FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 917

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
MARIAN PAŹDZIOCH
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARIAN PAŹDZIOCH » 30 cze 2009, 12:45

Agent Etoo powiedział rowniez:

"En halua sitä viime vuonna, että joukkue näyttää paljon ja sitten pyytää lähtöä, mutta muut pelaajat kohtuulliset hinnat".
fieldy pisze:to co, wrzucamy ankietę ile osób w szkole ma/miało angielski, a ile rumuński ?
czy jesteśmy na forum anglojęzycznym?
Kiedy zmieniliście język obowiązujący tutaj?

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 30 cze 2009, 13:53

Jednak problem istnieje, czyli nie szukałem go na siłę. jeżeli agent piłkarza mówił prawdę, to Laporta i Txiki chcą się pozbyć piłkarza na siłę, na dodatek sam agent stwierdził, że 30 mln to zbyt dużo jak na rok ważnego kontraktu, bardzo jestem ciekaw jak zakończy się ta sytuacja.

Oczywiście najlepszym rozwiązaniem dla Barcy byłoby przedłużenie kontraktu na podobnych warunkach finansowych

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 cze 2009, 14:03

Jeżeli coś się nie podoba Panie Marianie to tam są drzwi ---> <wskazuje na krzyżyk w prawym górnym róg ekranu>

Zgadzam się, że przyjmując słowa Mesallesa za prawdziwe należy skrytykować zarząd. Nie chodzi mi tutaj jednak o sam fakt, że tak naprawdę nie chcą Samuela i próbują go opchnąć lecz o formę tych działań. Jeżeli sytuacja rzeczywiście wygląda tak jak nakreślił to agent Kameruńczyka to uważam, że klub nie zachował się do końca fair i z klasą.

Samuel ma możliwość niemal natychmiastowego zakończenia tej telenoweli podpisując kontrakt na zaproponowanych warunkach, ale wciąż nie wierzę, że to zrobi. Zwłaszcza w obliczu takiej postawy klubu.

Awatar użytkownika
Maximus_
Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 30 cze 2009, 14:26

Paździoch, dopiero co zaczales pisac, a juz wyrastasz na nowego Zorpox'a, czy jak mu tam było.
Pusciles tekst w translatora i myslisz ze błyszczysz?

Sry za mały OT.

Odnośnie Sammu - wszystko sie powinno wyjaśnić w ciągu najbliższych godzin. Dał nam wiele radosci, ale mysle ze lepiej dla klubu i dla niego będzie, jesli odejdzie. Z całym szacunkiem dla Niego.

Awatar użytkownika
MARIAN PAŹDZIOCH
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARIAN PAŹDZIOCH » 30 cze 2009, 14:35

mnie Wasci cytaty nie wzruszają, gdyż w dobie Internetu żadną trudnością jest znalezienie świeżych informajci dotyczących, w tym wypadku, Barcelony. Jeno działam w imieniu niezliczonych setek nieznających języka Szekspira. Bo(nie mylić z BeO) z góry wykluczam chęć popisania się przez Waszmościa zdolnościami lingwistycznymi.

Natomiast co do Etoo.
Na mój gust Kameruńczyk stara zrobic z siebie ofiarę losu, co wygląda nieciakwie, gdyz już rok temu dostał od zarządu, pozwolisz Mentor, "волчий билет", nie skorzystrał z niego, został niemal na siłę w klubie, w ktorym myśle ze dość otwarcie i uczciwie postawiono sprawę. Podsumowując ten krotki wywod, w tej akurat sprawie, popieram seniora Laprote. Mysle ze Barcelona zastosowala, lub zastosuje dosc często spotykana wsrod madryckiego "Klubu Milionlecia" politykę: "Zero sentymentow".

Sprawa Etoo, a wczesniej Valdes, Toure Yaya, nie jest przyjemna z innego powodu. Barcelona zamiast koncetrować sie na transferach i wzmocnieniach zespołu, ma na głowie bałagan wewnatrz.

llKG7ll pisze:Paździoch, dopiero co zaczales pisac, a juz wyrastasz na nowego Zorpox'a, czy jak mu tam było.
Pusciles tekst w translatora i myslisz ze błyszczysz?
że co? wpuscilem ten tekst po rumuńsku zeby pokazac, nie boje sie tego slowa, głupotę wklejania obcojezycznych tekstow na polkojezycznym forum. a jesli już, to nalezałoby go przretlumaczyć dla osob nie poslugujących sie jezykiem z cytatu/tekstu.

Awatar użytkownika
Maximus_
Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 30 cze 2009, 14:44

MARIAN PAŹDZIOCH pisze:
że co? wpuscilem ten tekst po rumuńsku zeby pokazac, nie boje sie tego slowa, głupotę wklejania obcojezycznych tekstow na polkojezycznym forum. a jesli już, to nalezałoby go przretlumaczyć dla osob nie poslugujących sie jezykiem z cytatu/tekstu.
Drogi Marianie, rozumiem Twoją krytykę. Jednak dziwne jest to, że od dawna wklejane są na forum obcojęzyczne teksty, zwłaszcza w języku angielskim. Nikomu to nie przeszkadzało i przeszkadzać nie będzie. No z wyjątkiem Ciebie.
Większość najważniejszych informacji jest umieszczana na głównej stronie, jako news, oczywiście przetłumaczony. Te cytaty na forum, można traktować jako ciekawostkę dla tych, którzy angielski dobrze znają, a takich osób tu nie brakuje. Chwała Mentorowi i reszcie osób, że chce się im buszować po sieci i wklejać takie informacje, nawet w obcym języku.
Jak ktoś nie rozumie co jest napisane, to zawsze może do autora cytatu wysłać prywatną wiadomośc z prośbą o przetłumaczenie owego fragmentu. Gwarantuje Ci, że taka osoba nie zostanie odprawiona z kwitkiem. Tutaj są naprawdę dobrzy ludzie ;)

SIŁA I HONOR.

Awatar użytkownika
MARIAN PAŹDZIOCH
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARIAN PAŹDZIOCH » 30 cze 2009, 14:46

Przemiły llKG7ll (swoja drogą, posiadać zagadkowy nick), więc jeśli od jutra zaczne wklejać po arabsku cytaty znalezione po, jak to mowisz, buszowaniu w necie, będzie okej?

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 30 cze 2009, 14:50

llKG7ll pisze:Tutaj są naprawdę dobrzy ludzie ;)
Wiadomo :D

Ciekawe info ze strony Barcelony od razu sorry Marianie Paździochu za to że po angielsku :lol:
The Confederations Cup marks the end of a tough season for the Barça players, who are now starting their summer holidays. The number of games they’ve played for club and country is as follows:

Xavi: 65
Alves: 61
Puyol: 53
Piqué: 50
Busquets: 46
Liczba meczów w całym sezonie , wybranych piłkarzy barcy ( dot. tylko grajacych na confederations cup )
MARIAN PAŹDZIOCH pisze:Przemiły llKG7ll (swoja drogą, posiadać zagadkowy nick), więc jeśli od jutra zaczne wklejać po arabsku cytaty znalezione po, jak to mowisz, buszowaniu w necie, będzie okej?
Nie dokonuj nadinterpretacji . Newsy w języku angielskim były na forum , sa i beda . O arabskich językach tego powiedzieć nie można więc daruj to przypieprzanie się do każdej wypowiedzi . Nie podoba ci sie motyw forum , to nie wchodź
Ostatnio zmieniony 30 cze 2009, 14:54 przez Killerbean, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Maximus_
Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 30 cze 2009, 14:52

MARIAN PAŹDZIOCH pisze:Przemiły llKG7ll, więc jeśli od jutra zaczne wklejać po arabsku cytaty znalezione po, jak to mowisz, buszowaniu w necie, będzie okej?
Z tą różnicą, że ja miałem na myśli język angielski. Nie wiem po co jest ten bezsensowny OT. Jeśli występujesz w imieniu osób, które nie znają dobrze angielskiego, możesz im pomóc. Po prostu tłumacz wklejane przez Nas anglojęzyczne teksty, i po problemie.
Mało kto jest tak uszczypliwy jak Ty, ale mi to nie przeszkadza.

Ja osobiście czuje, że Sammu odejdzie, a w jego miejsce wpadnie David Villa.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 cze 2009, 14:55

Ja kiepsko się posługuję angielskim, ale nie będę jęczał, żeby się wszyscy przystosowywali do mnie. Więc jeśli większości nie przeszkadza wklejanie anglojęzycznych tekstów to niech sobie będą. Ogólny sens mogę zrozumieć, a w razie czego zapytać, bo to nie boli.

Awatar użytkownika
MARIAN PAŹDZIOCH
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARIAN PAŹDZIOCH » 30 cze 2009, 14:57

A może są na naszym forum osoby znające jezyk arabski i aby nie czyć się dyskryminowane też chcialyby sprobowac swoich sił w czytaniu informacji sportowych w tym własnie jezyku? Ktoz to wie...

ps. powtorze aby dobrze mnie zrozumiano. To że Mentror wklaja jakies wywiady czy artykuly po angielsku, wybitnie klepie mnie to. Znam na tyle hiszpanski ze zaden tekst po angielsku mnie nie zaskoczy, gdyz bede o tym wiedzial szybciej z serwosow katalonskich.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2009, 14:59 przez MARIAN PAŹDZIOCH, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Maximus_
Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 30 cze 2009, 14:59

MARIAN PAŹDZIOCH pisze:A może są na naszym forum osoby znające jezyk arabski i aby nie czyć się dyskryminowane też chcialyby sprobowac swoich sił w czytaniu informacji sportowych w tym własnie jezyku? Ktoz to wie...
Skoro są na tym forum, to chyba znają również język polski? Bo nie sądzę ze Arab wchodziłby regularnie na polskie forum, gdyby nie znał naszego języka.

KONIEC OT

SIŁA I HONOR.

Killerbean - dzięki ;)
I tak przy okazji przeglądnij prywatne wiadomosci ;)
Ostatnio zmieniony 30 cze 2009, 15:05 przez Maximus_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 30 cze 2009, 15:02

kończ ten off top , bo nie po to zakładano forum o Barcy , żebyś wylewał żale o braku języka arabskiego . Albo załóż jakiś topic odnośnie tego " problemu " albo załóż coś w stylu "pilka.sa" i tam wal po arabsku . Tymczasem nie truj poczciwym forumowiczom o tych nonsensownych bolączkach . pogadalismy i na tym koniec

llKG7ll pisze:llKG7ll
Fajny avatar :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 cze 2009, 15:07

Spokojnie. Potem jak nie zapomnę to pousuwam te niepotrzebne żale i znowu będzie porządek. Wracając do tematu...

Sala i Martin stwierdził, że wzmocnienie ataku jest potrzebne bez względu na to co się stanie z Samuelem. Pełna zgoda oczywiście. Ciekaw jestem jaką rolę spełni Kerrison. Karta przetargowa w przypadku transferu Villi? Wypożyczenie z myślą o przyszłości? Poszerzenie kadry? Szczerze mówiąc nie widzę dla niego miejsca na środku ataku w przyszłym sezonie więc chyba najlepiej będzie jak gdzieś pójdzie na jakiś czas. Atak trzeba wzmocnić, ale nie koniecznie środek.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 30 cze 2009, 15:10

Ja już mówiłem Kerrisona , trzeba kupić a potem wypożyczyć , choćby ze względu na Bojana , który bolał nad swoja sytuacją już ostatnio . Niech się ogra rok w Valencii a potem wróci do nas

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”