AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 648

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2009, 19:43

PS: w kontekście wzmocnień, mówi się tylko o Dżeko? Jacyś obrońcy? ktoś na rozegranie w Miejsce Kaki czy zarząd stawia na Dinho na tej pozycji?
Wystarczy trochę poczytać temat. :wink:
Nazwiska:
Abate, Paloschi, Astori - współwłaścicielstwa.
Obrońcy: Kasmirski i Juan na OL, Mexes, Astori na OŚ.
Pomocnicy: Melo, Hernanes. Klub jest zdecydowany kupić ofensywnego pomocnika - mówił o tym Galliani - ale jeszcze nie wiadomo kogo. Informacje z mediów na temat transferu Jovetica za gotówkę i Flaminiego można uznać za bzdury.
Napastnicy: Dzeko, Adebayor, Toni. Coraz więcej plotek o Eto'o.
Milan chce na pewno ściągnąć napastnika, padła deklaracja co do zakupu ofensywnego pomocnika w miejsce Kaki, Berlusconi obiecał obrońcę.
Osobiście spodziewam się w tym okienku wzmocnień, nie wydaje mi się, żeby miały miejsce kolejne wypożyczenia, jak w poprzednim sezonie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 cze 2009, 20:07

Wystarczy trochę poczytać temat. :wink:
za dużo piszecie, nie mam tyle czasu :P

A co do listy to tak:
Z obrony to dużym nazwiskiem jest tylko Mexes, który z Romy podobno się nie rusza, tego Astoriego w ogóle nie znam, wasz wychowanek czy co? Ogólnie to spodziewalem się więcej biorąc pod uwagę że macie teraz z 80 mln do wydania i że wasza defensywa już przed odejściem Maldiniego była mocno średnia.
Co do Melo, to jakoś ciężko mi uwierzyć, facet jest teraz bardzo wysoko wyceniany przez Fiorentinę i jakoś mi się nie wydaje by akurat na tą formację Galliani wydał ponad 20 mln (taniej raczej nie będzie)
W ofensywnej pomocy natomiast wielkiego pola manewru nie macie, teraz na rynku z dobrych lub dość dobrych graczy są chyba tylko holendrzy z Realu do wyjęcia, ale skoro Milan ich nie chciał sprzedając Kakę to dlaczego teraz by miał chcieć :?

Tak czy siak transferów na miarę tych do JUVE po sprzedaniu Zidana na choryzoncie widzę że nie ma. Wtedy JUVE wiele na oddaniu Francuza zyskał bo przyszli Buffon, Nedved i Thuram, którzy z miejsca stali się liderami i jeśli Milan nie dokona choćby jednej takiej transakcji to będzie to epokowa porażka...

Nie wiem jak wy, ale jak ja się patrze na ostatnie transfery Milanu (nie tylko z tego miesiąca) i kto został waszym trenerem to nie mam najmnieszego pojęcia jak Milan się z tego wygrzebie :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 cze 2009, 20:16

(L)oczkerson pisze:Co do Melo, to jakoś ciężko mi uwierzyć, facet jest teraz bardzo wysoko wyceniany przez Fiorentinę
Jak cena bedzie godna to plakac nie bede, bo tak naprawde jego wartosc jest lekko przesadzona, duzo bezsensownych kartek, glupiue zachowania.... chyba przez wieksza liczbe spotkan byl zawieszoni niz by zagral jakis bardzo dobry mecz... przyszlosc jednak dla niego, wg mnie odejdzie za rok bo po MS, gdzie pewnie bedzie gral w pierwszym skladzie cena wzrosnie

Jovetic, wielki talent ale jak juz zauwazono pod koniec cos zaczal grac, dlugo wchodzil w gre

Tak patrze na to co sie dzieje w mercato i .... gwiazdy opuszczaja serieA, jeszcze Ibra i mozna realnie patrzec na scudetto z pkt widzenia Violi, bowiem watpie ze beda znaczace ubytki a kadra zgrana :D

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 11 cze 2009, 20:23

Co do Melo, to jakoś ciężko mi uwierzyć, facet jest teraz bardzo wysoko wyceniany przez Fiorentinę i jakoś mi się nie wydaje by akurat na tą formację Galliani wydał ponad 20 mln (taniej raczej nie będzie)
Powiedzmy sobie otwarcie nie wiem skąd biorą pismaki te plotki ale nam defensywny pomocnik potrzebny nie jest :!: .Mamy 4 zawodników bardzo dobrych na dwie pozycje Pirlo,Flamini,Gattuso,Ambro powiedzmy sobie szczerze żaden kluba na świecie nie ma takich defensywnych jak My wiec po kiego Melo :?:

Co do obrońców mamy od początku sezonu 4 dobrych obrońców.Mowa tu a Kaladze( który cały ostatni sezon ma przegrany bo jak grał to z ogromnym bólem albo kontuzjowany) Nesta(powrtót króla :wink: ) Silva i Bonera który ostatnio mówił że bedzie grał na środku obrony.Na bokach jest jankul,Zambro i Antonini do tego dojdzie Abate więc tak źle to wyglądać nie bedzie kiedy beda wszyscy zdrowi :!: Bo w tamtym sezonie na 10 obrońców 8 miało dłuższe kon tuzje.Do tego w obwodzie jest Favalli.Czyli na papierze nie wygląda źle po uzupełnieniu przez Abate jeżeli pozyskamy Mexesa czy innego obrońce to rozumiem że z miejsca Favalli odchodzi bo mamy nadmiar środkowych obrońców.

To że przyjdzie napastnik to pewne.Wysunięty propozycji jest kilka ale wydaje mi się że Dzeko to pewniak.Prędzej czy później jutro czy 31 sierpnia ale ten zawodnik do nas zawita.
Uważam że przydałby sie również jakiś ofensywny pomocnik albo cofnięty napastnik.Ktoś kto da nam świeżość.

Myśle że 4 tr4ansfery to jest max.Jeden z nich prawdopodobnie Dzeko dostanie z miejsca miesjce w podstawowym składzie natomiast reszta to uzupełnienie naszej kadry.Tak mi sie wydaje że na to Galliani postawi.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 cze 2009, 20:37

czeher pisze:Jak cena bedzie godna to plakac nie bede, bo tak naprawde jego wartosc jest lekko przesadzona
Dla mnie nawet nie lekko, może nie trafiłem na te jego najlepsze spotkania, ale gdy go oglądałem najcześciej niczym mi nie imponował. Inna sprawa że w reprezentacji Brazyli jego notowania bardzo szybko rosną i pewnie dlatego taka jego wartość. Narazie jednak dla mnie na włoskich boiskach wcale nie pokazał czegoś nadzywczajnego....
czeher pisze:Tak patrze na to co sie dzieje w mercato i .... gwiazdy opuszczaja serieA, jeszcze Ibra i mozna realnie patrzec na scudetto z pkt widzenia Violi, bowiem watpie ze beda znaczace ubytki a kadra zgrana :D
jak tak to będzie wyglądało, a do JUVE prócz Diego i Cannavaro przyjdzie jeszcze D'Agostino i wróci Criscito to dla Starej Damy nie będzie konkurencji :>
Mamy 4 zawodników bardzo dobrych na dwie pozycje
Do tej pory graliście 3 środkowych pomocników i nie zanosi się by zaszła jakaś zmiana (Leonardo mówił, że Milan będzie grał 4:3:1:2) Zresztą Pirlo ostatnio jest słaby więc dla mnie jednak ktoś kto by odświerzył 2 linię Milanu by się przydał (ale to sprawa trzeciorzędna biorąc pod uwagę inne formację)

Co do obrony to dla mnie tak:
Abate nigdy nie grał w defensywie więc pochodzilbym z ostrożnością, Jankul od dawna nie gra dobrej piłki, Antonini to średniak i tylko Zambro nadaje się tak naprawdę do 11 (choć rewelacyjny też nie jest)
W środku też brakuje pewniaka, gdzie tylko Nescie należy się to miano, ale czy on będzie zdrowy czy znów będzie się bity rok kurował tego nikt nie wie :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2009, 20:49

Z obrony to dużym nazwiskiem jest tylko Mexes, który z Romy podobno się nie rusza,
Nesta też tak mówił. Jeśli nie teraz, to już nigdy go nie kupimy.
Astoriego w ogóle nie znam, wasz wychowanek czy co?
Współwłaścicielstwo z Cagliari. Nie bój się, fani Milanu też go nie znają. To prawdziwie wielki obrońca - ławka Cagliari. A Milan podobno chce go na siłę do siebie teraz. Nie wiem, na cholerę.
Sorry, ale pismaki wciskali nam już Pastoriego, Dzemailiego i jakiegoś Astoriego. Mam wrażenie czytając niektóre plotki, że dziennikarze otwierają sobie skarb kibica i wciskają do Milanu tego, na kogo ich spojrzenie padnie.
W ofensywnej pomocy natomiast wielkiego pola manewru nie macie, teraz na rynku z dobrych lub dość dobrych graczy są chyba tylko holendrzy z Realu do wyjęcia, ale skoro Milan ich nie chciał sprzedając Kakę to dlaczego teraz by miał chcieć :?
Nie rozumiem braku zainteresowania Sneijderem. CHYBA ŻE Milan chce kogoś naprawdę zastępującego Kakę - tzn. dynamicznego ofensywnego pomocnika dublującego rolę napastnika. Ale na tę pozycję ściągną albo kogoś z Ameryki, albo nikogo - po prostu nie ma takich kandydatów na rynku, choć cholera wie, może ktoś taki się wyszkolił, a ja nic o tym nie wiem, prawdopodobne.
macie teraz z 80 mln do wydania
Chciałbyś. Teoretycznie jest to możliwe, ale mam wrażenie, że ten rok będzie pierwszym od lat, w którym działacze nie dadzą na wzmocnienia więcej, niż zarobili. Moje optymistyczne prognozy sprzed kilku dni co do 80 milionów euro trzeba będzie chyba co najmniej przez dwa podzielić. Jak nie cztery.
Nie wiem jak wy, ale jak ja się patrze na ostatnie transfery Milanu (nie tylko z tego miesiąca) i kto został waszym trenerem to nie mam najmnieszego pojęcia jak Milan się z tego wygrzebie :roll:
Nie bój żaby. W końcu Leo to nowy Capello, z Astoriego zrobią następcę Nesty, ściągną Beckhama i wygrają z Bari. U siebie. Wtedy odtrąbią powrót wielkiego Milanu i sukces pomysłu Leonardo.
Jak cena bedzie godna to plakac nie bede, bo tak naprawde jego wartosc jest lekko przesadzona, duzo bezsensownych kartek, glupiue zachowania.... chyba przez wieksza liczbe spotkan byl zawieszoni niz by zagral jakis bardzo dobry mecz... przyszlosc jednak dla niego, wg mnie odejdzie za rok bo po MS, gdzie pewnie bedzie gral w pierwszym skladzie cena wzrosnie
On nam nie jest do niczego potrzebny w Milanie.
Inna sprawa że w reprezentacji Brazyli jego notowania bardzo szybko rosną i pewnie dlatego taka jego wartość.
Ilu potrafisz wymienić brazylijskich defensywnych pomocników? To masz odpowiedź, dlaczego rosną.
Co do obrońców mamy od początku sezonu 4 dobrych obrońców.
Pięciu. Jeszcze Favalli, z którym pewnie przedłużą kontrakt. Kaladze, Nesta, Bonera, Silva i Favalli pod względem jakościowym, możliwości, różnorodności stylów są najlepszym składem na świecie. Tyle że pewnie wszyscy się połamią i spełni się marzenie Gallianiego - Ambrosini na środku.
Na bokach jest jankul,Zambro i Antonini do tego dojdzie Abate więc tak źle to wyglądać nie bedzie kiedy beda wszyscy zdrowi
Daj pan spokój. Podstarzały mistrz, wypalony mistrz, wychowanek ledwo łapiący się pod "ligowy średniak" i prawoskrzydłowy. Paka na obronę jak cholera. Możliwe jednak, że Abate wypali, wtedy będzie nam potrzebny tylko jeden obrońca - lewy. Ten jest potrzebny na wczoraj. Albo i na zeszłą środę. Albo i na maj 2007.
Myśle że 4 tr4ansfery to jest max.Jeden z nich prawdopodobnie Dzeko dostanie z miejsca miesjce w podstawowym składzie natomiast reszta to uzupełnienie naszej kadry.Tak mi sie wydaje że na to Galliani postawi.
Nie wydaje mi się. Stawiam na powrót Paloschiego, Abate, Astoriego (po co?!), lewego obrońcę, napastnika i kogoś na pozycję ofensywnego pomocnika. Milan zawsze był bardzo aktywny na rynku transferowym, teraz też musi. Jestem przekonany, że 4 transfery do pierwszej drużyny są poniżej wymaganego minimum. W ostateczności trafi do nas jakiś Astori, ale trafi i nabije licznik zmian. Galliani będzie mógł znów bredzić, że Milan jest konkurencyjny.
Do tej pory graliście 3 środkowych pomocników i nie zanosi się by zaszła jakaś zmiana (Leonardo mówił, że Milan będzie grał 4:3:1:2) Zresztą Pirlo ostatnio jest słaby więc dla mnie jednak ktoś kto by odświerzył 2 linię Milanu by się przydał (ale to sprawa trzeciorzędna biorąc pod uwagę inne formację)
Gattuso, Ambrosini, Flamini. Pirlo. Seedorf. Hernanes (?). Cardacio, Osuji.
Starczy.
W środku też brakuje pewniaka, gdzie tylko Nescie należy się to miano, ale czy on będzie zdrowy czy znów będzie się bity rok kurował tego nikt nie wie
Thiago Silva - on będzie podstawowym piłkarzem w Milanie w przyszłym sezonie. Przynajmniej dopóki nie pobije kontuzjowanego Kaladze w ilości błędów.
Nestę w razie nawrotu kontuzji albo usuną z zespołu, albo on sam zakończy karierę. A wtedy już na 100% przyjdzie do nas Mexes czy tam inny Vidic - Berlusconi nie będzie się cackał.

I jeszcze jedno. Niezależnie od tego, od jak wielkich idiotów mnie wyzwie pewnie grupka amatorów piłki, uważam, że obecność Viudeza/di Gennaro w przyszłym roku jest obowiązkowa w kadrze. Szerokiej kadrze. Chyba że Milan ściągnie X ofensywnych pomocników - wtedy jakoś ich odejście przeboleję. Jeśli Leonardo naprawdę chce wprowadzać taktykę, jaką nakreślił poniżej gilardino, to ich obecność w kadrze jest naprawdę bardzo potrzebna.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2009, 20:54 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 11 cze 2009, 20:51

Do tej pory graliście 3 środkowych pomocników i nie zanosi się by zaszła jakaś zmiana (Leonardo mówił, że Milan będzie grał 4:3:1:2)
Tak tylko on chyba widzi to dużo ofensywniej aby przechodziło w ustawienie 4-2-2-2.I wtedy Seedorf wydaje sie że grałby u boku R80.a Za nimi np Ambro Gattuso.Z tego też powodu właśnie Milan chce kupić jeszcze ofensywnego zawodnika lub cofniętego napastnika i w razie czego zmieniać te ustawienie z 4-3-1-2 w 4-3-3.Wszystko tak naprawde zależy od kadry.Podstawą jest dwójka napastników z prawdziwego zdarzenia w postaci Pato i Boriello dzeko czy nawet Pippo.Cała reszta bedzie zależeć od tego jaka kadra bedzie dostępna w danym momencie.Dzisiał łysy zresztą powiedział że bez paszportu to tylko może przyjść Dzeko i tymi słowami wyklucyzł transfer Hernanesa czy innych wynalazków.
Co do środkowych obrońców to mam troche odmienne zdanie.Silva czy Kaladze średniakami nie są Kakha przy Neście w środku obrony grał świetnie.A Silva czy Bonera to też bardzo ciekawi obrońcy.Tylko że dodatkowo jescze na prawą wraca Oddo więc Abate i Zambro i tu już nie ma możliwości sprowadzenia kogokolwiek.Jedyna możliwość to sprowadzenie kogoś na lewą strone gdzie jest Antonini i Jankulovski.Mam jednak nadzieje że Czech wróci do formy i nie będą potrzebne wzmocnienia na tą pozycje

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 11 cze 2009, 20:58

gilardino11 pisze:Co do obrońców mamy od początku sezonu 4 dobrych obrońców.Mowa tu a Kaladze( który cały ostatni sezon ma przegrany bo jak grał to z ogromnym bólem albo kontuzjowany) Nesta(powrtót króla :wink: ) Silva i Bonera który ostatnio mówił że bedzie grał na środku obrony.Na bokach jest jankul,Zambro i Antonini do tego dojdzie Abate więc tak źle to wyglądać nie bedzie kiedy beda wszyscy zdrowi :!: Bo w tamtym sezonie na 10 obrońców 8 miało dłuższe kon tuzje.Do tego w obwodzie jest Favalli.Czyli na papierze nie wygląda źle po uzupełnieniu przez Abate jeżeli pozyskamy Mexesa czy innego obrońce to rozumiem że z miejsca Favalli odchodzi bo mamy nadmiar środkowych obrońców.
Jeśli zostanie Kala i działacze będą pewni, że Nesta da radę zagrać cały sezon, to imho nie przyjdzie żaden środkowy obrońca i priorytetem będzie pozyskanie kogoś na lewą stronę. Możliwy jest transfer Brazylijczyka Juana (dobry, doświadczony, tani i ma paszport europejski), w stylu Gallianiego byłby tez transfer Grosso. Innych opcji za bardzo nie widzę. Sytuacja zmieni się gdy prawdziwe okażą się plotki o odejściu Kaladze bądź zdrowie nie będzie pozwalać Neście na kontynuowanie kariery. Wtedy obok lewego obrońcy pewnie kupiony zostanie także ktoś na środek. Kandydatów jest wielu i tak na prawdę chyba nie ma jakiegoś zdecydowanego faworyta. Mexes takim na pewno nie jest. Nie można zapominać o naszych 2 wychowankach, którzy powinni w nadchodzącym sezonie grać zdecydowanie więcej niż dotąd.
(L)oczkerson pisze:Do tej pory graliście 3 środkowych pomocników i nie zanosi się by zaszła jakaś zmiana (Leonardo mówił, że Milan będzie grał 4:3:1:2) Zresztą Pirlo ostatnio jest słaby więc dla mnie jednak ktoś kto by odświerzył 2 linię Milanu by się przydał (ale to sprawa trzeciorzędna biorąc pod uwagę inne formację)
Tak, tylko, że tam może grać Seedorf. Nie można zapomnieć, że w listopadzie dołączy do nas Beckham. Myślę, że działacze mają inne priorytety. Może Cardacio będzie dostawał więcej szans.
gilardino11 pisze:Uważam że przydałby sie również jakiś ofensywny pomocnik
Tutaj kandydatem jest na pewno Hernanes, ale trochę blokuje nas limit transferów graczy bez paszportu UE. Myślę, że mądrzejsi będziemy gdy będzie już decyzja co do zwiększenia limitu z 2 do 3 transferów na sezon. Bo na razie priorytetem jest Dzeko(a jego transfer na chwilę obecna sprawi, że nie będziemy mogli już kupić gracza bez paszportu UE)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2009, 21:03

Nie można zapominać o naszych 2 wychowankach, którzy powinni w nadchodzącym sezonie grać zdecydowanie więcej niż dotąd.
Nawet pozbywając się Favalliego nie widzę możliwości, by Albertazzi czy Darmian grali więcej, niż w sezonie poprzednim sam Darmian. Niestety.
Ale może Leonardo, jako scout i osoba lubująca się w młodych piłkarzach, będzie miał odwagę postawić się Berlusconiemu i wybrać młodych na kilka meczów o mniejszą stawkę. Nie wydaje mi się jednak, by miało to miejsce w Milanie w trakcie takiej przebudowy.
Nie można zapomnieć, że w listopadzie dołączy do nas Beckham.
Można, bo to nic pewnego. Wcale nie musi dołączyć, nic nie podpisał.
Myślę, że mądrzejsi będziemy gdy będzie już decyzja co do zwiększenia limitu z 2 do 3 transferów na sezon.
Jeśli będzie taka decyzja. Co wcale nie jest pewne. :cry:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 cze 2009, 21:08

wilmore pisze:
Astoriego w ogóle nie znam, wasz wychowanek czy co?
Współwłaścicielstwo z Cagliari. Nie bój się, fani Milanu też go nie znają. To prawdziwie wielki obrońca - ławka Cagliari
już się bałem, żę na Calcio się nie znam :P
wilmore pisze:Ilu potrafisz wymienić brazylijskich defensywnych pomocników? To masz odpowiedź, dlaczego rosną.
No to akurat jest dość oczywiste :wink:
wilmore pisze:Pięciu. Jeszcze Favalli, z którym pewnie przedłużą kontrakt. Kaladze, Nesta, Bonera, Silva i Favalli pod względem jakościowym, możliwości, różnorodności stylów są najlepszym składem na świecie.
Grubo :lol:
wilmore pisze:Gattuso, Ambrosini, Flamini. Pirlo. Seedorf. Hernanes (?). Cardacio, Osuji.
Starczy.
Seedorf się do niczego nie nadaje. A Cardiacio i Osuji to gracze rezerw czy juniorów. Owszem ten drugi podobno zdolny, ale dla kontrastu w JUVE nikt z Iago, Dauda, G. Giovinco, Ekdala czy Rossiego, którzy demolują w primaverze (my mamy naprawdę silną primaverę :wink: ) ważnych ogniw pierwszego zespołu nie robi. Zresztą już ja wiedzę jak oni rywalizuję o 11 ze starymi wyjadaczami :D
No ale jak Hernanes przyjdzie i będzie dobry to owszem starczy.
gilardino11 pisze:Co do środkowych obrońców to mam troche odmienne zdanie.Silva czy Kaladze średniakami nie są
Kaladze jest średniakiem, bo nigdy nie był liderem obrony (znaczy się jak Nesta czy Maldini grali dobrze to on też jak nie to była klapa) no i nierzadko zdarzają mu się proste błędy czy głupie faule. Silvy na oczy nie widziałem, wiec może... ale to ocenie jak facet zacznie grać na włoskich boiskach a nie w sparingach z arabami i lidze brazylijskiej
gilardino11 pisze:Silva czy Bonera to też bardzo ciekawi obrońcy
Bonera ma 29 lat.... czekacie aż wystrzeli jak Legro?

A Oddo to zawracanie glowy, nawet na bundesligę okazał się za słaby

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2009, 21:15

Grubo :lol:
Wątpisz w umiejętności Nesty i Kaladze, gdy są zdrowi?
Thiago Silva jest uważany za wybitnego obrońcę w Brazylii. Nie bez powodu go polecał gorąco Leonardo. Bonera na środku obrony jest chimeryczny - albo świetny, albo beznadziejny.
Seedorf się do niczego nie nadaje.
Akurat w linii z Gattuso czy Pirlo gra bardzo dobrze.
A Cardiacio i Osuji to gracze rezerw czy juniorów.
Osuji primavera, treningi z pierwszym zespołem, Cardacio pierwszy skład. Tak, juniorzy. Poza tym kiedy ma Cardacio zacząć grać ostatki w lidze, jak nie teraz? Jako 3 w kolejce na jedną pozycję (czy czwarty na dwie) jak znalazł.
Kaladze jest średniakiem, bo nigdy nie był liderem obrony
Gdzie Kaladze mógł być liderem obrony, skoro grał w Milanie Nesty, Stama i Maldiniego?

Jak dla mnie Bonera jest bardzo cennym piłkarzem. Nikt z niego pierwszoplanowej postaci nie robi. Jako rezerwowy doskonały.
A w Oddo w lidze włoskiej wierzę. O ile będzie zmiennikiem Zambrotty.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 cze 2009, 21:25

Wątpisz w umiejętności Nesty i Kaladze, gdy są zdrowi?
Nesty nie, Kaladze tak.

Co do Silvy to narazie go nie oceniam, ale gorąco wam kibicuje w tej kwestii bo wasza obrona potrzebuje dobrych zawodników. Doniesień z Brazylii natomiast nigdy nie biorę na poważnie.
Akurat w linii z Gattuso czy Pirlo gra bardzo dobrze.
Owszem w odróżnieniu od ofensywnej pomocy tam wygląda lepiej, ale mimo wszystko nie widze sensu utrzymywania go w klubie jako waznego zawodnika w kolejnych sezonach.
A tycch młodych bym wypożyczył, jak się to robi z głową to przykład takiego Marchisio czy Giovinco pokazuje że daje to wielkie korzyści
Gdzie Kaladze mógł być liderem obrony, skoro grał w Milanie Nesty, Stama i Maldiniego?
Przypomnij sobie ostatnich 20 lat w obronie Milanu. W zasadzie zawsze bylo 4 wybitnych defensorów i jakoś nikomu nie przeszkadzało w osiągnieciu wielkości to że obok gra Baresi, Costacurta czy Maldini...
Oddo
Dla mnie to 33-letni obrońca z 2 beznadziejnymi sezonami na koncie

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2009, 21:51

Doniesień z Brazylii natomiast nigdy nie biorę na poważnie.
Ja zazwyczaj też nie. Ale dziwnie ufam Leonardo w tej sprawie, jego pomysły na transfery, na których mu naprawdę zależało, jakoś się dziwnie sprawdzały.
Owszem w odróżnieniu od ofensywnej pomocy tam wygląda lepiej, ale mimo wszystko nie widze sensu utrzymywania go w klubie jako waznego zawodnika w kolejnych sezonach.
Nie mówię o nim jako o ważnym zawodniku. Znasz pewnie moje podejście do niego. Jednak w razie transferu ofensywnego pomocnika z prawdziwego zdarzenia jestem przekonany, że Seedorf-rezerwowy w Milanie się przyda.
Mam nadzieję, że teraz skończyła się jego taryfa ulgowa za Carlo i nie będzie miał miejsca na boisku za nazwisko.
A tycch młodych bym wypożyczył, jak się to robi z głową to przykład takiego Marchisio czy Giovinco pokazuje że daje to wielkie korzyści
THIS IS MILAN!
Czyli my nie wypożyczamy, tylko oddajemy na współwłaścicielstwo, a później płacimy kilka milionów ponad wartość piłkarza.
W zasadzie zawsze bylo 4 wybitnych defensorów i jakoś nikomu nie przeszkadzało w osiągnieciu wielkości to że obok gra Baresi, Costacurta czy Maldini...
Moim zdaniem jesteś do niego uprzedzony. Oglądam Kaladze od kilku ładnych lat i poza jego wybrykami w sezonie ostatnim, gdzie był kontuzjowany i czasem wystawiany na siłę, jestem przekonany, że będzie grał dobrze od nowego sezonu, jeśli będzie zdrowy. Wysoko go cenię, w przeciwieństwie do Ciebie najwyraźniej. :)
Dla mnie to 33-letni obrońca z 2 beznadziejnymi sezonami na koncie
Czyli jako rezerwowy dla Zambrotty jak znalazł.
Milan teraz nie ma nazbyt komfortowej sytuacji. Jesteśmy pod murem i potrzebujemy na wczoraj ściągnąć kilku piłkarzy. W tej sytuacji nawet odroczenie roczne wyroku - zakupu piłkarza - na prawą obronę jest bardzo cenne. Na razie w Milanie trzeba się skupić na ofensywnym pomocniku, napastniku, lewym i środkowym obrońcy, a może nawet bramkarzu - dla Didy i Kalaca to ostatni sezon w Milanie. (Storari na ławkę!) Na prawej obronie Oddo z Zambrottą są niezłą opcją.
O ile zarząd nie wpadnie na "genialną" myśl, że nie potrzebujemy na bokach wzmocnień i w razie kiepskiej dyspozycji Czecha na prawej gra Oddo, na lewej Zambrotta... Ich stać na taki "błysk".
O liczbę transferów jednak jestem dziwnie spokojny.

Mam cholerną nadzieję, że te plotki o odejściu Gattuso za Ancelottim nie są prawdziwe i Rino uda się przekonać do pozostania w Milanie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 11 cze 2009, 22:02

Wilmore pisze: Moim zdaniem jesteś do niego uprzedzony. Oglądam Kaladze od kilku ładnych lat i poza jego wybrykami w sezonie ostatnim, gdzie był kontuzjowany i czasem wystawiany na siłę, jestem przekonany, że będzie grał dobrze od nowego sezonu, jeśli będzie zdrowy. Wysoko go cenię, w przeciwieństwie do Ciebie najwyraźniej. :)
Po sezonie 2005-2006 Kaladze był w TOP 11 sezonu w lidze włoskiej jak drugi stoper za Canną. Gruzin daje radę, tylko potrzebuje koło siebie pewnego partnera (coś jak u nas Legro)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2009, 22:08

Gruzin daje radę, tylko potrzebuje koło siebie pewnego partnera (coś jak u nas Legro)
To taka ładna wymówka. Postaw zdrowego Nestę koło Senderosa z początków rundy wiosennej, to Ci wyjdzie, że to jakiś przeciętny grajek, bo blok defensywny popełnia sporo błędów.
Masa obrońców tak ma. Jeśli Twój kolega z bloku daje ciała, to rzutuje też na Twoją ocenę pomeczową, czy to się podoba, czy nie. Nesta grając obok popełniającego masę błędów Kaladze też nie gra idealnie, bo musi myśleć nie tylko za siebie, ale i za kolegę.
Stąd moja opinia, że Kaladze w Milanie może dać jeszcze fanom wiele radości. O ile dostanie szansę na powrót do wielkiej piłki, a przecież jeśli ma wrócić do treningów we wrześniu, to się zrobi styczeń, jak będzie w formie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”