Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1011

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 lip 2009, 23:29

RealFan pisze:Opis jego gry można ograniczyć do tego, bo w tworzeniu akcji praktycznie nie bierze jakiegokolwiek udziału a co gorsza brakuje mu ruchliwości.
Ale przecież dokładnie tak grał w Ajaksie, więc nie powinno to być dla nikogo zaskoczeniem. Tylko tam był gwiazdą drużyny i koledzy grali na niego. To samo było wcześniej w Heerenveen.

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 02 lip 2009, 0:06

RealFan pisze:Wszystko na to na dzień dzisiejszy wskazuje. Ale na pewno środkowi napastnicy i lewy obrońca (nie wiadomo kto) będą go uzupełniać
to ma sens z kaką grającym na podobnej pozycji co zidane. jeżeli jednym z dwójki napastników będzie higuain, to dodać ofensywnego lewego obrońcę (marcelo? :P) lewa strona jest ciekawie ale i dobrze obsadzona. ronaldo na prawej, tylko ciekawe co z drugim napastnikiem z którym ronaldo by się wymieniał pozycjami..

kolonia holenderska rozbita, hunter na stoprocent odejdzie. ciekawe czy wspomni nań Ferguson? ;]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lip 2009, 9:21

ycu miałem na myśli Higuaina schodzącego na prawo a Benzemę na lewo. 4-4-2 wnioskuję po wcześniejszej pracy Pellegriniego. Dla mnie najlepsze byłoby tu 4-2-3-1/4-2-1-3 z Ronaldo i Higuainem jako bocznymi napastnikami oraz Kaką na swojej ulubionej pozycji. Sęk w tym, że Pellegrini nigdy swojego zespołu w ten sposób nie ustawiał i nie wiadomo, czy to zrobi :wink:

emdżej Tylko, że u nas takim napastnikiem spokojnie może być Negredo, który jest ruchliwszy i będzie stwarzał kolegom możliwość tego ostatniego podania. Huntelaar tego nie robił i to jest największy zarzut w jego stronę.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 02 lip 2009, 10:30

zwłąszcza, że Negredo ma przepracować okres przygotowawczy z resztą zespołu. jeśi się wykaże, może zostać w Realu

martin83
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: martin83 » 02 lip 2009, 12:44

Kaka za 3 napastnikami ? :shock: nieźle... tymbardziej, że Benzema czy Ronaldo wracać się na pewno nie będą.
ustawienie 4-4-2 i Ronaldo na prawej ? :shock: wydaje mi się, że wielu z was oglądanie poczynań Ronaldo zakończyło 3-4 lata temu i skupiło się na oglądaniu Sport + na canale. Ronaldo to napastnik, środkowy czy boczny ale to napastnik, coś jak Messi tylko że bardziej gwiazdorowaty, wróci raz czy dwa ale na tym się skończy. Kace także bliżej do napastnika niż pomocnika, także niewiele wraca. przy ustawieniu od lewej Ronaldo-Kaka-Higuan/Ribery za Benzema/Higuanem zostaniecie 2 def.pomocnikami , 2 stoperami i 2 mega ofensywnym bocznymi obronćami, którzy często nie wracają , na dodatek miewaja czesto problemy z koncetracja. Pepe również lubi się zapędzić :D Perez skupia się robieniu show zamiast drużyny, tej drużynie nie był potrzebny Kaka + Ronaldo lecz jeden plus para Cesc- Xabi a efekt był o wiele lepszy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lip 2009, 13:01

O tym, że Kaka czy Cristiano to napastnicy było pisane na tym forum milion razy. Z resztą już na poprzedniej stronie napisałem, że 4-4-2 byłoby trochę sztuczne, więc się nie mądruj. To jest raczej wiadome - Real będzie miał bardzo ofensywną czwórkę z przodu. Niewiadomą jest tylko to, jak będzie ona ustawiona. No zawsze Pellegrini może kogoś posadzić na ławce i grać z trójką, ale załóżmy, że będzie 4. Dlaczego od razu zakładasz, że boczni obrońcy nie będą się wracać? Po jakiego grzyba koloryzujesz chcąc dopasować wszystko pod swoją teorię? Po co wyolbrzymiasz o Pepe po tym co widziałeś w kadrze? Powiedz mi, w którym meczu w Realu Pepe się zapędzał? Jak nie powiesz kiedy to Pepe się zapędzał i robił dziury, to wtedy ja uznam, że to ty nie oglądasz meczy :P

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 02 lip 2009, 13:18

Ja bym jednak nie panikował, jeśli Ronaldo będzie grał na skrzydle to normalne że będzie czasami się wracał, to samo Kaka i zapewne będzie grał na mediapunta oglądając PK grał na podobnej pozycji i bardzo często widziałem go w obronie. Mam nadzieję, że Gonzalo I Cristiano będą fałszywymi napastnikami, a naszą szpicą zostanie IMO Karim. Tuż za jego plecami Kaka, jakoś zbytnio nie lękam się, że czasem nie wróci, za plecami będzie pewnie 2 dm'ów i oby jednym z nich został Xabi Alonso, to wtedy będziemy mogli rozgrywać już od tyłu bo Lass i Gago nie są tak kreatywni jak Xabi. Co do naszych bocznych obrońców "którzy nie wracają", owszem Ramos lubi się zapędzić, ale wtedy jego pozycje zajmuje Lass i luka poniekąd wypełniona...To nie jest tak, że Ramos się zapędzi to już koniec świata... Jeśli Pellegrini stworzy kolektyw i będzie dobra asekuracja to i Ramos może nie schodzić z połowy przeciwnika. Uważam iż lewej obrony nie mamy jeszcze obsadzonej, nie chcę tam oglądać Gabiego bo w ofensywie jest rzadki, z kolei Marcelo lepiej spisuje się jako skrzydłowy. Jak przyjdzie Silva bądź Ribery to się nie obrażę, i gadanie że będzie za dużo gwiazd może mieć swoje odzwierciedlenie w wynikach ale nie musi. Piłkarze tego pokroju wiedzą o co grają. I wiedzą, że nie tylko się atakuje. Czekam na wieści odnośnie odejść, bo jak dotąd to Saviola, Canna i Codina, a lista kandydatów do odejścia jest bardzo długa. Co do Robbena to może odejść o ile trafi do nas David bądź Franck.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 lip 2009, 13:33

Toudinho pisze:Ja bym jednak nie panikował, jeśli Ronaldo będzie grał na skrzydle to normalne że będzie czasami się wracał, .
eeee. Raczej nie będzie :lol:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1378
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 lip 2009, 14:32

Ja bym jednak nie panikował, jeśli Ronaldo będzie grał na skrzydle to normalne że będzie czasami się wracał
Proporcje między grą w ataku a obroną u C.Ronaldo/Kaki będą podobne jak miedzy dryblingiem a podaniami u Robbena... :roll:

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 02 lip 2009, 18:03

O ile transfer Kaki i Ronaldo mi nie imponował to z Benzemą jest zupełnie odwrotnie. Bardzo utalentowany, ledwie 21-letni napastnik. Ojjj będzie z niego pożytek, tego piłkarza zazdroszczę Realowi.

Ale i tak najśmieszniejsze jest jak czytam wypowiedzi kibiców na temat jedenastki, większość ogranicza się do ustawienia mega ofensywnego, a z tyłu dwóch ofensywnych bocznym obrońców i dwóch środkowych :haha: Jednak wiadomo, że Real tak nie będzie grał, Perez może zrujnował rynek transferowy ale głupcem nie jest, nie będzie podkładał min pod swój projekt. Przy takiej ofensywie trzeba Realowi dwóch cofniętych pomocników, takie szósteczki, ale każdy normalny kibic Królewskich to wie. Reasumując, gratulacje zakupu Benzemy ;)

martin83
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: martin83 » 02 lip 2009, 18:05

RealFanie meczy to koza.... choćby w meczu z Juventusem Pepe strasznie się zapędzał , przykładów jest mnóstwo. dlaczego zakładam, że boczni będą sie zapedac? bo Ramos i Marcelo mają wiecej atutow w ofensywie niz defensywie?

Toudinho zauważ tylko że Brazylia grała 3 pomocnikami ( Melo, Giliberto, Elano lub Ramires czy jakoś tak ) . Kaka będzie pełnił funkcje podobne do Elano ?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lip 2009, 18:26

Właśnie Pepe w Realu bardzo rzadko zapuszcza się do przodu. Nie licząc stałych fragmentów, ale to normalne. Nie tylko pilnuje swojej pozycji, ale bardzo dobrze się ustawia. Wybacz, jeśli mój ton był przesadzony, ale z pewnymi rzeczami trudno jest się zgodzić.

Kto powiedział, że to Marcelo będzie grać na lewej obronie? On zawsze się zapędzał, ale już w zeszłym sezonie na obronie grał rzadko. Jeśli się tam będzie pojawiać to pewnie w sytuacjach trudnych - gonimy wynik. Transferem, na który bardzo czekam obok najlepiej Alonso jest transfer lewego obrońcy. Sporo wskazuje na to, że może nim być Arbeloa. On nie potrafi dobrze grać w ofensywie, więc trudno oczekiwać, że będzie się zapędzał. Ramos? Boczny obrońca potrafiący grać z przodu to nie to samo, co boczny obrońca, który nie nadąża za akcją rywali i robi luki. Nie umniejszajmy jego walorów defensywnych. Nie był ostatnio w swojej najwyższej formie, ale odbieranie mu umiejętności gry z tyłu, czy zarzucanie zapędzania się i nie nadążania za akcją są po prostu niesprawiedliwe :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lip 2009, 19:57

Nie umniejszajmy jego walorów defensywnych. Nie był ostatnio w swojej najwyższej formie,
Ronaldinho tez nie byl ostatnio w najwyzszej formie :P

Pepe akurat po bardzo optymistycznym poczatku w Realu okazal sie transferem udanym i mysle ze Real bedzie mial z niego duzy pozytek na lata w srodku obrony

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lip 2009, 20:12

Sam chyba nie wierzysz w sensowność tego porównania.

Ps. http://www.weszlo.com/news/3219

[*]

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lip 2009, 20:19

metafora taka :wink: Ale dla mnie ostatnio to pare miesiecy a Ramos formy szuka juz ponad rok i chyba nie chcesz wmawiac innym ze tak nie jest

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”