AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 653

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 cze 2009, 16:56

Duet Pato-Rossi by robił duże wrażenie!

....tyle że jedynie na skrzatach, hobbitach i krasnoludach

Manchester zwojowal lige angielska i lm nie majac jakis wielkoludow a ataku.wzrost jest moze wazny ale nie decydujacy.Rossi rosnie na wielka gwiazde, jest milanista(powtarzal juz to kilka razy).dotego moze grac cofniety do pozycji Kaki.oczywiscie dla mnie priorytetem powinien byc Dzeko, ale w wypadku nie powodzenia Rossi moze byc ciekawa alternatywa.

agent Gourcuffa powiedzial ze Leonardo obiecal mu miejsce w pierwszym skladzie ale Yoann nie chcial ryzykowac.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 cze 2009, 17:05

tyle że Tevez i Rooney to potężni goście. Może nie są wysocy, ale silni już są bardzo, Pato i Rossi to inna bajka...
Zresztą brak wysokiego napastnika to nie tylko brak centymetrów, to głównie brak klasycznego odgrywającego, który wykonuje ogromną pracę dla dobra zespołu, bez takiego gracza, zastawiającego się w polu karnym, dobrze grającego plecami do bramki czy poprostu dobrze ustawionego na szpicy gra się dużo ciężej. To poprostu odbiera niektóre elemnty rozegrania i w grze Milanu to widać naprawdę dobrze.

Rossi to super piłkarz, ale nie ma co ściągać gracza jeśli kompletnie nie pasuje do systemu taktycznego. Przykładem niech będzie Quaresma czy Ronaldinho...

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 cze 2009, 17:51

Plotki o Rossim są...interesujące...sam zawodnik deklaruje,że uwielbiał Milan (kolejny po Dzeko :roll: ),ma niezły sezon w Villarreal za sobą,gdzie był chyba największą gwiazdą,Milan prócz Pato nie cofniętego szybkiego napastnika (Ronni to dla mnie bardziej ofensywny pomocnik mogący grać na lewej stronie ataku niż napastnik),sam zawodnik jest lewonożny,co też ma niebagatelne znaczenie...mówi się o 20 mln E - ja na miejscu Łysego bym się nie zastanawiał...jedyny minus to to,że mimo obywatelstwa nie ma statusu wyszkolonego w kraju,co w kontekście zgłoszeń do pucharów (4 wyszkolonych w kraju + 4 wychowanków) może być istotne...(takie status uzyska Pato gdzieś koło sierpnia 2010,chyba nawet wychowanka w myśl przepisów UEFA - Brazylijczyk - ot paradoks...).

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 cze 2009, 21:24

Rossi to super piłkarz, ale nie ma co ściągać gracza jeśli kompletnie nie pasuje do systemu taktycznego. Przykładem niech będzie Quaresma czy Ronaldinho...
Fajnie. Tylko mamy zmienić system taktyczny, a do tego nowego już może pasować bardzo dobrze. :wink: Nie da się oceniać potencjalnych wzmocnień Milanu pod kątem przydatności do taktyki, bo tej nie zna chyba jeszcze nikt, nawet Leonardo. :wink:
A Rossim to się będą całe Włochy interesowały. Pytanie, kto skorzysta - bo wzmocnieniem będzie dla każdej ekipy Serie A.
Plotki o Rossim są...interesujące...sam zawodnik deklaruje,że uwielbiał Milan (kolejny po Dzeko)
Rossi akurat od kiedy pamiętam, nawet w czasach gry w ManU, deklarował uwielbienie dla Milanu. Nie wiem, jak jest z Bośniakiem, ale Włoch jest naprawdę fanem Rossonerich, ktoś inny tak często by tego nie powtarzał, szczególnie przy okazji transferu do Turynu.
jedyny minus to to,że mimo obywatelstwa nie ma statusu wyszkolonego w kraju,co w kontekście zgłoszeń do pucharów
Ambrosini, Gattuso, Zambrotta, Abbiati, Nesta, Bonera, Boriello, Favalli ( :wink: ), Oddo, Abate (?), Pirlo, Antonini.
Myślisz, że naprawdę nam jeden Rossi tworzy problem? Gorzej teraz z wychowankami, stąd zainteresowanie Abate i przedłużenie kontraktu z Antoninim - mamy problem ze spełnieniem wymogów.

Rossi - trzy, a nawet cztery razy tak. Ale - jak już kiedyś wspominałem - to może być zbyt proste dla Gallianiego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 cze 2009, 21:47

Paloschi zostanie w Parmie na nastepny sezon.mam pomysl na nowa ankiete."Ile Milan zaplaci za swojego wychowanka po najblizszym sezonie?". widze ze przyklad Borriello nie posluzyl im jako przestroga.

co do Rossiego uwazam ze moglby byc to udany transfer(jednak priorytet dla mnie to Dzeko).mlody wloch, wydaje sie ze za niedlugo bedzie pewniakiem w skladzie.dotego jak juz pisalem jestem za italianizacja naszej kadry.osobiscie nawet jakby byla kasa to kupic obu(wiem ze to tylko marzenia ale Rossi-Dzeko-Pato wyglada naprawde ladnie :)).dotego pilkarz ktory zaraz by nie sprawial problemow ze chce odejsc bo juz od dawna deklaruje ze jest milanista.

ciekawe jest ze odkad nowym trenerem Milanu jest Leonardo to nie sa juz z nami laczeni gracze ponad 30.zbieg okolicznosci czy moze Carlo jednak lubowal sie w takich graczach?mysle ze wyjasni sie sytuacja jak Chelsea zacznie kupowac

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 cze 2009, 8:12

Ponoć Milan oferuje za Dzeko 20 milionów :?: W takim razie pozbądźcie się marzeń, bo Wolfsburg za taką kasę z pewnością go nie sprzeda. Myślę, że będą forować 30 mln (a my daliśmy im świetny argument do ręki - Gomez...).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 cze 2009, 12:47

Ponoć Milan oferuje za Dzeko 20 milionów W takim razie pozbądźcie się marzeń, bo Wolfsburg za taką kasę z pewnością go nie sprzeda. Myślę, że będą forować 30 mln (a my daliśmy im świetny argument do ręki - Gomez...).
wydaje mi sie ze dogadaja sie na poziomie 25 baniek.tyle lysy ma zaproponowac i ponoc chce bosniaka juz w tym tygodniu.

pojawily sie plotki ze lysy zaklepal Marchettiego i Mariga na przyszly sezon.Marchetti moze byc dobrym bramkarzem, wiec mysle ze moze byc to ciekawa infromacja(oczywiscie jezeli prawdziwa).kenijczyk natomiast to pomocnik ale jego nigdy nie widzialem.ale jak sobie pomysle ile afryka wydala ostatnio swietnych pomocnikow to jestem za, tylko zeby nie kosztem Paloschiego.

kolejna informacja jest zainteresowanie Sneijderem, Robbenem i VDV.teraz nalezy zadac pytanie czego zaden z nich nie trafil do nas przy sprzedazy Kaki?osobiscie jestem za transferem Sneijdera.watpie abysmy grali 4-3-3 a tylko przy takim ustawieniu jest miejsce dla Robbena.VDV mnie nie przekonuje.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 cze 2009, 17:10

Wygląda na to że Cissokho nie dołaczy do Milanu.

Aly Cissokho's Move To AC Milan Collapses
http://goal.com/en/news/10/italy/2009/0 ... -collapses
The left-back's move has now collapsed following the failed medical and he will not be joining the Rossoneri from Porto.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 cze 2009, 17:31

http://futbolnet.pl/wiadomosci/cissokho ... zem-milanu

nie będzie piłkarzem Milanu bo ma krzywe zęby i jadł zly gatunek ziemniaka? :haha:

tfuuuuuuu to nie ziemniak a ziarniniak.... chyba naprawdę muszę sobie kupić nowy monitor bo na tym rzeczywiście niewiele widać. :lol:

Co to jest ziarniniak do cholery?
Ostatnio zmieniony 17 cze 2009, 17:59 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 cze 2009, 17:38

Bez przesady - Milan ma jedno z najlepszych o ile nie najlepsze zaplecze lekarskie w świecie piłki nożnej - anulowanie transferu z przyczyn medycznych musi opierać się na solidnych podstawach...przykład - wyśmiewano Real za odstąpienie od zakupu Milito,wzięła go Barca,chłopak nawet trochę pograł na poziomie,ale jak się połamał...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 cze 2009, 17:43

MazurXIII pisze:przykład - wyśmiewano Real za odstąpienie od zakupu Milito,wzięła go Barca,chłopak nawet trochę pograł na poziomie,ale jak się połamał...to go rok na boisku już nie ma...
Dodam tylko, że Real odstąpił od zakupu Milito dobrych kilka lat temu. Zanim Gabi trafił do Barcelony rozegrał jeszcze 2 czy nawet 3 (nie pamiętam dokładnie w którym roku Real się nim interesował) pełne sezon bez najmniejszych nawet problemów.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 cze 2009, 18:04

co nie znaczy, ze real nie mial podstaw do obaw.

ale zeby zrezygnowac z transferu ze wzgledu na zeby? :o jakos w to na razie nie wierze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 cze 2009, 18:43

Oczywiście, że nie. Jeżeli Wasi lekarze stwierdzili, że zawodnik może mieć w przyszłości problemy z kolanem to może mieli rację. Oczywiście ta kontuzja jeszcze nie potwierdzi ich obaw bo takie uraz się zdarzają i nie każdy łatwo dochodzi do nich do zdrowia, ale oczywiście coś mogłoby być na rzeczy. Chciałem tylko uzupełnić wypowiedź Mazura bo brzmiała trochę tak jakby Real go nie zechciał ze względu na wyniki a Barcelona to olała i go kupiła. Tymczasem długi okres regularnej gry w Saragossie sugerował, że kłopotów ze zdrowiem nie ma. Tyle.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 cze 2009, 18:54

Dzisiaj miała rano być oifcjalna prezentacja Cissokho jednak Milan wysłał go do innego lekarza z powodu głębszego sprawdzenia co jest z jego stanem zdrowia.Narazie nie ma żadnego anulowania transferu tylko jest to przełożone.Musimy poczekać.Dziennikarze już plotkują że powodem jest przystąpienie do renegocjacji z Porto.Trzeba powiedzieć ze pomysłowi są... Wydaje mi się że te jeżeli potwierdzą sie te problemy to jeden z włoskich lekarzy uważa że bardzo łatwo to wyleczć aparatem i jakimiś lekami :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 cze 2009, 20:20

ponoc Cissokho przeszedl pomyslnie popoludniowe badania i wszystko jest wporzadku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”