Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 982

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 11 cze 2009, 12:45

jednak CR9 to był sygnał, wygląda na to, że wszystko było jasne już dużo wcześniej.

Pytanie brzmi , kto następny, wypadałoby kupić Hiszpana...Villa?
Ostatnio zmieniony 11 cze 2009, 12:47 przez Pelart, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 cze 2009, 12:45

MGiggs pisze:Na koszulkach nic nie zarobicie, bo wiekszosc fanów ma pewnie stare koszulki Ronaldo 9 :mrgreen: chyba ze spalili.
na 99% bedzie na koszulce c. ronaldo :P

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 11 cze 2009, 12:49

Trzeba przyznać, że robi się naprawdę ciekawie. Jednak jeżeli Real nie wzmocni tyłów to raczej nie mają o czym marzyć, bo megaofensywne ustawienie nic im nie da. Co do tego iż te transfery się zwrócą to jestem pewny, a Perez dobrze o tym wie. Pojadą do Azji, Ameryki Południowej i już wpadnie im masa szmalu na sprzedaży gadżetów, a szczególnie Azjaci lubią kupować nowe koszulki z nazwiskami największych gwiazd Realu.

No, ale bajki o wielkich sukcesach trzeba na razie odłożyć, jak ktoś napisał - przynajmniej do końca okienka. Chociaż jestem ciekawy jak Real kupi jeszcze kilku wielkich graczy i nie zdobędzie mistrzostwa, a w LM odpadnie w 1/8. Ojjj chyba byłby galaktyczny płacz, większy niż zwykle. Ale na razie nie ma co prorokować, czas pokaże czy coś uda im się wygrać. Kaka zdecydowanie przepłacony, od dwóch lat przecież jest pod formą.

Teraz jestem ciekawy kto odejdzie z Realu, osobiście liczę że mój ukochany Bayern wykaże się refleksem i ściągnie Sneijdera do siebie. Jego agent mówił, że on chce zostać w Realu, ale wiadomo dziś kasa i możliwość gry w pierwszym składzie robi swoje. W końcu Kaka wylatywał do Ameryki jako wierny gracz Milanu, a wraca jako nowa zabawka Pereza.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 cze 2009, 12:52

Grubo :lol:
Kaka i Cristiano to swietni pilkarze, wiec pilkarsko zyskujemy bardzo duzo. Ale te ceny :zgon:
Ciekaw jestem jak Pellegrini to pouklada. IMO 4-2-3-1 byloby odpowiednie z CR9 i Robbenem na skrzydlach i Kaka w srodku. Zobaczymy. Floro nie powiedzial przeciez jeszcze ostatniego slowa :lol:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 cze 2009, 12:53

BTW - jak spojrzę terasz na waszą pomoc tj. Lass-Kaka'-Robben-C.Ronaldo,gdzie 3 graczy praktycznie przez całą swoją karierę nie miało zadań defensywnych + doliczę do tego bocznych obrońców,którzy przy 4-4-2 (ulubione ustawienie waszego nowego trenera) są fałszywymi skrzydłowymi,to będziecie się bronić 3 zawodnikami :shock: :?:
chyba,że:

------------Gago----------Lass------
-Ronaldo--------Kaka'---------Robben
------------Higuain/Villa(?)
Ostatnio zmieniony 11 cze 2009, 12:55 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 11 cze 2009, 12:55

ja całyt czas liczę na Xabiego, musimy to tak ustawić, żeby środek pola należał do nas, moim zdaniem nowy Real nie będzie za bardzo martwił się o defensywę, będziemy musieli atakować

Apropo, nie mam już złudzeń, że nie ma na liście naszych celów zawodnika, którego nie możemy pozyskać, Ribery? Villa? Xabi? Każdy może być nasz. Byle tylko nie zapomieli o obrońcach.

Co do komentarzy, że psujemy rynek i źle postępujemy, no cóż, to sposób Realu na kryzys, jeśli dokonuje się takiej inwestycji, to ma ona przynieść duże zyski i przyniesie, Real zarobi na swoich piłkarzach grubą kasę, szkoda tylko, że coraz częściej trzeba będzie słuchać często niuzasadnionej krytyki z innych klubów.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2009, 13:05 przez Pelart, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 cze 2009, 13:00

nie ma raczej miejsca dla robbena i ronaldo w jednym skladzie, chyba ze arjen majac naprawde dobrych kolegow zacznie podawac wiecej. pellegrini to dobry trener i na pewno o tylach w ustawieniu nie zapomni. trudno przewidziec jak to wykombinuje. latwiej bedzie zgadywac na koniec mercado niz teraz bo bedzie wiadomo kim dysponujemy. w kazdym razie jedno jest pewne - ani ronaldo ani kaka nie beda raczej przywiazani w trakcie meczu do tylko jednej pozycji.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 cze 2009, 13:00

MazurXIII pisze: ------------Gago----------Lass------
-Ronaldo--------Kaka'---------Robben
------------Higuain/Villa(?)
O czyms takim wlasnie mysle. IMO to najrozsadniejsze rozwiazanie. Przy takim potencjale z przodu dwoch defensywnych to koniecznosc.

EDIT: Ja bym w tej sytuacji odpuscil sobie Ville, chyba ze bedzie do wziecia za rozsadne pieniadze. Igla da sobie rade w srodku, poza tym CR9 rowniez bramki strzelac potrafi.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 cze 2009, 13:03

Przy takim ustawieniu kto będzie rozdzielał piłki? Kaka to raczej mediapunto a Gago i Lass nie są najmocniejsi w tym elemencie. Gramy do przodu a potem jakoś to będzie?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 cze 2009, 13:04

dwoch defensywnych tak, ale pod warunkiem, ze jeden z nich bedzie potrafil wyprowadzic pilke do ataku i ja troche rozegrac. musi zdrowy byc de la red, bo on sie do laczenia zadan ofensywnych i defensywnych nadaje wrecz idealnie. a jesli nie to albo potrzebujemy xabiego albo ufamy sneijderowi/gutiemu/granero, ktorzy mistrzami gry defensywnej nie sa, ale wniosa do niej wiecej niz kaka. inaczej sie nie da. nie moze byc takie dziury pomiedzy defensywnymi pomocnikami i napastnikami bo bedzie kaplica.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 cze 2009, 13:09

Gago - Lass to sytuacja na dzien dzisiejszy. Wiadomym jest, ze zaden z nich gry kreowac nie potrafi. Nie wiemy co sie jeszcze wydarzy. Bedziemy madrzejsi pod koniec mercato. IMO jednak 4-2-3-1 przy odpowiednich wykonawcach to najlepsze rozwiazanie. Mam nadzieje, ze Valdano kupujac pilkarzy ma wyobrazenie jak to potem bedzie funkcjonowalo w praktyce.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 11 cze 2009, 13:19

liam pisze:wątpię aby Ronaldo do nas przeszedł
hehe jednak się myliłem ;p może Perez przeczytał mój tekst i chciał mi coś udowodnić. Ciekawie się robi. Być może jak już wspomniał RealFan Calderon rzeczywiście podpisał jakieś dziwne wstępne porozumienie i dlatego do transferu doszło tak szybko. Mały pstryczek w nos dla poprzednika Pereza, który od dwóch lat nieudolnie próbował sprowadzić tych piłkarzy i ośmieszał tylko klub szopkami. Ciekaw jestem jak to będzie wyglądało w praniu. Oby jak już ktoś wcześniej napisał z wielkich nadziei nie wyszedł wielki niewypał ;p

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 11 cze 2009, 13:24

Bedzie show 8)

O graczy defensywnych jestem spokojny. tych transferow nie przeprowadza sie w blysku fleszy i na bank niedlugo pojawi sie informacja o pozyskaniu obroncy. Chyba ze dokupia jeszcze Ribery'ego, Ville, Benzeme, Pato i Aguero i bedziemy grac w mysl zasady: jebac obrone :lol:

Xabi Alonso bylby jak znalazl, posadzilby na lawe Gago, ktory moim zdaniem, przy zdrowym delaRedzie nadawalby sie na liste transferowa. przy tak wygorowanych zadaniach, jakie rzekomo stawia Benitez, zastanawialbym sie jednak nad slusznoscia tego transferu. Pojawia sie zatem pytanie: jesli nie Alonso to kto?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 cze 2009, 13:26

makis - nazywajmy rzeczy po imieniu. jesli pellegrini zdecyduje sie odejsc od 4-4-2 to bedzie to typowe 4-3-3, a nie 4-2-3-1 :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2009, 13:27

RealFan pisze:makis - nazywajmy rzeczy po imieniu. jesli pellegrini zdecyduje sie odejsc od 4-4-2 to bedzie to typowe 4-3-3, a nie 4-2-3-1 :wink:
Z Kaką w pomocy raczej 4-2-4

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”