Re: Puchar Konfederacji 2009

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Puchar Konfederacji 2009

Post autor: Corinthians » 18 cze 2009, 22:51

Wilmore pisze:Tam zbierają efekty inwestowania w ligę i coraz lepszą bazę szkoleniową (w Dubaju bodajże, na pewno w którymś z państewek półwyspu arabskiego, jest najlepsza piłkarska szkoła dla juniorów na świecie), to żadne zaskoczenie, że czołowa drużyna Afryki przerasta Polskę piłkarsko o głowę, skoro piłkarsko nie najgorzej prezentuje się nawet średniak - RPA...
Zauważyłem, że jeżeli jakikolwiek kraj odniesie sukces, to Ty od razu zaczynasz chcwalić jego bazę szkoleniową i inwestowanie w ligę :lol: Akurat z Egiptem trafiłeś niestety kulą w płot. BTW, jeżeli masz jakieś ciekawe informacje na temat szkolenia mlodych piłkarzy w Egipcie, to podziel się ze wszystkimi. Interesuje mnie też szkolenie juniorów w Sudanie, Birmie i Kiribati. Ty się znasz na tym, więc nie będzie to dla Ciebie problemem :lol:

Egipt był od zawsze mocny piłkarsko, od czasu do czasu wygrał PNA, a klub z tego kraju czasami wygrał afrykańską Ligę Mistrzów. Nie przekładało się to nigdy na udział w MŚ. Egipt najczęściej zawalał eliminacje, co jest dość niezrozumiałe. Teraz wygląda na to, że niewiele się zmieniło. Reprezentacja słabo gra w eliminacjach, a co gorsza - pomimo świetnego szkolenia młodzieży i inwestowania w ligę - wszystkie egipskie kluby odpadły już z afrykańskiej LM. Wcale się nie ździwię, jeżeli Egipt wyjdzie z grupy i odniesie sukces na PK, a następnie w eliminacjach straci punkty w kolejnym meczu.

Niespodziewałem się tak dobrego występu Egiptu w tym turnieju. Mam nadzieję, że się pozbierają i awansują do MŚ, tymbardziej, że mają bardzo łatwą grupę.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”