Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 273

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 10 lip 2009, 23:05

Maro juve pisze:

BadBoyowi chodzi o to, że potwierdzony jest tylko transfer MM w 100%, czyli my byśmy sprzedali naszego skrzydłowego, jednak nie pozyskalibyśmy Melo. Na potwierdzenie transferu Melo jednak spokojnie możemy poczekać do poniedziałku, zaufam 'wymownemu uśmieszkowi' Blanca. ;)
też oglądałeś prezentacje?? :P
widownia fajnie krzyczala diretori czy coś takie :)
widać wystarczą dwa transfery żeby przekonać do siebie kibiców :wink:

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2152

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 11 lip 2009, 11:02

mam nadzieje ze zarzad nie sprzedal MM tylko za gotowke
A co za różnica? czy sprzedajemy M.M. za 4 mln euro i kupujemy od Violi Melo za 25 mln, czy też kupujemy Melo za M.M.i 21 mln euro - to na jedno wychodzi przecież.
Przecież oni nie mogą odmówić jak dostaną ofertę 25 mln euro.
A Melo będzie potwierdzony jak przejdzie testy medyczne.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 lip 2009, 13:03

Secco pisze:Ciągle czytam o tym, że prawdopodobnie kupimy lewego obrońcę. Sprecyzujmy więc ten temat raz na zawsze: to nieprawda. Nie czujemy potrzeby kupowania nikogo nowego na tę pozycję, jako że dysponujemy dwójką dobrych piłkarzy: Molinaro i De Ceglie
i mi się to podoba. De Ceglie dostanie swoją szanse, może jeszcze nie jest tak mocny jak Grosso, ale ma potencjał. W dodatku ze względu na swoją ofensywną charakterystykę dobrze pasuje do systemu 4:3:1:2 i jest dla niego wolne miejsce w squdzie.Dlaczego więc nie dać mu szansy? Ostatecznie stawianie na mlodych zawsze przynosiło JUVE sporo korzyści. Jedyny problem jest taki że De Ceglie jest bardzo haotyczny w obronie. Ale mi się wydaje że się otrzaska :wink: Molinaro kiedyś popełnia nawetł większę błędy w obronie ale bardzo się rozwinał i teraz zawsze gra na równym dobrym poziomie w destrukcji

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 11 lip 2009, 13:23

(L), i tu jestem w stanie się zgodzić. Z lewą obroną jeszcze względnie nie mamy problemów, De Ceglie dobrze się zapowiada, a patrząc na rozwój Molinaro na przestrzeni jednego sezonu(bo był postęp i to widoczny) to jest szansa, że i nasz drugi lewus w obronie się obstuka. Moglibyśmy kupić kogoś bardziej doświadczonego takiego jak Grosso na sezon-dwa, żeby był gracz klasowy, ale zaufanie dla młodych też jest ważne. A może się Paolo powiedzie i będzie Zambrottą II? Prędzej jestem w stanie uwierzyć, że De Ceglie będzie drugim Zambrottą niż, że Grygera będzie drugim... nawet Jankulovskim albo Ujfalusim ;D Dobra, to głupie. ;p Ale prawda jest taka, że prawa obrona wygląda dużo mizerniej. Zebina jest ze szkła, do tego nigdy jakoś nie zachwycał, a jego forma być może nawet nie będzie na tym poziomie, skoro Francuzik się starzeje. Grygera... to Grygera. A Hasan to zapchajdziura i tak naprawdę nie można go traktować jako patentowanego prawego obrońcy na cały sezon. Dlatego inwestycja w prawą stronę jest dosyć ważna, bo wygląda to źle. Słyszałem już pomysły, że Cannę albo Kielona można zacząć stawiać na prawej ;] A więc drogi Secco - bardzo się cieszymy, że nasza lewa obrona jest optymalna, ale teraz czas pomyśleć o wzmocnieniu prawej. Jak już wspomniał Loczek, boczni obrońcy przy tym systemie 4-3-1-2 są dosyć ważni, więc niech ten jeden transfer jeszcze się odbędzie, dla dobra Juventusu, nas wszystkich i całego świata.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 11 lip 2009, 13:44

(L)oczkerson pisze:
Secco pisze:Ciągle czytam o tym, że prawdopodobnie kupimy lewego obrońcę. Sprecyzujmy więc ten temat raz na zawsze: to nieprawda. Nie czujemy potrzeby kupowania nikogo nowego na tę pozycję, jako że dysponujemy dwójką dobrych piłkarzy: Molinaro i De Ceglie
i mi się to podoba. De Ceglie dostanie swoją szanse, może jeszcze nie jest tak mocny jak Grosso, ale ma potencjał. W dodatku ze względu na swoją ofensywną charakterystykę dobrze pasuje do systemu 4:3:1:2 i jest dla niego wolne miejsce w squdzie.Dlaczego więc nie dać mu szansy? Ostatecznie stawianie na mlodych zawsze przynosiło JUVE sporo korzyści. Jedyny problem jest taki że De Ceglie jest bardzo haotyczny w obronie. Ale mi się wydaje że się otrzaska :wink: Molinaro kiedyś popełnia nawetł większę błędy w obronie ale bardzo się rozwinał i teraz zawsze gra na równym dobrym poziomie w destrukcji
Fakt, Molek się rozwinął i rzeczywiście z tyłu jest dość pewny, ale z przodu wydaje się, że pewnego poziomu już nie przeskoczy. Dlatego ławka wydaje się być dlań idealnym wyjściem. Co do De Ceglie - ze wszystkim się zgadzam, z tym że jest chaotyczny, nie haotyczny :wink: . Należy tylko jeszcze dodać, że Paolo jest niestety bardzo podatny na kontuzje.
Tak jak zaznacza Maro, o czym zresztą wszyscy wiemy, większym problemem jest prawa obrona. Bo Zebina jest kruchy, dawno nie rozegrał pełnego sezonu, poza tym bywa cholernie niepewny (że już nie wspomnę o głupich kartkach a la Camoranesi, które mu się były przytrafiały).
Maro juve pisze:Słyszałem już pomysły, że Cannę albo Kielona można zacząć stawiać na prawej ;]
Musiałeś obracać się w mocno nietrzeźwym towarzystwie.

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 11 lip 2009, 14:27

Musiałeś obracać się w mocno nietrzeźwym towarzystwie.
Kojarzy mi się chyba z komentarzy na JuvePoland ;D Ale to dałem tylko jako ciekawostkę w ramach badań nad nowymi gatunkami ;p

Dam jeszcze ten mecz treningowy Juventusu, jakby ktoś nie widział, który nomen omen też znalazłem w komentarzach ;p

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 12 lip 2009, 13:26

Nedved zdecydował się jednak rozwiać wszelkie wątpliwości i poprzez swojego agenta Mino Raiolę potwierdził, że nie wróci już do gry.
Jeszcze rok, maks. 2... i Del P. (o ile do tego czasu da radę wydolnościowo) poziomem będzie predysponowany do tego samego. Oczywiście są piłkarze którzy mimo osiągnięcia nieco niższej formy, dają radę powalczyć z rywalami, jednak nawet ich dopada moment w którym samo kilkuletnie "ogranie" to zbyt mało.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 14 lip 2009, 9:12

Melo wczoraj przeszedl testy medyczne i najprawdopodobniej do konca tego tygodnia zostanie oficjalnie zaprezentowany :twisted: , fajnie :wink:

Tak jak pisałem wcześniej Grosso nie przyjdzie do Juventusu, podobno agent piłkarza usłyszał od Secco, ze Grosso nie jest potrzebny, ponieważ klub ma dobrze obsadzoną pozycje lewego obroncy ( :roll: ) ... nie ukrywam ze sie ciesze ze Grosso nie przyjdzie, bo jakos nie jestem do niego przekonany, ale mogliby kogos jednak sprowadzic na lewa obrone, Molinaro jak dla mnie jest OK (nie wiem dlaczego wszyscy wieszaja na nim psy :roll: ), ale jesli mamy walczyc o najwyzsze cele to przydalby sie jakis klasowy obronca .... Zobaczymy co zaprezentuje De Ceglie .. moze beda z niego ludzie i nie bedziemy mieli na co narzekac :wink:

Dramatic
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dramatic » 14 lip 2009, 9:28

De Ceglie nie odszedł czasem na wypożyczenie do Napoli?

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 14 lip 2009, 10:10

Dramatic pisze:De Ceglie nie odszedł czasem na wypożyczenie do Napoli?
Było blisko do jego przejscia do Napoli, ale na szczescie De Ceglie zostal 8) . Ferrara powiedzial, ze bedzie bardzo potrzebny w nadchodzacym sezonie :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 lip 2009, 11:30

fajnie, ze melo a nie d'agostino. mam dziwne wrazenie, ze gaetano by nie podolal. poza tym - przy naszej defensywie bardziej podoba mi sie opcja, w ktorej sissoko i melo wspomagali by nasze boki obrony, to zdecydowanie im sie przyda. mysle, ze de ceglie jest na te chwile faworytem do pierwszego skladu, a kazdy dobrze wie, jakie umiejetnosci defensywne prezentuje. mam nadzieje, ze sie wyrobi, bo w ataku jest ciekawy, laczy szybkosc z dosrodkowaniem, molinaro ma niestety tylko to pierwsze, choc i u niego widac bylo poprawe. srodek obrony jest slaby. cannavaro to melodia przeszlosci, teraz zaprezentuje moze solidny poziom, obawiam sie, ze doswiadczenieniem nie nadrobi brakow fizycznych. chcialbym sie mylic. bardzo lubie legrottaglie, on jednak nigdy to nie byl ani nie bedzie swiatowej klasy obronca, niestety. o giorgio sie po prostu martwie. przykro bylo patrzec na to, jak pilkarz probuje grac rowno przez caly sezon, a przeszkadza mu w tym masa kontuzji. jesli w tym roku go opuszcza - mamy jednego swiatowej klasy obronce, to juz cos. o ariaudo nie wspominam, choc bardzo bym chcial, a zeby sie jakos ciekawie rozwinal. prawa stron to problem, niestety. zebina to fajny grajek, ale szklany. zdenka jz chyba nikt ogladac nie chce. wiec co, hasan na prawej? watpie, by santacroce(o ile by do na trafil, za co bylbym baaardzo wdzieczny) byl dobra opcja a prawa strone. obym sie mylil, moze taki drugi thuram ;>? pomoc jest naprawde fantastyczna i napawa mnie ogromnym optymizmem. laczy umiejetnosci defensywne i ofensywne. nie mam pojecia, jakim ustawieniem bedzie chcial grac ferrara, nie chce zgadywac na ten moment. jednak mamy wszystko, czego potrzeba, ogromna sile - zarowno melo jak i sissoko to cholernie atletycznie zawodnicy. mamy do tego zawodnikow potrafiacych madrze rozegrac, zagrac dlugim podaniem - marchisio i zanetti, ktorego, mam nadzieje, kontuzje juz beda omijaly. do tego ten blysk w ataku, niesamowity drybling - umiejetnosc strzelania bramek. taki cholernie mocny frontcourt ;) atak rowniez prezentuje wysoki poziom, licze tu szczegolnie na powrot trezeguet. nie sadze, by byl w stanie zaliczyc kolejny sezon +20 bramek, ale jesli jego wynik oscylowalby w graniach 10-15 to bylboby fantastycznie w dodatku zdecyowanie w zasiegu davida.

co do osoby trenera mam dobre przeczucia. sa porownania do barcelony, ktora zaryzykowala guardiola. mowi sie o tym, ze sklady sa nieporownywalne - owszem, sa. barca - pisze to z trudem ;) - ma w tej chwili najlepszy sklad na swiecie. ale i liga hiszpanska rozni sie od wloskiej. primera division jest mocniejsza od serie a. a po wzmocnieniach zaserwowanych nam przez secco (sic!) mamy sklad, ktory na realia serie a jest cholernie mocny. nie licze z biegu na sukces w europie, na to moge poczekac rok dwa ;) jak co sezon - juventus celuje w zwyciestwo w lidze wloskiej, roznica jest taka, ze w tym roku ma to realne podloze.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 14 lip 2009, 18:12

mi sie wydaje ze w tym sezonie zespol nie bedzie przypisany do jednego ustawienia. choc takowym moglby sie wydawac 4-2-3-1 z Sissoko i Melo z tylu, Diego wysunietym i Mrowa z Camorem na skrzydlach, to patrzac przez pryzmat calego sezonu (kartki, kontuzje :boje się: ) taktyka bedzie sie zmieniala i to dosc czesto. akurat mamy tak zajebiscie obsadzona linie pomocy ze rownie dobrze mozemy grac 4-3-1-2 z Sissoko, Melo, Marchisio/Zanettim w srodku i wysunietym Diego/Camorem/Mrowa, jaki i "choinka"(akurat to mi najbardziej nie pasuje). mysle ze pomoc rownie dobrze radzila by sobie w systemie z jednym def. pom. (Sissoko, Melo), jednym ofensywnym (Diego) i na bokach pomocy wiadomo kto :) takze Ferrara bedzie mial duuuuze pole do popisu jezeli chodzi pomoc :)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 14 lip 2009, 18:36

4-2-3-1 byłoby najfajniejszą opcją, ale Ferrara stwierdził, że podstawowym ustawieniem będzie najprawdopodobniej 4-3-1-2, czyli system w jakim grało Juve Lippiego, z Ferrarą w składzie.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 14 lip 2009, 19:07

jak dla mnie oba ustawienia sa dobre chociaz wole ta pierwsza opcje bo Mrowka moglby pokazac na co go stac. a zas z 3 srodkowymi Marchisio pokaza swoja przydatnosc druzynie. tyle ze wlasnie na Giovinco miejsca nie ma :? jedynie na zmiane z Diego, badz w ataku.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 lip 2009, 19:26

Do systemu 4:3:1:2 nasza kadra zdecydowanie lepiej pasuje, nawet nie myślę tu o podstawowej 4, ale głównie o zmiennikach.. gdzie dla Diego, Sissoko, Melo oraz kogoś z 2 Marchisio/Camoranesi w alternatywie są Giovinco, Tiago, Zanetti oraz Marchisio lub Camo. w Systemie 4:2:3:1 wygląda to gorzej bo w alternarywie dla Giovinco, Diego i Camoranesiego jest w zasadzie tylko Del Piero, który zresztą zawsze gorzej wyglądał w ofensywnej pomocy niż w ataku (no chyba że włączeni do pierwszego zespołu zostaną gwiazdorzy Primavery czyli Iago, Rossi czy Daud :P ). Tak więc na stałe w 4:2:3:1 grać się nie da, ale spokojnie możemy przechnodzić na ten system co jakiś czas. Wystarczy że w podstawowym składzie znajdzie się Camoranesi oraz Giovinco, którzy w najbliższym sezonie grać mogą całkiem sporo.

A z innych info to wypożyczyliśmy Ekdala do Sieny oraz Lanzafame do Parmy. Kluby słabe, ale najważnijesze by grali, a na to mają szansę. W szczególności Ekdal bo Siena sprzedała swojego zeszłorocznego lidera Kharje do Genoi i pozostała dziura w środku pomocy. Co do parmy jestem mniej zorientowany, ale prócz Paloshiego nikogo konkretnego raczej też nie mają

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”