AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 666

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 cze 2009, 20:44

Ja nic takiego nie czytałem i nie znalazłem nigdzie. Rzuć linkiem.
Umówili się na kolejną rozmowę w ciągu najbliższych dni, na której ma być poruszany temat nowego kontraktu i pozostania Dzeko w Wolfsburgu. Będą musieli wiele rzeczy powiedzieć, żeby Bośniaka nakłonić do podpisania nowego kontraktu, skoro chce odejść.
Z tego co wiem to Gallani wspominal coś, że jak do czwartku sytuacja sie nie wyjaśni to rozpoczną poszukiwania innego zawodnika.
Nic Galliani ze źródeł włoskich, jakie przeglądałem, nie mówił o konkretnym terminie, jedynie poinformował, że ma nadzieję na kontynuowanie tematu i na razie nie myśli o żadnym innym wzmocnieniu w ataku. Co jest nic nie warte, bo równie dobrze jutro możemy się dowiedzieć o finalizacji długotrwałych rozmów na temat Adebayora na przykład, to jest Galliani w końcu. :wink:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 cze 2009, 21:57

Dżeko na 99% zostaje w VfL :
'Chcę znowu grać po mistrzowsku i cieszy mnie Liga Mistrzów. Czuję się dobrze w Wolfsburgu i dam z siebie maksimum w nadchodzącym sezonie'.
+ już normalnie ćwiczy z zespołem...
Nasza siła przebicia na rynku transferowym poraża,skoro nie potrafimy wyjąć mimo wszytko bliżej nieznanego zawodnika z drużyny na dorobku... :|

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 cze 2009, 22:24

Sprzedano około 400 karnetów, kibice nie żartowali z krytyką działań zarządu, mam nadzieję, że to ich zmotywuje do konkretnych działań.
Jestem pod wielkim wrażeniem kibiców, fantastycznie zachowanie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1312

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 cze 2009, 22:49

Sprzedano około 400 karnetów, kibice nie żartowali z krytyką działań zarządu, mam nadzieję, że to ich zmotywuje do konkretnych działań.
Jestem pod wielkim wrażeniem kibiców, fantastycznie zachowanie
.

Wielkie brawa dla naszych kibiców.Trzeba powiedzieć że narazie mało kto odnawia karnety(na początku sprzedazy 40 tysiecy kibiców jacy wykupili karnet na poprzedni sezon mają prawo wykupu na te samo miejsce).To napewno da do myślenia Łysemu bo musi zrobić coś na rynku transferowym żeby cyfry sie zgadzały :wink: Jestem ciekaw co po tej publikacji zrobi... Bo bez kibiców nie ma klubu :!:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 cze 2009, 13:36

Nooo...nasi wyrazili wstępne zainteresowanie Tonim...liczba sprzedanych karnetów skoczy na 401/402 czy będą zwroty :haha:
W sumie nie jest mi do śmiechu,niby okienko nawet nie zostało otworzone,ale trudno być optymistą...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 cze 2009, 14:39

Wyrazili zaintersowanie w ciekawym momencie. Luca powiedzial dzisiaj, że na pewno zostaje w Bayernie. Zreszta już wcześniej jego agent to mowił i zdania nie zmienił. Wszystko zostało potwierdzone.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 cze 2009, 14:58

Inter zainteresowany Cissokho beda jaja jak przejdzie do nich

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 01 lip 2009, 10:24

Vidic to chyba mały kłamczuszek - wg niego Milan dawał za jego kartę 30 mln ₤...za obrońcę :haha: Ma fantazję chłopak...
Przedstawiciele Chelsea w Mediolanie - LGdS podaje,że po Pato (za około 60 mln €)...jeśli oferta będzie oscylować wokół tej,za którą poszedł Kaka' (około 70 mln €) to moim zdaniem raczej pożegnamy Kaczora...ale prawdopodobnie przyjechali po Pirlo.Ciekawe ile pójdzie karnetów po ewentualnej sprzedaży Brazylijczyka i czy rzeczywiście byłoby to takie opłacalne (wypełniony stadion to dobre 5 mln € zysku ze sprzedaży biletów za 1 mecz,z czego Galliani na 100% zdaje sobie sprawę :roll:).

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 lip 2009, 11:41

Cena za Vidica to bzdura, Serb się nie popisał.
Na oficjalnej stronie internetowej AC Milan pojawił się komunikat informujący o definitywnym transferze Luki Antonelliego z Milanu do Parmy oraz o wypożyczeniu z opcją pierwokupu Pierre'a Aubameyanga z Milanu do Lille. Jednocześnie klub potwierdza informacje o zakupie dwóch młodych napastników, są nimi: Gianmarco Zigoni oraz Giacomo Beretta.
Bardzo głupia decyzja o opcji pierwokupu Aubameyanga, powtórzy się sytuacja z Gourcuffem zapewne - rozwinie się nasz grajek i nie uda się go ściągnąć z powrotem do Milanu, choć młodych napastników mamy sporo, a ma dojść jeszcze jeden snajper.
Antonelli w Parmie nie grał tak wspaniale, żeby go ściągać z powrotem, więc to chyba dobra decyzja o jego odejściu. Powodzenia.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 01 lip 2009, 12:10

Oba Aubameyangi to cieniasy gorsze od np. Kutuzova (pamięta ktoś tego drugiego Szewczenkę :rotfl: ) i grają u nas tylko dlatego,że ich stary jest naszym scoutem na Afrykę...od takiego Paloschiego dzielą ich lata świetlne...nie wspominając o np. Pato...
Ostatnio zmieniony 01 lip 2009, 12:18 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 2 razy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 lip 2009, 12:16

Jaki Kutuzov jest to wielu pamięta, a Aubameyang może w Milanie jest dzięku ojcu, ale w Lille chcieli go raczej ze względów czysto sportowych.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 01 lip 2009, 19:28

Pojawił się temat Żirkowa (a już myślałem,że jest w Chelsea) - gość to jeden z lepszych lewoskrzydłowych na świecie obecnie (może także grać spokojnie na lewej obronie),kolejny z typu kibicuje Milanowi (i Barcelonie przy okazji) od dziecka - jak dla mnie wzmocnienie kolosalne - nie mamy obecnie tego formatu gracza na bokach obrony/pomocy...ale pewnie jak zwykle Łysy da dupy... :?
Real zgarnął Benzemę za 35 mln €...jak widać takie sumy są obecnie zupełnie poza naszym zasięgiem...ale z drugiej strony może dostaniemy Huntelaara za czapkę gruszek :P

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1312

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 01 lip 2009, 19:51

Real zgarnął Benzemę za 35 mln €...
Przy sukcesach cena urośnie do 41 milionów a wydając pewnie z 200 milionów w jednym oknie tyle co z 3 ligi zachodnie w Europie to potrójna korona to podstawa :?: :roll: .W moim odczuciu w obecnej formie on nie jest warty 25 milionów.Duży talent, do tego media troche nakręcają jego umiejętności i Real zapłaci za chłopa 40 baniek który w lidze francuskiej 20 bramek nie mógł strzelić...
Pojawił się temat Żirkowa
Łysy nie da dupy bo tematu tego zawodnika w ogóle pewnie nie ma.Za drogi, za duże zainteresowanie Chelsea które rzuci 20 milionów bez żalu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 lip 2009, 20:02

Zhirkov bylby dobrym zakupem szkoda ze nie wierze w ten transfer (Lysy zaskocz mnie). Bastosem tez bym nie pogardzil ale nim sie nie interesujemy. Pomysl z Hunterem mi sie podoba - dobry pilkarz za grosze. Szkoda troche Dzeko bo zaczynalem sie do niego przekonywac.

Jezeli chodzi o Pato to wyczytalem na forum Milanu ze chlopak chcial 6 milionow za sezon. Jezeli to prawda to bym go sprzedal bez zalu bo chyba mu zdrowo odrabalo. Rozumiem ze niedlugo sie zeni i potrzebuje kasy ale niech nie przesadza. Spokojnie powinien sie zadowolic kontraktem na poziomie 2-3 milionow. W innym wypadku sprzedac do Chelsea i wyslac zapytanie do Wisly o karte dentystyczna Pawla Brozka.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 lip 2009, 22:59

IMO Bastos to na razie "tylko" wyróżniający się piłkarz Ligue 1, wygląda tam świetnie, ale obawiam się, że to na razie jeszcze nie ten kaliber na pierwszy skład Milanu - ten sam problem, co z Cissokho, piłkarz może być wielką gwiazdą, jak i totalnie niewypałem. Ale to tylko jedno z marzeń.
Zhirkov natomiast to wzmocnienie od razu bardzo znaczące, piłkarz doświadczony o uznanej marce, ale to chyba zbyt prosty transfer jak na Gallianiego - pewnie będzie wolał kombinować jak koń pod górkę i oszczędzać - co jest niezwykle mylne, bo teraz Milan za niego ściągnie piłkarza, który się może nie sprawdzić, i zanim ściągnie klasowego piłkarza, to wyda więcej, niż na takiego gwiazdora od razu.
Huntelaar mnie absolutnie nie przekonuje, nie pasuje do wymogów środkowego napastnika, jakiego dotąd poszukiwaliśmy, do tego na razie nie przekonywał w PD, gdzie napastnikom jego typu gra się łatwiej, niż we Włoszech, a będzie pewnie trochę kosztował. Od Huntelaara wolałbym już Boriello, Pippo + kogoś młodego i utalentowanego na środek ataku.
Adebayor lub Dzeko. Wśród obecnych plotek nie widzę dla nich lepszych alternatyw.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”