Widzew Łódź (zbiorczy) - Strona 32

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 16 lip 2009, 1:09

Bienias pisze: Jak dowiedział się Sport.pl, Komisja ds. Nagłych PZPN zdecydowała, że decyzja o degradacji Widzewa Łódź do niższej klasy rozgrywkowej jest wiążąca. Decyzja w sprawie ŁKS-u podjęta zostanie w najbliższy poniedziałek. Korona Kielce zagra w Ekstraklasie. Baraże zatem się nie odbędą.

Haha to se Widzew pogral w Ekstraklasie :lol:
Słusznie , mataczyli to maja beknąć . Nie ma zmiłuj .

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 16 lip 2009, 8:07

Oj dzieci, dzieci ... nie znacie sprawy a szczekacie jak mały pies podwórkowy przywiązany krótkim łańcuchem to budy ... nie wiele wiece, nie wiele mozecie, a naglosniej szczekacie :roll: ...

To czy Widzew zagra w Ekstraklasie czy nie okaze sie dopiero w poniedzialek kiedy sprawa bedzie rozpatrywana przed Trybunałem Arbitrażowym, z tego co wiem, to tam pracuja ludzie ktorzy maja pokonczone jakies szkoly i troche znaja sie na rzeczy, wiec moze dotra do nich argumenty profesorow prawa ktorych opini zasiegnal pan Animucki (opinie mozna znalesc na www.widzew.pl), wedlug tych opinii degradacja nie moze byc wykonana poniewaz zostala orzeczona na sezon 07/08 a teraz mamy 09/10 wiec do widzenia (tak w skrocie, bo zarówno Bienias jak Killerbean nie zrozumieja bardziej prawniczego jezyka).

Szlachta z PZPN :roll: .... przeciez wiekszosc tych ludzi to zakompleksieni w sobie panowie z bojlerami, ktorzy o prawie nie maja wiekszego pojecia, a eksperci ktorzy pracuja przy PZPN to tak zwana klasa okręgowa. W PZPN juz dawno zostal ustalony wyrok na Widzew, polowa tej bandy boi sie poprostu Widzewa w ekstraklasie. Koruptor Kielce chyba znow posmarowal, bo bez lapowki ciezko z 3 miejsca w I lidze wejsc do ekstraklasy .... :lol:

A tutaj pewna wypowiedz, ktora podziela jeszcze kilka myslących osob w tym bagnie ...

Według PZPN Widzew jest do poniedziałku klubem pierwszoligowym. Została podtrzymana decyzja Związkowego Trybunału Piłkarskiego o degradacji. Ale jeśli na początku przyszłego tygodnia prezydium Trybunału Arbitrażowego ds. Sportu przy PKOl zawiesi wykonalność kary do czasu całkowitego rozpatrzenia sprawy, to Widzew wraca do ekstraklasy. Według moich informacji trybunał ma się do tego wniosku przychylić. I jeśli rozgrywki ekstraklasy ruszą przed ostatecznym wyrokiem, to jest pewne, że Widzew rozegra w niej przynajmniej cały sezon - mówi Edward Potok, prezes ŁZPN.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 16 lip 2009, 12:22

Sawyer, dzięki, że napisałeś tego posta, może ci kompleksiarze w końcu zrozumieją, że Widzew powinien grać w ekstraklasie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lip 2009, 12:44

degradacja nie moze byc wykonana poniewaz zostala orzeczona na sezon 07/08 a teraz mamy 09/10
Degradacja dotyczy zeszłego sezonu. Gdyby dotyczyła sezono 2009/10, to Widzew grałby w Ekstraklasie, ale z degradacją o jedną klasę rozgrywkową od początku rozgrywek.
Widzew w ekstraklasie grać nie powinien, tak jak nie powinien był grać "aż" w I lidze w zeszłym sezonie.
Przykre, że Łódź ma takie kluby, ale spójrzmy prawdzie w oczy - żaden z klubów łódzkich nie powinien grać w ekstraklasie.
W PZPN juz dawno zostal ustalony wyrok na Widzew, polowa tej bandy boi sie poprostu Widzewa w ekstraklasie.
Pewnie, Wisła czy Lech już dawno boją się o to, co Widzew z nimi zrobi w ekstraklasie. :lol:

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 16 lip 2009, 12:54

Te najmocniejsze kluby może na razie się nie obawiają Widzewa, ale pewnie z niepokojem patrzą, jak rośnie im konkurencja, która może przy pomyślnych i sprawiedliwych wyrokach doścignąć ich za 2-3 sezony.

Jeśli PZPN nie dopuści Widzewa do ekstraklasy, to chłopcy będą musieli bulić niezłą kasę :)

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 16 lip 2009, 12:56

Wilmore ... nie rób z siebie durnia ... Czy w ekstraklasie gra Tylko Legia, Wisła czy Lech :?: ...polowa obecnych klubow EX nie jest tak dobrze zorganizowana jak obecnie Widzew ... kto sie choc troche interesuje sytuacja Widzewa to wie o czym mowie, mamy mlody zarząd z pomyslem, a nie starych dorobkiewiczów czy partyjnych aparatczyków, do tego jest jeszcze glowny sponsor ktory wie na czym polega biznes ... polecam wywiad z panem Cackiem w Gazecie Wyborczej bodajże z tamtego tygodnia z czwartku :roll:

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 16 lip 2009, 13:23

Sawyer pisze:(tak w skrocie, bo zarówno Bienias jak Killerbean nie zrozumieja bardziej prawniczego jezyka).
Nie wiem jak Bienias ale ja jestem prawnikiem rozumiem język zarówno prawny jak i prawniczy lepiej , aniżeli ty kiedykolwiek poznasz mowę ojczystą .
Sawyer pisze:degradacja nie moze byc wykonana ponieważ zostala orzeczona na sezon 07/08 a teraz mamy 09/10 wiec do widzenia
Degradacja została wstrzymana w związku z wykorzystaniem przez łódzki klub wszystkich instancji zarówno sądowych jak i poza sądowych . Fakt orzeczenia jej teraz jest niczym innym jak efektem wykorzystania , przez Widzew , wszystkich sposobności na merytoryczne rozpatrzenie sprawy . Zasadą prawną jest wstrzymanie wykonalności decyzji/wyroku , w przypadku odwołania , gdy dla strony przeciwnej może wyniknąć z tego znaczna szkoda . Jednym słowem nie ucz ojca jak dzieci robić , bo wyjdziesz na głupka .
Sawyer pisze:Szlachta z PZPN :roll: .... przeciez wiekszosc tych ludzi to zakompleksieni w sobie panowie z bojlerami, ktorzy o prawie nie maja wiekszego pojecia, a eksperci ktorzy pracuja przy PZPN to tak zwana klasa okręgowa.
To niech widzew wystąpi z tej złowrogiej organizacji , która się na niego uwzięła . Biedni przewalali mecze a teraz sa jeszcze biedniejsi , bo mają za to beknąć :lol:
Sawyer pisze:Koruptor Kielce chyba znow posmarowal, bo bez lapowki ciezko z 3 miejsca w I lidze wejsc do ekstraklasy .... :lol:
Chyba , że drużyna przed nim przewala jeszcze bardziej . I ma czelnośc się śmiać z każdego , kto domaga się sprawiedliwości .
Sawyer pisze:degradacja nie moze byc wykonana poniewaz zostala orzeczona na sezon 07/08 a teraz mamy 09/10 wiec do widzenia
Śmiesz innych poprawiać a czytać nie umiesz . z oficjalnej strony widzewa , można się dowiedzieć że karę orzeczono za 08/09 a nie 07/08
Profesorowie podkreślają, że orzeczona w ubiegłym roku kara dotyczyła jedynie sezonu 2008/2009
Do poniedziałku przynajmniej jesteście w pierwszej lidze . Zobaczymy co będzie w poniedziałek . Mam nadzieje że wszystko się wyjaśni
Sawyer pisze:W PZPN juz dawno zostal ustalony wyrok na Widzew, polowa tej bandy boi sie poprostu Widzewa w ekstraklasie
Litości człowieku . Cacek był już w klubie jak lecieliście do 2 ligi ( wówczas ) czy wtedy też cała band się was bała .

Niestety nie mogę znaleźć na stronie żadnych opinii profesorów prawa a chętnie bym je poczytał . Jak znajdziesz je to daj mi linka . BTW wypowiedź Amunickiego o opiniach prawnych , nie jest opinią prawną . Dlatego czekam , kto sie podpisał pod nimi i co w ogóle ów profesorowie piszą .

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 16 lip 2009, 13:34

Tutaj sa te opinie, nie wiem jak mozna bylo ich nie znalesc ... http://widzew.pl/widzew.site/pl/wiadomo ... /0346.html

To, że jestes prawnikiem (z profilu wynika ze masz 23 lata, wiec chyba prawnikiem po jakims kursie a nie studiach ...) to jeszcze nie znaczy ze rozumiesz jezyk prawniczy, bo ilu jest takich pseudo-prawnikow, u mnie w miescie kiedys taki prawnik byl burmistrzem .... 10 lat studiowal Prawo :lol: ... 2 lata na jeden rok 8)

Jakbys sie znal na prawie tak jak piszesz, to bys nie popdal odrazu po malo znaczacej decyzji PZPN (kazdy wie ze TA przy PKOl jest wyzej i to jego decyzja ktora zapadnie w poniedzialek jaest wiążąca) nie popadal w hurra optymizm tak jak to zrobilem wczesniej, o to glownie chodzi ...

Wywiad z Grzegorzem Lato z 24 maja 2009 roku ... widac ze albo jest dwulicowy, albo reszta aparatczykow jest tak zawzięta na sprawe Widzewa ...

- Jest jeszcze druga niewiadoma. Na 10. czerwca zaplanowane jest posiedzenie Sądu Najwyższego w sprawie wniosku kasacyjnego, złożonego przez PZPN. Jeśli wniosek będzie odrzucony, to wiadomo, sprawa będzie zamknięta. A co się stanie, jeśli kasacja zostanie przyjęta?
- Powiem panu, że się nic nie stanie. Ja już powiedziałem, że już nie będzie degradacji żadnych. I tak, jak nie została zdegradowana Jagiellonia, tak nie zostanie zdegradowany również Widzew. Nie ma takiej możliwości. Niektórzy nie zdają sobie sprawy, że te wszystkie sprawy korupcyjne, to są lata 2003-2004. A teraz który mamy rok? 2009! I wszystko na ten temat. Ile można jeszcze do tego wracać?

fragment wywiadu zaczerpniety z komentarza ze strony http://www.widzewiak.pl

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 16 lip 2009, 13:53

Sawyer pisze:Tutaj sa te opinie, nie wiem jak mozna bylo ich nie znalesc ... http://widzew.pl/widzew.site/pl/wiadomo ... /0346.html
Nie to nie są opinie , tylko wiadomośc o rzekomych opiniach prawnych . Opinia prawna to napisany prawniczym językiem elaborat traktujący o prawniczym problemie , sygnowany własnym podpisem . Tutaj nie ma opinii tylko bliżej nieokreślone cytaty . Mówisz że sa opinie , gdy tak naprawde ten news jest gówno wart . Jak się chwalisz opiniami na waszą korzyśc to przytaczaj nazwiska autorów . W ten sposób to ja tobie napiszę .
Zgodnie z opiniami profesorskimi zaczerpniętymi przeze mnie , ten news jest gówno wart . Moja wypowiedź ma taką samą wage jak cytaty zamieszczone na waszej stronie . Co to za opinia , co do której nie wiadomo kto ją wydał , jak się dowiesz to mi napisz .
Sawyer pisze:To, że jestes prawnikiem (z profilu wynika ze masz 23 lata, wiec chyba prawnikiem po jakims kursie a nie studiach ...)
Rocznikowo 24 (tak jak ktoś sie urodził po 16 lipca , nie rób z siebie głupka ), więc normalnym trybem ukończyłem 5 letnie studia magisterskie na Wydziale Prawa i Administracji UAM . Kursy to może ty kończysz ja odebrałem solidne wykształcenie na renomowanej uczelni . Żebym ja tobie nie zaczął podważać wykształcenia . Co mnie obchodzi , że u was w mieście jest wieli lebiegów prawników . Nie jestem jednym z nich .
Sawyer pisze:Jakbys sie znal na prawie tak jak piszesz, to bys nie popdal odrazu po malo znaczacej decyzji PZPN
Decyzja sadu w 1 instancji tez może byc mało znacząca , ale ludzie sie ciesza jak zapadnie po ich myśli . Żeby nie było , nie mam nic do klubu ale chce m żeby było w miarę transparentnie .
Sawyer pisze:(kazdy wie ze TA przy PKOl jest wyzej i to jego decyzja ktora zapadnie w poniedzialek jaest wiążąca)
Ale zgodzisz się , że do poniedziałku przynajmniej jesteście w pierwszej lidze . Jak coś się zmieni w tej materii to pogadamy , na razie kończę
Sawyer pisze:nie popadal w hurra optymizm tak jak to zrobilem wczesniej, o to glownie chodzi ...
Może było to nie na miejscu to sorry jak ciebie uraziłem .
Sawyer pisze:(kazdy wie ze TA przy PKOl jest wyzej i to jego decyzja ktora zapadnie w poniedzialek jaest wiążąca)
poczekamy zobaczymy .

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 16 lip 2009, 13:59

Sawyer napisał(a):
nie popadal w hurra optymizm tak jak to zrobilem wczesniej, o to glownie chodzi ...

Może było to nie na miejscu to sorry jak ciebie uraziłem .
Było się odrazu przyznac do błędu, albo nie pisać tego typu tekstów to nie byłoby dalszego tematu ... nie przepraszaj bo mnie nie uraziles :wink:

Zatem do Poniedziałku :twisted:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lip 2009, 19:29

Killerbean pisze:
Sawyer pisze:(tak w skrocie, bo zarówno Bienias jak Killerbean nie zrozumieja bardziej prawniczego jezyka).
Nie wiem jak Bienias ale ja jestem prawnikiem rozumiem język zarówno prawny jak i prawniczy lepiej , aniżeli ty kiedykolwiek poznasz mowę ojczystą .

.

tez skonczylem WPiA na renomowanej warszawskiej uczelni UKSW :mrgreen:

Ja sie nie sugeruje zdaniem Widzewa,a Korony. Nie zaglebiam sie w te wyroki bo sa one o ch potluc skoro przychodzi Boniek i niweluje o polowe degradacje. Chce sprawiedliwosci i mam nadzieje ze lobby Widzewa nie wygra i chlopaki dalej beda budowac Wielki Widzew obok Wielkiego Gornika :lol:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 16 lip 2009, 23:28

Tutaj coś dla mało kumatych ... w miare przystepnie wszystko wyjasnione, powinniscie zrozumiec ...

http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,68 ... fakty.html

Najlepsze jest ostatnie zdanie :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 23 lip 2009, 18:41

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2013 ... omosc.html

...aż nie mogłem sobie darować :arrow:
thomasd79 w temacie Górnika pisze:tu trzeba się śmiać (...)
No i ci kibice!Gdzie wy do Extraklasy?
Powodzenia w 1lidze -wartaP,zniczP,flota.To bedą mecze!!;-) :haha: :lol:
thomasd79 pisze:Ale co tam,1 liga nie jest zła:-)
thomasd79 pisze:Kupcie zgrzewkę "czystej"i pijcie oraz płaczcie :haha:
czuwaj :peace:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 23 lip 2009, 19:06

Rocznikowo 24 (tak jak ktoś sie urodził po 16 lipca , nie rób z siebie głupka ), więc normalnym trybem ukończyłem 5 letnie studia magisterskie na Wydziale Prawa i Administracji UAM .
Kozaczysz tak,jakby aplikacja trwała teraz np.1 rok :rotfl: :rotfl: :rotfl:,a same egzaminy to była czysta formalność :mrgreen: Jesteś dopiero na początku drogi,z czego doskonale zdajesz sobie sprawę...Skończenie prawa bez jakiejkolwiek późniejszej aplikacji przy tym stopniu trudności studiów to za przeproszeniem porażka życiowa (można zostać np.urzędnikiem państwowym za 1,2-2k miesięcznie netto),łamagi idą na prokuratora/sędziego,większość na adwokaturę,wybitni lub z koneksjami radca prawny,wyłącznie koneksje - notariusz - coś pomiąłem ;)?

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 23 lip 2009, 19:31

MazurXIII pisze: Rocznikowo 24 (tak jak ktoś sie urodził po 16 lipca , nie rób z siebie głupka ), więc normalnym trybem ukończyłem 5 letnie studia magisterskie na Wydziale Prawa i Administracji UAM .

Kozaczysz tak,jakby aplikacja trwała teraz np.1 rok :rotfl: :rotfl: :rotfl:,a same egzaminy to była czysta formalność :mrgreen: Jesteś dopiero na początku drogi,z czego doskonale zdajesz sobie sprawę...Skończenie prawa bez jakiejkolwiek późniejszej aplikacji przy tym stopniu trudności studiów to za przeproszeniem porażka życiowa (można zostać np.urzędnikiem państwowym za 1,2-2k miesięcznie netto),łamagi idą na prokuratora/sędziego,większość na adwokaturę,wybitni lub z koneksjami radca prawny,wyłącznie koneksje - notariusz - coś pomiąłem ;)?
Łamagi na sedziego / prokuratora . [k****] gdzieś ty się chował . Pamiętaj tylko potem jak będziesz przed taką łamaga stał to się zwracaj Wysoki Sądzie.
MazurXIII pisze:wybitni lub z koneksjami radca prawny
Widze że wiesz o czymś o czym ja nie wiem . Na Radce i Adwokata jest taki sam egzam . I to że ktoś idzie na jedno albo 2 nie ma nic wspólnego z wybitnością . Adwokaci sa angażowani w sprawy karne maści różnej a radcy nie . Cała różnica
MazurXIII pisze:wyłącznie koneksje - notariusz
i komornik .

Jeśli chodzi o wybitnych , to oni często zostają na wydziałach . Żeby nie było , nie wszyscy na uczelniach są wybitni .

Sorry za offtopic

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”