Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 426

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 cze 2009, 16:21

brylancik pisze:Po drugie Ramos zjada Maicona
Dopóki Maicon znajduje sie w takiej formie jak przez ostatnie trzy sezony to Sergio Ramos może być co najwyżej najlepszym prawym obronca dymajacym dziewczyny Cristiano Ronaldo. Sorry Winnetou, rozumiem miłosc klubowa, ale Sergio "wypuszcze sobie daleko piłke i moze do niej dobiegne" Ramos na razie od niego odstaje i to sporo.

Sneijder jest swietny, ale wydajac po 90 milionów za Ronaldo nastawiacie sie na takie stawianie sprawy ze stronny innych klubów. A cena zawodnika którego chcecie sie pozbyć (w tym wypadku Sneijder) maleje stad 20 milionów + 20 milionów (Sneijder) jest to i tak super fair oferta. Tyle że Maicon sie nigdzie nie wybiera a u nas wygra opcja Deco i Carvalho.

A odnosnie rm.pl malo mnie obchodzi czy tłumaczy newsy z nierzetelnych serwisów czy sam wymysla po prostu były to bzdury, ktore mozna jedynie wysmiac. Sami wystawiaja sobie opinie.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 cze 2009, 16:29

Carvalho to Carvalho marka sama w sobie. Co do tego nie ma żadnych wątpliwości, ale Deco ? no proszę was to nie jest plajmajker z którym możemy rywalizować z najlepszymi w Europie. Owszem może się zdarzyć, że Barca będzie nas gniotła a mimo to szczęście będzie po naszej stronie, ale szczęściu trzeba pomagać. Deco takim wspomagaczem mi się nie wydaje (obym się mylił jak z Quaresma :) ).
Co do Arnautovica może się przydać po odejściu Crespo i Adriano i daj Boże żeby przynajmniej w połowie był takim odkryciem jak Maicon czy Cambiasso kilka lat temu.

Ciągle natomiast marzy mi się ktoś z dwójki Ribery - Aguero. Oddam karnet za któregoś z nich :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 cze 2009, 21:41

Carvalho po pierwszych optymistycznych wypowiedziach o chciach zmiany otoczenia teraz lekko przystopowal i stwierdził, że za tydzień spotka sie szefami Chelsea i nie podjał jeszcze decyzji. Co tydzień inne stanowisko i własciwie nie wiadomo o co chodzi. A jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi... Mysle, że na Carvalho jest najlepsza opcja z dostepnych mimo wieku i warto go sprowadzić nawet za wieksza cene.

Z kolei otwiera sie kolejna opcja jesli chodzi o obsade playmakera. Ponoc Inter zainteresowany jest Edersonem z Lyonu. Nawet jego agent sie przejezyczył i powiedział, że Brazylijczyk juz jest piłkarzem Interu i potem sie poprawił :P Oczekiwanie Francuzów to 20 milionów euro co nie wydaje mi sie wygórowana ceną (moze dlatego ze ja nie ogladam francuskiej ligi i nie wiem co prezentuje), ale chyba lepszy od Deco i Stankovica? Pamietam, że był łaczony z nami jeszcze za czasów gry w Nicei. Mozna byłoby w wymianie dorzucic jakiegos Vieire, bo on i tak idzie na przemiał. Ewentualnie niezaleznie od postepów z Edersonem sprowadzic Deco. Chyba sie nie pogryza dziewczeta, a z Viera winno byc taniej i wiecej alternatyw dla trenera?

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 15 cze 2009, 22:06

Zobaczycie kawalek mlodego, ofensywnego pomocnika i juz tracice glowe Babelu ? :>
W czym on lepszy od Deco, bo jeszcze moge zrozumiec od Stankovica ktory na rozegraniu pierwszy sezon.

Co do wypowiedzi Carvalhio to co on ma powiedziec, ze od dziecka kibicuje Interowi, jeszcze jest zawodnikiem Chelsea i musi sie wstrzymac poki co z takimi deklaracjami. :P

Ja tam trzymam sie tego co mowia Moratti i Mourinho a nie fantazji jakiegos agenta.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 cze 2009, 22:14

Deco pewnie będzie tani. Do Chelsea zdaje się za 9 mln trafił, więc więcej nie powinien kosztować, zwłaszcza ze zawiódł. Ale ja myślę, że do was lepiej pasowałby Elano. Koleś jest niesamowity, nie wiem dlaczego Hughes go odstawił od składu, bo jak jest w formie to niszczy. No i pewnie nie byłoby problemu z aklimatyzacją w Interze.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 cze 2009, 22:22

No własnie, że ja go akurat nie widziałem, ale przelotem widziałem skład Lyonu i jak ktoś sie w nim pojawia to coś potrafi. A chłopak jest młodszy od Deco o 9 lat i Inter juz robił pod niego podchody wiec naturalnie ma jakies zalety. Tym bardziej, że Deco drogi byc nie powinien. Elano tez bym widział w składzie i jego widziałem w grze sporo i byłbym zadowlony z niego bardzo.

Osobiscie boje sie o Carvalho, bo w Chelsea mogł tyle zarabiać że w Interze jego żona nie bedzie miała na waciki.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 15 cze 2009, 22:52

Elano to inna bajka, koles lyknal futbolu na wysokim poziomie chocby w reprezentacji. Wydaje sie byc w naszej strefie zainteresowan, ale po dzisiejszych deklaracjach jestem przekonany, ze priorytetem jest Portugalczyk.

Trzeba brać Deco bo podobno Juninho szuka klubu we Włoszech, co 32 lata to nie 34 :whistle:
Na serio nie wiem co tak boicie się tego Deco, rok temu na EURO grał bardzo dobrze (imo obok Pepe i Moutinho najlepiej z Portugalczyków), przez rok aż tak popsuc się nie mógł, zreszta Anglia takiemu Veronowi rowniez nie lezala.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 cze 2009, 22:58

Nie no Veron chciał grac w piłke Deco postanowił uprawiac spacery boiskowe choć prawda taka że boski Scolari dawał go tez na skrzydło co z jego motoryka było kpiną.Kupcie Elano,w kadrze pokazuje potenciał,zreszta na wsypach miał kapitalny początek gdzie zachwycał ale ten sezon to istny dramat.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 cze 2009, 23:02

Ja dla stałych fragmentów gry Juninho byłbym skłonny nie patrzec mu w metryke. Sam wiesz jak wygladaly stałe fragmenty gry w tym roku ---> lypa.

O Deco sie nie boje, ale wiadomo że to nadal musimy szukac kogos kto ozywi nasza druga linie. Wybacz, ale jesli chodzi o Coutinho to chyba musi jeszcze sporo wody w Amazonce upłynąc aby z niego było cos wiecej niz talent. To moze byc równie dobrze drugi Kerlon czy inny genialny dzieciak. A odnosnie Edersona czy Elano to mysle, że nie jest to najgorszy pomysł, bo jak jeden nie wypali to moze drugi dac rade tzw. dmuchanie na zimne.

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 16 cze 2009, 13:37

Coutinho jest bardzo mlody i nie wiadomo jak sie zaaklimatyzuje w Italii, ale patrzac na to co pokazuje w Brazyli to ma zadatki na drugiego Messiego. Jednak to dopiero melodia przyszlosci, a my potrzebujemy rozwiazania na teraz. Deco nie bylby takim zlym rozwiazaniem-jest tani, doswiadczony i jeszcze z 2-3 sezony powinien pograc na poziomie. Dodatkowo moze podszkolic mlodego jak do nas juz przyjdzie :) Bardziej balbym sie o to jak zaprezentowalby sie Elano, a nie Deco.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 17 cze 2009, 11:51

Wszystkie znaki na niebie i ziemi pokazują, że Zlatan najwyraźniej nie odejdzie nigdzie w tym roku. Podobno Mancini, który miał być naszą kartą przetargową w transferze Benzemy w razie gdyby Szwed zdecydował się nas opuścić przechodzi wraz z Jimenezem do West Hamu na roczne wypożyczenie. Poza tym prasa coraz więcej pisze o transferze Edersona. Bardzo prawdopodobne jest, że jeśli Brazylijczyk do nas dołączy to w ramach rozliczenia oddamy Vieirę. Jeśli transfery Deco i Edersona dojdą do skutku to pozycja rozgrywającego będzie wystarczająco obsadzona.

PS: Prasa informuje także o zainteresowaniu młodym obrońcą PSG - Mamadou Sakho.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2009, 12:01

Martin Pellegrino pisze:PS: Prasa informuje także o zainteresowaniu młodym obrońcą PSG - Mamadou Sakho.
Jego agent powiedział, że Włochy go nie interesują. Mówi się o Bayernie i Arsenalu, bo te dwa kluby najbardziej się ponoć starają o pozyskanie go. Choć jego agent zaznaczył, że United jest lepsze :lol: no co zrobić.

Sam piłkarz powiedział, że ma ważny kontrakt i że nie chce na razie odchodzić.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 cze 2009, 12:07

fieldy pisze:
Martin Pellegrino pisze:PS: Prasa informuje także o zainteresowaniu młodym obrońcą PSG - Mamadou Sakho.
Jego agent powiedział, że Włochy go nie interesują. Mówi się o Bayernie i Arsenalu, bo te dwa kluby najbardziej się ponoć starają o pozyskanie go.
W tym okienku Bayern raczej żadnego środkowego obrońcy nie szuka (jedynie prawego), więc mówienie o naszym zainteresowaniu ma pewnie na celu ewentualne podbicie ceny, co najwyżej :wink: No chyba, że nasi włodarze zaczęli jakieś rozmowy patrząc z perspektywy przyszłego roku (kończące się kontrakty Lucio i van Buytena), ale nie sądzę :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2009, 12:18

Dla was on raczej nie będzie wzmocnieniem na teraz, ma 19 lat. Dla nas - co innego :lol:
Ale możliwe, że agent chce podnieść cenę. Z nimi nigdy nie wiadomo.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 cze 2009, 12:24

fieldy pisze:Dla was on raczej nie będzie wzmocnieniem na teraz, ma 19 lat. Dla nas - co innego :lol:
No fakt :) Poza tym, rzeczywiście mamy już jednego 19-latka, który nie może się przebić na srodku obrony, więc w sumie po co nam drugi? :wink: Także pewnie więcej jest prawdy w zainteresowaniu nim Interu niż Bayernu. No i oczywiście Arsenalu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”