FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 932

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 15 lip 2009, 22:17

Pelart pisze:przekażmy sobie znak pokoju, transfer chyba rzeczywiście na ławkę. no i lewa obrona Barcy pozostanie raczej jej najsłabszym punktem ,chyba, że Maxwell okaże się lepszym graczem niż Eric
Znak pokoju zatem :)

Próbka umiejetności Maxwella - akcja z meczu z Parmą . Będzie pasował do Barcy :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 lip 2009, 22:28

Moge uspokoić. Podobnej akcji pozniej nigdy nie powtórzył a ów sytuacja miała miejsce w sezonie 2006-07 gdzie był objawieniem. Akcja iście kompilacyjna i dlatego wielce mylaca.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 lip 2009, 22:42

Deportivo pojechało po całości, maja teraz problem do rozwiązania. Spodziewali sie, ze Barca przeplaci za pilkarza i bedzie z nimi sie targowac całe okienko. Teraz nie sprzedali zawodnika, który jasno zadeklarował, że chce odejsc z klubu.
Dobry zawodnik, po bardzo udanym sezonie w La Liga, szkoda, ale to wina Deportivo. Wiecznie nie mozna było czekać.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 lip 2009, 22:45

mistyk pisze:Ty martwisz sie tym co bedzie za rok i kogo kupimy? Ja sie martwie tym co jest teraz, a nie za rok.
No widzisz ja patrzę inaczej. Kibicuję już sporo czasu i kibicować będę jeszcze dłużej więc jeden rok to tak naprawdę nic. Zwłaszcza, że zadłużając się teraz będziemy musieli zacisnąć pasa za rok kiedy powinny być transfery związane z wyborami albo... zadłużyć się jeszcze bardziej :] Szalenie optymistyczna perspektywa!

Ty uważasz, że na koniec kadencji powinien wziąć gigantyczny kredyt i w dobie kryzysu zostawić przyszłego prezydenta z tym kredytem. Ja uważam, że powinno być wręcz odwrotnie i należy zostawić klub w możliwie najlepszej kondycji finansowej na którą w pocie czoła pracowano przez ostatnie lata. Zwłaszcza, że jesteś w dobrej sytuacji z punktu widzenia sportowego i w porównaniu do Madrytu nie musimy wydawać kosmicznych pieniędzy na nowych piłkarzy.
Bienias pisze:Teraz juz wchodzimy w faze treningow
Co trenujesz?
Bienias pisze:to jest tak samo smieszne jak teza ze transfer pana H z Brazylii i jego wypozyczenie bylo naszym sukcesem. Mentor wiem co na ten fragment odpiszesz wiec sobie daruj. na culesach czytalem twoje wypociny
Nie wiem kto uważa zakup i wypożyczenie Henrique za sukces. Obstawiam, że coś Ci się uroiło. Prosiłbym tylko o to, abyś nie pozostawiał jakichś dziwnych niedopowiedzeń ze mną w roli głównej.
Bienias pisze:Odnosnie Eto. bardzo bym chcial zeby zostal tym bardziej ze uwazam go za lepszego od Villi w kontekscie naszego ustawienia
Mógłbyś rozwinąć :> Chodzi mi o kwestię ustawienia właśnie.
Bienias pisze:Poza tym sezon pokazal ze nasz I sklad jest waski i bez wzmocnien raczej nie pociagniemy.
No jakby nie patrzeć potrójna korona dobitnie to pokazała :lol2:

Oczywiście również uważam, że wzmocnienia są potrzebne, ale takie stwierdzenie to jak strzał w stopę.

Witamy Maxwella :] Jak dla mnie bardzo dobre posunięcie. Już przy okazji plotek o nim pisałem, że podoba mi się ta opcja. Cena bardzo fajna i jestem zadowolony. Na zaczepki Pelarta nie warto odpowiadać. Maxwell to nie jest żaden anonimowy piłkarz.

Tymczasem...
Deportivo odpowiada Barcelonie

Deportivo La Coruna wysłało Barcelonie formalną kontrpropozycję w sprawie transferu Filipe.

Po zakończeniu popołudniowego posiedzenia zarządu Deportivo La Coruna, z klubowych biur wysłano fax, w którym władze przedstawiają Barcelonie swoją odpowiedź na ofertę pozyskania Filipe, którą Katalończycy złożyli 10 lipca.

Kwota zawarta w kontrpropozycji Deportivo jest znacznie niższa od wynoszącej 20 mln euro klauzuli odejścia zawodnika.

(Powyższe oświadczenie pojawiło się na oficjalnej stronie Deportivo o 21:33. O wstępnym porozumieniu w sprawie transferu Maxwella FC Barcelona poinformowała o 20:49.)
Leondrio :lol2: Chytry dwa razy traci :] Filipe zostanie z fochem a kasy nie będzie :]

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 15 lip 2009, 23:04

Mentor pisze: Zresztą dziwi mnie ta gadka bo stać nas na wydanie olbrzymich pieniędzy jeżeli zajdzie taka potrzeba. Pamiętaj, że najbliższy rok będzie ostatnim w kadencji Joana i będzie chciał zakończyć swoją erę w wielkim stylu.
Teraz już widać że nie zrobi jak pisał Mentor :P Dawno temu, ale już po transferze Ronaldo i Kaki, czyli sytuacja była już znana.

A co do Maxwella to ja byłem i dalej jestem za. Niech w tym i następnych sezonach zdobywa tytuły z Barcą i godnie zastąpi Sylwka.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 lip 2009, 23:05

Dobry transfer. Trudno o lepszego rezerwowego za taką cenę i to na tej ubogiej w świetnych piłkarzy pozycji.

Deportivo na Filipe nie musi stracić. Chętni na Brazylijczyka mogą się jeszcze znaleźć. Wcale się nie zdziwię, jak zacznie być łączony z Realem, który lewego obrońcy potrzebuje jak ryba wody i ma mało opcji, bo Heinze to już nie jest ten stary dobry Heinze, forma nie ta. Naprawdę nie uwierzę pismakom, dopóty nie zobaczę, jak Pellegrini naprawdę wystawia tam Marcelo.
Ostatnio zmieniony 15 lip 2009, 23:08 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Maximus_
Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 15 lip 2009, 23:08

Ja tam sie zajedwabiście ciesze :D
Fajny transfer, za fajne pieniądze. Tak dalej drogi Zarządzie :jupi:
Przedłużyć kontrakt z Sammu (cud?), podpisać kontrakt z K9 i super.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 15 lip 2009, 23:47

A tak z Innej beczki , czy w wyborach za rok będzie pojedynek Laporta - Rosell ??

Haraszo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Haraszo » 15 lip 2009, 23:58

Oczywiście, że nie. Laporta nie może kandydować.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 lip 2009, 0:15

krzychu212 pisze:
Mentor pisze: Zresztą dziwi mnie ta gadka bo stać nas na wydanie olbrzymich pieniędzy jeżeli zajdzie taka potrzeba. Pamiętaj, że najbliższy rok będzie ostatnim w kadencji Joana i będzie chciał zakończyć swoją erę w wielkim stylu.
Teraz już widać że nie zrobi jak pisał Mentor :P Dawno temu, ale już po transferze Ronaldo i Kaki, czyli sytuacja była już znana.
Hmmm :>

Na początek dobrze by było jakbyś podał mi dokładną datę tego posta (mojego znaczy się) bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że pisałem to po transferach Kaki i Ronaldo :P Może się mylę, ale chciałbym się upewnić.

Tak czy inaczej zważ na to, że dopiero powrót Pereza i jego transferu zmieniły niejako definicję olbrzymich pieniędzy. Wtedy o tych pieniądzach pisałem w kontekście zakupu Francka za jakieś 40-50 mln euro. Teraz rynek się zmienił i takie pieniądze to za mało na Francuza, ale to wciąż są olbrzymie pieniądze, które jesteśmy w stanie wydać. Potwierdzeniem są słowa Laporty o ofercie z Villę bliższej 40 mln niż 50 mln :P

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 16 lip 2009, 0:21

Haraszo pisze:Oczywiście, że nie. Laporta nie może kandydować.
No właśnie i tak myślałem ale przeczytałem potem gdzie , że machną statut i będzie unlimited ilośc kadencji . Wyczytałem , że te ograniczenia wprowadził Gaspart , ale sam mówi że w przypadku udanego i przyszłego sezonu nikt Joana z klubu nie będzie chciał wyrzucać . Ja osobiście bym chciał referendum socios nad usunieciem przepisu 2 kadencji . Najlepiej byłoby gdyby takowy wniosek zainicjował ktoś z poza ekipy Laporty . Np. Gaspart
http://www.blaugrana.pl/news/2999/gaspa ... lubie.html

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 lip 2009, 0:32

Daj spokój. Jestem pewien, że nikt nie bierze na poważnie możliwości usunięcia zasady dwóch kadencji. Z tego co pamiętam to chyba nawet Laporta zabierał głos w tej kwestii i mówił, że nie przewiduje tutaj żadnych zmian bo tak jest cywilizowanie czy coś takiego.

Można się ewentualnie zastanawiać nad przedłużeniem okresu kadencji, ale na pewno nie nad zniesieniem tej zasady. Przynajmniej moim zdaniem.

Optymalnym rozwiązaniem byłoby wydłużenie pojedynczej kadencji o jeden rok. Łącznie przykładowy Laporta mógłby dzięki temu rządzić klubem przez 10 lat. Wystarczająco dużo moim zdaniem. Szanuję Joana i doceniam to czego dokonał, ale świeża krew przydaje się na wszystkich poziomach klubu począwszy od piłkarzy po działaczy najwyższego szczebla. Poza tym do wyborów i tak stanie ktoś kto zechce przynajmniej do pewnego stopnia (być może w dużym stopniu) kontynuować politykę Laporty.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 16 lip 2009, 1:03

Tylko Laporcie 1 kadencja zaczeła sie za wcześnie . Objął urząd na tydzień przed zakończeniem sezonu 2002-03 i ten fagas Giralt doprowadził do wcześniejszych pierwszych wyborów . Ergo Joan teraz miałby jeszcze 2 lata rządów a nie rok . Ja uwazam, że dobra dyktatura nie jest zła. Oczywiście w tym przypadku sam dyktator nie ma takich zapędów więc za rok najprawdopodobniej przywitamy nowego el Presidente . Tylko kto nim bedzie . Ferran Soriano chyba nie bo jest aktualnie prezesem Spainair . Z opozycji pewnie tylko Rossel bedzie a z obecnego zarządu ?? Jaume Ferrer czy np. Xavier Sala i Martin.
Ciekawe jak to sie potoczy .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 lip 2009, 1:11

Sytuacja jest o tyle ciekawa, że ewentualni kandydaci z ramienia aktualnie rządzącej ekipy nie są postaciami zbyt medialnymi i nie za wiele o nich wiemy poza tym, że działają chyba skutecznie :P Radzą sobie dobrze, ale działają w cieniu Laporty. Rossel to zupełnie co innego.

Ten cały Xavier Sala i Martin robi na mnie korzystne wrażenie chociaż sam nie wiem do końca dlaczego. Może to tylko przez te marynarki? :P :wink:

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 16 lip 2009, 1:16

Mentor pisze:Ten cały Xavier Sala i Martin robi na mnie korzystne wrażenie chociaż sam nie wiem do końca dlaczego. Może to tylko przez te marynarki? :P :wink:
:lol:
Na mnie tez , ale tu dorwałem info jakoby ( zdaniem blaugrana.pl ) namaszczny przez Joana i zarząd , został Jaume Ferrer
http://www.blaugrana.pl/news/2651/jaume ... porty.html

Stary news ale może być na czasie . Jedno jest pewne , przyszły kandydat będzie w tym roku lansowany w mediach w stopniu wiekszym aniżeli dotychczas . :D
Rzekomo jest tez opcja umieszczenia Laporty w przyszłym zarządzie jako twarz Barcelonismo . Jestem za

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”