Polonia Bytom (zbiorczy) - Strona 19

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Re: Polonia Bytom (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 23 cze 2009, 15:04

cloner pisze:Mirosław Spiżak przyjechał na testy do Bytomia, dziś wziął udział już w porannym treningu. Aż ciekaw jestem, jaki poziom obecnie prezentuje ten zawodnik. Może okaże się niezłym wzmocnieniem :P
Można znać jego przeszłość? Ostatni raz kiedy o nim słyszałem, to strzelił gola Bayernowi Monachium (chyba zwycięskiego) w barwach Unterchachingu, kilka lat temu :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 cze 2009, 20:15

Mirosław Spiżak - drugi od prawej (spodenki Uhlsport)
http://olimpijska2.pl/img/trening(23-06-09)/3.jpg

Dziś po raz pierwszy swoje umiejętności prezentował działaczom, sztabowi szkoleniowemu oraz nielicznym kibicom, 30-letni Mirosław Spiżak. Jak się okazało, zawodnik ten nie występuje już na pozycji napastnika! Od kilku lat, w Niemczech występował jako ... prawy obrońca bądź prawy pomocnik! I pod kątem gry na tych pozycjach będzie testowany w Bytomiu.
http://olimpijska2.pl :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lip 2009, 15:21

Nikt się tutaj nie interesuje przygotowaniami Polonii do nowego sezonu, ale co tam, nabiję sobie posta :lol:

Trzech nowych graczy zakontraktowaliśmy, bramkarza Ilie Pavola Cebanu, defensywnego pomocnika, Szymona Sawalę oraz ofensywnego pomocnika, Miroslava Barcika ze Słowacji. Dziś lub jutro ma kontrakt podpisać Krzysztof Strugarek. Potrzeba jeszcze kilku graczy, bo wielu "piłkarzy" się pozbyliśmy, prawie wszystkie to dobre posunięcia, poza wyrzuceniem Jaromina i Gikiewicza (cóż, mają charakterek).

Testowanych graczy było pełno, większość wyjechała, ale niektórym jeszcze sztab się przygląda. Będzie dobrze 8)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 03 lip 2009, 16:26

A co u Huberta Jaromina jest nie tak? Pamiętam jeszcze jak pisałeś, że gość ma niespożyte siły i jest podstawowym prawym pomocnikiem, ale to chyba było za kadencji Marka Motyki.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lip 2009, 16:30

Fishbone pisze:A co u Huberta Jaromina jest nie tak?
Nie przedłużono z nim kontrakt z powodu niesportowego trybu życia: piwo i paczka fajek dziennie. :lol:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 03 lip 2009, 16:33

cloner pisze:
Fishbone pisze:A co u Huberta Jaromina jest nie tak?
Nie przedłużono z nim kontrakt z powodu niesportowego trybu życia: piwo i paczka fajek dziennie. :lol:
Aha, czyli jednak nic się nie zmieniło :lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 lip 2009, 20:00

A propos niesportowego trybu życia i obecności kibice GieKSy w temacie: gratuluję testowania Tadzia Tyca w Katowicach. Będzie nowa gwiazda "Spiżu" :lol:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 03 lip 2009, 22:58

emdżej pisze:A propos niesportowego trybu życia i obecności kibice GieKSy w temacie: gratuluję testowania Tadzia Tyca w Katowicach. Będzie nowa gwiazda "Spiżu" :lol:
Mi też piłkarz jest nieznany, ale na naszym forum pojawiły się różne źródła, że z piłkarza rezygnowały inne klubu w powodu życia pozasportowego właśnie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 lip 2009, 23:38

Fishbone pisze:
emdżej pisze:A propos niesportowego trybu życia i obecności kibice GieKSy w temacie: gratuluję testowania Tadzia Tyca w Katowicach. Będzie nowa gwiazda "Spiżu" :lol:
Mi też piłkarz jest nieznany, ale na naszym forum pojawiły się różne źródła, że z piłkarza rezygnowały inne klubu w powodu życia pozasportowego właśnie.
W Radzionkowie z tego powodu nawet testów nie przeszedł, bo w okresie próbnym...zabalował. Zresztą Tadziu zna "Spiż" jak własną kieszeń, bo wielokrotnie tam balował grając w Zagłębiu. Jedyne czym się wyróżniał to tym, że zapieprzał po całym boisku od jednej bramki do drugiej. Tylko bez większego celu i pożytku. Zmarnował niestety swój talent imprezowym trybem życia.

P.S. Wybacz cloner, że zaśmiecam temat Polonii - już kończę.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 06 lip 2009, 21:15

Na 90minut.pl, na liście piłkarzy, którzy mogli trafić do Polonii zauważyłem dość niespodziewanie Jacka Paczkowskiego. Wiesz coś więcej o tym cloner? Wyraził nim ktoś z klubu zainteresowania, czy to tylko plotka prasowa?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 sie 2009, 9:14

emdżej pisze:czy to tylko plotka prasowa?
Minął prawie miesiąc, ale plotka to nie była, testowaliśmy go, dobry chłopak, ale w sparingu doznał lekkiej kontuzji i Polonia go nie zakontraktowała.

Wczoraj rozpoczęliśmy ligę z mocnego uderzenia. Pewne zwycięstwo nad Bełchatowem 1-0 8) Gol w debiucie Szymona Sawali, były kapitan Stilonu Gorzów Wlkp. BRAWO :mike:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 sie 2009, 9:22

Zaskoczyło mnie zwycięstwo nad Bełchatowem. Ciekawe czy to tylko jakiś przebłysk Polonii, czy zapowiedź dłuższej, dobrej dyspozycji.

A Paczkowski ostatecznie wylądował w Turze Turek. Tak jak napisałeś, to całkiem niezły grajek, ale niestety kontuzje to go już od pewnego czasu prześladują. A poza umiejętnościami piłkarskimi to straszny jajcarz z niego. :lol:

vent
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vent » 01 sie 2009, 22:21

Bełchatów podobno chce zając wyższe miejsce niż w poprzednim sezonie. Wcale zdziwony nie byłem tymi wypowidzami m.i. trenera. W sumie to dopiero 1 kolejka być może był to wypadek przy pracy.
Mecz ten oglądałem , tak czekałem aż ekstraklasa się rozpocznie a po I połowie to się załamałem i myślałem że usnę , totalna nuda , druga już dużo lepsza. Bełchatów nie ma co miał sytacje zapamiętałem takie dwie można powiedzieć nie 100% ale naprawdę dobre.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 sie 2009, 19:39

cloner - mógłbyś być tak uprzejmy i napisać swoją opinię o Hubercie Jarominie? Jak spisywał się w Bytomiu?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 sie 2009, 19:40

Bardzo dobry zawodnik, wlasnie przeczytalem, ze u Was trenowal. Brac go !!!
Jedyna wada - lub pic i palic :lol: ale czy to wada :think: :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”