Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 998

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 cze 2009, 17:20

Wg angielskiego The Guardian Real wystawil na sprzedaż nastepujacych pilkarzy: Gabriel Heinze, Javier Saviola, Mahamadou Diarra, Klaasa-Jana Huntelaar, Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder i Royston Drenthe
Real najbardziej imponuje mi rozmachem :D Ta grupa zawodników kosztowała gdzieś tak 150-160 mln a teraz tak poprostu stają się zbędni? :shock: :lol:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 cze 2009, 17:43

Nie bralbym tej listy doslownie. IMO nie chodzi o sprzedaz wszystkich, ktorzy na niej sie znalezli, tylko o to, ze gdyby za ktoregos z nich wplynela do klubu dobra oferta, to ten ja rozwazy i ewentualnie przyjmie. Zalezy to oczywiscie od transferow ktore przed nami (4-5 jak mowil Valdano). Rozumiem wiec, ze ktos z tej grupy odejdzie w momencie, gdy klub znajdzie nastepcow.
Co do The Guardian, to przyznam, ze nie wiem jak jest z wiarygodnoscia tej gazety. Wkleilem te liste zeby cos sie dzialo w temacie :wink:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 16 cze 2009, 17:45

Z wiarygodnoscia tej gazety jest tak jak z wiekszoscia angielskich brukowcow z The Sun na czele

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 cze 2009, 18:08

Clichy w moim przekonaniu nie jest znacznie lepszy od Argentyńczyka
W ofensywie, co chyba dla was najważniejsze to niebo a ziema.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 cze 2009, 18:46

jak juz mamy sie zastanawiac kto odejdzie to patrzmy na doniesienia mediow hiszpanskich, a nie angielskich szmatlawcow.

vianuch - wedlug as'a javi garcia zostanie w klubie.

odejsc mieliby huntelaar, ruud, drenthe, sneijder, vdv, robben, saviola, salgado, diarra i heinze. nie wiadomo co z garayem, o tym ma zadecydowac pellegrini.

czesc ma zostac sprzedana, a czesc wlaczona do innych transferow.

wszyscy holendrzy za jednym zamachem papa? zobaczymy ile z tego sie sprawdzi.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 16 cze 2009, 20:10

Taa, puszcza Sneijdera i VdV, a Kaka dostanie kontuzji i bedziemy w srodku pola straszyc Gutim, ech.

Ciagle sie zastanawiam kogo sobie upatrza na obrone. Nie rozumiem, dlaczego nie celuja w Carvalho - b. solidny gracz, do tego dosc latwy transfer do zrealizowania. Podobnie z lewa strona...

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 16 cze 2009, 20:14

boskigonzo pisze:Z wiarygodnoscia tej gazety jest tak jak z wiekszoscia angielskich brukowcow z The Sun na czele
Tyle, że The Guardian to nie brukowiec.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 16 cze 2009, 20:21

Fakt, że mało oglądam Serie A, a Juve już w ogóle. Ale Sissoko w pierwszych sezonach w barwach The Reds był naprawdę dużej klasy DM'em. Zwłaszcza w odbiorze prezentował się kapitalnie, ale też fizycznie nie odstawał. Dopiero końcówkę przed odejściem zanotował trochę gorszą.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 cze 2009, 21:18

Sissoko z LFC a Sissoko z JUVE to dwaj inni zawodnicy. W zasadzie każdy kibic Starej Damy po pierwszych meczach Momo przecierał oczy ze zdumienia. Malijczyk już w 1 sezonie stał się naszą opoką w defensywie, w tym najlepiej pokazują jego wpływ na naszą obronę statystyki:
w ostatnich 11 meczach bez Sissoko JUVE stracił 16 goli a we wcześnijeszych 27 kolejkach, gdzie Momo grał prawie zawsze 21
przypadek? :>

Co do porównań z Gago, to dla mnie po pierwsze co trzeba zauważyć to to że obaj grają zupełnie inaczej Gago lubi być ostatnim pomocnikiem, Momo jest najlepszy kiedy 2 DM trzyma pozycję a on podchodzi wysoko pod rywala, zbiega do boku za akcją rywala. rusza z kontrą... Po drugie porównania nie ma! Ten kto porównuje Gago do Sissoko widać że na oczy go nie widział w JUVE.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 cze 2009, 7:02

Ja troszkę odbiegnę od tematu o którym dyskutujecie. Ostatnio pytałem się jakie wzmocnienia w obronie planuje Perez, a dokładnie chciałem wiedzieć kto ma zastąpić Cannavaro. Zapomniałem że przecież do Realu miał przyjść Ezaquiel Garay, tyle że teraz czytam iż nie znajduje się on w planach Pereza i ten zamierza go sprzedać. Może ktoś ma więcej info na ten temat ? Może wiadomo (o ile Perez go nie chce) ile za niego będziecie oczekiwać. I jeszcze jedne pytanie jak prezentował się w tym sezonie w Racingu ?

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 17 cze 2009, 9:46

Garay na razie zostaje. Przepracuje z druzyna okres przygotowawczy i po nim o jego przydatnosci zdecyduje Pellegrini.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 cze 2009, 10:28

Dzisiaj coś czytałem że do Saragossy ma przejść, więc sam nie wiem, trochę by to było ze strony Realu głupie.

A dzisiaj można przeczytać o tym że Perez zaproponował za Diego Forlana 36 mln euro, dokładnie tyle wynika klauzula odstępnego za Urugwajczyka, jednak Atletico, a dokładnie Enrique Cerezo odrzucił tą ofertę ;P Dokładnie tak, Atletico odrzuciło tą ofertę. Perez który jest przyjacielem Cerezo nie chciał aby ich dobre stosunki się popsuły dlatego przyznał że Cerezo jeżeli nawet za 36 mln euro nie chce sprzedawać Diego Forlana to może tą ofertę odrzucić mimo iż jest to kwota równa z klauzulą odstępnego.

W sumie to dobrze zrobił Cerezo że się nie zgodził. Niby 36 mln euro za 30 latka to sporo kasy, ale Diego wciąż pod względem fizycznym prezentuje się znakomicie i jestem pewny że jeszcze trzy sezony pogra na bardzo wysokim poziomie.

P.S Proponuje wejść na rm.pl i przeczytać komentarze pod newsem o zainteresowaniu Diego. Można się nieźle pośmiać, bo tekstów typu :
Saviola jest dużo lepszy
Fuksem zdobył tyle bramek
27>32
... jest multum, tak więc pół godziny godziwej rozrywki zapewnione (tylko nie siedzieć dłużej bo może to nie wyjść na zdrowie, szczególnie jeżeli chodzi o psychikę :boruta: ).

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 cze 2009, 11:16

garay raczej zostanie. nie sadze by pellegrini chcial sie go pozbyc. za malo ma alternatyw z tylu i odejsc moze jeszcze heinze, a jak przyjdzie obronca to jeden, moze dwoch - to zalezy.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 17 cze 2009, 11:25

Asteniu pisze: A dzisiaj można przeczytać o tym że Perez zaproponował za Diego Forlana 36 mln euro, dokładnie tyle wynika klauzula odstępnego za Urugwajczyka, jednak Atletico, a dokładnie Enrique Cerezo odrzucił tą ofertę ;P Dokładnie tak, Atletico odrzuciło tą ofertę. Perez który jest przyjacielem Cerezo nie chciał aby ich dobre stosunki się popsuły dlatego przyznał że Cerezo jeżeli nawet za 36 mln euro nie chce sprzedawać Diego Forlana to może tą ofertę odrzucić mimo iż jest to kwota równa z klauzulą odstępnego.
Jak dla mnie oczywistym jest że ta plota że Real chce kupić Forlana to tylko sygnał od Realu w stronę Valencii że Villa nie jest dla nas niezastąpiony i żeby wrócili do negocjacji. Diego obecnie jest nam zupełnie zbędny bo mamy innych równie dobrych i znacznie młodszych zawodników. Wczoraj Valdano mówił coś żę Ronaldo będzie grał jako drugi napastnik tak że mamy jeszcze tylko jedno miejsce od obstawienia i kilku kandydatów do obstawienia (Higuain/Negredo/Raul/Huntelaar/RvN/Saviola). Najlepszym roziązaniem by było oddanie Negredo do Valencii i żeby obok Cristiano w ataku grał Villa/Higuain. Forlan jest zupełnie zbędny. Coś mi się wydaje że w najbliższym czasie możemy się spodziewać zaskakującego komunikaty na oficjalnej stronie Realu że Villa został naszym nowym zawodnikem :)

Co do Garaya to miał bardzo przeciętny sezon i rzeczywiście trzeba sie porządnie zastanowić czy taki zawodnik byłby dla nas wzmocnieniem. Trzeba liczyć że się przebudzi i zacznie w końcu grać na miarę oczekiwań bo puki co ma tylko zadatki na dobrego gracza ale w cale nim nie jest. Jeśli przepracuje dobrze okres przygotowawczy i nieźle się zaprezentuje w sparingach to z nami zostanie ale jeśli będzie prezentował się kiepsko to nikt za nim płakać nie będzie tym bardziej że kwota którą zapłaciliśmy Racingowi nie jest jakaś porażająca.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 cze 2009, 11:44

brylancik pisze: Jak dla mnie oczywistym jest że ta plota że Real chce kupić Forlana to tylko sygnał od Realu w stronę Valencii że Villa nie jest dla nas niezastąpiony i żeby wrócili do negocjacji. Diego obecnie jest nam zupełnie zbędny bo mamy innych równie dobrych i znacznie młodszych zawodników. Wczoraj Valdano mówił coś żę Ronaldo będzie grał jako drugi napastnik tak że mamy jeszcze tylko jedno miejsce od obstawienia i kilku kandydatów do obstawienia (Higuain/Negredo/Raul/Huntelaar/RvN/Saviola). Najlepszym roziązaniem by było oddanie Negredo do Valencii i żeby obok Cristiano w ataku grał Villa/Higuain. Forlan jest zupełnie zbędny. Coś mi się wydaje że w najbliższym czasie możemy się spodziewać zaskakującego komunikaty na oficjalnej stronie Realu że Villa został naszym nowym zawodnikem :)
Też tak myślałem (pewnie chciałem tak myśleć) jednak teraz sam nie wiem i zacząłem się zastanawiać. Wszak Villa jest jedynie 2 lata młodszy od Forlana, niby dużo, niby mało cholera wie. Można powiedzieć że Hiszpan będzie w stanie grać dwa sezon dłużej na dobrym poziomie, ale to nie jest pewne. Diego Forlan mimo swoich 30 lat prezentuje się znakomicie fizycznie i pewny jestem że jeszcze z trzy lata pogra na naprawdę wysokim poziomie. Co będzie jeżeli z Villa stanie się to samo co z Raulem (choć oczywiście nie musi). Zobaczymy jak będzie. Jedno jest pewne, czy prasa się myli czy mówi prawdę to i tak Forlan nie zasili Realu ;)

P.S Tą informację podały dwa niezależne źródła.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”