Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 555

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 16 cze 2009, 21:14

KajoFC pisze:
Logan pisze:Zresztą dla mnie przyszły sezon pokaże prawdziwą jakość Arsenalu, także nieistotny ten terminarz. :chill:
tzn. ? Wenger szykuję jakąś bombe transferową czy jakieś większe zmiany.
A po co? Potrzeba 1, 2 odpowiednich piłkarzy. Jak przeanalizujesz skład Arsenalu to zobaczysz, że doświadczenia czy wieku brakuje na jednej pozycji. :)
Duch pisze: Agent Vermaelena potwierdził, że transfer jest już praktycznie zaklepany. Szczerze przyznam, że nie jestem wielkim zwolennikiem tego transferu.
Mnie tez zbytnio nie przekonuje, chociaż prawda jest taka, że nie wiem czego się po nim można spodziewać. :P Podobno zagrał kapitalne mecze w reprezentacji przeciwko Hiszpanii i Turcji.... Podoba mi się jego odwaga w grze głową. Powinien być też całkiem szybki, także Drogba już naszym stoperom nie ucieknie :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2009, 10:08

Oczywiście wyjazdy na reprezentacje, jak zawsze niosą ze sobą ryzyko kontuzji. Jeśli chodzi o piłkarza Arsenalu, to można być pewnym, że uraz jest nieunikniony.

Fabregasa uszkodził Xabi - ten sam, który w listopadzie [czy grudniu ?] połamał mu kolano w lidze. Tym razem na treningu, znów trafił w kolano. Chyba nic poważnego, bo ma opścić jeden mecz, ale zawsze. Wcześniej też na zgrupowaniu dostał w głowę [tzn. upadł na głowę :D] i kilka szwów musieli mu założyć.
Cazorla też się uszkodził, a dokładniej Riera mu pomógł. Jak widać mistrzowie Europy nie odpuszczają na treningach. Szkoda.

Sagna wczoraj zdementował, jakoby myślał o przejściu do Realu, powiedział że zostaje. Clichy już w poniedziałek to oświadczył, więc zaczniemy sezon z dwójką naszych bocznych obrońców - tyle dobrego.

Eboue pewnie odejdzie. Zapowiedział, że jak już będzie odchodził to poza Anglię, chwała mu za to. Oby dotrzymał słowa. Espanyol i Atletico chyba ostatnio z nim łączyli.

Szkoda, że Zokora obrał kierunek na Seville, przydałby się u nas. Wydaje się, że stopera Ajaxu już się udało zaklepać. Ciekaw jestem, czy Wenger sięgnie po jakiegoś DM'a, czy będzie dalej wierzył w naszych młodych i zdolnych.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 cze 2009, 10:58

fieldy pisze:Szkoda, że Zokora obrał kierunek na Seville, przydałby się u nas. Wydaje się, że stopera Ajaxu już się udało zaklepać. Ciekaw jestem, czy Wenger sięgnie po jakiegoś DM'a, czy będzie dalej wierzył w naszych młodych i zdolnych.
Dzisiejsze plotki donoszą że Arsenal szykuję bid za tego Melo z Fiorentiny ,ale ile w tym prawdy to tylko chyba Wenger wie. Jak się ma sprawa z tym Vermaelen'em bo chodzą plotki że jego transfer jest jednoznaczny z tym że Gallas jest na wylocie. Wdł. mnie Gallas to solidny i jeden z najbardziej doświadczonych zawodników w składzie i nie powinniście się go pozbywac. Myślę że bardziej na tym wylocie powinien się znaleść Sylvek bo jak MU się go pozbyło pograł z wami sezon gdzie nie zachwycał aż tak więc myślę że powinniście go wymienć na kogoś młodszego (młodzieży wam nie brakuje :o ) chyba że będzie pełnił u was taką rolę jak Ferreira w Chelsea czyli będzie siedział na ławie nie będzie narzekał a w razie problemów to może zastąpić kogoś. A co do Cesca to mam nadzieję że nie wpłynie to źle na repre hiszpanów bo postwiłem że padnie kilka bramek w 1 połowie :roll: Powinny być zakłady na to czy zawodnik Arsenalu złapie kontuzję na zgrupowaniu bo ostatnimy czasy to jest bardziej niż prawdpodobne,ale lepiej żeby kontuję omijały zawodników. 8)

EDIT:
Wyszedł już terminarz PL :) więc tamte zdjęcie było jakieś pościemniane ;P
Wasz termianrz:

August
15 Everton (A)
18 Bolton (H)
22 Portsmouth (H)
29 Man Utd (A)

September
12 Man City (A)
19 Wigan (H)
26 Fulham (A)

October
3 Blackburn (H)
17 Birmingham (H)
24 West Ham (A)
31 Tottenham (H)

November
7 Wolverhampton (A)
21 Sunderland (A)
28 Chelsea (H)

December
5 Stoke (H)
12 Liverpool (A)
15 Burnley (A)
19 Hull (H)
26 Aston Villa (H)
28 Portsmouth (A)

January
9 Everton (H)
16 Bolton (A)
27 Aston Villa (A)
30 Man Utd (H)

February
6 Chelsea (A)
9 Liverpool (H)
20 Sunderland (H)
27 Stoke (A)

March
6 Burnley (H)
13 Hull (A)
20 West Ham (H)
27 Birmingham (A)

April
3 Wolverhampton (H)
10 Tottenham (A)
17 Wigan (A)
24 Man City (H)

May
1 Blackburn (A)
9 Fulham (H)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2009, 11:14

Końcówka sezonu mi się podoba. Byle by jeszcze były wtedy szanse na dobry wynik.

Znakomity przełom stycznia i lutego :lol2:

United, Chelsea i Liverpool :rotfl:
Pomiędzy Chelsea i Liverpoolem 3 dni, dobrze że Londyn leży niedaleko :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 cze 2009, 15:29

fieldy pisze:Znakomity przełom stycznia i lutego
wtf :o

Znając życie Wenger będzie musiał dokonywać cudów żeby jakoś w tym czasie zestawić skład. Pewnie ponownie lista kontuzjowanych będzie dłuższa niż tych, którzy będą zdolni do gry :lol:
Początek też średni. Wyjazdy na Goodison i Old Trafford ... o punkty będzie ciężko.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 cze 2009, 15:35

Eboue pewnie odejdzie. Zapowiedział, że jak już będzie odchodził to poza Anglię, chwała mu za to. Oby dotrzymał słowa.
:shock: Ja bym na Twoim miejscu chciał żeby nie dotrzymywał słowa. Pójście naszą drogą i wstawienie w jakimś rywalu z PL konia trojańskiego to naprawdę dobry ruch. A Eboue nadaje się do tej roli jak nikt inny :boruta:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2009, 15:50

Nie, bo jak gdzieś odejdzie to zapewne do gry na obronie, a tam gra bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 cze 2009, 18:03

fieldy pisze:Nie, bo jak gdzieś odejdzie to zapewne do gry na obronie, a tam gra bardzo dobrze.
Płynie z tego jasny wniosek, że powinniśmy zatrzymać Eboue. Co prawda Sagna miał to szczęście, że urazy się go nie imały ale zdecydowanie wolę mieć w kadrze zawodnika, który w razie (odpukać) jego kontuzji wejdzie do składu i nie będzie osłabieniem. Eboue ma w obronie sporo do zaoferowania i szkoda będzie się go pozbywać lekką ręką.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 17 cze 2009, 20:38

Płynie z tego jasny wniosek, że powinniśmy zatrzymać Eboue.
A moze wyrzucic Wengera , ot takie male trzesienie na Emirates :P

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 17 cze 2009, 21:48

fieldy pisze: Eboue pewnie odejdzie. Zapowiedział, że jak już będzie odchodził to poza Anglię, chwała mu za to. Oby dotrzymał słowa. Espanyol i Atletico chyba ostatnio z nim łączyli.
:naughty: Nie możemy sobie pozwolić na utratę naszej czarnej perły z WKSu :wink: Jest jednym z najbardziej doświadczonych graczy, do tego rządzi w szatni. Gdyby poszedł do takiej Serie A to z miejsca stałby się jej gwiazdą pierwszej wielkości. W dodatku pewnie kupiliby go za grosze, w związku z tym że za rok kończy mu sie kontrakt.
Ale na szczęście Gazidis nie śpi (Arsene bawi w Chinach i malezyjskim Kuala Lumpur ...) i podobno Eboue dostał ofertę 4 letniego kontraktu. Na razie pewnie czeka na rozwój sytuacji na rynku ( np. co się stanie z Maiconem) i zwleka z podpisaniem. Przyszły sezon bardzo ciężki, mecze co 3 dni, Sagna nie wyrobi grając cały czas.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 cze 2009, 22:26

Gdyby poszedł do takiej Serie A to z miejsca stałby się jej gwiazdą pierwszej wielkości.
taaa. jaraj wiecej zioła. może na zdrowie Ci pomoże, bo mózgowi to już raczej nie zaszkodzi.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 cze 2009, 22:35

Gdyby poszedł do takiej Serie A to z miejsca stałby się jej gwiazdą pierwszej wielkości.
Z miejsca zdystansowałby takiego Ibrahimovica... :haha: Porównaj sobie Eboue do Flaminiego i zobacz jak długo Francuz w Milanie grzał ławę...dopiero kontuzja Gattuso zagwarantowała mu pierwsza 11,a i tak czasami musiał grać np. na prawej obronie,bo za ciasno było w pomocy...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2009, 22:40

Chciałbym jednak zaznaczyć, że Eboue, zanim trafił do klubu Bacary grając na obronie spisywał się znakomicie. Nie wyobrażałem sobie składu bez niego. Ale Sagna okazał się bardzo dobrym transferem. Co niestety niezbyt dobrze wpłynęło na karierę Eboue.

Eboue grający na prawej obronie to świetny piłkarz. Dużo lepszy niż Flams [jeśli chodzi o tą konkretną pozycję]

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 cze 2009, 22:55

fieldy - nie chodziło mi o porównanie zawodników względem jak mogą spisywać się na danych pozycjach (chociaż np. Wenger wystawiał Eboue na środku pomocy :lol: ) - tylko ogólnie klasy sportowej...Flamini w ostatnim sezonie u was był jednym z najlepszych...o Eboue w tym momencie chyba nie można powiedzieć,że ma większy wpływ na grę Arsenalu od Cesca,v.Piersie czy Arshavina choćby,nieprawdaż?A Francuz odchodząc od was był KLUCZOWYM zawodnikiem z rewelacyjnym (najlepszym w karierze) sezonie za sobą...Skoro Flamini nie podbił z miejsca Serie A,wątpię by Eboue od razu stał się np. najlepszym prawym obrońcą w Serie A...co innego Clichy na lewej - może wymienicie się na Seedorfa + Oddo :wink:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 cze 2009, 23:05

Nie przejmujcie się. W Turynie z chęcią powitamy go z otwartymi ramionami. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”