FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 924

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Dramatic
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dramatic » 08 lip 2009, 8:46

zgadzaja sie,ze bramkarz krolewskich jest lepszy od vv ale MINIONY sezon mial gorszy,
A widzieliście w jakich sytuacjach bronił VV a w jakich Casillas?Nie ma wgl porównaniu.Casillas miał na mecz o wiele więcej interwencji niż VV i bronił znakomicie.Wy 'kibicie' pamietącie tylko kiksy ^^ :haha:

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 08 lip 2009, 9:32

co jest niedorzecznego w tym co napisalem,ze MINIONY sezon casillas mial gorszy? liczbą baboli przebil valdesa dwukrotnie(patrz przyklady podane powyzej przeze mnie i kolegow)

i co mnie obchodzi w jakich sytuacjach bronil ,skoro pozniej wykladal sie przy najprostrzych
jakby valdes malo obronil trudnych pilek...

chciales sie glupio napiąć a wyszla kupa-jak zwykle przy braku argumentow
dodaj jeszcze wiecej emotek i parę 'haha"
idealnie wpasowujesz sie w moj profil "niedzielnego kibica od mś i me"

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 lip 2009, 9:37

Jordan Casillas jest lepszym bramkarzem biorac pod uwage cala kariere obu bramkarzy i Valdes musi porzadnie zapieprzac zeby go kiedys dogonic umiejetnosciami. Zreszta jak dla mnie Casillas mial wiecej spektakularnych interwencji w zeslym sezonie. Koncze bo wygranie LM spowodowalo odbiciem sie spermy od mozgu. Narka

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lip 2009, 9:54

Julio Cesar w tym sezonie był bezbłedny. Powaga. Wiem jak to brzmi ale taka jest prawda. Ogladalem 95% meczów Interu i zarzutów do niego zadnych miec nie mozna. Juz w zeszłych sezonach pokazywał klase i tylko klopsy w stylu Udinese i Napoli przemawiały w ogólnym rozrachunku na korzysc Buffona czy Freya. Pomijam tu swietojebliwe teorie kibiców Juve o Buffonie wszechmogącym i najlepszym zawsze.

W czym jest lepszy od Valdesa? No własnie w tym, że ten sezon miał bezbłedny i minimum kilkanascie punktów Interowi zapewnił. Byc moze juz takiego sezonu nie powtorzy, ale trzeba oddac Cesarowi to co cesarskie. Nie ogladam Barcy tyle co Interu ale błedy VV sobie przypominam i byly tu przypomniane. Do tego dochodzi reprezentacja Brazylii (Valdes w swoejej reprezentacji nie gra) gdzie potrafił rozgrywac takie mecze jak z Ekwadorem. Nie miał zadnej obrony a tylko dzieki niemu do 90 minuty Brazylia po przypadkowej kontrze i megaszczesliwym strzale Baptisty prowadziła 1-0. Julio jest niedoceniany i w tym jego siła wiec niech ten post bedzie odbierany jako nieobiektywny a moje zachwyty beda uznane za fanbojowatość.

Poza tym przejał i bezczesci kobite "tego jedynego" Ronaldo. Sorry nie mogłem sobie darować.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 08 lip 2009, 9:56

czy WY wszyscy oponenci (dramatic/martinho) macie problemy z czytaniem-rozmawiamy o MINIONYM sezonie,a nie o calej karierze

WIEM,ze calosciowo iker jest lepszy,ale w sezonie 08-09 liczna baboli przebil vv conajmniej dwukrotnie

i ten wasz argument "wiecej spektakularnych interwencji w zeslym sezonie" -faktycznie MIAL, np w meczach z liver (0-4), barca (2-6),

tylko co to ma rzeczy,ze mial wiecej dobry interwencji skoro w koncu popelnial bledy w spotkaniach z getafe,sevilla,betisem

na poczatku poprzedniego sezonu mowiono,ze real ma mega obrone-pepe/ramos/heinze/canna-ale jak oni zaczeli grac kaszane to i w koncu iker zaczal popelniac bledy-znudzony chyba ciaglym ratowaniem pupy swoim kolegom

reasumujac-za miniony sezon valdes byl w pierwszej piatce najlepszych bramkarzy swiata (julio cesar,van der sar,reina...)

jesli zamiast valdesa dodasz do tego grona cecha,buffona czy ikera to znaczy,ze barcelone ogladales w tv lub na malym okienku justina przy ciaglej pixelozie

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 08 lip 2009, 10:07

Julio cesar zawsze mi sie podobal ,juz od paru sezonow broni bez zarzutów [chyba] ,refleks ma bardzo dobry,dlamnie jeden z najlepszych bramkarzy swiata.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 08 lip 2009, 10:52

jordan20 pisze:jesli zamiast valdesa dodasz do tego grona cecha,buffona czy ikera to znaczy,ze barcelone ogladales w tv lub na malym okienku justina przy ciaglej pixelozie
Ja nie wiem skad sie wzielo przekonanie, ze Buffon mial ten sezon slaby. Byl troche gorszy niz nas, kibicow Juventusu do tego przyzwyczail, ale to w glownej mierze bylo spowodowane kontuzja. Niemniej jednak i tak bronil pewniej anizeli VV. Pokazcie mi tyle jak to okresiliscie "baboli" w tym sezonie Gigiego, którymi raczyl nas od czasu do czasu pan VV. Zreszta na umiejetnosci bramkarzy nalezy patrzec rowniez przez pryzmat druzyny, w ktorej graja. Oczywistym jest, ze VV ma ulatwione zadanie ze wzgledu na charakter i klase swojego zespolu w ostatnim sezonie. Zreszta RealFan podawal kiedys zestawienie procentu obronionych strzalow przez Ikera i Victora przemawiajace na korzysc bramkarza Realu i gdyby nie ta az nadto wysoka jak na Casillasa liczba "baboli" to zwyciesko z tego porownania wyszedlby Iker. Bzdurne jest takze tlumaczenie, ze brak w kadrze Hiszpanii VV nie jest wyznacznikiem jego umiejetnosci. Jest, a to z prostej przyczyny. VV nie zapewnia takiej pewnosci w bramce jaka prezentuja Casillas czy Reina i jeden lepszy sezon tego nie zmieni. Od lat VV popelnia mase prostych, karygodnych bledow, nawet rozgrywajac najlepszy jak do tej pory sezon w karierze nie udal mu sie ich uniknac. Trenerzy to wiedza, zespol rowniez i nie trudno jest sie domyslec, ze pewniej sie czuja majac za plecami Ikera.
Chyba nikt tu bedac zdrowy na umysle nie mysli, ze VV nagle wygryzie z kadry Casillasa, bo ten puscil o kilka "baboli" za duzo. :rotfl:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lip 2009, 12:32

Valdes jest słaby i tyle. Macie farta (mówię do tych, którzy nie kibicują Barcelonie tylko innym ekipom), że mamy takiego przeciętnego portero. Strach pomyśleć ile byśmy wygrywali z takim Cechem czy Borucem :shock: Potrójna korona rok w rok.

Na szczęście historia oceni Victora inaczej. Zubizarreta był jednym z najlepszych hiszpańskich bramkarzy a Valdes już w tym momencie jest co najmniej tak dobry jak on a zdaniem wielu nawet lepszy. Pokemon przyłoży jeszcze ręce do kilku trofeów i starczy. Geniusz Ikera nie czyni z Valdesa słabego bramkarza a tak wygląda modus operandi znakomitej większości przeciwników VV.
arek_ahig pisze:Chyba nikt tu bedac zdrowy na umysle nie mysli, ze VV nagle wygryzie z kadry Casillasa, bo ten puscil o kilka "baboli" za duzo.
Różowe słonie pod sufitem też już widzisz?

A Julio Cesar w ubiegłym sezonie rzeczywiście był chyba nawet lepszy od Victora.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 lip 2009, 12:39

A Julio Cesar w ubiegłym sezonie rzeczywiście był chyba nawet lepszy od Victora.
Juliusz Cezar tak rozpierdalał w bramce Interu że VV by musiał mieć 4 ręce by się z nim równać. Cesar to kosmita. Facet broni wszystko!

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 lip 2009, 13:39

Mentor to dlaczego fenomen Valdesa zauwazany jest przez kibicow Barcy tylko, a nie przez selekcjonera ani przez dzialaczy innych klubow ktorzy nie kwapia sie nawet interesowac tym bramkarzem.... Dla mnie w poprzednim sezonie Iker byl i tak lepszy. Wole Ikera z babolami niz niepewnego Valdesa...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 lip 2009, 13:50

Martinho pisze:Mentor to dlaczego fenomen Valdesa zauwazany jest przez kibicow Barcy tylko, a nie przez selekcjonera ani przez dzialaczy innych klubow ktorzy nie kwapia sie nawet interesowac tym bramkarzem.... Dla mnie w poprzednim sezonie Iker byl i tak lepszy. Wole Ikera z babolami niz niepewnego Valdesa...
1. Bo Valdes ma pewna pozycje w Barcelonie i klub nie ma zamiaru go sprzedawac
2. Bo jest wychowankiem i nie chce odchodzic z klubu
3. Nigdzie nie byloby mu tak dobrze jak w Barcelonie

To cos jak z Iniesta - nikt nawet nie probuje go wyjac, bo wiedza, ze i tak sie im nie uda.

Ja z Valdesa jestem zadowolony. Iker dla mnie jest lepszy, ale zeszly sezon mial gorszy od naszego bramkarza.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lip 2009, 14:06

Martinho pisze:Dla mnie w poprzednim sezonie Iker byl i tak lepszy.
I co można poradzić na takie opinie? Nic. Lekarz kazał przytakiwać. To chyba najlepsze podsumowanie.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 08 lip 2009, 14:11

Haha martinho no wez nie osmieszaj sie widac ze nie ogladales mecze realu i barcy ,valdes byl lepszy od ikera w tamtym sezonie i wiekszosc to ci powie bo taka jest prawda.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 lip 2009, 15:19

Zreszta juz sie zaczela granda ktopry lepszy Iker czy Valdes. Konczac swoj udzial w tym temacie - Valdes nie jest najlepszym bramkarzem swiata i nigdy nim nie bedzie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 lip 2009, 15:27

Martinho nie dosc ze wytresowany to jeszcze wrozka jest. Szacuneczek :lol:

Ja sie zgadzam z poprzednikami ze VV mial ogolnie lepszy sezon niz Iker ale calosciowo jest gorszym bramkarzem. Tak samo nie wywyzszam VdS bo dla mnie Cesar gral swietnie. Te mecze ktore ogladalem Inter(mało) i Brazylii (sporo) daja duzo do myslenia. Jezeli utrzyma forme to Brazylia najlepszego zawodnika na MS bedzie miala w bramce :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”