Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 lip 2009, 10:37
Michał M

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 lip 2009, 11:22
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 lip 2009, 11:30
Z DieteremEnJoy's pisze:po drugie popadł w konflikt z bratem Uliego [ wybaczcie zapomniałem imienia ]
Ale HSV brakowało chyba takiego doświadczonego gracza, który mógłby częściowo przynajmniej pełnić funkcję lidera obok właśnie Jarolima. W defensywie (prócz Rosta) takich zawodników nie mają, w ofensywie w sumie też nie (Trochowski takich funkcji nie spełnia). Szkoda, że Ze zdecydował się na transfer wewnątrz BL, ale to już był jego wolny wybór. W sumie kibice w Niemczech będą mogli go jeszcze oglądać 2 lata, a czasami naprawdę jest wartoEnJoy's pisze:Druga sprawa to Ze Roberto w HSV.Co by nie mówiąc osiągnął swój cel - kontrakt na dwa lata tyle, że nie w Bayernie.Nie wiem czy dobre posunięcie bo po co płacić dziadkowi, można ściągnąć młodego zawodnika, który ogrywał by się przy Jarolimie.
Ciekawe, ile będzie chciała Chelsea i jaki kontrakt zażyczy sobie Pizarro. Z Bayernu odszedł, bo nie chcieliśmy mu ponoć dać 4 mln euro (to chyba było nettoEnJoy's pisze:Cieszy, że Werder działa, mają już Marina, dalej chcą mieć Pizzaro co będzie bardzo dobre, siła ofensywna aż tak nie osłabnie.
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 lip 2009, 11:36
Nie pierwszy raz w końcu zmienia klub wewnątrz Bundesligi. I wreszcie to piłkarz Bayernu wzmacnia rywala, a nie odwrotnieMichał M pisze:Szkoda, że Ze zdecydował się na transfer wewnątrz BL, ale to już był jego wolny wybór
emdżej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 lip 2009, 11:40
No chyba najbardziej głośno mówi się o Eljero Eliiemdżej pisze:Priorytetem dla Hamburga jest jednak zastąpienie Olicia, bo to był świetny i ambitny gracz i nie tak łatwo będzie o jego następcę.
No już nie przesadzajmy, bo za chwilę usłyszę, że wykupujemy konkurencjęemdżej pisze:Nie pierwszy raz w końcu zmienia klub wewnątrz Bundesligi. I wreszcie to piłkarz Bayernu wzmacnia rywala, a nie odwrotnie
Michał M

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 03 lip 2009, 11:41
Masz rację, ale paradoksalnie prawdopodobnie do ataku nikt nie przyjdzie. W kadrze są Petrić i Guerrero. Jeśli tylko ten drugi złapie wreszcie równą formę, HSV nie powinno mieć problemów ze zdobywaniem bramek.emdżej pisze:Priorytetem dla Hamburga jest jednak zastąpienie Olicia, bo to był świetny i ambitny gracz i nie tak łatwo będzie o jego następcę.
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 lip 2009, 11:44
Tyle, że Guerrero to kandydat nr 1 do odejścia - jeśli nie teraz, to za rok. Też ma niezłe oczekiwania finansowe (może to ogólny peruwiański problem10 pisze:Masz rację, ale paradoksalnie prawdopodobnie do ataku nikt nie przyjdzie. W kadrze są Petrić i Guerrero. Jeśli tylko ten drugi złapie wreszcie równą formę, HSV nie powinno mieć problemów ze zdobywaniem bramek.
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 lip 2009, 11:53
Diamen23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 lip 2009, 12:58
O tym nie wiedziałem, ale świetna wiadomość, pamiętam jak grał w ataku z Irańczykiem/Irakijczykiem (?) bodajże nazywał się Ali Dae, pamiętasz może ;> ?Michał M pisze:z tym, że tu problemu już nie ma, bo młodszy Hoeness przestał być managerem Herthy - zastąpił go Michael Preetz
Jeżeli brakowało to całkiem ciekawa opcja z Ze, druga sprawa to nie wydaje mi się, że w obronie nie mają doświadczonych zawodników - Mathajsen reprezentant Holandii, jest Reinhard oraz obiecujący Gravgard.Na bokach może grać Aogo oraz Demel także nie jest wcale tak źle.Michał M pisze: Ale HSV brakowało chyba takiego doświadczonego gracza, który mógłby częściowo przynajmniej pełnić funkcję lidera obok właśnie Jarolima.
Tego nie wiem, ale racja, jak był w Bayernie i się wybił to zażądał niebotycznych sum i pożegnali się z nim.Ewidentnie otrzeźwiał i doszedł do wniosku, że chcę grać w piłkę.Będzie to dobre dla niego i Werderu, obopólna korzyść.Michał M pisze:Czyżby aspiracje finansowe mu spadły - Werder przecież w życiu mu tyle nie zapłaci.
Ja liczę na powrót Tima bo w Monachium się marnuję.W Werderze prawdziwy lider, grał świetnie, ale kariera w Bayernie nie wyszła.On ma kontrakt i trzeba będzie za niego płacić czy za friko przyjdzie ?Michał M pisze:Co do bremeńczyków, to mocno liczę na ich pomoc w pozbyciu się Borowskiego z Monachium
Racja.Guerrero już zapowiedział, że chcę odejść nie ważne ile mu dadzą [ tzn. wiadomo jak dostanie kilka mln to zostanie ] i będzie chciał grać na Wyspach.Michał M pisze:Tyle, że Guerrero to kandydat nr 1 do odejścia
Enjo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 03 lip 2009, 13:08
Właśnie się dziwie czemu Arango wybrał nie tyle kierunek Bundesligi, tylko takiego klubu jak Borussi Moenchengladbach. Przecież to bardzo dobry zawodnik który co rok udowadniał że potrafi grać na wysokim poziomie. Do tego cena 3,6 mln euro za takiego zawodnika to pół darmo. Dziwi się bo w ostatnich latach interesowały się nim klubu z Premier League, a chętnych w Hiszpanii za 3,6 mln euro pewnie także by nie brakowało.Diamen23 pisze:Z ciekawszych transferów to jednak Arango w Gladbach. Lider Mallorci od kilku lat, który sezon w sezon strzela dużo ważnych bramek przenosi się do jednego ze słabszych zespołów w lidze. Według mnie może on nie tyle zastąpić Marina co przebić go i poprowadzić Borussię do jakiegoś lepszego miejsca w tabeli.
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 lip 2009, 13:09
Z Alim Daeim, jasne że pamiętamEnJoy's pisze:pamiętam jak grał w ataku z Irańczykiem/Irakijczykiem (?) bodajże nazywał się Ali Dae, pamiętasz może ;> ?
No tak, ale żaden z wymienionych typem lidera chyba raczej nie jest. Poza może Mathijsenem. A zresztą - Gravgarda chyba w końcu nie wykupiliEnJoy's pisze:druga sprawa to nie wydaje mi się, że w obronie nie mają doświadczonych zawodników - Mathajsen reprezentant Holandii, jest Reinhard oraz obiecujący Gravgard.
To jest pytanie. Werder z pewnością chciałby go za darmo, Bayern sądzę, że chciałby sobie trochę odbić na kasie, którą dał Timowi (do ręki za transfer bez odstępnego + wysoką w sumie pensję za ubiegły sezon). Myślę, że dla zdrowia ogólnego kwota 2-3 mln euro byłaby zasadnaEnJoy's pisze:Ja liczę na powrót Tima bo w Monachium się marnuję.W Werderze prawdziwy lider, grał świetnie, ale kariera w Bayernie nie wyszła.On ma kontrakt i trzeba będzie za niego płacić czy za friko przyjdzie ?.
Michał M

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 lip 2009, 13:20
Ja nie pamiętam, ale za to pamiętam dwóch najbardziej drewnianych zawodników jakich kiedykolwiek widziałem a miał ich Bayern - Carsten Jancker oraz Jens Jeremis.Na tych ludzi nie można było patrzeć, ten pierwszy nie wiem jak mu się udało strzeli tyle bramek dla FCB jak na niego 48 bramek to całkiem dobre osiągnięcie ].A Jeremis jak grał to Bayern nigdy nie dominował w środku pola bo on był beznadziejny.Michał M pisze:Bryana Roya - pamiętacie tego Holendra?
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 lip 2009, 13:23
w ogóle Borussia całkiem niezłe transfery przeprowadza. Co pół roku ktoś ciekawy trafia do zespołu: najpierw Bradley, później Dante a teraz Arango. Nie wiem jak radził sobie Brazylijczyk w Bundeslidze, ale w Standardzie Liege był ważną postacią i nieźle prezentował się w UEFA i mówiło się o przejściu do Premiership i Primera Division a on wybrał Gladbach. Podobnie z Bradleyem, który jako pomocnik strzelił w Holandii blisko 20 bramek w lidze i także miał lepsze oferty. Gdyby tylko do Borussii trafił jeszcze jakiś napastnik, który pomógłby Friendowi w strzelaniu bramek, to byłoby ciekawie. Może Voronin?Asteniu pisze:Właśnie się dziwie czemu Arango wybrał nie tyle kierunek Bundesligi, tylko takiego klubu jak Borussi Moenchengladbach. Przecież to bardzo dobry zawodnik który co rok udowadniał że potrafi grać na wysokim poziomie. Do tego cena 3,6 mln euro za takiego zawodnika to pół darmo. Dziwi się bo w ostatnich latach interesowały się nim klubu z Premier League, a chętnych w Hiszpanii za 3,6 mln euro pewnie także by nie brakowało.Diamen23 pisze:Z ciekawszych transferów to jednak Arango w Gladbach. Lider Mallorci od kilku lat, który sezon w sezon strzela dużo ważnych bramek przenosi się do jednego ze słabszych zespołów w lidze. Według mnie może on nie tyle zastąpić Marina co przebić go i poprowadzić Borussię do jakiegoś lepszego miejsca w tabeli.
Diamen23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 lip 2009, 13:31
Tak wiem, że nie idzieMichał M pisze:BTW EnJoy's, jakiemu klubowi w BL kibicujesz (bo nie do końca jestem w stanie stwierdzić to z Twoich wypowiedzi)?
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 lip 2009, 13:35
No teraz trochę pojechałeś. Jancker może i był drewnem, ale jako napastnik między 1 składem a ławką rezerwowych był w najlepszym ostatnio okresie (1998-2001) niezastąpiony. Przykładowo, brak Elbera w drugiej połowie sezonu 98/99 został zrównoważony właśnie głównie przez Janckera.EnJoy's pisze:Ja nie pamiętam, ale za to pamiętam dwóch najbardziej drewnianych zawodników jakich kiedykolwiek widziałem a miał ich Bayern - Carsten Jancker oraz Jens Jeremis.Na tych ludzi nie można było patrzeć, ten pierwszy nie wiem jak mu się udało strzeli tyle bramek dla FCB jak na niego 48 bramek to całkiem dobre osiągnięcie ].A Jeremis jak grał to Bayern nigdy nie dominował w środku pola bo on był beznadziejny.
To własnie ciekawostka, że jeszcze 10-15 lat temu w takim Bochum grał taki Wosz, kandydat nawet do reprezentacji Niemiec w pewnym czasie. To świadczy tylko o tym, jak kiedyś silna była ta liga i ile jednak brakuje do tego, żeby osiągnąć poziom drugiej połowy lat 90-tych.EnJoy's pisze:Jak już jadę po za tematem to pamiętasz może Dariusza Wosza z Bochum , mnie on zawsze przypominał takiego jednego aktora.
O takich zawodnikach jak Kirsten, Preetz, Basler czy działacz jak Kalmud z Bayeru 04 [ nie trudno go nie zauważyć] nie można zapomnieć.
OK, teraz rozumiem czemu miałem problemEnJoy's pisze:Lubię wszystkich po trochu - nie wiem jak to wytłumaczyć, wszystko mnie interesuje związanego z ligą.
Michał M
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio