Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 325

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
OstatniSkaut
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: OstatniSkaut » 11 cze 2009, 23:09

a moze z tej kasy troche pojdzie na kupno Teveza ?:)

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 12 cze 2009, 11:18

Z jednej strony fantastyczny piłkarz , z drugiej człowiek , którego ciężko lubić jezeli chodzi o zachowanie wobec klubu. To bylo do przewidzenia. Jak juz ktos wczesniej wspomnial tracimy sportowo , tracimy rowniez marketingowo. Traci tez liga

Zastanawia mnie co sklania Cristiano do przeprowadzki. Jezeli chodzi o aspekt sportowy to nie ma niczego takiego czego MU nie moglo by zapewnic temu pilkarzowi . Jedyne co mi przychodzi na mysl to finanse , bo w koncu 200 tys tygodniowo to nie 150 , no i pogoda...

Po perypetiach z zeszlego lata, po tym jak sie zachowuje na boisku stracil duzo w moich oczach. Byl chyba jedynym pilkarzem United, ktorego nie lubilem w trakcie okresu jego gry w klubie. Mimo to jednak nie jestem zadowolony z tego ze tracimy tak fantastycznego zawodnika. Ten sezon w jego wykonaniu nie byl tak dobry jak poprzedni, ale ile potrafi dac druzynie kazdy wie. Malo jest na swiecie pilkarzy, ktorzy maja drybling na takim poziomie, potrafia swietnie strzelic z wolnego, sa etatowymi wykonawcami rzutow karnych, genialnie graja w powietrzu , potrafia uderzyc z dystansu nie do obrony no i w pojedynke moga rozstrzygnac wynik meczu. Jak dla mnie jest pilkarskim geniuszem i bez dwoch zdan moge go ustawic obok takich jak Zidane czy Ronaldinho za czasow gry w Barcie.

Szczerze powiedziawszy myslalem ze zdecydowanie wiecej wyciagniemy od Pereza. 80 mln jak na pilkarza z takim cv , z takimi umiejetnosciami , w takim wieku i pilkarza ktory tak rzadko przebywa w gabinetach lekarskich to bardzo dobra cena. Dziwi mnie to a zarazem martwi ze nie potrafimy negocjowac z Realem. Az chce sie przypomniec Ruuda ktory imo odszedl za grosze, Becksa ktorego sprzedalismy za polowe tego co w przeszlosci nam za niego proponowano i Heinze. Jestem pewien ze moglismy siegnac pulap 100 mln funtow tylko jak zwykle nie wykorzystalismy tego ze Real byl mocno napalony

Mowia ze nikt nie jest nie do zastapienia. Ciekawe tylko kim mozna zastapic takiego zawodnika. Na mysl przychodzi mi tylko jedno nazwisko - Ribery , ale bedzie bardzo ciezko o niego powalczyc. Zacznijmy od tego czy Fergie go widzi jako zastepce CR7. Bo jesli tak to wierze ze przy odrobinie szczescia no i checi jest to mozliwe. Kto dalej ? Dalej duza przepaść. Young ? Dobry pilkarz ale znajac zycie i ceny grajkow na wyspach to bedzie trudno. Silva ? Pamietam go z wystepow na MS , gral swietnie , ale tylko z tych wystepow . Jak gral w tym sezonie w lidze nie mam pojecia. Nani z powodzeniem moze go zastapic, ale musialby grac na miare swojego potencjalu, a nie tak jak w zeszlym sezonie. Moze Wellbeck ....Wiem tylko ze tak jak po Becksie Ronaldo , tak i po Ronaldo ktos na miare umiejetnosci musi przejac 7.

Teraz kiedy tracimy Ronaldo ktory dawal nam duzo opcji jezeli chodzi o napad i skrzydla i przez zdecydowana czesc sezonu mozna bylo na niego liczyc przychylam sie do zdania Reda i Morrowa - 2 skrzydlowych + napastnik . Mam tylko na dzieje ze boss wiedzac ze traci najlepszego zawodnika na swiecie i dobrego napastnika w postaci Teveza ma jakis plan B. Jak bedze , czas pokaze

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 12 cze 2009, 13:16

MU ma teraz ciezka sytuacje z prostego powodu - na rynku jest posucha jesli chodzi o graczy, ktorzy mogliby CR zastapic. Zakladajac, ze Ribery wybierze Real/Barce, pozostaje naprawde malo opcji, zarowno na napad, jak i skrzydła. Silva to jednak nie ta klasa, do tego dosc lamliwy, nie wiem tez czy nie balby sie isc do Anglii. Benzema bedzie kosztował majatek, a to pewnie i tak dopiero za rok, Aguero nie wiadomo czy odejdzie. Dużym błędem jest jak dla mnie pozbywanie sie Teveza, zobaczymy jak z tego wybrną. Mysle ze A. Young jest b. realny transferem w obecnej sytuacji, do tego jakis napastnik - jaki juz nie wiem, ciekawe czy MU udaloby sie skusic Ibrahimovica, czy tez tamten sie uparl na Hiszpanie.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 12 cze 2009, 13:32

Manchester będzie miał problem. I to nie tylko dlatego że straci Ronaldo jako pomocnika. Sir Alex stracił również możliwść manewrowania pozycjami (atak-pomoc), którymi nie raz zaskakiwał rywali. O ile Kaka jest do zastąpienia o tyle Ronaldo zdecydowanie nie. To nie jest dobry ruch United, to jest spore osłabienie przed sezonem, bez wzgledu na to kto przyjdzie na jego miejsce. Young? 2 klasy niżej...

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 12 cze 2009, 14:37

A w ramach uzupełnień środka pola, jakiś czas temu mówiło się o duecie z Liege- konkretnie Axel Witsel i Steven Defour?
Wie ktoś coś na ten temat?

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 14 cze 2009, 23:34

Pojawiła się ostatnio plota, że SAF wyłoży 40 mlnów na Torresa:P Jak dla mnie, to z transferu Crisa mógłby przeznaczyż część kasy na Torresa, część na Teveza i jeszcze by zostało na jakiegoś zawodnika. Niech już będzie ten Valencia, chociaż nie wydaje mi się, żeby to była klasa światowa:/
A może to już jest czas Tosica? Może Alex stwierdził, że ten chłopak lada moment się przełamie i podtrzyma tradycję, że najlepszy na świecie prawoskrzydłowy to zawsze ten z MU?

Osobiście chciałbym, żeby w tym oknie zjawił się w MU Alexis Sanchez, bo widziałem kilka spotkań Seria A z tym młodzianem i jest świetny.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2009, 23:36

Chyba nie bierzesz na poważnie plotki o Torresie ?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 cze 2009, 0:03

Jeżeli El Nino przeszedłby do MU to dostałby etykietkę większego zdrajcy niż Figo ;) BTW - a może ta oferta to Torres + Gerarrd? :lol:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 15 cze 2009, 1:26

Elfin pisze:Pojawiła się ostatnio plota, że SAF wyłoży 40 mlnów na Torresa:P Jak dla mnie, to z transferu Crisa mógłby przeznaczyż część kasy na Torresa, część na Teveza i jeszcze by zostało na jakiegoś zawodnika. Niech już będzie ten Valencia, chociaż nie wydaje mi się, żeby to była klasa światowa:/
Dobrze powiedziane - plota i to z typowego brukowca angielskiego , bodajze Sunday Telegraph czy cos w tym stylu. Co nie zmienia faktu ze pewno nie tylko ja, sposrod fanow MU, bylbym wielkimi zwolennikiem takiego transferu. Imo top 3 napastnikow na swiecie. Az smiac mi sie chce teraz z tego co przewidywalem jak nosil sie z zamiarem przejscia na Wyspy...

Pewnie jutro jakas nowa plota dolaczy. Najblizej jestesmy pozyskania Valencii. Nie ogladalem go , nie wiem jak gra , ale po wypowiedzi ludzi ktorzy widzieli go w akcji wnioskuje ze blizej mu poziomem do Parka anizeli Ronaldo . Szkoda bo takimi pilkarzami nie da sie zalatac po nim pustki

A może to już jest czas Tosica? Może Alex stwierdził, że ten chłopak lada moment się przełamie i podtrzyma tradycję, że najlepszy na świecie prawoskrzydłowy to zawsze ten z MU?
Dla mnie wielka niewiadoma , wszsytko zalezy od tego jak przepracuje sezon przygotowawczy i czy nabierze troszke masy miesniowej, bo jak narazie wyglada mizernie
MazurXIII pisze:Jeżeli El Nino przeszedłby do MU to dostałby etykietkę większego zdrajcy niż Figo
Szczerze nie sadze... on i tak zostawil serce w Madrycie

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 15 cze 2009, 2:33

O Torresie zawsze można pomarzyć:P

Ale napiszę raz jeszcze - ściągnąć Sancheza! Ma zadatki na supergwiazdę, ale w mizernej lidze włoskiej, a zwłaszcza w przeciętnym Udinese, nigdy nie rozwinie skrzydeł.

Czuję, że jeśli Nani nigdzie nie odejdzie, to w przyszłym sezonie może zacznie grać tak, jak się wszystkim marzy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 cze 2009, 9:32

Ale napiszę raz jeszcze - ściągnąć Sancheza! Ma zadatki na supergwiazdę, ale w mizernej lidze włoskiej, a zwłaszcza w przeciętnym Udinese, nigdy nie rozwinie skrzydeł.
A ty skąd wiesz że ma zadatki na supergwiazdę? :shock: Bo narazie to on nawet w Udine nie pokazał niczego szczególnego.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 cze 2009, 9:58

(L)oczkerson pisze:
A ty skąd wiesz że ma zadatki na supergwiazdę? :shock: Bo narazie to on nawet w Udine nie pokazał niczego szczególnego.
W FM'ie dobrze się rozwija to czemu normalnie by nie mógł :lol:
Ten news z Torresem to już chyba szczyt plotek zaraz może w pakiecie przejdzie do MU Gerrard a Mu oddadza im Rooneya wraz z Giggsem xD
Torres w życiu nie przejdzie do MU, jest na tyle długo na AR żeby pojąć atmosfere panująca między tymi dwoma klubami.
Manchester potrzebuję snajpera mógłby być nim Rooney bo raczej nie Berba i potrzebują załatać dziure po Tevezie i Ronaldo. Jak za Ronaldo kupią tego Valencie to można jedną pozycję odchaczyć ,ale zastanawiam się kogo MU może ściągnać do ataku ? Często pada nazwisko Huntelaar on by był jak najbardziej do wyciągnięcia bo w Realu robią dream team gwiazdek a on jeszcze takiego super statusu nie ma więc jak tam Villa jeszcze przychodzi a w składzie mają Raula ,RVN i Higuaina to nie wiem czy znajdzie się miejsce nawet na ławce. Z drugiej strony mówi się o Benzemie MU by musiało sypnąć sporą gotówką żeby go wyciągnąć i niewiem czy by chciał grać w PL bo teraz nastała moda "Chciałbym grać w Barcelonie". Według mnie Manchester ściągnie kogoś z tych dwóch grajków Klaasa lub Karima.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 15 cze 2009, 10:35

Tosić to lewoskrzydłowy. Jeśli mowa o prawym skrzydle, to może chodziło o Llajica?
Pewnie jutro jakas nowa plota dolaczy. Najblizej jestesmy pozyskania Valencii. Nie ogladalem go , nie wiem jak gra , ale po wypowiedzi ludzi ktorzy widzieli go w akcji wnioskuje ze blizej mu poziomem do Parka anizeli Ronaldo . Szkoda bo takimi pilkarzami nie da sie zalatac po nim pustki
Valencia to IMO zdecydowanie inny typ skrzydłowego niż Park. Szybki, lubiący dryblować.
Do wyjęcia jest choćby Downing.
Pewnie. Również Duff, czy Smith. I co z tego? Przeciętniaków na OT nie potrzebujemy. Lepiej już dać szanse młodym.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 cze 2009, 13:26

red85 pisze:
Do wyjęcia jest choćby Downing.
Pewnie. Również Duff, czy Smith. I co z tego? Przeciętniaków na OT nie potrzebujemy. Lepiej już dać szanse młodym.
Dokładnie. Po ostatnim sezonie, to już bym chyba Adama Johnsona wolał :wink: Nie mówię, że Downing nie zapowiadał się na świetnego skrzydłowego, ale zdecydowanie w pewnym momencie stanął w miejscu.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 15 cze 2009, 14:27

red85 pisze:Tosić to lewoskrzydłowy. Jeśli mowa o prawym skrzydle, to może chodziło o Llajica?
A Ljajic to nie przypadkiem ofensywny pomocnik ?

Btw. co mozesz powiedziec red85 o Tosiciu ? Widziales go w rezerwach ? Bo te 3 mecze co wchodzil z lawki to dla mnie za malo zebym mogl o nim cos powiedziec i szczerze mowiac nie wiem na co sie szykowac . Na redcafe czytalem ze w 2 polowie sezonu nawet rade dawal

Edit:
"They [Manchester United] have identified four or five possible replacements for Cristiano Ronaldo in the world, and Douglas is one of them," agent Cesar Bottega told Radio Gaucha.
Ciekawe... Widzial ktos w akcji Douglasa ? :)
Ostatnio zmieniony 15 cze 2009, 14:40 przez boskigonzo, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”