FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 936

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 17 lip 2009, 13:20

MazurXIII pisze:Z tego co się orientuję to Valencia musi na gwałt szukać pieniędzy...A ich prezes zakiwał się sam z sobą - najpierw z Realem a teraz z wami...
Źle się orientujesz. Sporo pieniędzy się znalazło wraz z nowymi właścicielami, którzy na siłę chcą zostawić w klubie Villę i wokół niego budować zespół.
Dla samego zawodnika to pewnie źle, czy dla klubu to się okaże.

Póki co bierzemy zawodników za free (mimo wszystko niezłych, ot taki Mathieu czy sprawdzony w PD Bruno Saltor), a zarobiliśmy niemało na graczach, których trener nie widział w składzie w przyszłym sezonie (tylko Albiola szkoda :/)

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 lip 2009, 13:23

ale nie grajcie juz tak dobrze jak ostatnio bo znowu valencia nie da nikomu szans :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 17 lip 2009, 13:27

Z tego co pamiętam to byłeś tutaj po kilku kolejkach poprzedniego sezonu osobą, która twierdziła, że Vcf to będzie jedyna drużyna walcząca z Barcą o mistrza. 'Delikatnie' Ci wytłumaczyłem, że gadasz głupoty (zresztą jak zwykle poza tematem Barcy) bo to było względnie wiadome, że ciężko będzie utrzymać miejsce w top4.
Proponuję byś teraz zamilczał i te napinki zachował dla siebie, bo znawca z Ciebie na poziomie studia w tvp1.

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 17 lip 2009, 13:28

jestem jak najbardziej za trasnferem zlatana, spełnia wszystkie nasze potrzeby. od eto'o różni się tylko jednym - nie ma naturalnego talentu znajdowania się w odpowiednim miejscu i odpowiedniej porze, ale wydaje mi się, że jego kreatywność, technika i przede wszystkim warunki fizyczne idealne się wkomponują i uzupełnią umiejętności pozostałej części drużyny. w ćwierćfinale tegorocznej LM zwróciłem uwagę (nie tylko ja), że ibra wygrywa po prostu wszystkie pojedynki powietrzne. dodając jego akrobacje zwiększymy jeszcze bardzo wachlarz zagrań, co wydaje się niesamowite. zlatan na środku będzie miał też multum okazji do asystowania schodzącym henry'emu i messiemu, które to kombinacje również często były widoczne już za eto'o. dodatkowo, jak dosłownie wielka postać, będzie pozwalał na słanie dużej ilości piłek na niego podczas oblężenia pola karnego, tak znanego kibicom barcelony; a oprócz kolokwialnego wykorzystywania tych sytuacji, może zaskakiwać zagraniem, o czym mówiłem już wcześniej. 100% tak.

guardiola wraz z oddaniem reszty zawodników utemperują charakter ibry, wierzę w to :)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 lip 2009, 13:28

Źle się orientujesz. Sporo pieniędzy się znalazło wraz z nowymi właścicielami, którzy na siłę chcą zostawić w klubie Villę i wokół niego budować zespół.
To ci tajemniczy właściciele od orła z kolorowanki i rudery jako siedziby w jakimś zapomnianym przez Boga kraju z Am.Płd/Śr.? :twisted:
Chociaż w Serie A zaaklimatyzował się szybko po transferze z Ajaksu.
A oglądałeś Serie A w czasie,kiedy Zlatan grał w Juve?Może nie taka kupa jak Amauari obecnie,ale też poniżej oczekiwań...dopiero w Interze zaczął grać kapitalnie...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 lip 2009, 13:31

Nie wiem czemu kibice Barcy sie tak ciesza :| Dla mnie E2 wcale gorszym napastnikiem od Ibry, ba w moich notowaniach jest wyzej. Rozumiem ze sprawa z Kamerunczykiem wygladala ciezko , ale w hurraoptymizm na waszym miejscu bym nie popadal.
Już niejednokrotnie pokazałeś, że Twoje rankingi są co najmniej bardzo dziwne...Gole to nie wszystko... :roll:

Ibra biję na głowę Eto'o jeśli chodzi o grę kombinacyjną. A to jak już tutaj podkreślał Mentor u napastnika w taktyce Guardioli jest bardzo ważne. Dlatego w meczu z Realem czy z nami Messi schodził do środka i tam razem z Xavim i Iniesta rozklepywali całe szyki obrone. Do tego Ibra ma lepszy drybling, lepiej gra głową, jest silniejszy, lepiej gra tyłem do bramki. Eto'o jest pewnie nieco lepszym egzekutorem, ale pewnie wielu tutaj miałoby odmienne zdanie. Ibra jest lepszym zawodnikiem od Kameruńczyka niemal w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła, a na dodatek idealnie pasuje do taktyki Barcy. Tak jakbym był kibicem Barcy tez bym skakał z radości na tą wymianę.

Jeśli dojdzie do tego transferu Gran Derby zapowiadają się po prostu nie-sa-mo-wi-cie \o/

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 lip 2009, 13:33

MazurXIII pisze: A oglądałeś Serie A w czasie,kiedy Zlatan grał w Juve?Może nie taka kupa jak Amauari obecnie,ale też poniżej oczekiwań...dopiero w Interze zaczął grać kapitalnie...
W 1 sezonie strzelił 16 bramek w lidze i został uznany za objawienie sezonu i najlepszego zagranicznego zawodnika ligi. W drugim sezonie na rundę jesienną miał najwięcej asyst w całej lidze z tym że strzelał mało bramek, dopiero na wiosnę kaszanił po całej linii.

Tekst o Amaurim przemilczę. Już Wam raz w grudniu pokazał jaką jest kupą a na tym się nie skończy. Możesz być o to spokojny.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 lip 2009, 13:40

Ja to inaczej pamiętam - sezon debiutancki niezły - następny - kupa.A co do waszych osiągnięć w tamtych sezonach OGÓLNIE - to uwierz mi - nie chcesz poruszać tego tematu.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 lip 2009, 13:42

MazurXIII pisze:Ja to inaczej pamiętam - sezon debiutancki niezły - następny - kupa.A co do waszych osiągnięć w tamtych sezonach OGÓLNIE - to uwierz mi - nie chcesz poruszać tego tematu.
A czy ja coś piszę o osiągnięciach zespołu? To nie rozumiem czemu z tym wyskakujesz. Brak argumentów? Bywa.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 lip 2009, 13:59

dziwi mnie jedno - totalny brak doceniania zlatana przez wielu

nie trawie kolesie ale pilkarsko jest przechujem. mialem przyjemnosc widziec go raz na pucharze gampera gdy jeszcze gral w juve i zrobil na mnie ogromne wrazenie. jest wielki jak stodola a rusza sie jak kot. jezeli to prawda to mozna isc sie napic z radosci

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 17 lip 2009, 14:04

Dziś o 17.30 cet prezentacja Maxwella . Może jednak zażyłość między Brazylijczykiem a Ibrą zadecyduje o transferze Zlatana do nas

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 lip 2009, 14:09

A czy ja coś piszę o osiągnięciach zespołu? To nie rozumiem czemu z tym wyskakujesz. Brak argumentów? Bywa.
Jeśli nie widzisz związku między osiągnięciami zespołu a indywidualnymi to nie moja wina.W drużynie,która MUSIAŁA wygrywać w lidze ktoś musiał strzelić te bramki i zaliczać asysty - na to należy wziąć poprawkę,nieprawdaż?Zlatan tak na prawdę zaaklimatyzował się w Serie A dopiero w Interze,o czym świadczy drugi gówniany sezon w Juve,gdzie i tak byli skazani na zwycięstwo z takich a nie innych przyczyn.W pucharach grał jeszcze większą kupę (w tym temacie nie za wiele się zmieniło BTW),co potwierdza moją tezę o nie najwyższej formie Bośniaka w sezonach (z naciskiem na drugi),które spędził w Starej Damie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 lip 2009, 14:22

Sammyy pisze:Z tego co pamiętam to byłeś tutaj po kilku kolejkach poprzedniego sezonu osobą, która twierdziła, że Vcf to będzie jedyna drużyna walcząca z Barcą o mistrza. 'Delikatnie' Ci wytłumaczyłem, że gadasz głupoty (zresztą jak zwykle poza tematem Barcy) bo to było względnie wiadome, że ciężko będzie utrzymać miejsce w top4.
Proponuję byś teraz zamilczał i te napinki zachował dla siebie, bo znawca z Ciebie na poziomie studia w tvp1.
idz pomaluj orzekla z ksiazeczki dla dzieci i ludz sie ze ten syf ktory w waszym klubie powstal z wyniki dzialan amatorow wypali

tak jak villa ktory mial obiecane ze odejdzie bedzie sie czul swietnie i wspaniale

i ludz sie ze obecna valencia to klub na miare villi :)

ludz sie ludz

Awatar użytkownika
Maximus_
Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 17 lip 2009, 14:30

Ja jestem fanem Barcelony, Kocham ten klub , ale Kocham tez Valencie.
I przykro mi czytac takie napinki, o kolorowaniu orzełka, to jest niesmaczne..

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 lip 2009, 15:06

MazurXIII pisze:
Jeśli nie widzisz związku między osiągnięciami zespołu a indywidualnymi to nie moja wina.W drużynie,która MUSIAŁA wygrywać w lidze ktoś musiał strzelić te bramki i zaliczać asysty - na to należy wziąć poprawkę,nieprawdaż?Zlatan tak na prawdę zaaklimatyzował się w Serie A dopiero w Interze,o czym świadczy drugi gówniany sezon w Juve,gdzie i tak byli skazani na zwycięstwo z takich a nie innych przyczyn.W pucharach grał jeszcze większą kupę (w tym temacie nie za wiele się zmieniło BTW),co potwierdza moją tezę o nie najwyższej formie Bośniaka w sezonach (z naciskiem na drugi),które spędził w Starej Damie.
To na tej zasadzie nie można powiedzieć, że Zambrotta był wtedy jednym z najlepszych bocznych obrońców świata, Canna wśród środkowych wiódł prym a Buffon rządził na bramce, bo przecież ta drużyna MUSIAŁA wygrywać wszystko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”