FMy - Strona 489

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1381
Kibicuję: AC Milan

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 cze 2009, 20:15

Zacytowałeś mnie 'synuś' kompletnie bez sensu - wyjąłeś zdanie z kontekstu ergo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ergo mam prawo uznać,że literówką nie jest literówką tylko czymś innym - brakiem elementarnej edukacji...Co do
W przypadku naszej Ekstraklasy jak sie pojawi oferta za kilka milionow euro to prezes i tak takiego gracza opchnie i nic zadna "tajemna" wiedza o reputacjach nie pomoze.
to pobaw się w edytorze z parametrem interferance oraz z ilością kasy na koncie - zauważysz pewien 'mały' związek...Mi przy wieloletniej karierze np. w Motorze nie zdarzały się przypadki buntu w składzie czy prezesa sprzedającego kluczowych zawodników za przysłowiową czapkę z gruszek - oczywiście po sukcesach w pucharach czyli podbiciu reputacji klubu (ba - zdarzyło mi się nawet kupić Veloso za 25 mln € koło 2012/2013 r)...jednakże oferta rzędu 50 mln € za konkretnego newgena wartego 5-6 mln € (w Ekstraklasie nawet zawodnicy o reputacji globalnej kosztują max w okolicach 10 mln €) była akceptowana - ale nieszczególnie mnie to martwiło...natomiast przypadki sprzedaży przez prezesa zawodnika,za którego oferta ZNACZNIE nie przekraczała jego wartości to albo wynik braku patcha/y (szczególnie w wersji 2007 i 2008),albo wysokiego interferance (po czym poznać takiego prezesa?Lubi w żądaniach przed sezonem zażyczyć sobie kupna jakiejś gwiazdy (liczy się niestety reputacja a nie umiejętności) lub sam kupuje jakiegoś 'mistrza' nienadającego się nawet na ławkę i daje mu kosmiczną płacę ruinując kompletnie budżet płacowy :lol: )...Wszytko opiera się na prostej mechanice...

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 01 lip 2009, 0:49

MazurXIII pisze:Zacytowałeś mnie 'synuś' kompletnie bez sensu - wyjąłeś zdanie z kontekstu ergo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ergo mam prawo uznać,że literówką nie jest literówką tylko czymś innym - brakiem elementarnej edukacji...
Zjadles chyba wszystkie rozumy swiata o "nieomylny"...Uzywam o "miszczu" przegladarki Chrome, ktora zaznacza bledy ortograficzne,ale widze, ze wiesz lepiej i jesli brak jakiejs litery w wyrazie podczas szybkiego pisania na klawiaturze to "brak elementarnej wiedzy", to zatrzymales sie chyba w przedszkolu ze swoim tokiem myslenia. Nie zamierzam Cie wyprowadzac z "bledu" i tak to sobe zwyczajnie tlumacz. Nawet mnie nie znasz ,ale dzieki swojej super przenikliwosci i po kilku przeczytanych zdaniach potrafisz ocenic poziom czyjejs edukacji...No brawo,brawo. Zal mi takich jak ty - "nieomylnych" i "najlepszych na swiecie"...zwyklych hipokrytow, ktorzy jak to widac w kazdej dziedzinie sa "naj,naj". Czekam kiedy sie czepisz braku polskich znakow diaktrycznych... :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
MazurXIII pisze: to pobaw się w edytorze z parametrem interferance oraz z ilością kasy na koncie - zauważysz pewien 'mały' związek...Mi przy wieloletniej karierze np. w Motorze nie zdarzały się przypadki buntu w składzie czy prezesa sprzedającego kluczowych zawodników za przysłowiową czapkę z gruszek - oczywiście po sukcesach w pucharach czyli podbiciu reputacji klubu (ba - zdarzyło mi się nawet kupić Veloso za 25 mln € koło 2012/2013 r)...jednakże oferta rzędu 50 mln € za konkretnego newgena wartego 5-6 mln € (w Ekstraklasie nawet zawodnicy o reputacji globalnej kosztują max w okolicach 10 mln €) była akceptowana - ale nieszczególnie mnie to martwiło...natomiast przypadki sprzedaży przez prezesa zawodnika,za którego oferta ZNACZNIE nie przekraczała jego wartości to albo wynik braku patcha/y (szczególnie w wersji 2007 i 2008),albo wysokiego interferance (po czym poznać takiego prezesa?Lubi w żądaniach przed sezonem zażyczyć sobie kupna jakiejś gwiazdy (liczy się niestety reputacja a nie umiejętności) lub sam kupuje jakiegoś 'mistrza' nienadającego się nawet na ławkę i daje mu kosmiczną płacę ruinując kompletnie budżet płacowy :lol: )...Wszytko opiera się na prostej mechanice...
O to wlasnie chodzi,ze edytorami sie nie bawie i nie zamierzam :].W 2007 i 2008 sporadycznie wystepowaly przypadki buntu i odejscia za wszelka cene, co jest niestety jak dla mnie na minus w tej edycji.Na forum SI wszyscy narzekaja na ten aspekt gry. Asbsurdem byla sytuacja jednego chlopaka, ktoremu najlepsi zawodnicy chcieli odejsc z druzyny...do rywala z tej samej ligi, ktory to co sezon przegrywal z nim zarowno mistrzostwa jak i puchary :rotfl: :rotfl: . Co do prezesa, to mysle ze trzeba rozegrac kilka (kilkanascie) sezonow i to roznymi teamami zeby sie przekonac na wlasnej skorze jak to jest. Grajac obecnie Slaskiem przez 3 sezony prezes nie odstawil cyrku,ale zrobili to za niego zawodnicy. Pamietam ,ze grajac na ktoryms z patchy przed 9.0.3, prezio sprzedal mi Sztylke za chyba 850k...Wiem ,ze po sezonie czy dwoch niektorzy gracze cenowo potrafia wzrosnac nawet do 2,5 mln euro, wiec te 850k to nie taka okazja :rotfl: IMHO impletowanie takich "prezesow" to chybiony pomysl.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 lip 2009, 12:55

[quote="przedmówc"a]W 2007 i 2008 sporadycznie wystepowaly przypadki buntu i odejscia za wszelka cene, co jest niestety jak dla mnie na minus w tej edycji[/quote]

Bzdura. Grałem w 2007 bardzo długo i nadal gram często i takie przypadki buntu zdarzają się bardzo często. Chyba, że grasz Milanem albo innym wielkim klubem. Ja jednak grałem kilka sezonów Widzewem, kilkadziesiąt sezonów Millwall i wiem jak często się takie coś zdarza. raktycznie piłkarz tylko rozegra dobry sezon i chce czmychnąć do lepszego klubu.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 lip 2009, 13:06

W FM2008 to samo miałem. Grając Ajaksem musiałem opchnąć Huntelaara, Sneijdera i Aguero bo się buntowali po ofertach od wielkich klubów.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 01 lip 2009, 13:39

A na jakim patchu graliście? :roll: Ilu z was ma oryginał?(w 2008 nie ma poprawnego cracka pod 8.03)...jakie sukcesy osiągnęliście?Czy przy ofercie,kiedy pojawia się komunikat,że życzeniem zawodnika jest podjąć negocjacje odrzucaliście ją czy negocjowaliście wyższą?Jedyne na co nie da się nic poradzić - to 'zawodnik szuka nowych wyzwań' - w wypadku,kiedy chce przejść do większego klubu to sukcesy w UEFA/LM załatwiają zwykle sprawę - szczególnie w miarę silnej lidze jaką jest Eredivise...
Bzdura. Grałem w 2007 bardzo długo i nadal gram często i takie przypadki buntu zdarzają się bardzo często.
W 2007 w klubie,w którym startowałem z 2-ej ligi PL nie zdarzały mi się bunty po sukcesach w LM - a miałem zawodników pokroju Salihiego...Bunty w Millwall,kiedy np. awansowałeś do Premiership i europejskich pucharów?Nie chce mi się w to wierzyć...chyba,że kisisz się w niższych ligach...
Aguero
Ściągnąłeś najlepszego zawodnika w grze (no - może Silva jest minimalnie lepszy,ale w wersji 2008 NIE BYŁO LEPSZEGO NAPASTNIKA) do Eredivise? :rotfl: Jakoś nie chce mi się w to wierzyć - na moich karierach jeśli gdziekolwiek przechodził Aguero to było to MU,Chelsea,Real,Barcelona...

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 01 lip 2009, 13:46

Ja grałem w oryginał FM 2007 z najnowszymi patchami drużyną przez kilkadziesiąt sezonów, która co roku osiągała mistrzostwo Serie A, LM i miała chyba maksymalny poziom reputacji, mimo to gdy dostawałem ofertę z klubu typu Real Madryt czy Valencia zwykle zawodnik strzelał focha po nie zgodzeniu się na transfer. Jedynym sposobem była negocjacja z klubem, czyli zwiększanie ceny do kilkuset milionów za zawodnika żeby drugi klub anulował swoją ofertę.

edit
tak btw to próbowałem dzisiaj wrócić do tego save'a, ale kiedy przeniosłem go z drugiego komputera na ten to wywala mnie do Windowsa podczas wczytywania gry :/ . Wie ktoś jak to naprawić?
Ostatnio zmieniony 01 lip 2009, 13:47 przez Diamen23, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 lip 2009, 13:46

MazurXIII pisze:Ściągnąłeś najlepszego zawodnika w grze (no - może Silva jest minimalnie lepszy,ale w wersji 2008 NIE BYŁO LEPSZEGO NAPASTNIKA) do Eredivise? :rotfl: Jakoś nie chce mi się w to wierzyć - na moich karierach jeśli gdziekolwiek przechodził Aguero to było to MU,Chelsea,Real,Barcelona...
Wierzyć nie musisz, ale go ściągnąłem za 40mln euro.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2009, 14:08 przez emdżej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 01 lip 2009, 14:00

MazurXIII pisze:A na jakim patchu graliście? :roll: Ilu z was ma oryginał?(w 2008 nie ma poprawnego cracka pod 8.03)...jakie sukcesy osiągnęliście?Czy przy ofercie,kiedy pojawia się komunikat,że życzeniem zawodnika jest podjąć negocjacje odrzucaliście ją czy negocjowaliście wyższą?Jedyne na co nie da się nic poradzić - to 'zawodnik szuka nowych wyzwań' - w wypadku,kiedy chce przejść do większego klubu to sukcesy w UEFA/LM załatwiają zwykle sprawę - szczególnie w miarę silnej lidze jaką jest Eredivise...
Bzdura. Grałem w 2007 bardzo długo i nadal gram często i takie przypadki buntu zdarzają się bardzo często.
W 2007 w klubie,w którym startowałem z 2-ej ligi PL nie zdarzały mi się bunty po sukcesach w LM - a miałem zawodników pokroju Salihiego...Bunty w Millwall,kiedy np. awansowałeś do Premiership i europejskich pucharów?Nie chce mi się w to wierzyć...chyba,że kisisz się w niższych ligach...
Aguero
Ściągnąłeś najlepszego zawodnika w grze (no - może Silva jest minimalnie lepszy,ale w wersji 2008 NIE BYŁO LEPSZEGO NAPASTNIKA) do Eredivise? :rotfl: Jakoś nie chce mi się w to wierzyć - na moich karierach jeśli gdziekolwiek przechodził Aguero to było to MU,Chelsea,Real,Barcelona...
najlepszy aguero w 2008? heh smieszne na poczatku najlepsza para napadziorów ibrahimovic,Villa,mniejsza z tym ze ibrahimovic w 2008 jest mocno przesadzony miota all poprostu,Po jakims sezonie Rooney powoli napierdziela w pip bramek gralem kiedys UTD 75 goli w sezonie strzelil nie wiem ktory to byl sezon ,ale aguero nie jest najlepszym napadziorem mlodego pokolenia,jak dlamnie Bojan,Pato,rossi tez

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 01 lip 2009, 15:09

najlepszy aguero w 2008?
Jak najbardziej.I nie jest to tylko moja opinia - poczytaj sobie trochę np. forum SI.Aha - Villa mimo rewelacyjnych parametrów jest cienki (w jednej z karier w 2008 nie zaaklimatyzował się w ACM...a kosztował ponad 100 mln €...),Bojan,Pato,Rossi to ZDECYDOWANIE nie ta półka co Aguero (szczególnie Pato jest cienki w FM mimo wysokiego PA),chociaż za Rossiego CPU lubił walnąć np. 60 mln €...
Aguero to gracz,który sam wygrywa mecze,niektórzy grając online Atletico w chwili odniesienia kontuzji przez tego zawodnika w enigmatyczny sposób kończyli rozgrywkę...

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 01 lip 2009, 15:36

Nie sadze aby byl najlepszy aguero no ale kazdy ma swoje zdanie,nie twierdze ze jest slaby jest zajebisty ale dlamnie nie najlepszy tyle :) pozdr

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 lip 2009, 15:54

U mnie w Ajaksie był pierwszoplanowym graczem :lol: Ale to nie powinno oczywiście dziwić

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 01 lip 2009, 15:56

MazurXIII pisze:Villa mimo rewelacyjnych parametrów jest cienki
Zależy:

Obrazek

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 01 lip 2009, 16:33

Cris7 pisze:Bzdura. Grałem w 2007 bardzo długo i nadal gram często i takie przypadki buntu zdarzają się bardzo często. Chyba, że grasz Milanem albo innym wielkim klubem. Ja jednak grałem kilka sezonów Widzewem, kilkadziesiąt sezonów Millwall i wiem jak często się takie coś zdarza. raktycznie piłkarz tylko rozegra dobry sezon i chce czmychnąć do lepszego klubu.
Wcale nie bzdura...Rozumiem,ze takie rzeczy zdarzaly sie po dobrych sezonach w co jestem sklonny uwierzyc i moze to sie odnosic max do jednego gracza, bo sam takie przypadki mialem. Nigdy nie grywam klubami typu :Milan,Chelsea...a najmocniejszy klub jaki objalem to byl Tottenham i zagralem maks ze 2 sezony i nikt nigdzie nie chcial uciekac. Moze Twoj problem jest innej natury - np.status w druzynie itp - nie chce zgadywac, bo nie o to chodzi. Aktualnie nie mam zadnej starszej wersji przy sobie,oprocz 2009 i ciezko mi jest to co piszesz zweryfikowac, ale daje glowe ,ze w 2008 grajac rowniez Sląskiem(podobnie gram w 2009) zadnych buntow nie mialem i niezadowolenie z braku pozwolenia na odejscie wynoslil slownie : jeden i byl to o ile sie nie myle bramkarz - Janukiewicz. Sprzeczal sie o to nie bede ,bo kazdy z nas ma inne doswiadczenia i metody prowadzenia druzyny.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 01 lip 2009, 20:10

MazurXIII pisze:A na jakim patchu graliście? :roll: Ilu z was ma oryginał?(w 2008 nie ma poprawnego cracka pod 8.03)
jest coś takiego jak 8.03?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 01 lip 2009, 20:41

My bad - oczywiście,że nie ma...pytania odnośnie Fm 2007/8/9 - poplątania można dostać...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”