Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1023

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 15 lip 2009, 13:01

Też nie uważam, aby jego transfer był konieczny. Patrząc na to jaką już w tym momencie dysponujemy ofensywą, wydanie 55 milionów euro jest mega zbędne. Xabi i Arbeloa - to były by chyba najlepsze transfery, na pozycje w których mamy braki. Angielskie media podają, że transfer Baska może dojść do skutku do końca tego tygodnia, mam nadzieję, że z palca tego nie wyssali :)

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 lip 2009, 17:45

Alvaro Negredo, piłkarz Realu Madryt jest coraz bliżej przenosin do Tottehamu Hotspur.

Napastnik Realu może w ciągu najbliższych 48 godzin opuścić zgrupowanie "Królewskich" w Dublinie, by udać się do Londynu, gdzie miałby sfinalizować swoje przenosiny do Tottenhamu.

Real może otrzymać od angielskiego klubu nawet 20 milionów euro – donoszą hiszpańskie media. 24-letni piłkarz ostatnie dwa sezony spędził w Almerii, gdzie zdobył 19 goli w rozgrywkach Primera División.
Hmm to nie będzie pierwszy zawodnik z hiszpani którego pozyska Tottenham ,już raz kupili Dos Santosa i nie wyszli na tym zbyt do przodu. Totalnie zawiódł i drugą część sezonu grał na wypożyczeniu w Ipswich Town. Negredo może być inaczej, jest napastnikiem więc będzie rozliczany z goli. Zapewne z chęcią by został na SB ale zdaje sobie sprawę że rywalizacja nawet jak o miejsce na ławie jest dość duża.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 16 lip 2009, 18:02

20 mln? mój ty Panie Jezu, tyle kasy to dawno sobie nie wychowaliśmy ( wiem wiem, wychowanek Rayo), ponoć opcja pierwokupu ma się pojawić, adios Negredo

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 lip 2009, 19:53

Odszedl tez Bueno do Valladolid za 3 mln,wszystko wskazuje tez na to, ze Klaas wyladuje jednak w Stuttgarcie za 18 mln + ewentualne 2. Wielka wyprz ruszyla.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 16 lip 2009, 20:07

Powoli zbieramy na Xabiego. Z tej całej bandy w przecenie najbardziej szkoda mi Alvaro Negredo, ostatnio miałem okazje oglądać jego gole w La Liga, w pamięci utkwił mi wolny wykonywany w stylu plażowym, piękna bramka. Napastników mamy wielu, liczę IMO na to iż najmniej minut spędzi na boisku Raul...

Sprzedając Alvardo, Janka, Bueno i Saviole powinno starczyć na Xabiego z AA choć ja bym wolał kogoś innego do obsadzenia lewej strony defensywy...Ale priorytet to Xabi i oby szybko to załatwili. Co do holendrów pozostawił bym Wesleya i w ostateczności RvN oraz Arjena.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 16 lip 2009, 20:16

Ciekawe w takim razie jaka byla reakcja Negredo, kiedy dowiedzial sie o transferze Benzemy... Badz co badz, gdyby nie Karim, Alvaro moglby spokojnie walczyc o miejsce na szpicy, ale jest jak jest. Troche szkoda, ale transfer dla jego dobra - byle zawarli opcje pierwokupu, za 2 lata nie bedzie ani Ruuda, ani Raula (mam nadzieje), wiec Alvaro bedzie jak znalazl.

No i wciaz nie kumam dlaczego nikt z Arsenalu nie pali sie do oddania nam Clichy'ego za M.Diarre... Transakcja sensowna dla obu stron, u nas dziura na LO, Arsenal zas wyraznie potrzebuje doswiadczonego, silnego DM na srodek, za to na LO maja chyba na spokojnie zastepstwo dla Gaela. Moze przeczytaja co pisze i faktycznie tak zrobia :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lip 2009, 20:18

Ciekawe kto niby miałby zastąpić Clichy'ego w tym momencie ? Gibbs, Traore, Gallas, czy Sylwek ?

Oddany Francuza :lol: ale tego ostatniego, za darmo

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 16 lip 2009, 20:26

i tak wyjdzie na to że Arbeloa będzie grał u nas na lewej, on i Alonso zakończą nasze działania na rynku transferowym

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 17 lip 2009, 0:28

nie zakoncza bo manu chce jeszcze 3 zawodników obrońca i 2 pomocników

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 17 lip 2009, 7:27

Poważnie? chodzi mu o bocznego pomocnika? Ribery odpada, więc może dajmy szansę Granero.

doberman90
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: doberman90 » 17 lip 2009, 8:52

Miejmy nadzieje że ktoś kto przyniesie klubowi sławe , proponuję jakiegoś młodego Argentyńczyka.

Panowie mam pytanie ma ktoś cały termina sezonu 2009/2010 jeżeli tak prosżę podesłać na PW

Awatar użytkownika
DareN
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DareN » 17 lip 2009, 13:14

http://www.as.com/futbol/primera/calendario-liga/
Proszę Ciebie bardzo.

Jeśli do końca lipca odejdzie jeszcze paru piłkarzy, zrobi się wolne miejsce, napłynie trochę gotówki to jestem pewien, że Real sięgnie po Alonso. Jak wiadomo z niewolnika nie ma pracownika, więc Rafa puści Hiszpana.
Moim zdaniem Real powinien uważniej zainteresować się sytuacją Filipe. Barca zrobiła w jajo Deportivo, więc klub ma teraz niemały problem. Myśleli, że zarobią 20 ojro, a tu nic. Valdano powinien więc zasiąść do negocjacji, niekoniecznie szybko. Może jakoś w połowie sierpnia.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 17 lip 2009, 13:48

DareN pisze:Barca zrobiła w jajo Deportivo
Po prostu Laporta udowodnił Lendoiro , że jak mówi że da max 8 baniek to tylko tyle da . La coruński cwaniak chciał ugrać złoty interes i sie przeliczył . Sformułowanie że Barca zrobiła kogoś w jajo ma zabarwienie raczej pejoratywne , gry tak na prawdę nie zrobili nic złego . Lendoiro cwaniaczył i się doigrał .
DareN pisze:Jak wiadomo z niewolnika nie ma pracownika, więc Rafa puści Hiszpana.
W kontekście przenosin CR7 do was tą maksymę można było usłyszeć od 2 lat , tez jestem ciekaw jak się sprawa potoczy .

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 17 lip 2009, 13:57

Ale Cristiano wylądował w Madrycie, podobnie może być z Xabim no i Riberym ,tyle, że transfer Francuza będzie możliwy co najmniej za rok o ile nie przedłuży kontraktu z Bayernem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”