a cale zamieszanie jest wywolane z jego kontraktem. Jezeli Eto postawi wysokie warunki to go sprzedajmy bo KLUB jest wazniejszy . W przypadku jego rozsadnych wymagan finansowych nie widze powodow zeby go sprzedawac i kupowac kogos nowego za grube pieniadze. Poza tym nie przesadzajmy za 2 lata Ibra tez bedzie gral a cena nie bedzie wyzsza niz teraz .
Ostrożnie z gdybaniem bo ktoś może napisać, że gdyby Samu wykorzystał 1/3 swoich doskonałych sytuacji z ostatnich spotkań to tez starczyłoby do pobicia rekordu
pewnie tak. Ale ja wtedy zawsze przypominam Kluiverta. Ten to dopiero marnowal
Ribery spełnia Twoim zdaniem to kryterium
wyjatek jak Henry :P raz na jakis czas trza pokazac swiatu ze mamy kase na gwiazdy, a nie je tylko sprzedajemy.
W jego przypadku mysle ze Barca nie wyda kwoty ktora moglaby go wyciagnac z BM. Raczej sie skupimy na Silvie, tym bardziej ze Perez nic o nim ostatnio nie mowil.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 cze 2009, 21:55

Bienias pisze:Ale Eto swoja nieustepliwoscia te braki niweluje.
Że jak? Samą nieustępliwością niweluje wszystkie inne przewagi Szweda? :o
Bienias pisze:Zlatan to nie jest waleczniak ktory oddalby serce na boisku.
Na pewno nie jest takim walczakiem jak Eto'o, ale z drugiej strony w pojedynkę jest w stanie zdziałać dużo więcej. Przecież on bardzo często niemalże w pojedynkę ciągnie atak Interu. Ja też bardzo doceniam boiskową waleczność i determinację Czarnucha, ale nie róbmy z tego elementu ważniejszego niż jest w rzeczywistości.
Bienias pisze:A u nas trzeba walczyc bo gwiazd mamy duzo i jak inni sobie postoja to mamy kisiel.
Też właśnie ciekaw jestem jakby wyglądała postawa Szweda otoczonego gwizdami tego samego formatu albo i większymi. W Interze jest alfą i omegą - u nas nie mógłby na to liczyć.
Bienias pisze:Ibra moze ale nie musi wejsc na wyzszy poziom jak wielu przed nim u nas.
Jasna sprawa. Podobnie jak Eto'o może, ale nie musi mieć równie dobry sezon jak ostatni. Ribery może, ale nie musi wymiatać tak jak w Bayernie.
Bienias pisze:Fakt przed nim mozliwosci istnieja ale smiem stwierdzic ze to Eto gwarantuje nam wieksza ilosc bramek w przyszlym sezonie.
Słaba kwestia z tego względu, że nigdy nie będziemy mieli okazji tego ocenić. Obaj grać nie będą a więc wyników nie porównany. Ciekawi mnie jednak co konkretnie miałeś na myśli pisząc 'większa ilość bramek'. Samu zdobyłby ich więcej niż Zlatan? Być może. Ja natomiast pokuszę się o stwierdzenie, że Barcelona z Ibrą mogłaby zdobyć więcej bramek niż Barcelona z Eto'o :P
Bienias pisze:Jezeli przedluzamy o 3 lata to Samu jest z nami zakontraktowany na 4. Mysle ze 2 pogra a potem bedzie wszystko zalezec od jego formy. A czy bedziemy musieli kupic? Moze Bojan sie rozwienie do tego czasu. ja w niego wierze i licze ze wlasnie wtedy zacznie odgrywac wazna role w druzynie.
Ogolnie Barca nie jest druzyna ktora musi zarabiac na transferach ale nie powinna tez ich puszczac za friko. Wiec Eto ma prosty wybor. Z tego co sie slyszy Pep go chce a cale zamieszanie jest wywolane z jego kontraktem. Jezeli Eto postawi wysokie warunki to go sprzedajmy bo KLUB jest wazniejszy . W przypadku jego rozsadnych wymagan finansowych nie widze powodow zeby go sprzedawac i kupowac kogos nowego za grube pieniadze. Poza tym nie przesadzajmy za 2 lata Ibra tez bedzie gral a cena nie bedzie wyzsza niz teraz .
No i zgoda. Tyle tylko, że Samu będzie chciał podwyżki. Normalna rzecz, że podpisując nowy kontrakt będzie chciał zarabiać więcej. Problem w tym, że już zarabia bardzo dużo i chyba jest bardzo blisko pewnej nieprzekraczalnej dla niego granicy zarobków. Nie damy mu dużej podwyżki i to mnie absolutnie nie dziwi. Jeżeli pójdzie na kompromis to będzie dobrze. Jak się uprze to będzie gorzej.
Bienias pisze:pewnie tak. Ale ja wtedy zawsze przypominam Kluiverta. Ten to dopiero marnowal
Co z tego, że Samu marnuje skoro zawodnik 'X' marnuje więcej? Marna replika :P

Swoją drogą Zlatan to taka lepsza (piłkarsko) wersja Kluiverta.

Gwoli ścisłości dodam, że nie jestem szczególnym zwolennikiem wymiany napastnika a przynajmniej nie za takie pieniądze. Jeżeli Eto'o zgodzi się na rozsądne warunki kontraktowe to niech zostanie. Jeżeli będzie nalegał na podwyżkę, której klub nie będzie chciał dać to oczywiście jestem po stronie klubu. Nie jestem też przekonany o tym, że Samu będzie miał wystarczająco dużo ambicji, aby zaiwaniać dla tego samego klubu kolejne sezony wiedząc, że wraz z tym zespołem osiągnął już szczyt. Naprawdę wierzę w teorię o cyklach :P

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 09 cze 2009, 23:17

Mentor pisze:Gwoli ścisłości dodam, że nie jestem szczególnym zwolennikiem wymiany napastnika a przynajmniej nie za takie pieniądze.
Samu + 30 mln to opcja uzasadniona tylko wtedy gdy ze szwedem przyjdzie Maxwell .

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 10 cze 2009, 10:28

Hiszpańskie miedia coś mówią że Barca uzyskała porozumienia z Interem w sprawie Zlatana w ramach której Eto pójdzie do Interu. Niewiem ile w tym prawdy w końcu to media :P .Podają że Barca da 40 mln ojro i Eto za Zlatana.
http://goal.com/en/news/12/spain/2009/0 ... -agreement

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 10 cze 2009, 10:51

oj nie wiem, ja nie życzę Realowi takiego transferu, chyba jednak coś jest na rzeczy bo Zlatan wypowiadał się ostatnio o Barcy w samych superlatywach.

Haraszo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Haraszo » 10 cze 2009, 11:01

KajoFC pisze:Hiszpańskie miedia coś mówią że Barca uzyskała porozumienia z Interem w sprawie Zlatana w ramach której Eto pójdzie do Interu. Niewiem ile w tym prawdy w końcu to media :P .Podają że Barca da 40 mln ojro i Eto za Zlatana.
http://goal.com/en/news/12/spain/2009/0 ... -agreement
Nie wiem skąd wymyśliłeś 40 mln plus Eto'o, skoro nawet w newsie, który wrzuciłeś jest mowa o tym, co napisało dziś MD: czyli Eto'o + 10. Nikt nigdy nie da 40, bez żartów :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 cze 2009, 11:11

40 mln + Eto'o za Zlatana to czysta fantastyka. Ale już te 10 wygląda lepiej, znaczy bardziej prawdopodobnie. Mi jakoś Zlatan nie pasuje do Barcy, bardziej widziałbym go w Realu, a Villę w Barcie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 cze 2009, 11:22

Prasa niemiecka (i chyba nie tylko niemiecka :P ) wypisuje jakieś bzdury, łaczącę Barcelonę z Tonim :shock: Jak sądzicie, faktycznie może być coś na rzeczy :?: Trochę by to było dziwne, zważywszy na informacje o Ibrahimoviciu, aczkolwiek z drugiej strony Toni nie ma w tej chwili zbyt pewnego miejsca w Bayernie (po przyjściu Gomeza i Olicia i przy dość pewnym miejscu Klose).

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 10 cze 2009, 11:22

Tak Inter odda swojego lidera za 10 mln plus bardzo mało przydatnego dla nas zawodnika jakim jest Etoo (po transferze Diego Milito), który zażyczy sobie kosmiczną pensję (podobno 65 mln przez 5 lat). Moratti byłby debilem zgadzając się na taką transakcję.

Zresztą cena za Zlatan jest powszechnie znana i na pewno klub nie zejdzie z niej aż tak drastycznie.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 10 cze 2009, 11:42

A ty znasz obraz sytuacji całościowo?Może Szwed doszedł do słusznego wniosku,że przez najbliższe lata w Interze nic nie osiągnie poza kolejnymi scudetto...i zażądał wystawienia na listę transferową...Wtedy lepszy Eto'o + kasa (było-nie było obecnie w SerieA (nie licząc Zlatana) NIE MA napastnika tej klasy) niż Ibrahimovic strzelający fochy...myślę,że przypadek Adriano dużo Morattiego nauczył...
BTW - na waszym miejscu zacząłbym martwić się o Maicona - ponoć strzela niezłe fochy...
EDIT - 65 mln E za 5 lat?Kopnąłbym Eto'o w dupę,zażądał za Zaltana czystej gotówki i kupił np.Aguero,który w Interze spotkałby kilku kolegów z reprezentacji...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 cze 2009, 13:00

10 mln plus Eto z rocznym kontraktem to majstersztyk, ale tak to jest jak jedna strona chce odejsc i jest zdeterminowana do gry w Barcelonie a 2 chce dużo kasy wiedząc ze w klubue jest sztywny podzial płac.
Dla mnie Zlatan jest lepszy niż Villa i bardziej pasuje do gry kombinacyjnej ,dodatkowo jest silniejszy lepiej gra w powietrzu.Jeszcze Ribery,zatrzymać Toure i bardzo może mieć hegemonie o ktorej pisano w 2006 po Paryżu :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 cze 2009, 14:18

Michał M pisze:Prasa niemiecka (i chyba nie tylko niemiecka :P ) wypisuje jakieś bzdury, łaczącę Barcelonę z Tonim :shock: Jak sądzicie, faktycznie może być coś na rzeczy :?: Trochę by to było dziwne, zważywszy na informacje o Ibrahimoviciu, aczkolwiek z drugiej strony Toni nie ma w tej chwili zbyt pewnego miejsca w Bayernie (po przyjściu Gomeza i Olicia i przy dość pewnym miejscu Klose).
Jeżeli przyjdzie Ibra to nie ma tematu. Jeżeli Eto'o przedłuży kontrakt to moim zdaniem sprowadzeniem Luci nie byłoby głupią opcją. Nie przepadam za nim, ale doskonale rozumiem, że dałby nam nowe opcje wchodząc z ławki.
MazurXIII pisze:EDIT - 65 mln E za 5 lat?Kopnąłbym Eto'o w dupę,zażądał za Zaltana czystej gotówki i kupił np.Aguero,który w Interze spotkałby kilku kolegów z reprezentacji...
Tyle tylko, że odejście Eto'o jest warunkiem transferu Ibry :P Jeżeli Samuel nie zostanie sprzedany/wymieniony to Barcelona Szweda nie pozyska.

Ja tam nie wierzę w taką możliwość. Samuel Eto'o + 10 mln to byłaby wspaniała sprawa. Inter na to nie pójdzie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 cze 2009, 15:23

Maciek (interista) pisze:Tak Inter odda swojego lidera za 10 mln plus bardzo mało przydatnego dla nas zawodnika jakim jest Etoo (po transferze Diego Milito), który zażyczy sobie kosmiczną pensję (podobno 65 mln przez 5 lat). Moratti byłby debilem zgadzając się na taką transakcję.

Zresztą cena za Zlatan jest powszechnie znana i na pewno klub nie zejdzie z niej aż tak drastycznie.
tak tak. nie jest wam wcale potrzebny tak wspanialy napastnik jak eto'o :lol:

wszak macie wielu lepszych

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 10 cze 2009, 15:53

Skoro jest taki wspaniały to czemu chcecie wymienić go na Ibre ?

Tu nie chodzi o wspaniałosc zreszta tylko o kwestie taktyczne, strategiczne. Kupilismy juz Milito za ponad 20 mln, wiec jaki sens sprowadzac kolejnego srodkowego napastnika. Oddajac Ibre i tak bedziemy musieli kupic kogos o podobnej charakterystyce jak Szwed np. Cassano. Szczegolnie przy naszej "kreatywnej" pomocy gra atakiem Milito - Etoo to samobojstwo.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 cze 2009, 16:50

rkoeman pisze:wszak macie wielu lepszych
Na pewno jednego nie gorszego i jednego z potencjalem na bycie moze kiedyś nawet najlepszym. Niezaleznie od tego czy Ibrahimovic odejdzie Eto'o nie pasuje do Interu i bedziemy szukac kogos o predyspozycjach Cassano.

Ibre w przeciwienstwie do Kaki nikt z Mediolanu nie wypycha. Jesli Zlatan naprawde chce odejsc to pewnie coś z ceny ugracie, ale Eto'o (niepotrzebny ze wzgledu na charakterystyke gry i charakter) i 10 baniek to sa zarty. Wymina za Inieste lub gotówka - tak postawiłbym sprawe na miejscu Morattiego. Real dał za Kaka 65 milionów euro i mysle że w takiej sytuacji Ibrahimovic nie moze pojsc taniej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”