AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 656

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Robis
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robis » 18 cze 2009, 21:19

fieldy pisze:Jak Wenger to mówił [choć nie widziałem takiej wypowiedzi] to pewnie funty miał na myśli.
http://www.acmilan24.com/news/id/3076/W ... 0_mln.html
maciek_88 pisze:Maxwell przecież ma jeszcze roczny kontrakt.
Sorry, zostałem wprowadzony w błąd.

Co do tego lewego obrońcy to ja już wolę Cissokho z ziarniakami i wierzyć w sztab medyczny niż tego Filipe :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 cze 2009, 21:24

W informacje z tej strony - vide przykład kontraktu Maxwella - można się pośmiać z plotek, które się tam przeczyta, ale nic ponadto. Nie dość, że panikują na temat wyprzedaży w Milanie i sami wymyślają niektóre wiadomości, to jeszcze mimo tego, że natknąłem się na tę stronę kilka tygodni temu dopiero, to widziałem już rażące błędy przy tłumaczeniu newsów włoskich lub angielskich.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 cze 2009, 21:38

No i szkoda, że nie ma tam podanego źródła tego newsa. Bo na angielskich portalach nic takiego nie widziałem.
A wtedy łatwiej byłoby ocenić jego wartość.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 cze 2009, 21:48

fieldy pisze:No i szkoda, że nie ma tam podanego źródła tego newsa. Bo na angielskich portalach nic takiego nie widziałem.
A wtedy łatwiej byłoby ocenić jego wartość.
Ta strona prezentuje często bardzo szybko dobrze przetłumaczone newsy z zachodnich mediów, ALE czasem też newsy wymyśla, opowiadając o wielkim kryzysie i wyprzedaży w Milanie, chęci sprzedaży klubu przez Berlusconiego, różne bzdury oparte dość luźno na wielu przesłankach.
Stąd news, który czytałeś, wcale nie musiał zostać napisany po raz pierwszy w prasie zagranicznej. :wink:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 cze 2009, 13:45

Transfer Cissokho anulowany.Wielka szkoda, Galliani mówi że już nie ma szans na transfer tego zawodnika.Szkoda bo ciekawy zawodnik.

Wilmore i jak dalej mówisz że pozyskamy 4 zawodników :?: :roll: z deklaracji Łysego wynika że dwóch to jest max.Bo chyba nie liczysz transfer Silvy z zimy czy powrót Oddo z Niemiec.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 cze 2009, 13:56

Ale wiecie, że bez zebów madrości da sie zyć :P

Powiem szczerze, ze na miejscu Morattiego kupiłbym teraz Cissokho (nawet tak z własnej inicjatywy) i zafundowałbym mu leczenie zebów. Milan \o/

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 cze 2009, 14:08

Wilmore i jak dalej mówisz że pozyskamy 4 zawodników
Tak. Kilka dni przed Oliveirą miało nie być transferów. Kilka dni przed wielkim ogłoszeniem transferu Ronaldinho słyszeliśmy, jak to wielkich mistrzów mamy w Milanie i skład nie potrzebuje wzmocnień.
Nie czytasz zupełnie wypowiedzi Gallianiego? Co roku ta sama śpiewka i co roku te same hasła - skład pełen wielkich mistrzów, wspaniali mistrzowie, kadra, która wygrała wszystko (dla niego największy atut, dla mnie największa bolączka Milanu, ale co tam)... Po czym przychodzą nowi piłkarze.
Rok temu była ta sama śpiewka, a było sporo, jak na Milan, wzmocnień. Odeszli piłkarze = przybyli nowi. W tym roku jest ta sama sytuacja.
Problem polega na tym, że jak wcześniej można było mieć nadzieję na klasowe wzmocnienia, tak teraz mówi się już o Riise i powrotach z wypożyczeń jako wzmocnieniu drużyny... :roll:
Także o ilość transferów jestem spokojny. Problem tkwi w tym, że o nazwanie ich wzmocnieniami będzie trudno.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 cze 2009, 14:09

Alternatywa? Nie, myślę że mamy wielu bocznych obrońców i ich zatrzymamy. Mamy Zambrottę, Oddo, Jankulovskiego, Antoniniego, a także Bonerę, który może grać jako boczny obrońca, podonie jak Flamini. Jesteśmy ubezpieczeni. Mamy świetny skład, wielu mistrzów w naszej drużynie."

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
I jak tu nie kochać Gallianiego :haha:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 19 cze 2009, 15:10

W końcu macie tylu piłkarzy, którzy pamiętają świetne czasu Milanu... :lol:
A z tym murzynem to niezły numer wykręciliście, bo to chyba całkiem dobry piłkarz. Ja tam bym celował w Ade, a nie jakiego Dzeko.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 cze 2009, 15:44

Zuniga, Eboue, Maxwell, trwają rozmowy o Cissokho wciąż - dziennikarze nie ustają w plotkach.
Naprawdę nie wiem, co złego byłoby w odstrzeleniu Jankulovskiego, wzięciu za darmo Eboue, wykupieniu jednego dobrego lewego obrońcy (Maxwell, Cissokho) nawet za większe pieniądze i pozostawieniu na ławce Zambrotty. To chyba jednak za proste rozwiązanie dla naszego zarządu.
W każdym razie nie mam wątpliwości, że Galliani mimo corocznych (już chyba nawet comiesięcznych) bzdur o wielkich mistrzach i szerokiej kadrze Milanu poszukuje aktywnie wzmocnień.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 cze 2009, 14:30

1. Dziś Braida spotkał się z agentem Zunigi na via Turati, takie spotkania nie mają miejsca z byle kim, Milan jest więc Zunigą bardzo poważnie zainteresowany. Wzmocnienie prawej obrony będzie oznaczało, że Zambrotta może powędrować na lewą - przynajmniej Jankulovski nie będzie już podstawowym i jedynym piłkarzem na tej pozycji. Transfer ma kosztować 8 milionów euro, ale pewnie Galliani coś zbije z ceny, to sporo jak na takiego piłkarza.
2. Kandydatury na następcę Pirlo - Melo ( :roll: ), Palombo ( :roll: ) i Hernanes (?). Miała być decyzja w czwartek co do zwiększenia limitu do trzech obcokrajowców na okienko, ale jakoś nic z tego nie wyszło. Szkoda. Wszystko jednak wskazuje na to, że jeśli Pirlo odejdzie, to na jego miejsce przyjdzie piłkarz o mało podobnej charakterystyce. A można było mieć Sammarco czy Cigariniego - którzy przynajmniej grają podobnie, choć mają braki w umiejętnościach znaczące... Przynajmniej byłby jakiś techniczny środkowy pomocnik, a nie same walczaki.

3. A na koniec perełka:
Podczas gdy wydawało się, że Inter sięgnie po utalentowanego Marko Arnautovica, teraz wygląda na to, że Milan może ukraść tego ofensywnego zawodnika. TMW donosi, że agent gracza Twente, Claudio Vigorelli, w rzeczywistości negocjuje również z Adriano Gallianim. Rozmowy doszły do tego etapu, że Serb z austriackim paszportem ma się teraz udać na testy medyczne do Milanello. Kontakty pomiędzy Milanem a Twente zaczynają nabierać konkretności. Ciekawe, co zrobi Inter, który do tej pory uważany był za faworyta w wyścigu o perełkę europejskiej piłki.
Ta informacja przedostała się do kilku innych gazet, więc jest coś na rzeczy. Nie mam zielonego pojęcia o tym piłkarzu, ale bez powodu raczej się o nim nie mówi jako o wielkim talencie, w Eredivisie 12 bramek też ustrzelił, nie najgorzej. Żeby się tylko nie okazało, że Milan się nim interesuje po to, by przycisnąć Inter w kwestii zakupu Maxwella, czy w jakiejś innej sprawie. Taki piłkarz by się Milanowi przydał, bardziej kreatywny, ofensywny od większości kandydatów wedle plotkarskich czasopism. Ciekawa informacja.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2886

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 20 cze 2009, 19:48

Tak sobie newsa przeczytałem, jakoby Porto zgodziło się na 10 baniek ale Galliani chce już tylko wypożyczenia. Jeśli to prawda to jest skończonym debilem, zawodnika nie znam, od razu się przyznaje, ale tutaj na forum jest chwalony a co najważniejsze - każdy lepszy od Jankula. :lol:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 20 cze 2009, 19:57

Wilmore pisze:3. A na koniec perełka:
Arnautovic wg tego co mowil jego agent juz podpisał wstepna umowe z Interem. Ponoć pozostała tylko kwestia taka, że Inter prawdopodobnie ze wzgledu na jego uraz najpierw wypozyczy Austryjaka na poł roku, po czym go wykupi jesli nie bedzie dalszych problemów zdrowotnych. Dogadamy sie z Twente a nie sadze aby Milan anulujacy transferu z powodu problemów z zebami zakontraktował kontuzjowanego Arnautovica.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 cze 2009, 20:50

a nie sadze aby Milan anulujacy transferu z powodu problemów z zebami zakontraktował kontuzjowanego Arnautovica.
Porównanie tradycyjnie z sufitu, bowiem transfer Cissokho został anulowany ze względu na autentycznie wady zdrowia piłkarza, na co nam zawodnik, który zrobi powtórkę z Nesty w sierpniu? A to jest możliwe.
W transfer Arnautovica nie wierzę, to zupełnie z sufitu wzięta sprawa i pewnie agent i klub chcą tylko wymusić na Interze zdecydowane działania. Zaskoczyło mnie tylko to, że to się dostało do kilku gazet, a nie, jak zazwyczaj się robi, do jednej. Agent profesjonalista. :lol:
Tak sobie newsa przeczytałem, jakoby Porto zgodziło się na 10 baniek ale Galliani chce już tylko wypożyczenia.
Nie sądzisz, że bez powodu klub nie zszedłby o 33% ceny, gdyby nie zależało mu na tym transferze?
Tymczasem Porto nie musi go sprzedawać - chłopak ma za sobą jedną dobrą rundę na wysokim poziomie piłkarskim, jest dość młody i za rok może być wart dwa razy tyle - patrząc na ceny Quaresmy i Pepe. W Porto na dodatek stawiają na młodych i potrafią ich sobie wychować, a w negocjacjach potrafią wydusić każdy eurocent.
Myślisz, że klub, który potrafił z taką przebitką cenową sprzedać wspomnianych dwóch piłkarzy (i nie tylko ich), ot tak zrzuciłby 5 milionów z ceny i wręcz dopraszał się o zakup piłkarza przez Milan (przecież Galliani zakończył negocjacje, a tu nagle Porto obniża drastycznie ofertę), gdyby temu klubowi naprawdę na piłkarzu zależało i uważaliby go za towar najwyższej jakości?
Wyraźnie widać, że problem Cissokho jest problemem autentycznym, i przeciętny fan piłki może się śmiać, że odwołano transfer ze względu na jakieś tam zęby, i kto to robi, i w ogóle :rotfl: , ale działania obu klubów pokazują, że problem jest naprawdę szalenie istotny i wart zbicia kwoty o sporą kasę. Nie dziwię się więc Gallianiemu, że najpierw chce piłkarza wyleczyć, a później ewentualnie wykupić za ustaloną kwotę.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2886

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 20 cze 2009, 21:44

Co do Pepe to jest dowcip - Mijatovic na negocjacjach w Porto: - Ile chcecie za Pepe ? - 30 baniek. - Dobra. :lol:
Porto to taki Ajax, taka ich polityka, ze szkolą piłkarzy i sprzedają z zyskiem. Jeśli problem jest poważny to dziwią wypowiedzi lekarzy Milanu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”