Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1019

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lip 2009, 14:30

(L)oczkerson pisze:bo nie oglądasz Serie A, Rossi w Parmie grał znakomicie i najnormalniej w świecie nie dało się nie zwrócić na niego uwagę w tamtym czasie. Zresztą chyba dyskutowaliście o tym jak sprawdzają się Włosi w Hiszpanii i na odwrót a nie jak sprawdzają się gracze Serie A w La Liga
A ilu zawodników o uznanej marce w La Liga sciagaly kluby SerieA. Osobiscie pamietam przedewszystkim Mendiete jako ogromny niewypał. Jesli ktos kupuje przecietniaka do swietnego klubu to niech nie oczekuje, ze bedzie gwiazda. Niczyja wina, że Milan w pewnym momencie kupował kazdego kto czyms sie wyróznił w La Liga- Contra, Moreno, Marii. Zawodnikami nigdy wybutnymi nie byli, podobnie jak inne Farinosy. Lepiej porownywać zawodników, ktorzy przez dłuszy czas/ kilka sezonow cos soba reprentowali, przywykli do stylu gry w danej lidze i jak sobie radzili po przenosinach.
Ostatnim dobrym przykladem jest targowisko w Turynie, miała być okazja dobry deal, a wyszło jakby wszystko było Mede in China.
EOT

PS. Coco sobie całkiem dobrze radził w Blaugranie.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 11 lip 2009, 14:37

Jarzinho pisze:Coco sobie całkiem dobrze radził w Blaugranie.
Ciekawy przykład. Biorąc pod uwagę to jak radził sobie w Serie A - w Hiszpanii grał wręcz znakomicie.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 11 lip 2009, 14:48

10 pisze:Hiszpanie w Serie A
A ja mam kilki Hiszpanów grajacych z powodzeniem w Serie A .
Czasy zamierzchłe ale zawsze :
-Luis del Sol we włoszech 10 lat
# 1962-1970 - Włochy Juventus FC
# 1970-1972 - Włochy AS Roma ( 2 lata był kapitanem )

-Joaquín Peiró we włoszech 8 lat
Torino 62-64
Inter 64-66 ( Dwukrotnie zdobył scudetto (1965 i 1966), w 1965 triumfował w Pucharze Europy, zwyciężał w Pucharze Interkontynentalnym. )
Roma 68-70 ( 2 lata kapitan )

Luis Suarez ( on we włoszech sprawdził sie bez zarzutu )
Victor Munoz ( choć jemy akurat pobyt w Sampdorii sie średnio udał , ale był 2 lata )

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 lip 2009, 14:49

Coco gral do polowy. Dalej juz jak dobrze pamietam to sie kopal w czolo.

Oprocz Mendiety byl jeszcze De la Pena. Chyba kariery nie zrobil. Pep tez troszke pogral na emeryturze.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 11 lip 2009, 15:51

Nie wiem skad opinie ze pilkarz typu De Rossiego jest nie potrzebny Realowi. Moze nie jestem specem od seria a bo ta glownie znam z meczow LM i reprezentacji Wloch ale ja zawsze mialem wrazenie ze Danielle to pilkarz o podobnej charakterystyce co Xabi a takze Andrea Pirlo czyli sa to gracze dobrzy w destrukcji, potrafiacy cos zrobic z przodu, majacy silne uderzenie z dystansu wiec skoro Real nie szuka kogos pokroju De Rossiego to rowniez mozna powiedziec ze nie potrzebny jest im Alonso. Ale mimo wszystko jest cos na rzeczy ze nie bylo jeszcze Wlocha ktory sprawdzilby sie w Realu, a na pazurach lapy kota moznaby wyliczyc ilu graczy z polwyspu apeninskiego w ogole sprawdzilo sie w lidze hiszpanskiej. Przykady Cannavaro i Zambrotty raczej do mnie nie przemawiaja. Generalnie to powszechna prawda jest to ze do Realu nie pasuja Wlosi, Anglicy, Niemcy wiec niech Perez skupia sie na Holendrach, Portugalczykach, Brazylijczykach i Argentynczykach choc mysle ze De Rossi moglby sie odnalezc w Madrycie ale to tez ryzyko. Wydaje mi sie jednak ze Xabi jest elementem ktory idealnie pasowalby do tej ukladanki Realu i od niego ja bym uzaleznial czy juz w pierwszym sezonie nowego galaktycznego teamu, Real cos osiagnie.

I tak, jak ktos tu wczesniej napisal, tak i ja mam wrazenie ze ta rozrzutnosc Pereza ma swoje zle strony za ktore Real bedzie jeszcze dlugo cierpial bowiem chyba nie mozliwoscia jest aby Real kupil teraz kogos taniej niz za dwukrotna wartosc rzeczywista jakiegos pilkarza. Stad zadania Bayernu ktory chce 80 mln euro za Ribery'iego. Ja uwazam Francuza za swietnego gracza, jednego z 10 najlepszych na swiecie ale nie wiem czy nawet Kryska jest warta tyle juz nie wspominajac o fakcie ze Frank nie jest taka medialna osoba.

Jako ktos kto sympatyzuje z Realem(bo fanem to sie nie moge nazwac) obawiam sie ze transfer Benzemy moze okazac sie niewypalem. Nie wiem skad az takie duze zainteresowanie tym pilkarzem i az tak ogromne kwoty poiawiajace sie wraz z nim. Jest to pilkarz ktory mial jeden bardzo dobry sezon kiedy nastukal pare bramek w ligue 1 i LM - pamietam ze ladnie gral z ManU ale to tylko 1 sezon a ten mijajacy byl bardzo slaby w jego wykonaniu. Ile on tam strzelil bramek ? 16 ? To juz Irek przeciez nie wiele gorszy byl bo strzelil 14 goli - co tylko pokazuje ze liga francuska nie jest najsilniejsza. Do tego pamietam ze media przez jakis czas naliczali mu godziny bez strzelonej bramki i nazieralo sie ich troche. Wczesniej tu byla dyskusja kto jest lepszy - Gonzalo czy Karim i na chwile obecna nie mam watpliwosci ze Higuain jest wiele lepszy i przede wszystkim jest sprawdzony w lidze hiszpanskiej. Za szybko pozbywa sie Real tez Hunterlera bo takiego lisa tez potrzeba miec w skladzie.

Slyszalem ze w zwiazku z tymi nowymi spektakularnymi transferami, jednym ze sposobow na to aby one sie splacily ma byc renegocjowanie umow ze sponsorami. Jestem ciekaw jak oni chca to zrobic...

Poza tym to Real zrobil swietny ruch sprowadzajac Ronaldo. Zawsze bylem zdania ze jezeli Real chce sie zblizyc do Barcelony i grac zarowno efektownie jak i wygrywac przy tym to moze albo zaczac od zera i sprowadzac mlodych graczy i im ufac bedac gotowym na to ze przez jakis czas nic sie nie osiagnie albo.. sciagnac Ronaldo. Bo jest chyba tylko dwoch pilkarzy na swiecie ktorzy rzeczywiscie mogliby cos ruszyc w grze klubu z Madrytu, jednym jest Criastiano a drugiego z przyczyn oczywistych nie da sie sciagnac.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 11 lip 2009, 19:59

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 11 lip 2009, 20:10

majer13 pisze:http://sport.onet.pl/74327.3,1248704,20 ... omosc.html

:haha:
Moja wypowiedź z 7 lipca
Killerbean pisze:śmiesznie by było jakby nagle sporo osób stwierdziło , że w domu już maja aktualne koszulki . Napis Ronaldo , numer 9 , wszystko gra . :D
Dokładnie o tym napisałem 4 dnie przed tymi cyckami z onetu . :)

Jaki z tego wniosek " niektórzy analitycy hiszpańscy " wchodzą na pilka.pl i czytają moje posty. :lol:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 13 lip 2009, 11:27

Cos dla Mentora ktory jest bardzo mocno zaniepokojony finansami Realu.
http://www.sport.pl/pilka/1,65082,68133 ... iecej.html

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 13 lip 2009, 12:11

brylancik pisze:Cos dla Mentora ktory jest bardzo mocno zaniepokojony finansami Realu.
http://www.sport.pl/pilka/1,65082,68133 ... iecej.html
Zero realizmu . Na łby poupadali . To jest fizycznie niemożliwe , zeby w sytuacji związania się umowami długoterminowymi nagle sponsorzy zaczęli w nich rzucać 2x większą kasą . Przecież to się nijak ma do rzeczywistości . W sumie na 2 piłkarzach tylko zarobią 175 mln !!! :lol:
I jak to obliczyli wymyślili sobie wartośc całego realu a potem wymyślili sobie wartość tej dwójki i nagle wyszło że transfer tej dwójki im się zwróci raz dwa . Wybacz ale wydaje mi się , że wynik jest ostro przegięty . To się po prostu kupy nie trzyma .

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 13 lip 2009, 12:25

Wybacz ale bardziej wierze w to co napisze firma ktora zajmuje sie profesjonalnie takimi rzeczami i ktora na analizach zarabia pieniadze niz tobie, bo stwierdzisz ze to sie kupy nie trzyma.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 13 lip 2009, 12:54

Każdą umowę można renegocjować, brylancik ma rację, chyba jednak zawodowcy mają więcej do powiedzenia o finansach Realu niż kibic, dla którego Xavi jest bogiem.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 lip 2009, 13:00

chciałem tylko zauważyć nie tylko Real czerpie zyski z największych gwiazd :wink: Możecie się zachwycać sumami (jesli są wiarygodne, wszak nawet profesjonalna firma może się pomylić o czym najlepiej świadczy światowy kryzys), ale Kaka i Ronaldo byli w Milanie czy Man Utd równie medialni a nie kosztowali takiej gotówki, podobnie jak Ronaldinho czy Messi w Barcy czy inne czołowe gwiazdy ostatnich lat.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 13 lip 2009, 13:34

Pelart pisze:Każdą umowę można renegocjować, brylancik ma rację, chyba jednak zawodowcy mają więcej do powiedzenia o finansach Realu niż kibic, dla którego Xavi jest bogiem.
A nie rozumiesz , że firma która ma kotrakt na 7 lat , może stwierdzić , ze wiecej nie da :
1. bo nie taka jest umowa
2. bo jest kryzys
3. bo tak

Gdzie jest powiedziane, ze wszyscy z nich będą skakać z radości gdy real poprosi o 30 mln wiecej .
Jeżeli ta 2 byłaby marketingowo tak mocna , to możesz mi wierzyć , że szejkowie by kupili ich za 200 mil. i po dwóch latach czerpali zyski .
Zarobią wiecej z biletów ?? Na szlagierach ligi od lat mają komplet a na Xerez czy Teneryfe nie przyjdzie wiecej osób niż mormalnie chodziło na mecze ze średniakami . W takim razie jedyne co mogą zrobić to podnieść ceny biletów , tylko o ile podniosą 300% , wybacz ale tego nie kupuje .
I dlaczego przez 3 tygodnie świat pukał się w głowę na informacje o tych sumach , skoro to taki zajebisty biznes . Dopiero po 3 tygodniach jedna sport management agency stwierdziła że to zajebisty krok . Badania na kilometr cuchną zamówieniem przez Pereza . Ale to jest moja opinia

Dotarłem do tej agencji ( które normalnie publikuja pełen raport ) tutaj były tyklo cytaty , co juz samo w sobie jest ciekawe.

I tak np. jest fajny cytat
"Becks sold a million shirts in his first six months at Real Madrid when he was just one of several 'galacticos' turning out for the all-whites, alongside the likes of Zidane, Raul and the Brazilian Ronaldo.

Czyli wybitna agencja sportowa nie wzięła pod uwagę , że tam sprowadzano 1 gwiazde rocznie . Przecież takie sformułowanie woła o pomste do nieba . Teraz kupili 2 i fani nie kupią 2 koszulek obu gwiazd , tylko 1 . Chociażby dlatego to sie nie trzyma kupy. Bardzo chciałbym znaleźć pełen raport ale jego najprawdopodobniej po prostu nie ma .
Cała informacja znajduje sie w rubryce what we think .
Jeżeli ja przeprowadzam research i się nim chwale to go przedstawiam na potwierdzenie mych tez . Niestety odnośnika brak.
http://www.webershandwick.co.uk/homepag ... rchive/198

A najśmieszniejsze jest to , że ( informacja a właściwie notka ) o raporcie jest datowana na 11 czerwca 2009 ( w sytuacji kiedy oba transfery nie były jeszcze dopęte na ostatni guzik . ) . Czemu wypłynął dopiero teraz .

Ja tez przeprowadziłem badania , zgodnie z nimi Lech na Chrapku i Kasprziku zarobi 3 mln euro rocznie . :lol:

Sam bym chciał zobaczyć jak Flo po raz kolejny pokazuje światu , że sie da . Bo kolo jest autokratą ale z wizją . Tym nie mniej w mojej opinii raport ten jest niewiele wart .

Pelart skoro ciebie boli mój podpis z Xavim , to dobrze że chociaż ty masz na awatarze prawdziwa ikonę . Piłkarza pełną gębą .

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1372
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 lip 2009, 14:05

Real (Perez) postawił wszytko na jedną kartę - albo będą sukcesy sportowe (komercyjny już jest) i co za tym idzie kolosalne wpływy z LM,albo jedna wielka klapa,bo drugi raz terenów miastu już nie sprzedadzą...

Zadłużenie czołowych klubów w Europie (w mln £):

1) Manchester Utd 699
2) Real Madryt 494
3) Atletico Madryt 449
4) Valencia 441
5) Arsenal 416
6) Barcelona 384
7) Chelsea 339
8 ) Roma 330
9) Liverpool 313
10) Deportivo La Coruna 257
11) Villarreal 210
12) Fulham 197
13) Manchester City 147
14) Espanyol Barcelona 133
15) Inter Mediolan 125
16) Racing Santander 120
17) Newcastle 106
18) Real Saragossa 98
19) Sevilla 96
20) Middlesborough 93

Z tym,że MU ma dług dzięki Glazerom,którzy kupili klub za kredyt pod jego zastaw (naród wybrany to ma głowę do interesów),taki Inter czy Chelsea wiszą kasę właścicielom na takiej samej zasadzie jak Wisła Ciupiałowi...tylko w Hiszpanii (zaskakuje pozycja Atletico!) sytuacja wydaje się nieciekawa,gdzie kluby są praktycznie własnością kibiców a nie 'dobrych wujków' i jednak MUSZĄ (to tylko teoria - w praktyce wygląda to inaczej) bilansować swój budżet...Bo niby taka Valencia boryka się z długami a Atletico,Barcelona czy Real nie?Bzdura.Balon pęknie mniej więcej w takim samym stylu jak rynek kredytów w USA.Kwestia tylko kiedy.BTW - na tej liście nie ma Milanu (co nie dziwi - Łysy ogląda każdego eurocenta z dwóch stron) czy Bayernu :roll:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 167

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 13 lip 2009, 14:11

MazurXIII pisze:.BTW - na tej liście nie ma Milanu (co nie dziwi - Łysy ogląda każdego eurocenta z dwóch stron) czy Bayernu :roll:
Jeśli Galiani oglada eurocenta z każdej ze stron, to tym bardziej Hoeness :wink: Jestem przekonany, że Bayern nie ma w tej chwili żadnych wymagalnych długów i dlatego też jesteśmy tak nieugięci (chociaż chyba przesadnie)w sprawie Ribery'ego. Z drugiej strony, nie robimy też zbyt wielu spektakularnych czyt. drogich transferów (w ostatnich 2 latach w zasadzie tylko Gomez spełnia to kryterium, wcześniej Ribery). Dodam tu jeszcze, że wciąż spłacamy Allianz Arena (i tu jest chyba nasz jedyny w zasadzie dług tj. kredyt na stadion, spłacany jednak terminowo, o ile nie przed czasem) :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”