FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 910

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 cze 2009, 13:57

Też miałem o to zapytać w sumie, ale mi umknęło. Valdes nie powinien zarabiać mniej niż Toure czy Xavi.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 19 cze 2009, 14:00

Mentor pisze:Też miałem o to zapytać w sumie, ale mi umknęło. Valdes nie powinien zarabiać mniej niż Toure czy Xavi.
Moim zdaniem na pewno powinien zarabiać mniej niż Xavi z dwóch prostych przyczyn. Bramkarzom przeważnie się aż tyle nie płaci (co prawda to się zmienia i są też wyjątki). Po drugie piłkarsko Xavi to najwyższa półka na swojej pozycji, a Valdes nie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 cze 2009, 14:51

Nie wiem ile płaci się bramkarzom, ale Valdesa traktuję jako jeden z symboli aktualnej Barcelona. Gra u nas od lat i gra dobrze nawet pomimo odstawianych co jakiś czas szopek. Poza tym jego rola w najważniejszych triumfach (2x LM) jest nie do przecenienia. Nie mniej jednak mógłbym się zgodzić z tym, że Xavi na swojej pozycji cieszy się większym (zasłużenie) uznaniem aniżeli Victor na swojej. Być może Creus będzie zarabiał więcej - tego nie wiem i nie uważam za specjalnie istotne. Yaya natomiast przy całym ogromie sympatii do niego nie wydaje mi się zawodnikiem, który zasługuje na wyższy zarobki od Valdesa. Nie chodzi mi o to, że nie doceniam Toure. Zaznaczam tylko, że należy docenić również Victora.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 19 cze 2009, 14:58

Mentor pisze:Nie wiem ile płaci się bramkarzom, ale Valdesa traktuję jako jeden z symboli aktualnej Barcelona... Poza tym jego rola w najważniejszych triumfach (2x LM) jest nie do przecenienia.
Podobnie jest chyba z Xavim :> A to że jest lepszy piłkarsko (chodzi o to o czym wspomniałem) daje że powinien zarabiać tyle więcej.

Co do Toure to tutaj nie jest to aż tak oczywiste. Zresztą takim zawodnikom zawsze się chyba płaci mniej, to nie oni są na ustach wszystkich, więc jak będzie zarabiał tyle co Valdes to będzie chyba sprawiedliwie :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 cze 2009, 15:21

Jestem ciekaw ile zarabiaja najlepsi bramkarze na swiecie i nie mam tu na mysli VV. Wiemy tylko ze VV z premia bedzie zarabiac od najlepszego bramkarza swiata wiecej, co jest juz dla mnie dziwne bo ten bramkarz jest od niego lepszy. Inna sprawa ze klub dajac mu te ew 7 baniek strasznie go zblizyl umiejetnosciami poprzez wynagrodzenie do najlepszych pilkarzy swiata. co wg mnie nie jest propocjonalne.

Yaya powinien dostac ok 5-6 baniek chocby za to ze jest w trojce najlepszych dm swiata(tak wyczytalem na tym forum)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 cze 2009, 15:57

Buffon zarabia koło 5 mln, może 5 z groszami.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 cze 2009, 16:46

Yaya powinien dostac ok 5-6 baniek chocby za to ze jest w trojce najlepszych dm swiata(tak wyczytalem na tym forum)
:haha:
Gattuso,Cambiasso,Mascherano,De Rossi etc...Taki Sissoko z Juve też moim zdaniem jest lepszy...no,ale skoro w La Liga taka zapchajdziura (w Arsenalu czy Cheslea) jak Diarra staje się z miejsca najlepszym DMFem ligi...
IMHO Valdes będzie po Didzie najbardziej przepłaconym bramkarzem na świecie...

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 19 cze 2009, 17:39

nazywanie Diarry zapchajdziurą jest niedorzeczością, podobnei jak porównywanie go do Gatusso, który w tej chwili nie jest już tym zawodnikiem co kiedyś.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 19 cze 2009, 17:43

MazurXIII pisze::haha:
Gattuso,Cambiasso,Mascherano,De Rossi etc...Taki Sissoko z Juve też moim zdaniem jest lepszy...no,ale skoro w La Liga taka zapchajdziura (w Arsenalu czy Cheslea) jak Diarra staje się z miejsca najlepszym DMFem ligi...
IMHO Valdes będzie po Didzie najbardziej przepłaconym bramkarzem na świecie...
:lol:
Jeszcze Tymoschuk i Lewadowski... Może jestem nieobiektywny, no można podważyć wszystko, ale nie klase Toure. Sorry ale to już przegięcie.

Co do Diarry to nie słyszałem żeby został najlepszym graczem na swojej pozycji, ciekawe skąd masz takie informacje.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 19 cze 2009, 17:53

Diarra był w 11 objawień LA Liga, w 11 sezonu był Emana z Betisu.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 19 cze 2009, 18:22

Nie ma żadnej wątpliwości że Toure jest jednym z najlepszych defensywnych pomocników świata. Taki Paulo Assuncao z Atletico jest dobrym DM który ma za sobą bardzo dobry sezon (jeden z najlepszych zawodników Atletico), jednak jak zobaczyłem jego bezradność w spotkaniu z Barceloną przy Toure to mi mina zrzedła, chociaż w sumie w tamtym spotkaniu jak zawsze Barcelona grała trójką w środku pomocy i dwoma DM'a Toure i Keita, więc jednemu Assuncao ciężko było, zresztą nie ważne. Ważne to że Toure to na pewno jeden z najlepszych DM'ów świata.

Co do Diarry to jakoś mnie zachwycił, chociaż muszę się przyznać że nie wiele widziałem w tym sezonie jego poczynań (z Atletico, gdzie grał na prawej obronie przez jakieś 60 minut, z Barcą i chyba jeszcze z Liverpool'em).

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 cze 2009, 18:27

Jeszcze Tymoschuk i Lewadowski...
Z Tymoszczukiem to żebyś się nie zdziwił - Arszawin też miał być cienki :roll: Ja rozumiem,że Bracelona na każdej pozycji ma najlepsiejsiego piłkarza na świecie,ale bez przesady...Toure może średniakiem i nie jest,ale na tak odważne stwierdzenie,że jest to pierwsza trójka na swojej pozycji na świecie to nigdy bym się nie odważył...Tak samo jak w życiu nie nazwałbym np.Alvesa najlepszym prawym obrońcą świata (w reprezentacji przegrywa regularnie rywalizację z Maiconem)etc.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 19 cze 2009, 19:10

MazurXIII pisze: Tak samo jak w życiu nie nazwałbym np.Alvesa najlepszym prawym obrońcą świata (w reprezentacji przegrywa regularnie rywalizację z Maiconem)etc.
I to, ze przegrywa walke o miejsce w skladzie reprezentacji u Dungi, znaczy, ze nie moze byc najlepszy na swiecie? :lol: Litosci

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 19 cze 2009, 19:45

mistyk pisze:
MazurXIII pisze: Tak samo jak w życiu nie nazwałbym np.Alvesa najlepszym prawym obrońcą świata (w reprezentacji przegrywa regularnie rywalizację z Maiconem)etc.
I to, ze przegrywa walke o miejsce w skladzie reprezentacji u Dungi, znaczy, ze nie moze byc najlepszy na swiecie? :lol: Litosci
W jaki lepszy sposób można porównać umiejętności 2 zawodników? :hardkor: Można jeszcze we. porówanać ilość punktów w FM lub Fifie ale jak dla mnie bardziej rzetelna jest jednak bezpośrednia rywalizacja

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 cze 2009, 19:47

Jestem ciekaw postawy Alvesa np. w lidze włoskiej albo przynajmniej w drużynie której charakterystyka jest na wskroś defensywna. Daniel po prostu trafił do druzyna która preferuje gre ofensywna, jakby specjalanie pod niego i swietnie sobie tam radzi bo ma grac do przodu tzn. to co swietnie potrafi. W defensywie nie ma porównania z Maiconem, bo w tym elemnice bije go choćby Bosingwa czy Ramos w dobrej dyspozycji. Pewnie jeszcze kilku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”