Za krótko, kilka lat dopiero, a przyjmują od 5 albo 7 roku życia...Ktoś znany z tej akademii piłkarskiej już wyszedł czy jeszcze za krotko działa?
Ale oni sprzedają piłkarzy chyba przed 20 rokiem życia na zachód, tzn. planują. Stąd poczekamy na efekty kilka lat.
O niej do mnie docierały tylko strzępki informacji, ale z tego, co wiem, to tworząc program szkoleniowy opierali się na naprawdę świetnych wzorcach, to tego od podstaw zbudowano całą infrastrukturę i zaplecze medyczne na naprawdę wysokim poziomie. Ciekaw jestem wszelkich informacji na ten temat, bo to unikalny w skali świata projekt, tym bardziej zaskakujący, że powstał w Dubaju, a nie np. w Indiach, Chinach, czy USA, gdzie teoretycznie jest lepszy rynek do tego.
Podałem to dla przykładu, że kraje arabskie to nie tylko miliony szejków wydawane na Juninho czy Bąka, ale też próby inwestycji w futbol - dzięki zainteresowaniu ligą w Egipcie nawet nie trzeba było takich pieniędzy, jakie wydają szejkowie, żeby zrobić podstawy do niezłej reprezentacji.Co ma jedno z drugim? Gdzie Dubaj, a gdzie Egipt?