Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 991

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 13 cze 2009, 14:10

liam pisze: Killerbean napisał(a):A to że casillas musiał jeszcze tyle razy interweniować to pokazuje , że nie tylko wasz goallie nie miał najlepszego sezonu . Ale także to że macie pizd.... za obrońców.

hmm a co ma ilość oddanych strzałów przez rywali do formy bramkarza? Myślałem, że piłkarze w polu są od powstrzymywania ataków rywali (w tym nie dopuszczania do strzałów)?
Ilość oddawanych strzałów może przekładać się na dużo straconych goli jeśli bramkarz nie jest w najwyższej formie , co w tym przypadku miało miejsce .

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 13 cze 2009, 14:16

Za to ile bramek traci dana drużyna jest odpowiedzialna cała obrona a nie tylko bramkarz i to ją się z tego rozlicza. Ilość straconych przez drużynę goli nie jest wyznacznikiem tego w jakiej formie jest bramkarz, ale cała formacja defensywna. Tak jak napisał RealFan, ilość strzałów na bramke i ilość obronionych jest jak najbardziej przydatną statystyką do oceny umiejętności bramkarzy.

Jak można porównywać jakiegoś VV do Ikera? Przecież to jest zupełnie inny poziom. Gdzie był Valdes jak Iker pokazywał swoje umiejętności na Euro :?:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 13 cze 2009, 14:17

Killerbrean - dawno nie widzialem u nikogo wypowiedzi na tak żenującym poziomie, gratuluje, trzymaj tak dalej.

Villa podobno niedlugo... czy tylko ja jestem z tego powodu tak bardzo niezadowolony? Dlaczego jestem przekonany, ze oznacza to ławke dla Higuaina? Nie widze za bardzo możliwości, żeby przy Robbenie/Kace/CR miala grac przed nimi dwojka napastników, bo to oznaczałoby środek pola złożony z JEDNEGO gracza mającego jakiekolwiek pojęcie o defensywie... Inna sprawa, ze Villa ma już prawie 28 lat, swoją gre w duzej mierze opiera na szybkości/zwrotności, bardziej niż samym instynkcie - wiec wiek raczej nie będzie mu służył. Jeśli faktycznie przez niego Igła siądzie na ławie w przyszłym sezonie, to brak słów.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2435
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 cze 2009, 14:22

higuain nie siadzie po transferze villi.

villa-higuain-cristiano-kaka to bylaby czworka ofensywna. a robben albo odejdzie albo bedzie pierwszym zmiennikiem. dziury na skrzydle nie bedzie bo higuain jest niezwykle ruchliwy, a villa tez nieraz zejdzie do lewej strony. nie wiemy jeszcze kto zagra na lewej obronie.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 13 cze 2009, 14:24

cru pisze:Villa podobno niedlugo... czy tylko ja jestem z tego powodu tak bardzo niezadowolony? Dlaczego jestem przekonany, ze oznacza to ławke dla Higuaina? Nie widze za bardzo możliwości, żeby przy Robbenie/Kace/CR miala grac przed nimi dwojka napastników, bo to oznaczałoby środek pola złożony z JEDNEGO gracza mającego jakiekolwiek pojęcie o defensywie...
Jak do tej pory, nadal uważam, że Real dużo nie osiągnie w następnym sezonie. Dlaczego? Otóż nie z taką obroną. Siłę ognia będziecie mieli rewelacyjną, ale defensywa to podstawa. Tylko Ramos i Pepe nadają się do pierwszej jedenastki, tak więc macie do obsadzenia jeszcze 2 pozycje. Nie wiem co siedzi w głowie Pereza, ale te 2 pozycje to rzeczywiście sprawa ważniejsza aniżeli Villa. Jeżeli będzie dobra drużyna, dobrze zgrana, a Pellegrini pokaże na co go stać, Real wróci na fotel, przynajmniej w Hiszpanii.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 13 cze 2009, 14:32

z tego co czytałem Real zamierza kupić jeszcze dwóch obrońców i śr pomocnika tak więc obrona, przynajmniej teoretycznie będzie trzymała jakiś tam poziom. W to że nagle Real będzie miał najlepsza obronę świata wątpię, ale mam nadzieję, że będą grali wystarczająco dobrze. Mnie bardziej zastanawia czy drużyna będzie zgrana. Dwa miesiące to niezbyt dużo aby zbudować wielki zespół. Pamiętam co działo się za Capello i jaka wtedy była na niego nagonka. Zespół Włocha zaczął grać dobrze tak jakoś od początku marca. Wtedy jednak było już za późno, ponieważ została podpisana umowa z nowym trenerem i Capello po zakończeniu sezonu został zwolniony. Mam nadzieję, że w tym sezonie nawet jeśli gra Realu będzie dyskusyjna, zarząd będzie wspierał trenera (no chyba, że wyniki będą naprawdę słabe).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 cze 2009, 14:51

darujcie już sobie, nie potraficie rozmawiać bez wycieczek osobistych ?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 13 cze 2009, 15:02

Hanni pisze:Za to ile bramek traci dana drużyna jest odpowiedzialna cała obrona a nie tylko bramkarz i to ją się z tego rozlicza. Ilość straconych przez drużynę goli nie jest wyznacznikiem tego w jakiej formie jest bramkarz, ale cała formacja defensywna. Tak jak napisał RealFan, ilość strzałów na bramke i ilość obronionych jest jak najbardziej przydatną statystyką do oceny umiejętności bramkarzy.

Jak można porównywać jakiegoś VV do Ikera? Przecież to jest zupełnie inny poziom. Gdzie był Valdes jak Iker pokazywał swoje umiejętności na Euro :?:

tam gdzie np byl fabien b. na mundialu w niemczech

zaiste swietny argument - reprezentacja

jak mozna porownywac kogos takiego ja vv do ikera? no w sumie nie mozna bo w tym sezonie vv gral wysmienicnie a iker slabiutko. wiec z tym sie zgodze

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 cze 2009, 15:18

rkoeman pisze:jak mozna porownywac kogos takiego ja vv do ikera? no w sumie nie mozna bo w tym sezonie vv gral wysmienicnie a iker slabiutko. wiec z tym sie zgodze
iker gral dosc slabo jak na siebie (pod koniec sezonu), a valdes dobrze jak na siebie. ot co.

dlaczego reprezentacja nie moze byc argumentem, a smiesznie zaklamujaca rzeczywistosc srednia bramek juz tak? trenerzy w hiszpanii sie nie znaja i dlatego valdes nie dostaje powolan nawet jako trzeci bramkarz?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 cze 2009, 15:31

nie dostaje jako trzeci bo .... i tu kazdy znajdzie sobie powod. Ale sumarycznie wiecej jest za niz przeciw wiec sie dziwie ze nie jest powolywany na 3.

Z drugiej strony tez sie zdziwie jak Pikus nie bedzie gral w pierwszym skladzie kadry.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 cze 2009, 15:35

powod moze byc tylko jeden. ten sam, dla ktorego w kadrze nie ma raula czy gutiego. chyba, ze ktos wierzy w roznego rodzaju smieszne teorie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 cze 2009, 15:45

peepe pisze:Mentor co oznacza wiarygodne? Klub dziala na zasadach rynkowych, jest spolka akcyjna, socios wiedza jak wyglada szczegolowa sytuacja firmy.
Dobra dobra. Dla mnie nie ma tematu do następnego sprawozdania finansowego, które uwzględni sezon bez jakiegokolwiek sukcesu (ten ubiegły) + galaktyczne pieniądze wydane na transfery. Jeżeli dowiemy się, że sytuacja finansowa ani trochę się nie pogorszyła to możemy śmiało przyjąć, że nawet wydanie 1 mld euro bez wyników nie wpływa na Wasz budżet i generalnie prawa rynku Was nie dotyczą.
brylancik pisze:Dlaczego kibice Barcelony tak strasznie się przejmują tym czy nam się zwróci kasa czy się nie zwróci?
Ja się tym nie przejmuje tylko na ten temat dyskutuje bo temu służy forum. Jeden usłyszy '100 mln za Cristiano zwróci się w dwa lata bo tak' i uwierzy a inny zechce zrozumieć jakim cudem miałoby się tak stać. Możesz to nazwać pragnieniem wiedzy. Przecież takie kwestie dotyczą nie tylko Realu tak więc jet to przydatna wiedza. Inna sprawa, że Perez chyba jest jedynym kumatym prezydentem na świecie. Reszta nie ma pojęcia, że to takie proste i kombinuje z różnymi skutkami.
Pelart pisze:Albo dlatego, że Laporta zaczyna się obawiać Pereza, dotychczas był królem La Liga i przy takim Calderonie mógł się nim czuć, teraz szalony Perez jest na ustach wszystkich
No rzeczywiście Laporta ma powody, aby obawiać się Pereza :lol: Joan za rok kończy przygodę z prezydenturą a swój okres naznaczył odbudową klubu z niemalże zgliszczy. Odbudował zespół sportowo i ekonomicznie. Zastał burdel a odda pałac. To jednak na nic bo wrócił Biały Rekin z nieskończonymi zasobami pieniężnymi i lada moment strąci Laportę z piedestału.
Pelart pisze:teraz Real będzie musiał przepłacać.
Poczujecie się jak ryba w wodzie.
Etus2 pisze:agent zawodnika powiedział że Ribery kosztuje 50mln
Źródło z cytatem poproszę.

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 13 cze 2009, 16:00

Transfery Kaki i Ronaldo nie zwrócą się ani w rok ani w dwa. Gdzieś czytałem, że ci piłkarze mogą generować ok.120 mln przychodu czy dochodu (nie zysku) rocznie Realowi, a mają się spłacić w całości tzn. z pensjami zawodników w ciągu 6 lat. Taka prognoza może się sprawdzić. Chyba.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 13 cze 2009, 16:17

Nie ma to jak Katalońscy mistrzowie ciętej riposty. Co do ceny za Riberyego to jego agent powiedział, że 50 mln to odpowiednia cena, Bayern zapewne liczy na więcej.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 13 cze 2009, 16:25

Strusiek pisze:Gdzieś czytałem, że ci piłkarze mogą generować ok.120 mln przychodu czy dochodu (nie zysku) rocznie Realowi, a mają się spłacić w całości tzn. z pensjami zawodników w ciągu 6 lat. Taka prognoza może się sprawdzić. Chyba.
No to jest dość istotne czy przychodu czy dochodu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”